Andalusian Soul The Merchant of Venice pro ženy a muže

Andalusian Soul The Merchant of Venice pro ženy a muže

rum
balsamico
kouřový

Andalusian Soul podle The Merchant of Venice je Orientální Floral vůně pro ženy a muže. Andalusian Soul byl/a uveden/a v roce 2018. Vrchní tóny jsou Rum, Akát a Kadidlo; střední tóny jsouLabdanum, Šalvěj a Rozmarýn ; základní tóny jsou Vanilka, Jantar (ambra) a Cibetka.

Rum

Rozmarýn

Jantar (ambra)
Cibetka

SeekerofHugs

Když Kari v jednom ze svých videí řekla, že tento parfém je chodící dezert, čistý katalánský krém, rozzářily se mi oči. Je to jeden z mých nejoblíbenějších dezertů. Musela jsem ho znát.

O několik měsíců později jsem ho mohla vyzkoušet na výletě do Barcelony. Jakmile jsem se na ni nastříkala, byla jsem zklamaná. Byl příliš alkoholický. Nebylo to to, co jsem očekávala... ale po chvíli jsem ucítila sladkost a vůni tak odlišnou a podmanivou, že nebylo možné nepřiložit si zápěstí k nosu.
Strávila jsem s ní zbytek večera. I když mě nefascinovala tolik, jak jsem si představovala, sušení si mě získalo natolik, že jsem si slíbila, že si ji jednou koupím. Uplynul rok, ale díky těmto dnům výhodných nákupů už je u mě.

Andaluská duše" je lepší, než jsem si pamatovala. Má hyperalkoholický začátek, který mě zanechává zmateného, následovaný velmi aromatickými akordy a sladkou, medovou vůní. Rychle se objeví velmi intenzivní vanilkový likér a velmi intenzivní, který je vynikající. Na vyschnutí jí jantar dodává teplo a krásnou hloubku. Necítím v ní nic živočišného. Je kořeněná, velmi balzamická a poněkud kouřová.
Dokážu si představit pudink nebo máslový pudink s likérem typu Bailey's a výbuchy kouře ve vzduchu, což není můj vysněný katalánský pudink, ale je to znamenité.

Je opojná, sladká, smyslná, elegantní. Uklidňující a hřejivá jako objetí, je to jako nosit v rukou jižní západ slunce a slunečné země! Ideální na podzim/zimu.
Mírná stopa a velmi dlouhá výdrž, +8 h. (Jeden z parfémů, které mám nejraději, pro mě je to téměř nepřekonatelný, bestiální režim).

Pokud vám padne do oka, vyzkoušejte ji, protože jak píše Taurien ve své úžasné recenzi, tento dům má skvělý objevný set za dobrou cenu, velmi dbají na prezentaci a flakony jsou krásné! Mám pocit, že si zaslouží více pozornosti!

Možná vám "Andaluská duše" neukradne srdce okamžitě, ale pokud jí dáte šanci, možná si postupně podmaní vaši duši.

Aramis&Lola

Ale jak dobrý je tento parfém?
Sladký jantar doprovázený rumem a akácií v úvodu, pak do toho zasáhne nějaký tón nebo akord (nevím a je mi to jedno, chci si k němu dál přivonět), který ho trochu "zašpiní", je pikantnější, kouřovější.
Ženská a obklopující, velmi hřejivá.
Krabička (jak už bylo řečeno výše, na balení obvykle kašlu, ale tahle mě zaujala), připomíná skutečnou truhlu s pokladem a uvnitř jsou vyobrazeny starobylé benátské obchodní cesty.
Kdyby tento parfém byl slovo, bylo by to "vášnivý".

Юлена

Slaný karamel a rum. Vynikající. Krásné. Vůně je jasná, vytrvalá, ale nekřičí. Je v ní cítit mléčnost, protože parfém je velmi obklopující, zahalující. Překvapuje mě její malá oblíbenost, protože pro mě je to vůně typu "chyť a jdi". Stejná Constance od Penhaligons (pro mě jsou si trochu podobné) s více než skromným TX je dvakrát dražší.
Mimochodem, u nás v Rive Gauche je tato vůně vyřešená, recenzi píšu poté, co jsem si koupila lahvičku pro sebe.
Velmi netriviální, ničemu nepodobná (kromě zmíněné Constance) vůně. Není propagována blogerkami, takže není příliš známá. Ale to je její plus. Nikdy jsem ji na nikom neviděla.
Krásná, znamenitá gourmandica. Vyžívám se v ní, vychutnávám si ji.

Iliasga

Krásné balení a velmi elegantní láhev. Tento parfém mě okouzlil už z náklaďáku, který jsem dříve vyzkoušela. Otevírá se tóny akátového rumu a poté se rozvíjí do teplého jantaru a sladké vanilky přítomné na kůži po mnoho hodin. Vůně, která ve svém vývoji nezklame, ba naopak překvapí. Velmi dobrá výdrž a intenzivní, ale ne vtíravá stopa.

Taurien

Když jsem tento parfém poprvé vyzkoušela, téměř jsem ztratila řeč. A to je, jak víte, těžké.

Zpočátku mi sprej Andalusian Soul připadal alkoholický a také jsem si po znalosti Kariho recenze téměř nazpaměť řekla: není to ten nejgurmánštější z mé sbírky. No, mýlila jsem se tak napůl a zjistila jsem to až po pár vteřinách čekání. A ne, možná to není jediný šampion, který je nejgurmánštější z mé sbírky, ale je na stupních vítězů s několika dalšími lahodně jedlými parfémy.

Andalusian Soul je gurmánská vůně, jaká by se mohla líbit Lucovi Turinovi, gurmánská vůně, která se nezastaví u vůně dezertu, ale nabízí mnohem víc.

Ucítíte, velmi dobře vzájemně kombinované, tóny rumu, akácie, kadidla, šalvěje, rozmarýnu, labdanum, vanilky, jantaru? Počkejte... Jak všechny tyto tóny rozeznat? Jediné, co nezaznamenávám, je civet, tón, který jinak miluji, ale který mi vzhledem k tomu, že je parfém tak bohatý, nechybí. Výsledek je nesmírně sladký.

Má středně vysokou siláž a na mé kůži vydrží více než 12 hodin.

Vzhledem ke své síle je to nepříliš univerzální parfém, který je nositelný spíše v zimě, na podzim nebo ve velmi chladných jarních dnech. Je pravda, že jsem ji zkoušela i v létě a byla jsem schopná ji nosit, ale nemyslím si, že je to nejvhodnější varianta.

Co se týče jejího názvu, jakožto dceru andaluského původu mě do této země opravdu nepřivádí. To je snad jediná věc, kterou mohu tomuto parfému vytknout, i když je pravda, že má mnoho tónů, které mám spojené s Córdobou, odkud pochází moje matka: kadidlo, šalvěj, rozmarýn, labdanum... ale výsledek je příliš sladký. Andalusie je pro mě mnohem aromatičtější, nebo možná voní po jasmínu či paní noci nebo církevním kadidle, které nás uvádí do meditativního stavu. Každopádně inspirací pro tento parfém není jen Andalusie, ale obchodní cesta, která spojovala Benátky s jižním Španělskem a severní Afrikou.

Po obdržení Asian Inspiration a Flower Fusion z tohoto domu jsem se o něm chtěla dozvědět více a zjistila jsem, že mají úžasnou objevnou sadu se 6 vůněmi o objemu 5 ml (bravo The Merchand of Venice, že nám dali velikost, která opravdu dává vychutnat každý z parfémů) za 30 eur (výborná cena i pro tento typ sad). Rozhodla jsem se, že si ji koupím a pak si objednám jeden z parfémů o objemu 50 ml a zaplatím jen 60 eur, protože těch 30 eur se dá uplatnit. Dalších 5 parfémů jsem zatím nezkoušela, ale myslím, že v Andaluské duši mají těžkého soupeře.

Zdá se, že za to, že mě poprvé nechala beze slov, mi Andalusian Soul vrátila chuť mluvit.

Vůně 9,5/10
Doba trvání 10/10
Hvězdná 8,5/10
Kvalita/cena 8/10
Všestrannost 5/10
Balení 10/10
Koupil bych si znovu? Ano

scentofbuket

Voní přesně jako sušenky Lotus - skořice + akácie. Tato značka je velmi podceňovaná a tato voní BOŽSKY! Je gurmánská, květinová, sladká, jemná, romantická, veselá, hravá atd. atd. Vyvolává ve mně spoustu dobrých pocitů a provedení je také skvělé! Líbila se mi stopa, kterou zanechala na mém oblečení i druhý den. JE TAK OPOJNÁ!

Cinnamon11

Je to potěšení a ráj gurmánů! První tóny jsou rumové, opravdu dobrý rum! Pak se otevírá pohankovými sušenkami, vanilkou na kousku semiše a skořicí a kubánským doutníkem. Sladké tóny jsou sólující, ale vůbec ne přeplácané. Pravděpodobně jedna z nejlahodnějších příchutí, které jsem vyzkoušel ❤️.

ps Samostatné potěšení z luxusního designu obalu s mapou námořní cesty "Muda di Barbaria" a samotné lahve z muránského skla.

Kari Dil

Tento parfém je to nejgurmánštější, co mám ve své sbírce. Nejdřív voní jako spálený cukr a pak ve vás vyvolá dojem, že máte před sebou dezert crème brûlée. Stopa je velmi široká, je to silný parfém a doba trvání je také docela chvályhodná.

Zařadila jsem ji do katalogu jako skutečný chodící dezert, a pokud jste gurmánský typ parfému, možná si zamilujete zejména tento.

Nevýhodou je, že v létě může být velmi těžká a někdy se nenajde ideální příležitost k jejímu nošení.

Perfumaniac

Barvy flakonu odrážejí duši tohoto parfému, jsou hřejivé a okouzlující a připomínají západ slunce.

Nedokážu to popsat... Rozhodně to není lehký parfém. V úvodu jantarová, poté se stává kořeněnou a dřevitou se sladkým květinovým siláží, ale stále velmi zaoblenou a rozhodnou, hlubokou a vyzrálou. Neuvěřitelně vytrvalá.

xmelldefrag

Andaluská duše pro mě voní jako bourbon, který vydrží celý den.

Už v úvodu cítím sladkou vanilku (nebo je to akácie, nejsem si jistá), a když se přidá rum, mám pocit, že jsem v kavárně s živou hudbou na pláži. Připomíná mi Margiela Jazz Club, zatímco jazz club je vůně vnitřní jazzové kavárny, tahle je určitě venkovní, za jasné a krásné noci.

Nádherně provedená. Gorgeous....

Sarcastica

Nikdy jsem se nesetkal s takovým čichovým chameleonem, jako je Andalusian Soul. Jeden den je to hedvábný Noir Exquis od L'Artisan Parfumeur se zjemnělými okraji z páleného cukru, druhý den je to Midnight Poison od Diora bez pisklavé aury sprejů proti hmyzu, pak je to plnější Trouble od Boucheronu. Ve všech těchto iteracích si však Andalusian Soul vždy zachovává svou individualitu a vy si tak užíváte něco známého, ale přesto zcela inovativní interpretaci velkých vlivů. Jako obvykle je konstrukce mimořádně dobře provedená a kvalitní ingredience jsou zřejmé. Tohle byl pro mě nákup naslepo a zatím jeden z nejpovedenějších.

Chili-chili

Sladká jantarově-alkoholická vůně, opravdu se mi líbila. Pozitiva v lahvičce. Cítím v ní také meruňky...:). Škoda, že moc dlouho nevydrží, takže po přemýšlení jsem se rozhodla ve prospěch jiného parfému. Konzultantka mě ale potěšila až 6 vzorky Andalusie, poté, co sledovala mé útrpné váhání : Můj vlastní člověk!