Nautica Blue podle Nautica je Aromatic Aquatic vůně pro muže. Nautica Blue byl/a uveden/a v roce 2005. "Nosem" za touto vůní je Maurice Roucel. Vrchní tóny jsou Ananas, Bergamot a Broskev; střední tóny jsouLeknín a Jasmín ; základní tóny jsou Santalové dřevo, Pižmo a Cedr.

SgtButtCheeks
Lidi, kteří to tu recenzují, jako by byli Siskel & Ebert...., si uvědomují, že 99,9 % lidí, kteří si to koupí, vůbec netuší, co je Fragrantica. A i kdyby, tak je jim úplně jedno, že jste se rozhodli ukázat, jak jste fajnšmekři, a dát všem najevo, že tohle není kolínská, ve které byste se nechali nachytat.
Držte se niche vůní, jejichž recenzováním jste tak velmi proslulí.
Samotná vůně je lepší než cena a její provedení tomu dost nasvědčuje.
Nechte burany, ať si ji dál hledají ve slevových regálech a v klidu si užívají svých lahviček za 12 dolarů.
Slunce bude stále vycházet na východě a zapadat na západě a vy bohužel budete i nadále za blbce.

Alex_Rex
Právě jsem dokončila Nautica Blue a můj dojem je, že je to parfém, který se hodí do tělocvičny po čerstvé koupeli a na letní dny. Jeho stopa je velmi jemná a po hodině -jsem velkorysá- zmizí. V jeho složení vůní, které vnímám, je bergamot a ananas a zbytek je pak na zapomenutí. Úsporná vůně, ale ve srovnání s Nautica Voyage je horší v kvalitě a projekci. Celkově se jedná o velmi průměrnou vůni. Rozhodně bych si ji znovu nekoupila.

Bofifa
Pod rouškou levné vůně, kterou také je, se skrývá nádherná mořská rekreace: svěží, slaná, lehce citrusová a uklidňující.
Je to vůně určená k tomu, abyste se do ní ponořili, vychutnali si její vánek, silné oceánské svrchní tóny a dřevitý, kořeněný dryák. Považuji ji za ideální pro sportovní aktivity nebo pro pocit čistoty a svěžesti v horkých dnech či letních nocích.
Navozuje však krásné představy plážových dnů a projížděk na lodi podél slunného pobřeží. Projekce a trvání jsou tak akorát.
Jedna z těch výhodných koupí, které máme po ruce a nebudeme dost truchlit, až zmizí.
Hodnocení: 8,5

johnnyjazz
Ovocná, svěží a mladistvá Nautica Blue se dokonale hodí pro teenagery a dvacátníky, kteří hledají něco do posilovny, na pláž nebo na běžné výlety v teplém počasí. Upozorňujeme však, že přílišné množství syrupové syntetické saze Blue si vybere svou daň na vašich smyslech, takže je lepší nechat ji nosit v malých dávkách. Neuvěřitelně ovocná a syntetická, ale s Roucelovým brilantním dotekem, Nautica Blue nikdy nedokáže otrávit nebo odcizit navzdory svým nízkorozpočtovým nárokům. Nautica Blue vyrazí z lahvičky se solidně vyváženou a namíchanou silnou dávkou ananasu, broskve a nádechem bergamotu. Netrvá vůbec dlouho, než se objeví srdce (maximálně 5-10 minut) a vodní lilie (mimořádně dobře smíchaná s ovocným vrškem) a jasmín se vloudí na večírek, ale udržují svěží a ovocné rytmy v chodu. Základ nikdy neslouží jako nic jiného než šum v pozadí, cedr, santalové dřevo a pižmo se jemně skrývají pod dominantními ovocnými tóny, které se táhnou až do závěru jako dominantní akordy. Dobrý pocit, příval energie, který by se neměl brát příliš vážně. Nečekejte zde špičkové výkony. Dvě až tři hodiny jsou velkorysé, projekce po prvních okamžicích je většinou měkká, nejspíš záměrně, aby se nestřetávaly obecně nepříliš komplementární prvky, které zde fungují poměrně dobře. Kdo hledá sofistikovanost nebo okázalost, hledejte dál, ale pokud máte náladu na vylepšení krásného, teplého letního odpoledne nebo večera, nehledejte nic jiného než tento příjemný levný film, který najdete v každém diskontu ve vašem okolí.

azuriiita
Podle mého názoru je to tak trochu outsider. Vidím, že je na internetu velmi levná, příležitost pro ty, kteří ji ocení.
Lahvička, která odkazuje na vlající plachtu, její jasně modrá barva, vůně... odkaz na moře je docela nápadný; nebo přesněji řečeno na život na moři nebo v jeho blízkosti.
Zaměřím-li se na její vůni, uvedu své dojmy následovně: Chci jít do restaurace_baru, který je nejblíže pobřeží, abych se dál kochal výhledem... voní to tam ananasem (ne jeho dužinou nebo šťávou, není to sladká vůně, ale ananasem se slupkou a vším všudy); koktejl z těch, které podávají uvnitř ananasové slupky, mám pocit, že... koktejl položili na dřevěný talířek, na který nasypali jasmíny... aahhh jak krásně voní v kombinaci s ananasovou vůní :) Ten člověk... ummhh... vždycky takový uvolněný a živý, má na sobě jemnou, příjemnou vůni..... Líbí se mi, když se ke mně přiblíží.
- * -
Ráda bych upozornila: zdá se mi, že většina (ne-li všechny) vůně Nautica jsou určeny pro prostředí v blízkosti moře, v teplém podnebí; proto bývají lehké a svěží... indicií samotné značky je v tomto ohledu více než dost. Nemyslím si, že jsou stvořeny pro kancelářské nebo pracovní prostředí, na které se mnoho lidí odvolává, ani pro chlad, ani pro situace vyžadující určitou "etiketu". S ohledem na to si myslím, že Nautica ~ Blue, je z hlediska vůně jednou z nejlepších v domě... a je vhodná pro muže, kteří nemají rádi silnou parfemaci, kteří vedou jednoduchý život, jako možnost, jak pokrýt svou pokožku jemnou "vrstvou" vůně.
Slabiny: Není dostatečně silná, aby zůstala v nejlepší formě déle než zhruba 30'... po této době zůstává velmi slabá stopa. Pro ty, kteří mají rádi intenzivnější stopu, je nutné přehnaně nanášet a nanášet znovu, tolik, kolik je potřeba nebo kolik se nositeli líbí.

instantjim
Jsem ráda, že jsem si tuto vůni koupila! Stála 7,99 dolarů za lahvičku o objemu 3,4 oz v místní drogerii. Důvod, proč jsem ráda, je ten, že mi dává referenci pro to, co je měřítkem otřesné kvality a všeho, co na vůních nesnáším.
Je to mdlá chemická kaše, která po minutě na kůži smrdí, jako by tam byla 12 hodin a byla podrobena několika kolům antibakteriálního gelu. Dala jsem si 3 střiky na předloktí a během několika minut jsem se snažila ucítit její vůni i s nosem přilepeným na paži. Vážně uvažuji o vytvoření nové stupnice... bude znít " Na stupnici od Nautica Blue po Kouros, kam byste tuto vůni zařadili".
Překvapuje mě, že nos, který stvořil Bogart pour Homme a Ted Lapidus pour Lui, přišel s touto čichovou ohavností. Pro ty, kteří si myslí, že jsem v této věci poněkud nejednoznačný, mohu jen citovat pana Koniáše ze seriálu Ren and Stimpy Show: " Ne, pane, nelíbí se mi to.".