Chris MauriceJomashop.com 4 items for 164.49 - 264.99 USD
FragranceNet.com 2 items for 178.09 - 261.29 USD
Tony Iommi Monkey Special podle Xerjoff je vůně pro ženy a muže. Tony Iommi Monkey Special byl/a uveden/a v roce 2021. "Nosem" za touto vůní je Chris Maurice. Vrchní tóny jsou Rum, Mučenka, Pelargónie a Bergamot; střední tóny jsouSingapurské pačuli, Skořice, Kůže a Bulharská růže ; základní tóny jsou Karamel, Vanilka, Fazole tonka, Santalové dřevo, Labdanum, Ambra a Pižmo.
NEJLEPŠÍ VŮNĚ JARO-LÉTO 2025: Elena Knezevic a Tyrvasia Argyraki
od Tyrvasia Argyraki, Elena Knezevic
Xerjoff event v Miláně a náhled novinek, které přibudou na trh
od Sandra Raičević Petrović

joaozinhochiu
Vždycky respektuji odbornější recenze níže, ale z pohledu neofyta, jako jsem já, jsem si nemyslel, že to bylo tak skvělé. Nemyslím si, že by mi na pleti "seděl". Po hodině už tolik nevystupovala a vůně po zaschnutí mi připomínala směs Oajanu od P. de Marly a hnědé Speed Stick ze starých časů (víte, té staré hnědé, z dob, kdy v reklamě ukazovali chlápka, jak luská prsty). Ale opakuji: jde o osobní zkušenost na vzorek (dekantát: již předán s velkým potěšením). Třeba pro vás bude zážitek šťastnější a kompatibilnější se synestézií, kterou naznačují riffy Tonyho Iommiho.
603
Je ve stejném duchu jako Enigma Pour Homme od Roja Dove: alkoholická, kořeněná, připomínající nealkoholický nápoj Cola se snadno nositelnou kůží. Monkey Special mi přišla mnohem vyváženější, není tak sladká a jednotlivé tóny spolu hovoří.
Jen pachuť mi přišla extrémně nepříjemná, ale asi po 30 vteřinách zmizí.
Doporučuji pro použití v mírnějším podnebí. Neviděla jsem v ní velkou univerzálnost, je to spíše extrovertní/balerínský/party-válčičkový parfém a naprosto sdílený. Hodně vydrží.
renatop1986
HUMBUK OPRÁVNĚNÝ !!! PERFUME!!!
Monkey Special je orientální, jantarový, alkoholický a sdílený parfém.
Parfém pro podzim, zimu a možná i jaro v mírných dnech.
Tento parfém se otevírá lehce citrusově, pak je tu alkoholický tón rumu, také cítím velmi zřetelně kůži, není to velmi živočišná kůže jako Ombré Leather od Toma Forda, je to mnohem jednodušší kůže, pak je tu koření, velmi dobrá skořice, a když zaschne, začne se objevovat mučenka, která přináší do vůně kyselou a sladkou, jantarovou chuť.
Provedení je bombastické, opravdu dobré, vydechuje a zůstává velmi silná.
Nevidím v ní žádné problémy, může být i naslepo, ale vždy doporučuji poznat ji nejprve dekantací.
- Podzim/zima (možná jaro)
- Univerzální = ne
- Sdílená = ano
- Projekce = 9
- Fixace = 9
- Vůně = 9,5
MayJailer
Iommi je originální, jedinečné a nádherné dobrodružství pro smysly. Je to jako čichový ekvivalent zvukového transu, který poskytují jeho charakteristické kapkovitě laděné, temné a kalné riffy.
Otevírá se kořalkově sladkým, téměř medovým rumem a hlubokou, bohatou, omamnou kombinací pačuli a vanilky. Poté přicházejí tóny kůže, labdanum, mučenky, pelargonie a růže, které v tandemu dodávají této vůni lahodný akord karamelizovaných banánů - velmi sladký, trochu slaný (ambra a pižmo). Je to lahodná gurmánská, ale zároveň zemitá a dřevitá vůně. Pokud mám být zcela upřímná, přiklání se spíše na mužskou stranu. Nicméně sebevědomá a sexy manželka rockové hvězdy může tuto vůni snadno vytáhnout (dokážu si představit, že by s ní zazářila Paula Lombardo). Není vůbec lineární, Iommi osciluje mezi lahodným dezertem/kouřovým kadidlem/zemitou černou kůží, stále dokola, po dobu více než 24 hodin. Tohle je moje první zkušenost s Xerjoffem - jsem nadšená a rozhodně si koupím další. Je tak odlišná od všech vůní, které jsem kdy zkoušela - posouvá ji do oblasti mistrovských děl. Iommi měla vyhrát nejlepší niche release 2022; ale většina kupujících v obchodních domech, kteří se většinou účastní anket Fragrantica, zdá se, že snižují hlasy vůním, které nikdy ani nezkusili. Jaká škoda, protože tato vůně je skutečně ohromující. 🤘🏻🥰
Swashbuckler9x
Koncentrovaná mučenková šťáva, ale s voskovým tabákem a fotorealistickou kůží.
Voní jako kyberpunkový Naxos.
Kolem ovocného lihového akordu je tu hluboká, temná, cinkavá bohatost a karamelovo-tonkavá směs opravdu září.
Je ostrá, ale ne temná, voní zábavně a návykově.
Velmi zajímavá vůně, nikdo ji nebude nosit a vy snadno vystoupíte z davu.
PS: Black fucking Sabbath 😉
Eucalipto
Xerjoff má už nějakou dobu problém s tvorbou nových hvězdných děl, netřeba dodávat, že má jedny z nejznámějších a nejobdivovanějších niche vůní a tento typ limitovaných edic, ani designových, ani niche ve mně obvykle nevyvolává sebemenší zájem, tím spíš, když jste v některých hudebních oborech laik, ale call efekt mě přiměl k tomu, že jsem si ji dovolil vyzkoušet, abych se srovnal a zjistil, co je to, o čem se tolik mluví, jak to s touto speciální edicí je.
Nuže, začněme tím, že balení a prezentace je jako vždy velkolepá, lišící se barvou špuntu do uší na černou, která ladí s uzávěrem, detaily lahvičky a fólií, která ji obklopuje.
Aromaticky jsem měl trochu respekt, protože to bylo něco příliš složitého na to, abych to pochopil, někdy si prostě chceme k něčemu přivonět a říct si, že mi to voní a asi většině; a to se děje u této Tony Iommi, která není náročnou vůní ani neobjevuje svatý grál, i když stojí zhruba stejně... ale voní skvěle a není těžké ji unést.
Její vůně je poměrně lineární, představuje vývoj, ale velmi nuancovaný a je to, že začátek je festival pro vůni, sladké a ovocné alicorado, kompozice se otevírá s nesmírně atraktivní vůně, jeden z těch, které musíte vzít znovu a znovu do nosu, aby ji podrobněji prozkoumat do detailu.
Tento sladký a ovocný začátek pochází z mučenky, zcela realistické, která se prolíná s odměřenými a vyladěnými alkoholovými akordy, tak akorát, aby směs oživila, aniž by upadla do přebytku.
Téměř od samého začátku se objevuje pačuli, které bych si troufla označit za duši parfému, akord, kolem něhož se točí a tančí ostatní složky a který s přibývajícími minutami postupně zaujímá ústřední postavení vedle jemné pudrové kůže.
Růži nedokážu rozeznat a v pozadí je pro mě docela obtížné jasně rozlišit jednotlivé tóny, ale lehce alkoholická ovocná sladkost začátku ustupuje vanilkové sladkosti v nejčistším stylu Laytonova drydownu, aniž by se ztratila "chuť" počátečního ovoce a spolu s několika kouřovými dřevitými doteky, díky nimž je drydown stejným nebo ještě větším potěšením než začátek, a po několika hodinách a velmi blízko k pokožce se mi dostává zemitého a vlhkého nádechu.
Bezpochyby jsem na začátku narážel na nedostatek silných, charakteristických startů, takových, které se po léta připomínají v nejčistším stylu Naxos, Alexandria II nebo Erba Pura, a tato Tony Iommi Monkey Special Edition se k tomuto seznamu pro mě připojuje.
K výkonu je třeba dodat, že vůně, aniž by byla ohromující, je velkolepá, není ohromující, pokud se používá velmi umírněně, ale je přítomna po celou dobu asi 3 nebo 4 hodiny, ne-li více, a na úrovni kůže vydrží velmi dobrých 10 nebo 12 hodin.
Dvě jsou největší mínusy nebo ale tohoto parfému, i když u jednoho z nich musím říct, že jsem čekala, že bude horší, a to mluvím jak o univerzálnosti, tak o ceně.
Cena jak vždy říkám, je stanovena pro ty, kteří ji zaplatí, ale přijde mi to jako požehnané šílenství množství, které je požadováno za pouhých 50ml, být dobré složení cena by měla být přísnější, ale je to tak jak to je, není to vůbec cenově dostupné, ale je to přece luxusní parfumerie.
Co se týče univerzálnosti, jak už jsem řekla, čekala jsem, že to bude horší... čekala jsem, že bude temnější a kouřovější, složitější a odvážnější, ale nic nemůže být dál od pravdy, aniž by to byl parfém na každý den a měl vůni, která může být při pravidelném používání omamná, myslím, že je to parfém zaměřený na sběratelky, pro které bude dobrou volbou pro jakoukoli situaci uprostřed sezóny a v zimě, jak pro elegantní, tak pro uvolněnější chvíle, vždy přinese nenucenou a rošťáckou atmosféru, přestože je to nekomplikovaná a snadno pochopitelná vůně.
Bez dalších okolků, to je mé hodnocení tohoto nádherného díla Xerjoff, kdo si ho může dovolit, získá parfém na vrcholu toho, co se v niche parfumerii očekává, a to v dnešní době není málo.
Biziqt
OMG YESSSSS!! Jsem žena, miluji unisex vůně A TADY SE CÍTÍM FRISKY!! Miluju to vonět na sobě vážně 12+ hodin jsem mohl cítit a vůbec ne urážlivé. Nekouřím, nejezdím na harleyi ani nenosím pravidelně kožené bundy a na této vůni jsem závislý. Mám skořicovou, koženou, rumovou, karamelovou, vanilkovou a je to OPRAVDU OPRAVDU sexy!!!! Jsem na ní závislá, pořád si čichám k zápěstí a doslova valím oči dozadu. Úplně nejraději bych ji cítila na muži, se kterým bych byla také. Naprosto dobrá pro muže i pro ženy - není to však jemná dívčí vůně. Tohle je žena, která převezme kontrolu, jestli víte, co říkám.
Юлена
Je to velmi pěkné a chutné! Svěží závan mučenky na podkladu kůže a pačuli. Alkoholické akcenty jsou také jasně čitelné. První mučenkový parfém, který nechemizuje, nevrtá v mozku, nezní jako parfémovaný šampon. A nejdůležitější pro mě je, že není kyselý. Nesnáším kyselost ve vůních, takže s ovocnými parfémy je to těžké. Tady - svěží, sladká a bez kyselosti.
Nejdřív jsem si myslela, že je to zabiják, co se týče výdrže, jasu, stopy. Teď se vnímání změnilo. Vytrvalá, jasná, ale ne "umírá vše živé". Vyjádřená vůně na první hodinu. Dále - zakalené. Nikoho neškrtí a nedráždí. Pro každý den - docela. Ale také na cestu ven - báječné! Naprosto univerzální a celoroční vůně pro milovníky jasných, bohatých kompozic.
Steve Prosper
Před nedávným nákupem jsem tuto vůni cítila přesně dvakrát. V obou případech jsem si od kamaráda hudebníka, se kterým trénuji (ju jitsu, učím), koupila trojici sprejů. V obou případech jsem se neváhala osprchovat, jen abych si ji udržela o něco déle.
Je to TAK dobré.
Poslechněte si první minutu písně War Pigs od Black Sabbath jen do chvíle, než se ozve Ozzy. Ta minuta Iommiho hudební síly je způsob, jak popsat, jak se cítíte, když vejdete do místnosti s touto vůní.
No nekecejte. Je to tak metalové.
[Slabé vůně se snažily Metal udusit, ale byly PU55IES a Metal b!tchsla je na přerušenou polici, kde spadly na zem! (kredit Tenacious D)]
Tahle věc se špatně shání a už jsem si před časem jednu lahvičku objednal, ale zmizela při přepravě a podepsaná prezentace už není k dostání, takže jsem si objednal další z běžné prezentace.
Být Xerjoff, i to je u této vůně efektní. Černý uzávěr, to se mi líbí. Jako obvykle je všechno ostatní takové, jaké byste čekali od rockové hvězdy/boha, jakou atmosféru dokáže promítnout jen Tony Iommi.
Vůně je velitelská a hlasitá, ale melodie tónů v ní prostě funguje dohromady tak dobře, že je upřímně těžké popsat, jak krásně to ve vzduchu voní.
Naposledy jsem ji měla na sobě s outfitem, který jsem vlastně sestavila k této vůni.
Černá na tmavě šedé rybí kosti se dvěma knoflíky a černým čtverečkem do kapsy s odpovídajícími plisovanými kalhotami s vyšším pasem. Černý kožený pásek s titanovou sponou, černé Doc Marteny s bojovou podrážkou, černá vypasovaná košile s velmi cool fialovou na černé paisley kravatě. Titanové šatové hodinky, několik stejných prstenů a náušnice. Upozorňuji, že jsem bělovousý, trochu potetovaný, dlouhovlasý 55letý muž, měřím 185 cm a jsem fit. A to, co je na tom nejhorší (řečeno s francouzským přízvukem)? Celopropínací, dvouprsý kabát střihu London Fog, černý KOŽENÝ kabát. K tomu černé brýle RayBan.
Všechno jsem to udělal tak, aby to vypadalo dobře.
Když jsem si to oblékl s tímhle fragem, byl jsem "The Man" a líbilo se mi to.
Vůně - 10/10
Projekce - 11/10
Vůně - 10/10
Dlouhá výdrž - Ozzy/10
Doporučit? Ehm, Ferris Bueller to a představte si Tonyho Iommiho v županu, jak se ptá, proč ještě čtete tenhle (můj) blábol a nejdete si to koupit.
Jdi. Pusťte se do toho. Už to tu dlouho nebude, a jestli to prošvihnete, budete to dítě, co poslouchalo Wingera.
To znamená ano, kupte si to.
Na ....it najdete i promo booklet s kytarovým trsátkem. Jsem hluboce rozpolcený, zda trsátko použít. LOL
Муррмяу
To je nádhera! Zvlášť teď, v chladnějším počasí. Testovala jsem ji v horku - v úvodu bylo více metamorfóz, ale také více sekavých tónů. A na podzim... mmmm.... Třešně jsou tam. Ne opojná, ne chlípná, ale velmi zdrženlivá. A není to třešeň, soudě podle pyramidy, ale jakýsi čichový přelud. Rum je hustý, kůže je drahá, ne ze stáje. Sladkost není přehnaná. Celkově má vůně silnou energii. Jako by rozproudila krev, nutí vás narovnat záda. Nejsem velký znalec Iommiho tvorby, ale děkuji mu za tu jízdu. Xerjofův rukopis se ovšem dá zachytit i se zavřenýma očima. Ale tento parfém patří k tomu nejlepšímu, co značka vytvořila. Jsem zamilovaná a šťastná, že jsem si lahvičku pořídila.

Atomkraft
Začnu tím, že Iommi je pro mě to nejlepší, co Xerjoff spolu se Symphoniem v posledních letech vydal.
Je to parfém, který sice nevoní příliš inovativně, ale je neuvěřitelně dobře udělaný a kvalitou vyniká nad ostatními v podobné cenové kategorii.
Mohla bych ji popsat jako hybrid mezi Killian's Intoxicated a Caron's Tabac Noir (verze před rokem 2021), jen tato je hlubší a déle vydrží.
Co se týče marketingu, říká se, že je to rekonstrukce toho, jak voní Tony Iommi, když otevře svůj kytarový kufr. Když jsem si to přečetla, myslela jsem si, že je to jen prodejní trik, aby vám parfém prodali. Měl jsem staré kytary, a když se jím nastříkáte, opravdu vás to vrátí do toho okamžiku. Nedokážu to popsat, ale je to ta charakteristická vůně kufrů Gibson a butikových kytar.
Na začátku cítím trochu kořeněnou a ovocnou vůni (vůbec to není ovocný parfém). Když zaschne, ztmavne a začne se objevovat kůže, ale není to drsná kůže, ale jemná, elegantní a sladká kůže, asi díky karamelu. Děje se tu zvláštní věc, protože začínám cítit tabákový tón, ale není uveden. V této fázi ještě zůstávají vrchní tóny, i když už mohu říci, že lékořicový tón je cítit po celou dobu trvání parfému.
V závěrečné fázi se ovocná nóta ztrácí a objevuje se krémový základ z pačuli.
Z hlediska univerzálnosti si myslím, že je docela dobrá pro použití v různých klimatických podmínkách. Používala jsem ji při teplotě 25º a neohromí, i když v chladu je nejsilnější. Také mi připadá univerzální z hlediska oblečení, od nošení kožené bundy až po oblek.
Unisexová, ale mužná, i když na ženě s charakterem může vypadat efektně.
Zaručená výdrž 8-10 hodin a 2-3 hodiny projekce.
Pro ty, kdo mají rádi hluboké, tabákem nasycené parfémy, je to povinnost.
duff
Musím se přiznat, že nejsem nestranný vůči tomuto vývaru: nese jméno jednoho z mých idolů, takže mi musel chutnat. A spíš s obavami než se studem jsem si šla pro karafu, jakmile jsem mohla, a nebyla jsem zklamaná. Vůbec ne.
Zpočátku je to punč tropického ovoce s alkoholickým pozadím, nedokážu říct, jestli je to rum, jak uvádí jeho poznámky. Pak se vytrácí a ustupuje zvláštní směsi, kterou jsem cítila snad tisíckrát, ale nemohla jsem ji najít. Jednou odpoledne jsem si šel pro kytaru, abych si trochu zacvičil, a jakmile jsem otevřel pouzdro... bylo to tam: to je přesně ta vůně. Nevím, jestli je to záměr, nebo se mi to mozek snaží asociovat, ale ta podobnost je nepopiratelná: voní to jako Gibson v pouzdře.
Od třetí nebo čtvrté hodiny a až do konce máte krásné pačuli a santalové dřevo v pozadí, které je úplně jiné než dvě počáteční fáze.
Zvířecí výkon a dlouhá výdrž.
Ланаф
Skvělá příchuť rumu a třešní! Začíná kůží, může být odpudivá, a pokračuje pikantním gurmánstvím. Je zajímavé sledovat, jak se tato brutální kůže poměrně rychle mění v táhlý likér s třešňovým nádechem. Fanoušci Cherry Fordu si zde nepřijdou na své, ale příznivci Xerjoffu, jeho hutnosti, komplexnosti, italské metamorfózy, orientálního směru, se budou cítit příjemně a spokojeně.
Souhlasím také s názorem autora z německého zdroje, který vůni popisuje jako "třešňový džem na kožené bundě")))). Já bych ještě dodala - na kožené bundě člověka sedícího u baru).
Nějak je velmi obtížné přejít ke spotřebiteli vůně - čeká se jen na dostupnost v evropských obchodech. Pevně doufám, že se dostane i k nám do Ruska.
psychocandy
Právě jsem dostal svou láhev v...Budu psát skutečnou recenzi poté, co nosí celý den zítra a moje oči se vrátí zpět do přední části mé hlavy....je to, jako by jste vzali deliciousnes Oajan (skořice vanilka tonka), ale bez jablečný koláč, a smíchal ji s velkým hitem některé z nejlepších pačuli pak zabalené semiš...růže je jasné, že z vůně rozprašovač a na počáteční sprej, ale mísí se odborně..podařilo se jim udělat ji lahodnou, ale ne jedlou nebo gurmánskou, sladké tóny pevně uzemnili zemitým pačuli a kůží...Opravdu si nedokážu vybavit nic podobného, jen části jiných vůní, které mi Monkey Special připomíná, někde jsem četla, že někdo říká Plum Japonaise a souhlasím, že vytváří podobný "pocit" s exotickým ovocem a kořením a zemitými tóny, ale tohle je mnohem temnější a lepší imo... tohle je opravdu skvělá hodnota za cenu 250 dolarů zasílání 👌🏻
JamesCT
Začíná počátečním závanem pačuli, rumu a ovoce, podle mého názoru. Má vůni "hudby", pokud to dává smysl. Věřím, že je to pačuli. Složení je velmi kvalitní. Vydrží po celý den. Vůně je bohatá a má charakter. Pro mě dokonale unisexová. Je v ní cítit nádech kůže. Této vůni dávám 5 hvězdiček. Je to nejlepší vůně, kterou jsem od Xerjoffu zažila. Opravdový vítěz.