Buy Sakura from Ormonde Jayne
use code FRAGRANTICA10 to get 10% off entire order!
Sakura podle Ormonde Jayne je Floral vůně pro ženy a muže. Sakura byl/a uveden/a v roce 2022. Vrchní tóny jsou Zelené tóny, Růžový pepř, Limetka, Bergamot, Koriandr a Mandarinka; střední tóny jsouTřešňový květ, Vonokvětka, Brambořík, Frézie, Fialka, Leknín a Růže ; základní tóny jsou Cedr, Santalové dřevo, Pižmo, Jantar (ambra), Fazole tonka a Madagaskarská vanilka.

ЦЕкатерина
Příjemná květinová vůně. Začátek vůně je jasně květinový a ovocný: růže, mandarinka, třešňové tóny. Poté se otevírá osmanthus a růžové květy - vůně se stává květinovou, pudrovou, se svěžími akordy. Blíže ke konci se ukáže, že je jemná květinově růžová, lehká a měkká. Velmi vytrvalá, postupně se otevírá na kůži po celý den, na látkách ještě déle. Pro přibližné představení mi patrně některé aspekty této vůně mohou připomínat několik dalších dříve známých vůní - na začátku Babylonia Ormonde Jayne, pak Sunshine Amouage a v závěru Blossom Love - ale jemnější.

KISSIK
V této novince je jistě něco zásadního a nesmazatelného ze standardního základu značky. Jinak je třešňovo-citrusový kompot zcela neposlouchatelný. Třešňový květ, třešňový sad, mnoho dalších nějakých neidentifikovatelných květin, vcelku luxusní téma již nejednou opěvované. Nic mě nepřekvapilo, cena kvalita obecně je naprosto nevyvážená.

BrumaJearl
To je tak krásné. Nikdy předtím jsem nic takového necítila. Je to sladké a něco hlubokého z toho dělá dusno. Přísahala bych, že je v ní šafrán a kokos, ale v poznámkách nevidím ani jedno. Těžko se to popisuje, ale hned jsem si koupila plnou lahvičku. Pokud chcete lehkou jarní květinovou vůni, tohle není ono. Pokud chcete něco sladkého, sexy, trochu vanilkového, hodně květinového, s trochou kopance z růžového pepře, co je naprosto jedinečné... zkuste to. Není to výhradně jarní/letní vůně. Bude dobrá po celý rok. Jsem na ní závislá.

Zentocs
Tento parfém je okamžitá LOVE, nikdy jsem se necítila tak dobře květinový parfém jako tento. A to je můj první Ormonde Jayne, protože mám ráda bestie režim a bestie dlouhověkost a jsou trochu měkčí pro mě, ale ne tento! Tento parfém je projekty velmi dobré ang vydrží celý den! Nejvíce cítím třešňový květ a cyklámen s bergamotem, cedrovým dřevem a trochou zelené- vynikající, opravdový kompliment třpytky! Díky za něj, brzy si koupím záložní lahvičku. Doporučuji i jako dárek k nákupu naslepo.

Infinite bloom
"Vynikající." Stejný popis použili dva různí lidé (jeden, mladý policista, haha, a druhý, půvabná babička), kteří tuto vůni komentovali hned první den nošení. Plné odhalení: V nadšení jsem se možná přestříkala (dva střiky na každou ruku, jeden střik na dekolt, jeden střik na hlavu při mávání vlasy). V dnešní době s tak velkou sbírkou, jakou mám já, nakupuji (nebo nakupuji naslepo) jen zřídka, ani jsem už nějakou dobu žádnou vůni nerecenzovala.
Dlouhodobě jsem byla posedlá hledáním vůně s třešňovými květy, kterou bych si zamilovala, ale při hledání jsem byla jen zklamaná. Takže... málem jsem se zhroutila, když jsem si přečetla recenzi Nicoly Thomisové na Fragrantice a dozvěděla se o této novince.
Po přečtení její recenze a prostudování poznámek (a vzhledem k tomu, že jsem již znala styl Ormonde Jayne), jsem byla celkem přesvědčená, že je velká šance, že se mi bude alespoň trochu líbit. A tak jsem si ji poprvé po letech (?) koupila naslepo přímo na webových stránkách Ormonde Jayne a obdržela ji hned v den vydání. No, řekněme, že předčila má očekávání. Nebudu dělat rozbor poznámek (Nicolina recenze je na místě). Jsem tu jen proto, abych řekla, že je to opravdu ohromující. Je to můj nový favorit v řadě Ormonde Jayne (Ormonde Woman a Nawab of Oudh se těžko překonávají!).
Pro milovníky elegantních květinově-dřevitých pižmových vůní, tuhle musíte otestovat! Nepatří do žánru velkých, odvážných vůní typu Delina apod. Je v souladu s estetikou Ormonde Jayne: jemná, rafinovaná, ženská, nikoliv dětinská. Čemu jsem nemohla uvěřit, byla přehnaně [pozitivní] reakce lidí kolem mě při prvním nošení. Věděla jsem, že se mi líbí už teď, ale nemůžu říct, že by mé pocity ostatní vždycky sdíleli lol. Promítá se! Takže opravdu stačí čtyři střiky.
Co se týče poznámky o třešňových květech - je tam a krásně kvete mezi ostatními květinami. Nejvíce vyzdvihuji trpký (myslím jemný a měkký, ale šťavnatý) úvod a krásně smíšené květiny s osmanthem, které jsou pro mě obzvláště výrazné v nádherném rozvoji a teplém, uklidňujícím sušení. Je pro mě těžké nenávidět vůni s vanilkou a santalovým dřevem jako základem, zvlášť když je provedena tak vkusně (kouzelně) jako tato. Upřímně, takhle jsem nad žádnou vůní neomdlela od mé poslední velké lásky, Madama Butterfly II od Senyoko. Vlastně tam nacházím jisté nejasné podobnosti...
Upraveno pro doplnění: Zdá se, že tato vůně září v teplém a vlhkém podnebí jižní Floridy. Kromě třešňového květu se v ní mísí některé z mých nejoblíbenějších tónů, které vytvářejí jemnou pudrovou aureolu: nejvíce vyniká cukrová fialka, růže, osmanthus, santalové dřevo a vanilka. Klíčem k úspěchu je vyváženost a odborné míchání. Souhlasím také s některými pocity, které popsala Nicola Thomis: Třpytivá a éterická, ale zároveň bohatá na akvarelové, romantické detaily. Kdyby se některý z Monetových impresionistických obrazů dal převést do podoby vůně, Sakura by byla krásným příkladem. Na tak jemnou kompozici je překvapivě robustní svou výdrží a siláží. Opravdu magnifique.
Šťastné testování!

Happyolia
Poznal jsem je loni v létě, když jsem si objednal jejich Gatsby, poslali mi cestovní sadu různých.
Otevírá se svěžím, ale hřejivým akordem, jako byste vyšli ze sprchy a ucítili krásný gel nebo šampon.
Postupně se otevírají střední tóny a já slyším sladkou fialku, frézii, cyklámen a prostě krásnou voňavou kytici smíchanou s pižmem.
Po hodině nebo dvou sedí na kůži velmi příjemně, spíše jako kokon. Vytváří však velmi příjemný komfortní stav. Jemná negativa, líbila se mi. I když další novinka ze sady - Persia - se mi líbila ještě víc.