CK One podle Calvin Klein je Citrus Aromatic vůně pro ženy a muže. CK One byl/a uveden/a v roce 1994. CK One byl/a vytvořen/a Alberto Morillas a Harry Fremont. Vrchní tóny jsou Citrón, Zelené tóny, Bergamot, Mandarinka, Ananas, Kardamom a Papája; střední tóny jsouKonvalinka, Jasmín, Fialka, Růže, Muškátový oříšek, Frézie a Kořen kosatce ; základní tóny jsou Zelený tón, Pižmo, Cedr, Zelený čaj, Santalové dřevo, Dubový mech a Jantar (ambra).
Parfuméři
Značka Calvin Klein
CK One Zprávy
Kolekce CK One
Lidem, kteří mají rádi toto, se také líbí
Přeložené recenze
violet66608/16/23 16:31
V polovině devadesátých let, v prvních letech na střední škole, v jiném městě.
Obojživelníci, kluci s dlouhými vlasy a kostkovanými košilemi.
Roztrhané džíny, riff Smells like Teen Spirit, hluboký hlas Eddieho Veddera, upřímnost Chrise Cornella a muka Laynea Staleyho.
Skupina mužů, neopakovatelných umělců, kteří do světa vykřičeli nepohodlí nedokonalé Ameriky.
Ti, kteří rozbili ten zkurvený americký sen o šťastné, nalíčené ženě v domácnosti u plotny.
Velký čin odvahy a modernosti.
Pro mě to bylo objevení světa, o jehož existenci jsem neměl ani tušení.
Výzva, vlastnost, kterou jsem si hluboce osvojila.
Odvaha říkat, co si člověk myslí, a riskovat, že to udělá.
Postavit se na stranu spodiny.
Obrátit stůl.
Rozbíjet věci jako Kurt Cobain svou kytarou.
A v tomto chaosu Morillas jako demiurg dodal grungeovému hnutí vůni, která mu chyběla, vůni věčné svěžesti.
Protože zlomy přicházejí s novými věcmi.
Nebo k těm překomponovaným, které jsou stále jiné a vzácné.
A CK One vznikla v estetickém podání modelů Calvina Kleina.
Nový parfém, androgynní, bez bariér.
Ikonický.
Krásný.
Takový bude ještě dlouho.
A Morillas, kdo ví, zda v tu chvíli věděl, že se chystá vytvořit mistrovské dílo moderny.
Možná ne.
Nevěděl to.
Stejně jako my děti jsme nevěděly, že štěstí je to.
Přesně to.
V té době, která uplynula.
A z níž mi zůstalo tolik fotografií na filmu.
Na které už nemám odvahu se dívat.
Nirvana - Smells like Teen Spirit
a_c_thompson06/30/22 11:35
Tato vůně je dobrým příkladem toho, co nemohu vystát na "vonné komunitě".
Ta věc je skvělá. Myslím, že se přiklání trochu víc k ženskosti než k mužnosti, ale je skvělá. Přijde mi taková jedinečná, i když byla vydána tak dávno, že dnes už moc podobných vůní není. Azzaro Chrome má trochu té atmosféry, ale to je opravdu všechno.
Ale pokud se o tom někdy skutečně zmíní nějaké video na YouTube, v podstatě ho smetou. Mluví se o tom, že kdysi byla dobrá, ale už se moc nosila, takže teď je na nic. Nebo si stěžují na reformulaci. Ne, tohle, co se dá koupit teď, je dobré. Žádná vůně nestojí za to, abyste ji lovili a utratili majlant od nějakého prodejce na eBay v naději, že získáte nějaké staré složení. Dnešní CK One je dobrá.
A lidé si stěžují na dlouhou výdrž. Ne, tohle není vůně, kterou musíte drhnout, jinak na vás zůstane navždy. A pokud uděláte ten směšný nesmysl "jeden sprej za každé ucho a jeden na každé zápěstí, pokud se cítíte rebelsky", vydrží jen krátkou dobu. Ale přestaň počítat ty pitomé spreje.
Ta představa, že když se nastříkám moc, někoho urazím, je šílená. Ne, nechoďte si nastříkat něco těžkého a hned naskočit do letadla. Ale co když to udělám? Kdo se nastříká na vůni am hned se dostane do davu lidí?
Prostě si ji vezmi na sebe. Voní skvěle. Voní jinak než ostatní věci, které lidé nosí. A vydrží slušnou dobu, pokud ji opravdu nosíte.

baessajv06/29/22 06:51
Je to rozhodně příjemný parfém.
Není drsná, není silná a má osobitý charakter. Jak říká ikonická Isabela Boscová: "Je inovativní a revoluční? ne". Ale během těch 5 nebo 6 hodin vytváří tak příjemný, osvěžující pocit, že opravdu zaujme.
Tento parfém jsem nosila před několika lety a stál za to.
Doporučuji ho každému, kdo chce jednoduchý parfém s osvěžujícím, nenáročným pocitem.
swedishmilk1504/07/22 16:21
Kontext je zřejmě všechno. Nevěřím, že existují lidé, kteří si myslí, že to zavání zastaralostí, staromódností nebo nudou. Pokud jste stejně jako já produktem 80. let, celý koncept této vůně byl avantgardní, nejen to, jak voněla. Na mě stále působí svěže a moderně.
Všichni víme (nebo byste měli vědět, pokud jste nadšenci do parfémů), že popularita CK1 předznamenala éru Fresh and Blue. Je pro mě velmi zajímavé, že někomu může připadat, že voní staře. Ale teď jsme v éře Sugar a Oud, takže myslím, že mladému člověku by CK1 mohla vonět "staře".
Ale proč ten rozčilený dialog o tom, jak by se to "mělo přestat vyrábět nebo změnit složení"? Pokud se vám nelíbí, protože neodpovídá vašemu vkusu, můžete se prostě rozhodnout, že si ji nekoupíte.
Všichni přece nechceme nosit Tom Ford nebo By Kilian, a kdo by v takovém světě vůbec chtěl žít? Bez rozdílů není krásy.
LulaFlower05/09/21 23:57
Přestože jsem ji cítila na mnoha lidech, nemůžu se jí nabažit. Je to jedna z těch vůní, která mě rozesměje pokaždé, když ji na někom ucítím. Vůbec si nemyslím, že by byla generická, ale chápu, že mnoha lidem se může trochu omrzet, protože je tak populární a voní ad nauseam. Já ji miluji: voní čistě a svěže, ale je zvláštní, jedinečná, s puncem chladu, který miluji. I když se mi líbí spíš pro muže, ráda ji čas od času nosím, "vzrušuje mě".
FMilan09/16/19 12:20
Zeitgeist 90. let.
CK One je čichovou vzpomínkou na jedno období mého života. Jako obraz. Vidím něco jako školní uniformu, bílou košili a modré džíny a polední vedro po škole.
Ck One pro ty šťastnější nebo Insensatez pro větší část dětí, díky své větší dostupnosti, byly elixíry uprostřed teenagerské bezstarostnosti a levných deodorantů.
Zvlášť rozpoznatelný byl mezi dívkami.
Doufám, že stále poznamenává paměť lidí stejně jako tu mou.
Zápas s nesnesitelným vedrem. Nezbytná věc.
Stupeň 1000.
LOTOSSA03/03/19 02:00
CK One mi voní jako zdravé tělo!
(Můžete se s ním maskovat, když jste nemocní.).
Proto asi lidé instinktivně sahají po tom opeřenci.
Je to neutrální vůně, nenápadná, univerzální, nahá, (spíše bílá než béžová), čistá.
Asociuje se s vlhkou kůží po sprše, sportovním, pěstěným tělem a - létem. V létě je obzvlášť dobrá.
Ve velmi lehkých koncentracích se zde shromažďují všechny druhy odstínů pečujících produktů: parfémy, krémy, pleťové vody, mýdla, pudry.....
Líbí se mi zde trpký svěží tón mokrého tulipánového pole, jako v Gucci Rush 2. Slyším ji ve stopě obou vůní. Napadá mě také Chrome Azzaro, Salvador Dali Dalimix a Number One Paris Line.
Slyším zde také křídu a mastek. Pravděpodobně je tento prašný tón dán gardénií (svěžest) + dubovým mechem (ten je na mě často trpký a prašný).
Je těžké ji rozdělit na tóny, je velmi pevná, bez úhlů. Na mé horké kůži převládá hlavně pižmo, a světlé odstíny: čaj, kořen kosatce s fialkou a gardénií. Z ovoce - kromě bergamotu.
CK One je ideální pro zdravotníky.
Takhle by měla vonět Apollónova socha))).
Espartaco11/17/16 13:35
Ck One je umělecké dílo. Je to kolínská voda a u tohoto precedentu musíte velmi dobře vědět, co děláte, aby se výrobek, aniž by ztratil svůj citronový, svěží a důvěrně známý charakter, lišil od tisíců kolínských vod, které již existují. Ck One toho nejen dosahuje, ale překračuje tuto bariéru, protože nic jiného, co by vonělo takhle, neexistuje. generic? Vůbec ne. svěží a marnivá? Samozřejmě, má to ve své DNA.
Vždycky mi připadala spíš mužná než ženská, ale pro ženy je velmi platná. Dokázala zapadnout do své generace, do mladé generace devadesátých let, do verze grunge chic, je to jedna z těch vůní, které vás nutí vzpomínat na okamžiky, které už neexistují. A je tak dobře udělaná, že i po dvaceti letech je stále stejně přitažlivá jako v době svého uvedení na trh. Možná byla před lety přeplněná, ale v roce 2016 ji na ulicích téměř nezaznamenám.
Vždycky mi připadala suchá, hořká a hrubá ve své svěžesti, a to mě fascinuje, její vážnost, chlad s dřevitým nádechem pro citrusové plody. Proto mě překvapuje, že se jí vyčítá, že voní "čistě", jako by ji zjednodušovali. Ck One voní čistě, ale jen Ck One voní jako Ck One. Je nenapodobitelná.
Myslím, že neexistuje kolínská voda, která by byla příjemnější a pohodlnější na doma nebo na klidný a pohodový plán, dokonce i na spaní. Lahvička je samozřejmě ikona rozpoznatelná i na Marsu, tak jednoduchá a dokonalá, s charakteristickým matným sklem... Nemohu o ní říct jedinou špatnou věc.
Pro mě je v moderních kolínských vodách co do osobitosti na stejné úrovni pouze Cologne by Mugler, další příklad toho, jak je možné vytvořit novou kolínskou vodu s vlastním puncem, kterou také vytvořil Alberto Morillas. Kolínskou nemám rád, protože mi připadá mazlavá a krémová, ale nemusíte být mistři, abyste poznali, že jde o produkt vyrobený s péčí.
Ck One... ať vám vydrží dlouhá léta.
Елена.Дашкевич08/19/16 05:31
Je to vůně mého mládí. Vůně generace elektronické hudby, raveů, módy neonových barev a stříbřitě průhledného plastu, minimalismu a unisexu v oblečení, v obrazech, v reklamě, v parfémech.
My, kteří jsme vyrůstali a věnovali pozornost složitým zdobeným flakonům s jedy a magis noir našich matek, s tesknou archaickou ženskostí v obrazech nedávno se objevivší Dune, Poema, Roma. My jako každá nová generace teenagerů jsme to všechno odmítali a bouřili se proti tomu, barvily jsme si vlasy na neonové barvy, nosily patnácticentimetrové platformy a popíraly vše, co bylo otevřeně genderové.
Jednoduchá bublina s kovovým šroubovacím uzávěrem, dvoupísmenná etiketa CK, s třípísmenným názvem ONE se stala synonymem našeho nového pohledu na svět. Stylové, minimalistické, trendy, moderní. Pak jsme se ovšem dozvěděli, že minimalismus není oblečení na diskotéku, ale designové kolekce od Yohjiho Yamamota a Rei Kawakubo, a skutečný minimalistický styl v parfémech je Issey Miyake.
Zatoužila jsem po tom starém mladistvém pocitu a začala jsem pokukovat po koupi starého vydání, toho se serifovým písmem, a příležitostně jsem si ho koupila za směšnou částku. Samozřejmě, jak se dalo čekat, staré znaky ztratily lví podíl na svém kouzlu. Jejich čas už pominul. Ne, je to samozřejmě pořád stejná vůně, stejný neonový citrus a sladce dlouho hrající vodní pižmový základ. Na rozdíl od novinky je velmi vytrvalá a velmi jasně znějící. Kolosálně vytrvalá a svěží. A stále si ji pochvalují neokoukaní lidé.
Ale je v ní něco neuvěřitelně zastaralého, co vyvolává ironický úsměv. Ne, rozhodně nevypadá jako zelené číro na čtyřicetiletém muži, přesto je vhodné a nezpůsobí žádný nesoulad. Je to legrační, ale stejně jako se včerejší pankáči změnili v upjaté úředníky s hypotékami a půjčkami, tak i naše stará příchuť svobody a mládí se v klimatizovaném vzduchu obchodních center stala velmi vhodnou. Ale teď je to tak nudné, tak banální, tak pofidérní, že se mi chce brečet, buď pro ztracené pocity, nebo pro ztracené mládí))))).
luizadb06/12/16 09:31
Jednou jsem slyšela, jak někdo kritizoval CK One, že to není pravý parfém, protože má příliš malou projekci a je příliš intimní. To mě přimělo přemýšlet o tom, že naprosto chápu, když někdo dává přednost parfémům s větší projekcí. Je to o vkusu, a ten je neoddiskutovatelný. Ve skutečnosti mě na předchozím výroku, který jsem citovala, nejvíc zarazilo, že to nebylo poprvé, co jsem zaznamenala komentáře o přehlížení parfémů, které neplní funkci "způsobování", "bomby". Jedna věc je nemít takový parfém rád, ale druhá věc je říkat, že je to vada parfému. Není to vada, je to jeho vlastnost.
Kombinace jeho tónů a akordů je navržena právě tak, aby přinášela svěžest a lehkost, aby odpovídala nejteplejšímu ročnímu období a často přinášela intimnější aspekty. Jsou dokonce chvíle, kdy jsou vhodné - například v profesích, které se zabývají přímo veřejností - a u lidí, kteří mají rádi lehčí/chladnější parfémy, jednak kvůli svému osobnímu vkusu, jednak proto, že jiné parfémy mohou vyvolávat špatné pocity - například alergie, nevolnost nebo cokoli jiného. Například tento parfém mě vrací přímo do 90. let. Bylo mi asi osm let, na klíně mého otce, který v té době zemřel. Byl to jeho parfém jako lékaře, který používal tak akorát, aby pacienty nerozrušil. Jako jeho dcera jsem se k němu mohla přiblížit a cítit citron a jeho zelené tóny s tím, co dnes vím, že byl pižmový základ.
Ne každý parfém se má příliš promítat, a to je skvělé, ať žije rozmanitost! Navíc většina tónů, které jsou navrženy pro teplo, jsou těkavější a dokonce snadněji oxidují. Když takový parfém vydrží 3-4 hodiny, je to v pořádku! Pokud vydrží déle než 6 hodin, cením si ho dokonce víc než jiných typů parfémů, které mají stejnou fixaci, protože se očekává, že vydrží méně, vzhledem k jeho fyzikálním a chemickým vlastnostem.
Lap06/08/16 10:12
Dalo by se mluvit o citronu, o bergamotu, o tom, že je tak "mýdlový" nebo "vintage".
Ale to už skvěle udělali uživatelé přede mnou a poskytli téměř dokonalý popis.
Mně naopak tento parfém voní střední školou, učiteli a spolužáky, výletem na Sicílii, sluncem, plážemi a mořským vánkem, procházkami po nábřeží, stánky a slunečními brýlemi.
Chutná svěže, čistě... Chutná po nostalgii konce 90. let, po popové hudbě, po všestranné bezstarostnosti.
Chutná po části našeho života, která se dnes zdá být velmi vzdálená.
A na kterou je dobré si čas od času vzpomenout prostřednictvím čichových tónů.
Dlouhý život tomuto spolucestujícímu, trochu zastaralému, ale vždy vítanému s velkou láskou.

Kai01/27/16 11:47
Ikonická vůně 90. let, velmi nostalgická a pro mě vždy vynikající. Svěží, místy sladká, místy trochu pudrová, s akordy, které voní téměř mýdlově, čistě. V počáteční a střední fázi vynikají zelené tóny, jasmín, konvalinka a muškátový oříšek, zatímco suchá fáze připomíná zelený čaj. Je to minimalistický parfém, lehký a naprosto nevtíravý. Kdybych měla k této vůni přiřadit barvu, určitě bych zvolila bílou. Právě proto, že se jedná o téměř "neutrální" vůni, může být únavná, pokud dáváte přednost složitějším vůním. Je však vhodná v každé situaci a hodí se pro všechny věkové kategorie. Výdrž je průměrná, čtyři až šest hodin na kůži a o něco déle na oblečení.
pablOSO12/22/12 19:56
CK ONE
PÍSEŇ: Waterfalls / TLC
Vzpomínám si, že když tato vůně vyšla, měla úspěch, bylo to poprvé, kdy bylo porušeno schéma: parfém pro ženy, kolínská voda pro muže. někteří lidé ji používali velmi neradi, protože si nepředstavovali parfém pro každého... ale pro ty z mé generace, kteří byli v pubertě, to byla vůně, která poznamenala naši éru: spolu s hornickými botami, grungeovým vzhledem, klasickou kombinací khaki kalhot a světle modré košile pro muže, houbařským účesem, střihem Rachel (friends) pro ženy, rozloučením s excesy a přivítáním ležérního vzhledu hraničícího se strohostí.
devadesátá léta v parfumerii ustoupila vodovým, čistým vůním, ty intenzivní vůně už byly za námi, teď bylo v módě vonět, jako bychom byli čerstvě vykoupaní. nevadilo, že jsme všichni voněli stejně (mnohokrát jsem se musel se spolužáky dělit o vůni ck1), to byla identita devadesátých let.
Vůně, která byla v mnoha ohledech kopírována a která je dnes už možná součástí historie a není v módě, ale kterou stále používá mnoho lidí na celém světě.
Myslím, že tímto parfémem si pan calvin vydobyl své místo v historii.
Pizamko05/31/12 10:59
Život v rezervaci parfémů mi poskytl nový druh zábavy - nakupování vůní naslepo. A víte, k jakému závěru jsem došla při očichávání další aktualizace? Dobří lidé od Calvina Kleina zjevně přidávali do svých vůní až po Euphorii nějakou skrytou, dráždivou složku. A pak jim zřejmě došla a vůně CK se ochudily. Ale je pravda, že všechny měly něco jemně podobného, specializovaného a osobitého. CK one je toho nejjasnějším důkazem. Že je to čaj s bergamotem z pevně uzavřené plechové krabičky, že bílé květy, že nádherný vodový kompot, že jasně mužský nebo jasně ženský (vše záleží na teplotě, to už bylo vyzkoušeno, čím je teplejší, tím je trpčí) zůstává svůdný a neotřesitelný. Ušlechtilý, drahý, stylový a snad zůstává epatický ve své celistvosti. Jediné, co bych chtěla říct, je: děkuji CK za další kultovní parfém.
Tom Ford
Jeroboam
Insulo
Silence of the Lakes od Aura of Kazakhstan: Tajemství pěti jezer
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta
Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)
Šťastné a veselé Vánoce 2023!
20. narozeniny ELNINO
DS & Durga Deep Dark Vanilla: Vanilka opěvovaná grilem