Koupit Memo Paris na LuckyScent
nebo
Koupit pouze online 3 položky na
Jomashop.com 1 product for 39.99 USD
FragranceNet.com 1 product for 181.29 USD
Inlé podle Memo Paris je Floral Fruity vůně pro ženy. Inlé byl/a uveden/a v roce 2007. "Nosem" za touto vůní je Alienor Massenet. Vrchní tóny jsou Čaj, Esence neroli, Bergamot a Kardamom; střední tóny jsouVonokvětka, Jasmín Sambac a Fík ; základní tóny jsou Maté, Pižmo, Cedr a Fialka.

Natalisa
Ve vzduchu je cítit květinový nektar a zelený čaj. Čaj je chlazený, není sladký, v horku je to prostě dar z nebes. Jasmín je hodně daleko, ale osmantů jsou tu celé zahrady a jejich ovocnost připomíná meruňky. Pro mě jsou tu ale ještě nezralé, zelené, visí na stromě, s drsnou slupkou, ještě nepolíbené sluncem.
Co se týče čichové geografie, napadají mě zahrady a sady jinde na jihu. A plující mraky na láhvi tu mají svůj důvod - vystihují náladu - lehké, nadýchané a beztížné.

KatiaCecca
Z vodní hladiny stoupá neproniknutelná mlha, ale nejsme v podzimní atmosféře. Je to pára, kterou vytváří horko a monzunové počasí. Bylo by to nesnesitelné, nebýt toho, že tato vlhkost v podobě letní mlhy je jemná, voní trávou a květinami. Zůstává na pokožce svěží po celé hodiny a promítá se do ní stopa dřevitých a zelených, balzamických a povzbuzujících tónů. Skutečné tajemství, které je dobré prozkoumat.

Ragnar
Název Inlé je odvozen od sladkovodního jezera v Myanmaru, kolem kterého žijí lidé. Parfémářka Aliénor Massenet se při tvorbě této vůně inspirovala tímto jezerem, jeho obyvateli, domy postavenými u jezera a životem těchto lidí.
V úvodu je velmi svěží, přesně taková, jakou by člověk potřeboval v parných dnech typických pro Myanmar. Svěží hořkost, kterou dodává směs máty a artemisie, dodává šťavnatost a jiskru bergamot.
Brzy poté se objeví sladký, ovocný a květinový tón osmanthu. Je to šťavnatý tón, který chutná téměř po meruňkách. Jasmín je velmi jemný a těžko vnímatelný, ale přesto dodává vůni květinovou auru, která se k osmanthu dobře hodí.
Ovocnou a květinovou sladkost vyvažuje nóta Mate a dřevitý základ, který dodává vyprahlou dřevnatost.
Spojovacím prvkem mezi sladko-ovocnými a zeleno-dřevitě-suchými akordy je kosatec.
V základu se totiž střídají momenty, kdy převládá ovocná sladkost osmanthu, s momenty, kdy převládá zelená suchost, místy dřevitá, trávy maté.
Celkově se jedná o krásnou vůni, která má tendenci být spíše ženská.

gemma_ni
Tento parfém jsem si koupila na vrcholu nostalgie. Osmanthus a čaj jsou v mém rodném městě všudypřítomné, zatímco pandemie tak dlouho bránila mezikontinentálnímu cestování. Byla jsem na misi najít tu NEJ vůni, která mě dokáže vrátit do podzimu v Číně.
Zhruba na jeden závan ve středním tónu je dosaženo autentického osmanthu. Slyšela jsem, že obnovení vůně kvetoucího osmanthu je téměř nemožné kvůli chemické změně při destilačním procesu. Parfuméři využívají meruňkový a kožený aspekt osmanthu k vykreslení scény, ale ne samotného květu. V přípravku Inlé je kromě tohoto autentického závanu zbytek citronový, meruňkový a čajový. Podle webových stránek značky je čajovitá vůně maté, které ve srovnání se skutečným čajem chybí hloubka.
To v žádném případě není negativní hodnocení. Je to jen proto, že mé naděje byly příliš velké. Navíc inspirací pro tuto vůni byl Myanmar místo Číny. A můj přítel se už dva roky učí barmsky. Sama sebe jsem ospravedlnila tím, že jsem tento nákup víceméně spojila se svou životní zkušeností.
Stručně řečeno, tato vůně patří do drahé a elegantní čajovny místo do hlučného klubu. Délka výdrže je 6-8 hodin se středně silnou siláží. I když je mírně předražená, přesto je krásným přírůstkem do mé sbírky.

hab
Jedna z nejlepších vůní značky. Formálně v ní není nic převratného, ale nápad spojit maté s jasmínem a osmanthem je velmi dobrý. Z hlediska vyznění se blíží samostatnému poddruhu vůní - čajovým vůním. I když maté není čaj, ale blízké tóny ve stopě se zelenými čaji lze korelovat. No, maté zde není příliš jasné, ale dobrý a rozpoznatelný jasmín, ozdobený jasným osmanthem, se nestydí dát broskvový nádech. Kompozice je samozřejmě ženská, hřejivá a útulná. Je sice svěží, ale ne osvěžující, vzhledem k tomu, že uvnitř je více kosatce s lehkým kořením.
Po několika hodinách se zklidňuje, osmanthus ustupuje, kosatec a lehké dřevité tóny doplňuje jasmín. Tato fáze je klidnější, ještě svěžejší a lehčí než začátek. A to by mohla být výtka, protože květinová symfonie doznívá příliš rychle. Potřebovala by delší výdrž než 8 hodin, ale i tak je fajn. Dohromady je to příjemná, v dobrém slova smyslu velmi čirá kompozice pro ženy.

Перпетуя
Někdy si myslím, že mé přátele vymyslel ďábel, ale někdy Bůh.
Například mají i sbírky parfémů.
Někdy je to hrozné: přijdeš, nečekáš nic zlého, bezelstně vypít skleničku čaje, a ukáže se, že má parfémový román s něčím nemožným, a tu sedíš, tápáš a říkáš si: "Bože, rybičko, bylo by lepší, kdybys vyprávěla o šéfovi nebo milence; neposlouchat, to můžeš, ale snaž se nedýchat...".
Ale někdy - ale někdy! - Lahvičku nebo dvě můžete vyměnit za "na sebe". Tato blahodárná praxe mi ušetřila spoustu peněz (jinak okamžitě vyhozených!) a nervů (které se, jak známo, nezotavují).
Tak moc jsem chtěla Inlé. Plivla jsem na cenu a na zavedené pořadí očekávaných nákupů..... Zkoušela jsem ji v různých obchodech, obdivovala, byla přesvědčená, že ji chci a budu, a...
...a pak jsem ji na týden zachytil od kamaráda v režimu "dej a ber".
A ukázalo se, že pro Inlé potřebuji vypínač. Nasadíte si ji - nosíte, nosíte, užíváte si ji - a STOP!... stisknete neviditelné tlačítko někde mezi druhým a třetím knoflíkem, abyste vůni vypnuli.
Protože zelený čaj (dobře, yerba maté) má ve zvyku se vyluhovat. Čaj se rozvoní, citronová kůra nasákne, sladkost se stupňuje a odněkud se vynoří ponurý pižmový podtón.
Barmské jezero je prý krásné za úsvitu, a pak je třeba rychle odtamtud zmizet.
Barmské jezero je za úsvitu krásné, a pak musíte rychle pryč.

kvg.07
Příběh získání této vůně i její nečekané "odhalení" se pro mě ukázaly jako velmi poučné. Rozhodla jsem se napsat komentář pro ty, kteří nejsou tak sofistikovaní jako já. Kouřím už 28 let, proto se nemohu pochlubit "jemným" čichem a schopnostmi "rozkládat" složité kytice na "jednoduchých" tónech. Náhodou jsem se ocitla v hlavním městě a zašla do nádherného butiku na Neglinnaja ulici. Samozřejmě jsem tam nešla jen tak pro zábavu, ale koupit něco pro svého milého a něco málo pro sebe, v rámci povolených limitů pro příruční zavazadla:). Když bylo plánovaného téměř dosaženo a k nákupu zbývalo přidat už jen Nuit de Cellophane, upozornila mě konzultantka na Inle. Jestliže s Cellophane existovala "lehká" známost v podobě dříve obdrženého vzorku, situace s "jezerem v Barmě" mě zaskočila. Na blotkách (pro mě osobně) se "zvuk" těchto dvou vůní něčím ozýval. Celofán "šel" na sladkou stranu a Lake přineslo svěžest, nechť mi guruové odpustí mou amatérskou slabikářovou a aromatickou barevnou slepotu. O tři dny později, po přečtení popisu na těchto stránkách a některých komentářů, předpokládám, že "souznění" dal osmanthus, a pak jsem si přečetla, jak voní ten druhý. Výběr nebyl jednoduchý a nakonec ani správný - měla jsem si vzít obě vůně, ale koupila jsem si jen Memo, kvůli "větší lehkosti-svěžesti" na léto. Jaké z toho vyplynuly poznatky a poučení? Poučení, které jsem si osobně odnesl, je následující: není dobrý nápad kupovat manželce neznámé a na její kůži nevyzkoušené vůně, i když na papíře zní úžasně (vzorky tohoto výrobce jsou den a půl staré). Inle blotter dorazil v obálce spolu s mými a krabičkami. Cestou jsem ho čas od času vytáhla a předvídavě ..... Hodina zúčtování přišla kolem půlnoci, když jsem přišel domů, prohlížel si zakoupenou vůni s manželkou, přemlouval jsem ji, aby si vůni dala na ruku "hned teď". Nejdřív jsem si myslel, že je to omyl. Mezi vůní "z fleku" a "na kůži" nebylo nic společného! Pak jsem otevřela tuto stránku, začala číst komentáře a hledat "poznámky". Vypadalo to divně:
"jo, jo, myslím, že cítím zelený čaj".
a "a co vodní lilie?",
"nebo to možná znamená "bílé květy"?".
"Tak to je to, co znamená "jezero v Barmě"!
Celkově jsem si navzdory velké touze vidět šaty na nahém těle krále a navzdory apelům na vzpomínky na jihovýchodní Asii (jednu z našich oblíbených cestovatelských oblastí) nedokázala představit sebe na břehu barmského jezera, z něhož byla tato vůně "namalována", ať jsem se snažila sebevíc.
Z pozitiv a útěchou pro mě bylo, že se vůně "Něco" líbila mé ženě, ale ... - neusnula, a pak jsme si téměř současně uvědomili, že jsme hledali špatné místo a ne tam. Myslím, že jsem byl první, kdo řekl šeřík?
A tak to začalo. Moje žena má svou nostalgii - narozeniny své oblíbené babičky, kdy jí oblíbené šeříky darovali všichni, kdo věděli o babiččině lásce, já mám svou nostalgii. Šel jsem spát s blaženým úsměvem:). Tak jsem si poprvé udělala představu o tom, co dokáže "chemie kůže".
Bez předstírání "objektivity", "odbornosti" a dalších aromagorických nároků. Jen jedna rada - nedělejte nic bez testu! Nejednou to "odhalí" nikoli "nostalgie".
Za mnohomluvnost mi prosím odpusťte, jsem hříšník:).
P.S. Stopa je velmi průměrná. Vytrvalost je stejná. Po nepříliš dlouhé době je vůně cítit jen při zabodnutí do kůže. Gradace v rodinné sbírce - "Na hromádku".
Léto, to je jeho čas. Horké léto je jeho oblíbeným obdobím.

sherapop
Memo INLE je jemná, uklidňující vůně s dominantním čajovým nádechem a dostatkem bylinné zeleně, která vyvažuje sladký nádech. Podle mého nosu není INLE ani tak ovocně-květinová, jako spíše čajová vůně, lehká kolínská kompozice jen s trochou květinovosti a čistým, průzračným pižmovým sušením. Tento výtvor by klidně mohly nosit ženy i muži.
Na mé kůži je výdrž INLE jen v pořádku a siláž je nízká. Určitě by se hodila pro horké letní měsíce a pro ty, kteří si raději zachovávají diskrétní profil parfému. (-: