Guerlain Unisex L'Art & La Matiere S... (464.99 USD)
Guerlain 3 items for 300.00 - 595.00 USD
Jomashop.com 1 product for 464.99 USD
Spiritueuse Double Vanille podle Guerlain je Orientální vůně pro ženy a muže. Spiritueuse Double Vanille byl/a uveden/a v roce 2007. "Nosem" za touto vůní je Jean-Paul Guerlain. Vrchní tóny jsou Kadidlo, Růžový pepř a Bergamot; střední tóny jsouCedr, Ylang-Ylang, Bulharská růže a Jasmín ; základní tóny jsou Vanilka a Benzoin.

Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Yi Shang, Italo a Anastasia
od Yi Shang (怡 商), Ítalo Pereira, Anastasia Privalova

Co tuto sezónu nosí redaktoři Fragrantica? (Jaro 2024)
od Elena Vosnaki, John Biebel, Iulia Halatz, Markéta Rybínová, Edie Smith, Jernê Knowles, Dariia Fessalonika, Anastasia Privalova, Stefanie Jähn

Best in Show: Vintage opakující se sen (2023)
od Elena Vosnaki, Raluca Kirschner, Iulia Halatz, Jernê Knowles, John Biebel

Myrtillajus
Tvrdím a vždy budu tvrdit, že mezi nejlepší vůně patří ty od Guerlainu.
Zde mám další potvrzení.
Vanilka je přítomna, není sladká, není vtíravá, ale opravdu vynikající kvality, ale pozor: tato vůně je, alespoň na mé kůži, extrémně opalizující, nejprve vanilková, pak dřevitá, pak s intenzivně lihovými akcenty a nakonec sladká.
Strašně mě zaujala a přijde mi úžasná.
Jedna z mála vanilkových vůní, které bych si vzala na sebe.
Elegantní, smyslná a se silným charakterem.
"Portrét Jeanne Hebuterne" krásné, mladé a silné milenky Amedea Modiglianiho, která měla být pilířem pro vytvoření jeho obrovského malířského stylu.

drhanibt
Výstup je velmi kyselý a alkoholický. Čekal jsem mnohem, mnohem víc. Po chvíli se objeví vanilka, ohromující a opravdu sexy, ale upřímně... není to pro mě. Ta (téměř slaná) pachuť přetrvává i poté a nedovolí mi vanilku plně vychutnat, ve výsledku je to spíše špinavá, až obyčejná vůně, oproti tomu, co jsem očekávala. Takže bohužel je to ne.

Dixieland Delight
Neposlouchejte nenávist. Je to příliš drahé, ano, fajn, ok. Je to také vznešené a. Nádherné. Pokud jste tuto vůni, její skutečnou verzi, skutečně neměli na sobě, pak nevíte.
Je to krásná vanilkově chlastová vůně. Dokáže být sladká, bohatá a luxusní a zároveň lehká.
I přes vzdušnou lehkost mi na kůži vydrží 12 hodin.
Při prvním přivonění vám může připadat poněkud jemná a méně vzrušující. Zážitek z nošení na kůži je však jeden z nejpříjemnějších ze všech vůní, které jsem kdy nosila.
Není to jen vanilka a je naprosto unisexová. Je v ní také trochu koření, čistého cedru a suché růže.
Vanilka Guerlain je bezkonkurenční, a to je podle očekávání.
Tohle si zaslouží veškerou chválu, tečka.
Hodnocení: 8.95

violet666
Souhlasím s Marcem, který sem napsal přede mnou a popsal tuto vanilku jako likérovou.
Přesně tak to cítím i já, jsme na žánru unisexových, pánských vanilkových vůní.
Likérová, hřejivá, sotva suchá, nepřeplácaná, ale s velmi dobrou výdrží, která během pár hodin vyprchá a zůstane jako vůně na kůži, ale ne tak lehká, tady.
Cítíte ji rozptýleně, když se pohnete, znovu se rozvoní a je to jako uvolňující se kouzlo.
Otevírá se takto, likérově, jak už jsem řekla, likérem a kadidlem, načež se suchý tón zjemní, aniž by se stal sladko-gurmánským, ale zanechává lehce hořké a štiplavé pozadí, díky němuž je vanilka upřímně realistická, nezkreslená přílišnou manipulací.
Květiny jsou sotva naznačeny a neobtěžují ani neznečišťují čistotu vanilkového tónu.
Lehce temná a noční.
Intenzivní jako Guerlain.
Parfém, který tolik šeptá a tolik vypráví.
Ticho.
Zavřete oči.
Přehrajte si.
Lana del Rey - Blue Jeans

Nishivano
Ahoj! Ano! Za našich časů existovaly příchutě! Ne jako dnešní kmen! Hustá, dlouhotrvající chuť! Ušlechtilá vanilka ředěná chutným kořením a vanilkovým likérem, ale ne sladká trochu s kouřem nenápadně, ale to bylo na začátku, zkoušel jsem to na konci roku 2009, teď už to není likér ředěný spíš jako Glytven, chuť ztloustla, ale její KRÁSA se neztratila!!!!. Hlavně, že Aromatik sedí!!!! Všem Aromatic náladu udržitelnou zdraví štěstí pohodu plume hodně štěstí a dlouhé léto života Amen

Napoleone
Kdyby se mě někdo zeptal, o čem je tento parfém.
Odpověděl bych - o spalující touze vlastnit.
Ženská (suchá vanilka), omamná (sušený třešňový akord), omamná (jasmín+ylang), zlomyslná (tabákově-alkoholický nádech), ale ne špinavá.
Tohle není Montale. Tohle je Guerlain.
Double vanilla je ten typ parfému, který by měl zůstat na rukou muže jedoucího domů sám v zadním sedadle taxíku po večírku, kde byla ONA.
Unaveně, ale zasněně hledí na pruh vycházejícího ranního slunce, záblesky vzpomínek ho burcují, vzpomíná, jak JI hladil po vlasech, jak tančil na JEJÍM těle, jak se mu z tepla JEJÍHO těla točila hlava, jak JÍ šeptal slova slibu, slova lásky, jak ji žádal, aby neodcházela, aby nechala číslo, aby nechala adresu, aby nechala alespoň jméno.
Aspoň něco. Vlákno.
Ale ne... jen omamná vůně vanilky na jeho rukou a vzpomínka na ženu, která se uprostřed noci na tomto večírku zjevila jako přelud, mu zamotala hlavu a odlétla zpátky do noci jako křehký ptáček.
"Now that the magic gas gone" Joe Cockera.
Ženy, nepoužívejte Double Vanille často, nedělejte z této nezapomenutelné vůně každodenní záležitost. Ať zůstane symbolem vaší krásy a přitažlivosti i pro vašeho oblíbeného muže (nemluvím o cizích:)).
Závěr: Vytrvalost 10 z 10, stopa 8 z 10, složení 10 z 10.

MaryKkk
Včera jsem upekla koláč se skořicí a vanilkou. Vonělo to po celém domě :) a láhev mi přišla včera, uprostřed pečení) spěchala jsem od trouby k láhvi s myšlenkou: "Ten tvůj koláč je vidět sem a tam" )))) vanilkových příchutí mám dost, ale Double Vanilla má opravdu nějaký úžasný dvojí pozitivní účinek) voní po třešních, alkoholové impregnaci, jasně cítím skořici a samozřejmě vanilku) Koláč, ne jednoduchý, ale s likérem a kouřem ))).

Marco_VRN
Podle mého názoru je to vanilka, aromatická, likérová a bez cukru (naštěstí!). Lusk namočený ve středně starém rumu (růžový pepř + benzoin?) a dvě kapky citronu. Velkolepé.
Parfém, který nekřičí svou přítomností, ale zůstává na vás mnoho hodin a stále o sobě dává vědět.
Květinové tóny jsou sotva znatelné, jen náznak. Někteří ji přirovnávají ke Cologne des Missions (rozhodně ji musíte mít, dokud ji najdete, kromě "kolínské" vypadá jako EdP). Podobnosti tu jsou, ale v Cologne des Missions jsou květinové tóny znatelnější a na scéně dominuje spíše benzon než vanilka.

Fragancias y momentos
No, četl jsem tady, jak fantastický tento parfém je, a jako miura jsem mi to dal jako dárek (sakra, jaká cena) to přišlo, báječný balíček, dokonce i vzorky bratranců vašich a co následuje .... Stříknu na sebe a říkám si, kde je ta kouzelná vůně, kterou popisuješ ???? To je nějaká zatuchlina nebo co.... počkejte až se to změní , ok , teď jsem na hromadě .... To je ale zklamání. Zaparkovala jsem ho v jinak krásné krabičce, poté co jsem se ujistila, že je to Spirituese a ne nějaký jiný omylem. Měli jsme oslavu výročí, šla jsem do sprchy, předla jsem se a přitom jsem přemýšlela o svém omylu, o super výdaji a o tom, kterou z nich ten večer použiju, abych se cítila trochu šťastnější a právě v tu chvíli jsem pochopila. Přímo tam, na mém předloktí, byl MAGIC.
Je to doslova DREAM! opravdu , není mi moc dáno dávat mi mnoho příležitostí s parfémy , a to když ještě nemám otevření, které se mi líbí, ale nikdy jsem neskončila s parfémem tak rychle , a to vydrží celý život a to je to pravé pro všechno . Je hotový , před půl rokem, ale stále ho mám na klopách některých kabátů... . Dobře, myslím, že ho zase potřebuju .

VainillaDulce
Když už jsem si myslela, že mě žádný parfém nemůže překvapit víc, než mě jich už překvapilo mnoho, objeví se jeden, který umlčí mé rty a oslepí mé smysly, omráčí je svou krásou, a to se mi dnes stalo s vůní Spiritueuse Double Vanille od Guerlain. Kdybych tento parfém přirovnala k obrazu, byl by to "Japonský most" od Clauda Moneta. SDV nechává svou krásu zcela odhalenou, nahou, viditelnou všem, ale ve svém jádru si uchovává kouzlo své podstaty, tu část, která vás okouzlí, která vás uchvátí, která vás chytne a nepustí, SDV je nejzáhadněji složitý parfém, jaký jsem kdy cítila, zdá se tak jednoduchý, když si můžete vychutnat tu vanilkovou notu tak svěží, přirozenou, jasnou, čistou a skutečnou, ale má toho tolik za sebou, je to mnohem víc než jen krásná vanilka, má v sobě ten pocit sladkosti s mistrovskou vyvážeností, neleptá se, neohromuje vás, prožíváte i ty vlny jemného kadidla, kolem se objevuje sladký vánek, je přítomen vzácný benzoin, mezi tóny se prochází nezaměnitelný a elegantní cedr s kapkami citrusů a koření, ale je v ní mnohem víc, co můj nos nedokáže rozluštit, co mě nutí jako blázen čichat a snažit se rozlousknout, co mě na ní tak zaujalo, co přesahuje její hmatatelnou krásu. Guerlain se tímto dílem posiluje ve své pozici domu, který zvládá vanilku tak, jak to nikdo jiný neumí a neuměl, SDV ztělesňuje onu jemnou, vznešenou a éterickou eleganci, s níž si tolik lidí vůně Guerlain spojuje, má v sobě jemnost květiny a sílu jejích trnů. Před takovým parfémářským dílem se mohu jen sklonit a radovat se z jistoty, že tyto vznešené a krásné parfémy, o nichž jsem si myslela, že prakticky vymizely, stále existují, není snadné je najít, ale stále se dají nosit diamanty.

Lito
Tato vůně mě velmi pozitivně překvapila, a to ne kvůli své kvalitě, protože jsem o ní nikdy nepochybovala, ale kvůli výsledku na mé pleti. Je to nádherná vůně, velmi, velmi smyslná a uklidňující. Nastříkala se mi na zápěstí, když jsem si šla pro Gourmand Coquin, a nevěnovala jsem jí velkou pozornost, protože jsem bezvýhradnou milovnicí tihotské vanilky a myslela jsem si, že mě žádná jiná vanilka nemůže překvapit. Mýlila jsem se. Z parfumerie jsem odcházela potěšená náplní své milované Gourmand Coquin , která byla ve voňavém sáčku, a začala jsem vnímat vášnivou a podmanivou vůni, která nebyla zrovna tou z mého malého pokladu ..... Pak jsem si vzpomněla na sprej z parfumerie, a aniž bych si zápěstí přiblížila docela blízko, věděla jsem, že ..... Spiritueuse Double Vanille !!!!
Podle mého skromného názoru je to bohatý vanilkový likér, který dostává i fasety lehce kouřových doteků a jakési tabákové tóny ... Je to jeden z těch parfémů, díky kterým si uvědomíte, že sladká může být sofistikovaná, odvážná a zdaleka ne nudná ( spíše rozpustilá ), může být mistrovská. Neuvěřitelně dobře namíchaná kompozice.
Skvělá, smyslná, hluboká, komplexní, miluji ji! Opravdu skvělá vůně, kterou jsem si musela jít koupit do dvou dnů po přivonění.

joao_vic100
(Ditto: Pro ty z vás, kteří mají rádi již dříve prezentovanou vanilku, jako je HP od Diora nebo Hypnose od Lancôme, nemusí být tato podle vašeho gusta).
Ústředním prvkem SDV je vanilka, která je prezentována extrémně přirozeným způsobem s nulovou, neexistující krémovitostí, ale, lidi, je dobrá, bůh vám žehnej, je moc dobrá. Naložená benzoinem, který nám dodává absurdní fixaci na kůži a oblečení, ylang-ylang v pozadí přináší svůdnou auru. Lineární, velmi lineární, vůbec se nemění ani po 12 hodinách aplikace.
Ach, kéž by byla cenově dostupná...
Parfém v plném slova smyslu. Guerlain, že ano, miluje?

Renata Maria
Odpusťte prosím těm, kterým se to líbí. Tento parfém mě velmi zklamal. Šla jsem si ho koupit na sucho, tak jsem ráda, že jsem ho nejdříve vyzkoušela. Otevírá se cukrářským typem vanilky, ale spíše suchým karamelem. Nemá žádnou sladkost ani krémovost. Možná se hodí spíše pro muže, protože pro ně Candy Prada nevyrobili, navazuje na tuto linii. Je trochu alkoholická a drsná, to je ovšem vše podle mého názoru. Kulatější, krémovější vanilka by byla Eau Duelle.

dalmajen
Dvojí zklamání
Konečně! Dnes ráno mi přišla poštou moje krásná velká karafa. Měla jsem ji na svém seznamu přání už dlouho a konečně jsem měla možnost koupit si karafu od kamarádky parfémářky. Samozřejmě jsem ho koupila nevyzkoušený! Tohle je ikona vanilkových parfémů! Četla jsem tolik oslavných recenzí, že jsem nemohla udělat chybu, když jsem ji koupila naslepo. Koneckonců vanilku zbožňuji a tato je líčena jako svatý grál! Jak se to se mnou obrátilo! Nastříkala jsem ji a hned jsem dostala závan vanilkové esence, protkané rumem. Dobře, to je teprve začátek..počkejme, až se rozvoní krémová, snová vanilka! Nejspíš se musí rozvinout, protože tohle je přece královna všech vanilkových vůní! O čtyři hodiny později... stále čekám a téměř se rozplývám nad naprostým zklamáním! Ani stopa po růži, ani náznak jasmínu..jen nekvalitní vanilkou nasáklá nevypečená rumová kulička. Ach, kde je ta šťavnatá, elegantní vanilka, která je v mé Shalimar Ode a la vanille Madagascar? Cítím se tak zklamaná. Musí to být mou pletí, chemií, nosem nebo něčím, co prostě nedokážu pochopit! Musím být jedna z mála lidí na světě, kteří tuto vůni nezbožňují! Skoro se stydím napsat tuto recenzi, a vlastně jsem tu první smazala, protože zní tak neuvěřitelně, že se mi z tohoto parfému nepodlamují kolena. Nelituji však, že jsem si tento dekantér koupila, protože by mi bylo vždycky líto, že jsem neměla možnost ho zažít. Ale naučila jsem se jednu věc..dvakrát tolik očekávání, dvakrát tolik zklamání! Dám jí samozřejmě ještě několik pokusů, protože každá vůně si zaslouží pořádnou šanci.

Scentrist
Teď, když jsem si to vlastně koupil pro sebe, byla aktualizace v pořádku.
Prvních 5-10 minut je skutečně bohatá, bourbonová, alkoholická vanilka. Gurmánská, chutná, vůně typu "vypij mě". Pak, počkejte si na to...
Stane se z ní velmi usedlá a bohatší vanilka s tóny kadidla, růže a jantaru. Během 20 minut se z nádherné vůně stane mistrovské dílo, které se promění. To, co mě z lahvičky přetransformovalo, byla zpočátku naprostá chlastovitost, a to je opravdu tahák. Jakmile to zažijete, překvapí vás, že představení prostě začíná a vy si jen užíváte jízdu. Hra benzoinu jí dodává ten extra pryskyřičný pocit, který jednoduše umocňuje kadidlové tóny a vytváří jednoduše krásný zážitek. Tohle vůbec NENÍ lineární zážitek!
Četl jsem přirovnání této vůně k Tobacco Vanille, a pokud mohu, není to přesné. TV je prostě velmi špinavá, syntetická vanilka, která ve výsledku voní jako extrakt ze supermarketu nebo oplatky. TV mi prostě voní jako špinavá, lineární, levná vanilka, kdežto SDV je pravý artikl. Madagaskarská vanilka v SDV je úplně jiná, spíše luxusní, a není ani férové srovnání.
Chce to celodenní nošení, aby se otevřela, proměnila a člověk si ji vychutnal celou a zažil, jak je mistrovská a krásná.