Acqua di Parma Blu Mediterraneo Arancia di Capri Acqua di Parma pro ženy a muže

Acqua di Parma Blu Mediterraneo Arancia di Capri Acqua di Parma pro ženy a muže

zelený

Acqua di Parma Blu Mediterraneo Arancia di Capri podle Acqua di Parma je Citrus Aromatic vůně pro ženy a muže. Acqua di Parma Blu Mediterraneo Arancia di Capri byl/a uveden/a v roce 1999. Vrchní tóny jsou Pomeranč, Sicilská mandarinka, Bergamot a Citrón; střední tóny jsouPetitgrain a Kardamom ; základní tóny jsou Karamel a Pižmo.

Pomeranč

NEJLEPŠÍ VŮNĚ JARO-LÉTO 2025: Igor Masyukov a Sanja Pekic

NEJLEPŠÍ VŮNĚ JARO-LÉTO 2025: Igor Masyukov a Sanja Pekic

od Igor Masyukov, Sanja Pekić

07/22/25 04:45
Arancia La Spugnatura: revoluční svěžest!

Arancia La Spugnatura: revoluční svěžest!

od Eddie Bulliqi

05/09/23 12:07

Ragnar

Arancia di capri plní své sliby, tedy svůj název.
Pomeranč v celé své úplnosti, od hořké slupky až po sladký, jiskřivý vnitřek.

Vývoj je náhlý.
Otevírá se hořkou kůrou a pak se ukáže jeho sladký, šťavnatý vnitřek.
Závěr je pižmový a čistý, s lehkou sladkostí, připomínající sladkou a šťavnatou dužinu.
V pravém stylu Acqua di Parma, příjemná, osvěžující letní kolínská.

Výkon samozřejmě není nejlepší, ale na olfaktorickou rodinu stále průměrný.

Siperono

Z celé řady se mi líbí nejvíc, dokonce víc než známé fico di amalfi.
Je téměř anekdotická, jako všechny Blu Mediterraneo, ale velmi příjemná a chutná, pokud máte rádi citrusy.
Vše ale kazí cena.

Alvarez Gomez má vůni "Agua Fresca de Flores Bergamota", která voní doslova stejně a vydrží o hodinu až dvě déle, stojí 9 eur za 150 ml. Nechám ji tu pro případ, že bych někomu, kdo to čte, pomohla ušetřit.

salvov631

Léto ... slunce ... horko ... dovolená ... bezstarostnost ... to je vše, co se mi vybaví, když vytáhnu ze skříňky "tyto poklady ze středomořské modré řady" od Acqua di Parma a zejména Arancia di Capri.
Předem bych měla říct, že jsem loni v zimě dostala malý vzorek, a proto jsem ji nemohla otestovat na sezónu, pro kterou byla vytvořena (léto a pěkné počasí). V těchto dnech, po pěkném počasí, jsem ji mohla vyzkoušet v plné velikosti a spěchala jsem do parfumerie, abych se zásobila plnou velikostí 150 ml.
Je to ultrarealistický pomeranč, který mi připomíná jak vůni čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, tak úplně stejnou vůni, jakou získáte, když nastrouháte pomerančovou kůru; jako by to na této nebeské pomerančové vůni nestačilo, je tu velmi lehký karamel, který dodává sladkost a kulatost zmíněným pomerančovým akordům.
Pro mě je to jedinečná vůně, něco, co člověka neustále přivádí k vůni na zápěstí a má žízeň hasící a osvěžující účinek; každý, kdo má možnost si k ní přivonět, bude tímto malým skvostem unešen.
O trvanlivosti samozřejmě nemá smysl mluvit, protože je pomíjivá jako všechny ostatní parmské vody; kvalita surovin však tuto slabinu plně vynahrazuje.
V neposlední řadě je to extrémní univerzálnost, naprosto unisexová, vhodná na den i večer.
Nemohu jinak než hodnotit známkou 10/10.

Josesan

Měl jsem to štěstí, že jsem mohl před lety důkladně otestovat láhev ARANCIA DI CAPRI ACQUE PROFUMATA od ACQUA DI PARMA, takže to, co odrážím v této recenzi, myslím, že neodpovídá současným verzím, zejména pokud jde o výkon.

Vůně této vůně je v první hodině velmi realistická: svěží, kyselá, jásavá čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva, s tím středomořským vzduchem moře, slunce, vánku a tepla.

Těžko se najde někdo, komu by taková vůně vadila, ať už má citrusy nebo citrusové plody v oblibě jakkoli málo. Její letní radost, její prázdninová linie, její vzpomínka na dětský smích, na hry na pláži, na procházky středomořskými tvrdými lesy, na pomerančové a citronové háje.

ARANCIA DI CAPRI má úvod, který je intenzivní směsí všech citrusových plodů běžně používaných v parfumerii (pomeranč, mandarinka, bergamot, petit grain a citron) s divokou a okrasnou pomerančovou složkou, spíše než typickou pitelnou šťávou k snídani.
Trvá déle, než jsem očekávala, na základě dosavadních názorů na tuto kolekci Acqua di Parma postupně ztrácí onen přírodní aspekt a směřuje k syntetičtějším, ale kvalitním aromatickým akordům.

V průběhu první hodiny se objevují sladké záblesky, které mi připomínají spíše sladký hroznový mošt než karamel popsaný v jejím popisu. Vůně citrusů a medové sladkosti se střídají tam a zpět, vibrují vzduchem a vytvářejí arabesky světlosti. I tato část vývoje ARANCIA DI CAPRI je zcela přirozená, bez náznaků laboratoře.

Přibližně po hodině a půl se však vůně postupně mění v syntetičtější, ale neméně příjemný akord. V tomto okamžiku nabývá více chypre totality a připomíná mi některé vůně Myrurgia, dnes již navždy ztracené. Je to koření sedmdesátých let a těch citrusových, pryskyřičných, citrusových, chypre vod.
Tento pryskyřičnatější a hlubší akord je směsí kardamomu, labdana, bílého pižma spolu s citrusovými plody, které jsou hořčí a hutnější než ty původní: grapefruit a yuzu.

Proměna a vývoj této ARANCIA DI CAPRI značí kvalitu vůně a dobře zformovanou strukturu. Znovu připomínám, že hovořím o verzi staré několik let a nevím, jaká je současná verze. JEJÍ délka je nadprůměrná s mírnou, ale znatelnou stopou.

Bývaly doby, kdy ACQUA DI PARMA vyráběla dlouhotrvající parfémy.

Zřejmě začíná jako unisex parfém pro všechny věkové kategorie a příležitosti, ale vyvíjí se v parfém s jasnou ženskou chypre tendencí, vhodný spíše na večer.

To, co začíná jako dětská Alenka podřimující u řeky za letního večera, končí jako Cate Blanchettová procházející se dlážděnými ulicemi Mongibella, nevšímající si úskalí talentovaného pana Ripleyho.

superbreco

Je to doslova jako rozříznout limetku napůl a vymačkat ji. Navazuje na přirozenou tradici domu a její tóny mají daleko k syntetickým.

Pro mě je Acqua di Parma vždy parfémem pro potěšení sebe sama, ostatní jsou až na druhém místě. Pokud váš parfém ucítí, fajn, pokud ne, důležité je, že jste plná energie a cítíte se příjemně. Celá tato řada Blue Mediterranean k tomu inspiruje, dodává energii a čistí auru.

Hledáte výkon? To bych nedoporučovala.
Tuhle bych si nekoupila, protože v řadě jsou jiné, které se mi líbí víc. Dobrý parfém, ale nijak vynikající.

jerry drake

Harmonický, osvěžující a jemný návrh, jistě určený pro nejteplejší dny.
Projekce je jemná a doba trvání není nijak zvlášť dlouhá, možná byla myšlena pro osobní požitek, protože vůně je příjemná.
Začíná komplexním pomerančovým tónem, poté se stává šťavnatější a slunečnější.
Zaujaly mě vůně, které mají vyšší výtěžnost a stopu, ale musím uznat, že Arancia di Capri je příjemný parfém, který udělá radost těm, kteří hledají intimní a relaxační vůni.
(Se svolením Rafasant)

captainM7

Nejsem příznivcem Acqua di Parma a nemám rád Montezemola, takže to o něčem svědčí.Pro milovníky superagrárních kolínských s příměsí květin (naštěstí bez karamelu), a to i pro velké utráceče, ji doporučuji, ale podle mého názoru je tato o stupínek výš než Myrtle of Panarea, vždy ve středomořské řadě, navíc navozuje představu těch krásných míst, pro ty jako já, kteří měli to štěstí jet na dovolenou.

Severiana Oliveira Rocha

Je to citrusová příchuť, která přesahuje čistě citronovou, s níž se na trhu setkáváme nejčastěji. Na mé pokožce vynikne mandarinka a pomeranč, ale ne ovoce, nýbrž směs pomerančového květu a listu stromu. Je to úžasná, velmi svěží vůně, která dobře pění a chvíli vydrží.
Každý, kdo má rád citrusové plody, by ji měl vyzkoušet, ale je škoda, že cena je tak vysoká!

Mariana Rocha

Hlavní poznámka: Oranžová
Inspirace: Capri

Oranžová v plné parádě. Čerstvě utržený, aromatický a zářivý, jehož kůra pod středomořským sluncem vzrušivě září. Jinými slovy, je to kombinace pomeranče a mandarinky nasáklé kapkami sicilského citronu, velmi svěží a optimistická, s jemným (velmi jemným) nádechem karamelu, který vyvažuje citrusové nuance. Čisté potěšení. Pomerančová esence má osobitost, nic syntetického, zralou, "nektarickou" chuť, která vás opravdu nutí pít. Lineární, snadno použitelná, velmi připomíná Aqua Allegoria od Guerlaina. Výdrž není velká, ale stojí za to pro ty, kteří mají olfaktorický apetit na pomeranče a mandarinky.

Hodnocení: 3,5/5

Тая...Таю...

...
.... dlouhé italské léto (+ 40) ve velkém hlučném městě bez pobřeží, nekonečný hluk z ulice, odevšad cítit pizza, rozpálená dlažba ... noc nepřináší úlevu, protože no, to všechno má čas vychladnout..... Takže v noci je třicet, přes den čtyřicet. a vy nevíte, jak žít, dokud si nedopřejete dovolenou a neodjedete na pobřeží ......
..... bez Arancia di Capri.....
....... a s ní, miláčku, je to jednodušší... je to jen dobrá nálada .....
..... osvěží vás a poskytne vám jakousi aromaterapii....

.... veškerá Acqua di Parma je z 99 % přírodní. Složení obsahuje skutečně ty rostliny, které jsou deklarované, a ne jejich chemické klony...... A proto se například celá řada BluMed může (a měla by) míchat. Moje oblíbená je Mandorlo di Sicilia + Arancia di Capri..... pohádka.... nebo jak to dělá můj italský manžel Colonia + Arancia ....very a velmi......... a nijak jinak.....

.... A Arancia di Capri nosím od roku 1999 a nedovedu si představit, jak bych se bez ní obešla.....

Italiano vero....

aldanare

V obchodě jsem dostala vzorek. Nejdřív jsem ho nechtěla testovat (je podzim, jaké citrusy?), ale pak jsem neodolala. Po jednom jediném napěnění jsem chtěla všechny citrusové "fresh" produkty odsunout do osvěžovačů vzduchu, jako chemickou profanaci žánru. Protože Arancia di Capri je ten nejšťavnatější, zcela přírodní citrus, čerstvě vymačkaná citronovo-pomerančová šťáva, s pikantní hořkostí jako z kůry. Všechny ostatní variace na toto téma nyní působí jako nudná rekonstituovaná šťáva z balíčku.

Франческа

Nekonečně ji miluji... nejlepší pomeranč v karamelu ze všech, které jsem poslouchala... Obecně považuji Acqua di Parma za jednu z mála značek, které vyrábějí skutečné vůně,
fascinující, harmonické a smyslné vůně.
Italové mají vše naplněné pocity: každou myšlenku, každý sen, každý krok a každý výsledek.

A když připravím koktejl z Arancia di Capri a Mondorlo di Sicilia... je to italský ráj... je to bomba......
P.S. Jsem zaujatá )))).

ElenaLondon

Nejsmyslnější dlouhotrvající citrusová vůně, s jakou jsem se kdy setkala, osvěžující a uvolňující zároveň.
Je krémová a pižmová a "jedlá"(karamel a kardamon jsou velmi výrazné po celou dobu, co se tato vůně vyvíjí) . Ale není to ten typ gurmánské vůně, kterou byste si představovali a-la Femme Fatale na sobě. Není pompézní, ale ani ležérní.

Představte si, co si vezmete na večerní jídlo na dovolené v horkém podnebí. Něco elegantního , pohodlného , lehkého ( zpravidla přírodní materiály len nebo bavlna) , lehce elegantního tedy nápadného. Arancia bude pro takovou příležitost DOKONALÝ parfém .

Ačkoli všechny složky nejsou nijak neobvyklé a dokonce bych řekla, že jsou v parfumerii běžné , jejich kombinace činí tuto citrusovou vůni výjimečnou, pozoruhodnou a rozpoznatelnou pro své jedinečné složení z běžných vysoce kvalitních přírodních složek.
Je to vůně pro člověka, který přijímá život s jeho vzestupy i pády a nemá ve svém slovníku "nudím se".