Carved Oud Thameen pro ženy a muže

Carved Oud Thameen pro ženy a muže

oud
zemitý
pačuli

Carved Oud podle Thameen je Orientální Woody vůně pro ženy a muže. Carved Oud byl/a uveden/a v roce 2013. Vrchní tóny jsou Guatemalský kardamom, Cypřiš, Cypriolový olej a Růžový pepř; střední tóny jsouAgarové dřevo (oud), Cedr, Pačuli a Kosatec ; základní tóny jsou Pižmo, Santalové dřevo, Vanilka, Haitský vetiver a Jantar (ambra).

Guatemalský kardamom

Kosatec

Santalové dřevo
Haitský vetiver

Gervinmorales1

Je to nádherná vůně Oud; podobná všudypřítomné vůni Oud Wood od Toma Forda. Je jemná a uklidňující, ne přeplácaná nebo skandální. Je sladší než Oud Wood, ale méně syntetická. Při prvním použití jsem také cítila lehkou oříškovou příchuť namísto gumového tónu Oud Wood. Za podobnou cenu je vyřezávané dřevo kvalitnější, déle vydrží a má větší hloubku a projekci.

Měkké, sofistikované dřevo, které se nikdy nestane příliš vlezlým nebo těžkým, a právě tato vyváženost a lehkost doteku činí tuto nádhernou vůni univerzální a sofistikovanou.

Skvěle se prezentuje i v té tmavě modré kostce.

Budu tento dům se zájmem sledovat; skvělá práce.

Ragnar

Než jsem začal, všiml jsem si, že čichová pyramida uváděná zde na fragrantice je špatná. Vždycky si všimnu, když se to, co vnímám, liší od pyramidy, kterou jsem si přečetl, takže cituji to, co je napsáno na oficiálních stránkách:

Vrchní tóny: guatemalský kardamom, růžový pepř, cypriol, cypřišový olej.
Střední tóny: super cedrové dřevo, srdce pačuli, kosatec, oud.
Základní tóny: haitský vetiver, ambra, pižmo, santalové dřevo, vanilka.

Carved oud je vůně, která je přirovnávána k Oud Wood od TF, a musím říct, že podobnost tu je.
Věc, která mě však rozesmála, je, že Carved Oud, je to, co bych chtěla cítit z Oud Wood od TF.
Bez ohledu na kvalitu ingrediencí, z nichž nevím, které jsou lepší nebo které jsou přírodnější, má Carved Oud podle mého vkusu příjemnější vůni. Je jemnější, méně suchá, méně kožnatá a více dřevitá.
Oud není absolutní hvězdou vůně, ale je dokonale vyvážen svěží vůní a cedrovým dřevem.
Výsledkem je svěží, dřevitá a čistší vůně. Výrazně vyniká také kardamon.

Carved oud je rozhodně bohatá, elegantní a smyslná vůně. Je mimořádně mužná a velmi univerzální, v sušení se zaokrouhluje a nabývá lehce krémového charakteru. Rozhodně ji doporučuji těm, kteří již oudové dřevo ocenili, ale zejména těm, kteří ho stejně jako já nedokážou plně docenit. S Carved oud dostanete druhou šanci tento typ vůně ocenit. U mě se to povedlo.

Boris1985

Vynikající obdoba vůně Tom Ford Oud Wood.
Vytrvalá, mazlivá, lichotivá. Mám docela slušnou sbírku vůní, ale tuhle mi neustále někdo chválí.
Je dostatečně univerzální, aniž by byla křiklavá, vhodná na každý den v jakémkoli ročním období.
Na každodenní nošení je trochu dražší.
Vůně je opravdu elegantní.

Jimmyvrod

Milujete TF Oud Wood, ale máte ho pár hodin a pak po něm není "vůbec žádná stopa"? Zde přichází na řadu dům Thameen, který tento problém vyřeší.

Carved Oud je jasná a celistvá vůně, rafinovanější, sušší, tmavší, vybroušenější a pikantnější, má lepší kvalitu, větší trvanlivost, větší hloubku a projekci.

Naprosto jasná a zahalující vrstvu po vrstvě svým hřejivým luxusem, dokonalou rovnováhou dřevitých, zemitých, květinových a sladkých tónů.

Vůně, která v chladném počasí potěší.

Elegantní, všestranná a nenápadná.

V současné době to není moje charakteristická vůně, ale je to silný uchazeč.

Bubbles1964

Nejprve komentář k parfému TF's Oud Wood, který jsem pravidelně používala v letech 2007 až 2011.

Když byl Oud Wood přeformulován, ztratila jsem o něj zájem. Ale původní Oud Wood byla nádherná, suchá vůně s dominantním oudem, trochu kořeněná kardamonem, ale hlavně suchými dřevy. Vždycky jsem dostávala komplimenty, byla to moje charakteristická vůně po tři roční období (všechna kromě léta) a koupila jsem si tolik lahviček o objemu 50 i 100 ml, že už jsem to přestala počítat.

Jedním z mých posledních nákupů je Carved Oud, který mám na sobě dnes, na začátku podzimu. Možná proto, že jsem takový fanoušek původního Oud Wood - a mám pocit, že ten parfém opravdu dobře znám - mohu upřímně říct, že jejich podobnost s původním TF Oud Wood je jen malá.

Thameen's Carved Oud dominuje teplý, krémový dřevitý tón. Také si myslím, že tóny uvedené na této stránce nejsou úplné, protože cítím něco sladkého, jako kvalitní vanilku. Právě tento vnímaný sladký dřevitý tón je odlišuje (od původního vydání Oud Wood z roku 2007). Carved Oud také voní svěžeji a více žensky, i když obě jsou skutečně unisex.

Carved Oud je naprosto nádherná. Pokud se vám líbí původní TF Oud Wood, pak ano, vsadím se, že se vám bude líbit i tato. Budu ji nosit pravidelně po několik následujících měsíců, protože ji považuji za definici komfortní vůně.

Edit: Jedinou nevýhodou je výkon. Přála bych si, aby vydržela déle než dvě hodiny, což je bohužel případ mé pleti. TF z roku 2007 ji na míle poráží, co se týče výkonu.

Mozz90

Jedna z mých aktuálních voleb do kanceláře mezi sezónami: klasická, sofistikovaná a rafinovaná. Unisex vůně, vynikající "oudy woody", jak by řekli Angličané. Ano, sdílí jisté podobnosti s TF Oud Wood, jak už jistě každý ví, nicméně je nepochybně MNOHEM výkonnější než poslední várky TF. Na rozdíl od Oud Wood, který je tmavší a krémovější, Carved Oud vyniká tím, že se více přiklání k dřevitému a lesklému. N.B.Čichová pyramida je naprosto špatně. Ve skutečnosti se podle tónů uvedených na oficiálních stránkách nachází mimo jiné cypřišový olej (je jasně cítit) a vetiver, jantar a vanilka v základu.

andre94321

Bezprostředně po nanesení je velmi podobná vůni Oud Wood, a to až do okamžiku splynutí.
Dále se však vyvíjejí odlišně. Aplikovala jsem obě vůně a porovnala je.
V mém vnímání zůstává Oud Wood suchá, čistě dřevitá. Žádná sladkost. V mé představivosti se vykresluje obraz staré dřevěné skříně. Je tam nějaký tón, který dodává takovou patinu starožitného dřeva.

Carved Oud přechází na teplejší stranu, je v něm trochu sladkosti a koření. Jen trošku. Je ještě méně ostrý než TF a zní mnohem vřeleji.
Rozhodně nemá žádné genderové zabarvení. Hodí se pro každého.

picknenders

Tento příběh nikoho zajímat nebude - ale já ho chci zvěčnit tím, že ho dám na internet :)

Takže někdy v roce 2007 nebo tak nějak jsem byl v Chicagu na prodlouženém víkendu se svou přítelkyní. Procházeli jsme se po velkolepé míli a narazili jsme na saks - nebo tak nějak. Byla tam SA, která tlačila novou "tom ford private collection" - nejdřív jsem o vůni nevěděl vůbec nic. Nevěděl jsem, kdo je tom ford - a když mi řekla cenu, bylo mi to jedno.

Nakonec mi dala sadu vzorků původních vůní - která obsahovala tabákovou vanilku, oudové dřevo a toskánskou kůži.

Několik týdnů po návratu jsem si vzpomněla, že jsem dostala vzorky, a rozhodla jsem se je vyzkoušet. Vracel jsem se sem a tam mezi toskánskou kůží a oudovým dřevem - nakonec jsem se rozhodl pro oudové dřevo.

Utratil jsem čtvrtinu své výplaty a pořídil si lahvičku.

Byla to moje pýcha a radost. Byla to první "niche" nebo špičková vůně, o které jsem kdy slyšela. Nevěděla jsem, že pod pultem Macy's existuje celé podsvětí.

Tolik jsem si té vůně vážila. Měla jsem ji v autě (jo, špatný nápad) - abych si ji mohla nastříkat, než někam pojedu.

O pár let později jsem auto vyměnila... a lahvičku jsem v něm nechala. Byla pryč. Původní vydání tom ford oud wood bylo navždy ztraceno. Mohl jsem si sehnat novou lahvičku - ale jsem si jistý, že je přeformulovaná.

Rychle vpřed do současnosti - slyšela jsem, že vyřezávaný oud voní jako oudové dřevo? musím to zkusit.

No, ať se propadnu, jestli to není mrtvá vůně - nostalgie a všechno - původního oudového dřeva. Myslel jsem, že je to navždy pryč. ale ...bohužel... je to tu znovu!

Podle toho, co si pamatuji, nevnímám žádný rozdíl mezi tímto a oudovým dřevem. To může být dobře nebo špatně, záleží na tom, jak se na to díváte. Pro mě je to dobře - protože voní stejně jako moje lahvička OG. i když to není tom ford, klidně jím může být. Jsem spokojená.

10/10
Nejlepší vůně, která existuje.

OpusD

Ano, vůně je podobná vůni Oud Wood od Toma Forda. Ale je rafinovanější a uhlazenější. Je sušší, o něco tmavší a kořenitější, má lepší kvalitu, delší výdrž, větší hloubku a projekci. Rafinovaná dřevitost začíná krásným, současně hranatým a sladce kořeněným "neživým" jihoindickým agarovým dřevem. Přechází do srdce složeného z hřejivého guajakového dřeva a cedru a poté se usazuje v pudrovém základu z pačuli a mírného pižma. Naprosto zářivá a zahalující vás vrstvou za vrstvou svého hřejivého luxusu správné rovnováhy mezi dřevitými, zemitými, květinovými a sladkými tóny.

Thameen tvrdí, že oud je speciální druh stromu z jihu Indie a že ve složení jsou použity převážně ty nejvzácnější oleje. Stojí za to se o tom přesvědčit na vlastní oči! Stačí dva tři střiky a vůně vás provází během dne (na oblečení déle), naplní místnost svou krásou (ujišťuji vás, že nově příchozí na ni uslyší). Zároveň je maximálně korektní a anglicky zdrženlivá. Je dobře opeřená. V chladném počasí - šarm! Myslím, že vůně je velmi podceňována. Je to nejspíš způsobeno neznámostí značky. Existuje několik vůní tohoto domu, mimochodem koupených bez testu, a žádná z nich nezklamala.
Pyramida z off. stránek vypadá následovně.
Svrchní tóny: guatemalský kardamom, růžový pepř, cypriol, cypřišový olej;
Střední tóny: bílý cedr, pačuli, kosatec, oud;
Základní tóny: haitský vetiver, ambra, pižmo, labdanum, santalové dřevo, vanilka.
Vynikající vůně!

MK13

Carved Oud je nádherná, rafinovaná, příjemná a jemná vůně. Je kvalitnější inspirací než Tom Ford Oud Wood, "vůně" je z 85-95 % podobná.

Carved oud je vyčnívající šelma. Funguje mnoho hodin, aniž by zůstala nepovšimnuta a vyplnila prostory, když si na ni nos zvykne a já ji kvůli čichové únavě nevnímám, vždy se najde někdo, kdo mi připomene, že už dlouho čichám vůni dřeva nejvyšší kvality. Jsou fascinované, vůně evokuje čistotu a eleganci. Musíte si dát pozor na aplikace, které sice nepůsobí, ale velmi zahalují.

Vlastním obě a mohu potvrdit, že pokud jste fanoušky TF OW, stanete se bezvýhradnými a zblázníte se z Carved Oud, když ji vyzkoušíte, je to rafinovanější, vylepšená verze, je cítit kvalita ingrediencí a koncentrace parfému, možná méně univerzální a pro exkluzivnější příležitosti, ale s naprosto návykovým dryownem.

Flakon je jednoduchost a třída, luxus bez okázalosti.

Tento parfém je uměleckým dílem a luxusem ve své nejlepší podobě. Pokud budete mít příležitost, vyzkoušejte ho.

Houdini4

Velmi hustá, jemná a dřevitá oudová vůně. Nebyl zvýrazněn obvyklým šafránem nebo pačuli, ale vysušen a zhuštěn guajakovým dřevem a cedrem.
Ve skutečnosti je zde pačuli, ale musí se ztratit mezi všemi těmi hladkými smyslnými dřevy.
Tady je několik jednoduchých otázek, které jsem si položila, když jsem hodnotila vůni z nového domu.
Je dobrá... ano!
Zachovává si vlastnosti, které by vůně s "oudem" v názvu měla mít? ano!
Když přivoním k vůni Thameen Carved Oud, vydávám slyšitelné "mmmmm..." uspokojení? ano!
Nosila bych ji? ano!
Ohromí mě? Ani ne.

To by mě ale nemělo příliš odrazovat, protože v dnešní době mě ohromí jen velmi málo vůní, a i ty, které mě ohromily, už mě nevzrušují.
Pokud chcete nádhernou opojnou oudovou vůni, máte ji tady, ale na trhu je zatraceně plno, což mě teď dokonce mate, a to jsem do vůní blázen! Jakou šanci má noob?