40 Knots podle Xerjoff je Aromatic Aquatic vůně pro ženy a muže. 40 Knots byl/a uveden/a v roce 2012.
bacco73
Krátký verdikt: mužská/unisex - originální mořská s dřevitými a zelenými tóny, vůně pro příležitosti určitého tónu, dávám stejnou známku jako chobotnici, protože ačkoli ji považuji za velmi originální, chobotnice je originálnější, ale tato je lepší, zejména v sušení.
Prohloubení: otevírá se něčím štiplavým, aromatickým a lehce alkoholickým, cítím něco pryskyřičného, vodního a balzamického. Je svým způsobem svěží, ale nepřipadá mi dokonale letní. Asi po 20 minutách mi připomíná něco mýdlového, ale ty zelené a pryskyřičné vůně zůstávají se slanějšími pocity, které mě vracejí do mořského prostředí.
Čas plyne a dřevité vjemy se zvyšují, ale ty mořské a poměrně svěží atmosféry zůstávají, možná vnímám nějaké květinové vjemy růže.
V sušení se rozehrává dovedná rovnováha mezi mořskými, téměř slanými pocity a krémovou kulatostí danou dřevinami, stále zůstává poměrně svěží a aromatická.
Je to dobrá mořská vůně, zejména v sušení velmi originální. Má vynikající výdrž a dobrou siláž, pro mě unisexová s tendencí k mužnosti, elegantní. Lze ji používat od března do října, ale v horkých letních dnech bych se jí vyhnula. Ráda bych ji vyzkoušela znovu, protože zprostředkovává něco originálního, ale nedonutila mě říct wow.
Vůně ★★★★★★★★✬☆
Výdrž ★★★★★★★★★☆
Design lahvičky ★★★★★★★★☆☆
Kvalita/cena ★★★★★☆☆☆☆☆

F.Valenzuela Salfate
40 Knots je naprosto univerzální dřevitý parfém, který lze nosit téměř v každém ročním období, ve dne i v noci, není to vodní nebo mořský parfém typu osvěžující nebo bazénový večírek, ale spíše je to představa toho, jak by někdo voněl, kdyby byl na opuštěné lodi a leštil dřevo kvalitním voskem.
Výborně funguje po dobu 10-12 hodin s lehkostí, považuji ji za unisex - mužskou a doporučila bych ji lidem kolem 30 let.
Jako doporučení, pokud hledáte něco, co voní po moři, řekl bych, že lepší volbou je aqua di sale, a pokud hledáte něco osvěžujícího a zábavného na pláž nebo na párty u moře, zkuste třeba Torino 21 nebo něco citrusového jako Nio ze stejného domu Xerjoff. Pokud nyní hledáte elegantní, univerzální a sugestivní vůni, pak je velmi dobrou volbou 40 Knots.
Nurriel
Další parfém z řady: stojí za každý cent!
Mladí lidé, to je parfém! Parfém se otevírá luxusní dřevitou vůní, nic agresivního, nic drsného, cítíte také zelené tóny spolu se slaným, hořkým a jemně sladkým aspektem. V sušení je dřevitost stále velmi zřetelná a přetrvává v celém parfému, zelené tóny ustupují jantarovým akordům a slanost mořských tónů a soli přetrvává. Velmi složitý parfém na popis. Pocit slaného, jantarového dřeva, lehce sladký a jemně nahořklý.
Je to jediný parfém, který mi někdo pochválil ještě deset hodin po nanesení. Mistrovské parfémářské dílo!
Klima: Velmi univerzální, jen si nedokážu představit, že bych ji nosila v úmorných vedrech (12-26 °C).
Příležitost: Jakákoli příležitost kromě noční vycházky.
Vůně: 10,0/10,0
Výjimečnost: 10,0/10,0
Projekce: 9,0/10,0 (jeden metr po dobu 2 hodin) - špatná pleť
Fixace: 10,0/10,0 (12 hodin) - špatná pleť
Náklady/přínosy: 10,0/10,0

JIMCABRAS
FANTASTICKÁ vůně, opakuji F-A-N-T-A-S-T-I-C-O...
je to opravdu jedinečná vůně, od Xerjoff a možná nejen, je to můj oblíbený, můžete cítit velmi mořské poznámky, ale poznámky plné třídy, evokující vzpomínka je, že Di Caprio ve své jachtě v "Vlk z Wall Street", který vítá hosty, můžete také cítit dřevité poznámky, které jsou integrovány skvěle dává tělo a strukturu parfému.
Nechybí ani nádech soli a zářivého, čistého a uklidňujícího slunce, které dává tušit samotnou představu pobytu v rezidenci se soukromou pláží. Je to jako být v Anse Source d'Argent, ponořený do přírodního ráje, daleko od městského a konzumního světa.
Má mořského ducha, ale s opravdu nádhernou rafinovaností
Vhodná pro osoby starší 30 let a bezpochyby pouze pánská vůně.
Marcos Adriano
Moře není překážka: je to cesta, říká Amyr Klink. Co takhle plout po Středozemním moři rychlostí 40 uzlů na luxusní jachtě? Nechte se konečně ovívat horkými parami siroka. 40 uzlů pro mě reprodukuje pocit koupele v aromatické soli v bublinkové lázni. Povzbuzující koupel s kafrovou, mořskou a sladkou vůní. S šumivým kořeněným a slaným úvodem. A lehkou jantarovou sladkostí v pozadí s kořeněným nádechem, který mi připomíná muškátový oříšek. Jakýsi mořský vánek, který vás hned na začátku přivítá svými pikantními, aromatickými a kořeněnými akordy. Doplněná květem hřebíčku, skořicí a ambrou ustupuje svěží pelargonii a pikantní levanduli na základu z mořských tónů, hřejivého jantaru a jemného cedru. V sušení převládají květinové, slané, dřevité a sladké akordy. Směs pikantního hřebíčku, slané ambry, krémového cedru a sladkosti medu. V určitých momentech během sušení mi vůně připomíná těsto na hraní. Podle mého názoru je 40 Knots zvláštní víno, protože se pohybuje mezi protichůdnými vesmíry: někdy převládají osvěžující nuance, jindy sladší a pikantnější. Má velmi kořenitou, expanzivní slanou vůni s lehkou sladkostí. Je to vzdušná, komplexní vůně, která se navzdory své letní chuti příliš nehodí k intenzivnímu letnímu horku. Dokonce bych řekla, že se lépe hodí do mírnějšího nebo dokonce chladnějšího podnebí. Její výrazná vůně patří k těm, které díky intenzivnímu mořskému a sladkému odéru nezůstanou bez povšimnutí, výsledek je něco, co se nosí v klubovně jachtařského klubu¹, kdo ví!
Oficiální tóny: dřevité tóny, cedr, sůl, mořská voda, zelené tóny a med z Armagnacu;
Mnou vnímané tóny: ambra, sůl, hřebíček, skořice, pelargonie, levandule, med a muškátový oříšek;
Příležitosti: klub, procházka po nábřeží, bar; od neformálních po poloformální situace;
podnebí: mírné nebo horké (méně v intenzivních vedrech);
Fixace: věčná (+15h);
Projekce: silná (přibližně 2 metry).
40 uzlů představuje potěšení z plavby Středozemním mořem a odráží jeho pestrý mořský život na otevřeném moři. Podmanivé barvy mečounů, zlaté slunce a záře slunce na mořské hladině. Barevný mořský život, jiskřivé sluneční paprsky a chuť svobody, kterou přináší otevřené moře, jsou obsaženy v této jedinečné vůni. Parfém se otevírá jako mořský vánek prohřátý sluncem. Kde stříkance slané vody dodávají této hřejivé vůni osvěžující nádech. Po chvíli se otevře srdce vůně a následují dřevité tóny doprovázené jemným medem armagnacu. - oficiální popis
Poznámka: recenze provedena s použitím dekantéru, který laskavě poskytl Jose Roberto Henriques.
Hudba: S' Wonderful - João Gilberto
1- Jachetní klub je typ klubu, který se věnuje námořním aktivitám. Jachetní kluby se obvykle nacházejí u moře, i když existují i takové, které jsou zřízeny u řek a jezer. Na souši mají kluby obvykle zázemí vyhrazené pro své členy, včetně klubovny, v níž je obvykle bar, kavárna nebo restaurace, kde se členové mohou scházet v uvolněné a neformální atmosféře.
Zajímavý, inteligentní obsah bez komerce.
Instagram @graalfragrances
ngarcia
40 Knots má tři fáze, dřevo se slaným nádechem (který vydrží více či méně v závislosti na vaší pokožce), pak jen dřevo a pak fáze, ve které vynikne cedr.
Je to jednoduchá a drahá kompozice, nechtěla jsem ji mít ráda, ale nemohla jsem, a to ze dvou důvodů, zaprvé proto, že přestože je jednoduchá, je dokonale provedená, 40 Knots voní, jako kdybyste vzali světlé dřevo jachty, dali ho za pozadí středomořské oblohy a namalovali ho na obraz, Chtěla bych, aby ta mořská část vydržela déle, chtěla bych, aby ta dřevěná část nevypadala tolik jako Naxos, ale, a to je druhý důvod, je to parfém, říkáte si, co budu nosit na podzim, 40 Knots, co můžu nosit na jaře 40 Knots, a co v létě? 40 Knots, to se těžko vysvětluje, je to vůně, kterou nosíte a víte, že se vám daří dobře. Hodí se pro jakoukoli situaci, je elegantní, dlouho vydrží a je výrazná, aniž by to v projekci přeháněla, neomrzí vás (to je pro mě u univerzálního parfému to nejtěžší).
Klady: Univerzálnost, výkonnost.
Proti: Jednoduchost, cena.
Vůně: 7,8
Délka: 8,4
Projekce: 7,5
Emocionální: Ne
Originalita: 6
Cena: 290 €/100 ml
Doporučujeme: Nevím, cena je příliš vysoká, záleží na vaší kapse nebo na nabídce, kterou dostanete.
katrin.niisuke
Panebože, to je krása! Nesuďte ji podle otevření. Je svěží a slaná, velmi mořská a upřímně řečeno působí trochu zvláštně. Úvod mě odradil natolik, že jsem ji chtěla smýt, ale ze zvědavosti jsem ji nechala na kůži a po hodině rozkvetla v něco jiného. Dostala jsem vůni dehtového dřeva, která je pryskyřičná a lehce trpká, ale zároveň sladká. Je to smrková pryskyřice??? Vsadím se, že ano.
Tak nádherná a neškodná. Výdrž je celodenní a pak ještě nějaká. Rozhodně je to top 3 z vydání JTC. Čím déle ji nosím, tím víc mě přitahuje. V tuhle chvíli si myslím, že na léto to není, ale zase jsem tuhle řadu objevila teprve minulý týden uprostřed podzimu, takže se můj názor na ni ještě může změnit. Zatím se mi líbí a v nejbližší době si pořídím velkou lahvičku. 10/10!
hammervain
Tento vodní/mořský/dřevitý zázrak je součástí kolekce "Join the Club" a ideálně představuje voňavou příslušnost k jachtařskému klubu.
Je to jiskřivá, bublinková vůně, která vás hned při prvním přičichnutí zasáhne svým slaným úvodem, který mi evokoval vůni slanosti, kterou člověk vdechuje při procházce po nábřeží nebo při posezení u stolku v plážovém baru.
Ale to není všechno, 40 Knots je mnohem komplexnější, než naznačuje...
V prvních minutách se objevují zelené a kořeněné tóny, které vůni dodávají tělo, strukturu a hloubku, a to, co mohlo být pouhým "cvičením" s dobrými ingrediencemi, se místo toho stává něčím nezapomenutelným.
Její vývoj zahrnuje rozvernou dřevitou složku, v níž v určitém okamžiku převládá cedrové dřevo a kde se na podporu objevuje také příjemný nádech jantaru.
Nejedná se o obvyklou mořskou/akvatickou nebo obvyklou generickou "modrou" vůni, zde je toho mnohem více, je zde také teplo slunce, stejně jako vůně moře!
Je velmi podobná Ambre Nuit od Diora, ale zbavená silného růžového tónu a obohacená o tyto sugestivní námořní "vibrace".
Pozoruhodná výdrž, zaručeně více než 8 hodin (já na své kůži snadno dosáhnu 10 hodin), velmi silná projekce a siláž víceméně na 40 uzlů...
Ještě jsem zapomněla: slaný nádech se objeví i v okamžiku, kdy se rozhodnete pro koupi (vzhledem k ceně), ale podotýkám, že parfém za to všechno vzhledem ke své kvalitě a výkonu stojí.
Ve svém žánru jeden z nejlepších parfémů široko daleko.
Wooster
Jak jsem této vůni rozuměl:
Xerjoff u 40 uzlů nezobrazuje moře samotné, ale snaží se vytvořit vlastní imitaci vůně zestárlé šedé ambry, která se běžně vyskytuje v arabských olejích. Právě letité šedé ambře se také říká "čokoládová", protože zní jen trochu mořskými tóny a solí, přičemž základní zvuk připomíná čokoládu, vanilku s třešňovými odlesky, někdy vydává šafrán. Objevuje se také lehce borovicový nádech, připomínající cedr. Když to všechno sečtete, dostanete 40 Knots. Je pravda, že arabské oleje znějí přirozeněji, zatímco Xerjoff je na západní způsob více syntetický.
Proto ten rozpor s údajně mořskou vůní, která ve skutečnosti zní jako sladké třešňové dřevo se skořicí.....
Ivanus
Vůně -40 uzlů Xerjoff
Lahvička z - 2015
40 Knots ve mně vyvolává pocit svobody a života.Je to velmi jedinečná, neobvyklá, zajímavá, komplexní, hluboká a dobře namíchaná vůně.Má tu správnou jachtařskou atmosféru.Připomíná mi epické dobrodružství při plavbě do svobody, vítr ve vlasech, slunce ve vzduchu, sůl na kůži, jachta klouže po vodě, líbá vlny...
Dlouhá výdrž - 8/10 (8+ hodin)
Síla/projekce - 7,5/10(střední až vysoká projekce a síla po dobu prvních 2-3 hodin)
Počasí - nejlepší na jaře,v létě a na podzim
Věk - 22+
Pochvaly - 7/10
Vůně - 8,5/10
Hlavní poznámky podle mě -
cedr, sůl, mořská voda, hřebíček, zeleninové tóny, zelené tóny.
Drydown je pěkný a hluboký a dostávám -dřevnatost,koření,sůl a cedr.
Emoce - epická plavba do dobrodružství svobody,elegantní,komplexní,hluboká,luxusní,vlny oceánu.
Příležitost - víceméně pro jakoukoli příležitost.
Vyzkoušejte před nákupem.
MENESTREL
40 Uzly Xerjoff " Milionáři' Yacht Club."
Uzel je jednotka rychlosti odpovídající jedné námořní míli za hodinu, tj. 1852 m/h.
Italská niche řada Xerjoff uvedla na trh kolekci deseti vůní Join The Club:
JTC - Join The Club - je kolekce parfémů Xerjoff: 10 vynikajících vůní, z nichž každá je spojena s činností na vysoké úrovni, od prosté rekreace až po stupeň skutečné vášně.
Právě pro exkluzivní klubový okamžik vytvořil JTC ikonický výběr, který se vrací ke konceptu selektivity, jenž přivádí životní okamžiky k jejich nejintenzivnějším aspektům.
Ukradené okamžiky, kdy se zdá, že se čas zastavil, rozšířený do pozastavené dimenze. Mimo běžné vjemy, tak intenzivní je okamžik přítomnosti.
Xerjoff JTC destiluje toto vzácné kouzlo do netradiční esence, skutečného olfaktorického kódu pro vyvolené tohoto exkluzivního klubu.
Návrh Sergia Momo nám přináší atmosféru výběrového jachetního klubu a kontury středomořského pobřeží.
"Preludium určuje akord, který je lehký jako vánek na širém moři. Zároveň se v něm ozývá jemný tón moře s lehce slaným a zeleným nádechem ... Po několika minutách se otevře čtyřicetikilové srdce a vnese do skladby vřelejší atmosféru. To je tvořeno různými dřevitými tóny, které kontrastují s jemně svěžejšími akordy. To vytváří dojem námořní smyslné svěžesti !"Vítejte v těžkém životě!".
Na mé kůži se otevírá nesměle, cítím květiny, snad jasmín, jetel, dřevité tóny a některé citrusové tóny v nazelenalém nádechu, ale začíná nabírat na síle, během několika minut se objevuje ostrost, jako by jachta začala projíždět svými uzly vysokou rychlostí.Dřevo představující zcela reálnou strukturu lodi, květiny a šamotové květy reprezentující pobřeží, v mém nose se objevuje poloakvatický, slaný tón představující moře. pokaždé je silnější a sametovější, parfém přináší to, co nabízí jako účelný pocit.
Milovníci Montblanc Presence, hrajte si s tímto parfémem tvrdě a rychle, cítím velmi přítomnou skořici a atmosféru, která matně připomíná Montblanc, ale přítomnost je Audi A6,40 uzly Porsche Panamera 4.0 V8 Turbo Executive.
Celkově vzato je to vysoce luxusní, ale není to luxus typu Roja, tady je to střízlivý, klidný luxus, který zdůrazňuje ušlechtilé věci a nechce se za to předvádět, předvádí se trochu, ne moc. Je to, jako byste z obyčejného kamene vybrousili krásný rubín. Je to prostě luxusní.
Není to nový návrh, parfém je účinně aristokratický a elegantní, luxusní a typický pro jachetní klub, evokuje zasněné západy slunce pojímané v bílém prádle a měkkém svetru (omotaném kolem ramen) na luxusním můstku lodi. Neobyčejně jemná a výrazná, jejímž nošením rozhodně vystoupíte z běžného davu.
BEZPOCHYBY 5 SVITKŮ.
EXISTUJE NĚCO JAKO TVRDÝ ŽIVOT, LIDI.
Další recenze niche parfémů najdete na:perfumiverso.blogspot.com.br

Wollar
Objednal jsem si ho, aniž bych se na něj podíval nebo si přečetl recenze (takový drsňák musíte být), protože mi padl do oka marketingový nápis "Pro jachtaře". A jaké jsem měl štěstí. Teď vidím, že i veřejnost ji většinou chválí, takže "metoda pokus-omyl" nehrála proti mně.
Takže během prvních 10 minut slyším čistý a zcela jednoznačný skořicový tón (zřejmě je to můj fantom místo třešní) s, jak se mi zdálo, alkoholovým obsazením. Rozlitý Remy Martin XO Excellence na středomořském kokpitu? Taková bohémská bezstarostnost na začátku, ale vodnatost přece jen přebírá otěže. A dokonce ani ne moře, ale mořský vzduch, teplý, nafukující šikmé plachty. Slaný vánek na dřevitém, kalibrovaném základu (zřejmě jsou to zelené tóny, které dodávají kompozici vzdušnost a lehkost). A mimochodem, ano - je zde ztělesněna jedna z nejkrásnějších hypostazí suchého dřeva. Ani čerstvé obložení dřevěné skříně nevoní tak nádherně (a to mám tuto vůni velmi ráda). Takovému úžasnému výtvoru, který má ještě ke všemu úžasnou výdrž, dávám zasloužených 10 bodů.

obenno
Vodní vůně mi vždycky voní lacině (Erolfa, Sel Marin atd.), takže jsem váhala, když mi kamarádka poslala vzorek tohoto parfému. Jelikož se však jedná o Xerjoff, můžete očekávat, že složení bude vždy špičkové, a to i v jejich "levnějších" řadách.
40 Knots je mnohem víc než jen vodní vůně. Je krémová, lehce kořeněná, bohatá, přesto vždy dokáže zůstat zářivá a svěží, což z ní dělá perfektní letní vůni pro ty, kteří dávají přednost zimním vůním. Velmi jemná rovnováha mezi přírodními a syntetickými složkami.
Tato vůně přímo křičí kvalitou. Když ji nosíte, cítíte se bohatě, sebevědomě a svěže. Absolutní vítěz. Můj letní podpis.
hab
Je to velmi zvláštní příchuť. Především ji v žádném případě nezkoušejte s papírem. Ten chuť úžasně zkreslí, doslova ji obrátí naruby. Sůl je velmi slyšitelná, cedr je na hranici syntetiky, je velmi hořký a ztrácí se rovnováha. Na kůži působí úplně jinak.
Pro začátek je teplá. Čekal jsem, že taková pyramida a téma budou především chladivé. Vánek nebo něco podobného. Ale ne, tentokrát ne. Mořskou sůl s akvatikou není těžké odhalit. Ale co jiného tu je? Dřevité tóny, to ano. Ale odkud se berou třešňové tóny? Není to tabák. Můžete vidět paralely s Tobaco Vanilla, ale přesto jsou chutě ve vývoji velmi odlišné. A také v základu vidím spíše ozvěny řady Amouage Opus než Ford.
Dlouho jsem přemýšlela, co by takový tón mohl dát. Předpokládala jsem, že skořici, ta to občas dělá. Vygooglila jsem si to, v obchodě Luckyscent trvají na tom, že blíž k základu se prodírají tóny hřebíčku a kávy. A ano, je to tak. Skořice to není. Je to káva s nádechem hřebíčku. Bingo, zvlášť když si trochu sedne do základu a třešňový akcent zmizí. Obecně je třešeň podle mého názoru hlavním duchem niche vůní, je často slyšet, ale téměř nikdy není přímo prvkem v pyramidě)).
V základu slyším také kadidlo, a to výrazně. 40 Knots často působí jednoduše, ale ve všech fázích se třpytí tóny.
Na kůži je ale opravdu dobrá. Přiznejme si, že to není vůně o drsném jachtaři, který právě napnul plachty, je unavený a teď unaveně drží kurz do nadcházející noci. Tohle je o muži z baru jachtařského klubu, který sedí v lehkých kalhotách, klubovém saku, pod ním má tenký drahý svetr a tahá kola za dalším koktejlem. Ano, má jachtu, možná právě zakotvil, ale klidně to může být drahá jachta s posádkou a on jen vybírá směr. Přesto má přes všechno své pozérství a fušerství parádní příchuť. Skvělá směs akvatiky a orientální kořeněné kompozice, jejíž perzistenci si nelze vybírat. Nevím, jak je to s lahví, ale já rozhodně potřebuju levanduli.