Acqua di parma Blue Mediterraneo - Mirto di Panarea Acqua di Parma pro ženy a muže

bylinný
mořský

Acqua di parma Blue Mediterraneo - Mirto di Panarea podle Acqua di Parma je Woody Aromatic vůně pro ženy a muže. Acqua di parma Blue Mediterraneo - Mirto di Panarea byl/a uveden/a v roce 2008. "Nosem" za touto vůní je François Demachy. Vrchní tóny jsou Myrta, Citrón, Bergamot a Bazalka; střední tóny jsouMořské tóny, Jasmín a Růže ; základní tóny jsou Jalovec, Cedr, Masticha a Jantar (ambra).

Myrta

Myrta na zemi, v ráji a v parfému

od Matvey Yudov

10/22/24 02:30

Martï Rosé

Mirto di Panarea je aktuální vůní značky Mio Compagno, která v současnosti dává přednost přírodním, lehkým vůním připomínajícím přírodu a moře. Jedná se o slušivou kompozici, kterou jsme pečlivě vybrali společným snášením stovky vůní. Otevírá se šumivým citrusovým akordem a poté se usazuje na elegantně sladkých a opojných květinových tónech, k nimž se připojují svůdné mořské akcenty, které na kůži připomínají vůni mořského vánku a slanosti. Jediné mínusy: má poněkud nevýrazné trvání a nedá se říct, že by byla silážním monstrem, přestože je parfémovaná voda koncentrovaná, takže ji považuji za nevhodnou na večer.

brunitza82

Svěží, aniž by byla citrusová, rafinovaná, nutí vás k ní neustále čichat a vyslouží si spoustu komplimentů, i když jen na krátkou dobu, protože bohužel tak skvěle nedrží, ale to je myslím pro tuto řadu charakteristické. Člověk si při ní vybaví slunečný den, tyrkysové moře, bílou lněnou košili, jednoduché perlové náušnice a vychlazené rosé ve sklenici.

Je unisexová a pro mě trochu ženštější, ale naprosto sdílená. Poté, co jsem si zamilovala dekantér, jsem si ve free shopu na Curaçao koupila 150 ml za poloviční cenu než v Brazílii, což je nepraktické. Dovolte mi bojovat, protože ji chci mít pořád. Je úžasná, můj druhý nejoblíbenější parfém po mém tolik oblíbeném Amber Oud Rouge.

ManfrediGaetano14

Mirto di Panarea je jednou z nejzajímavějších vůní středomořské řady Acqua di Parma. Bohužel nezáří z hlediska výdrže, i když to, co z ní zůstane, si na oblečení zachovává znatelnou vůni. Úvod je jasný, citrusový a aromatický, zatímco zasychání je květinově zelené, i když citrusy zůstávají převládající. Charakteristickým tónem je myrta, která zůstává vnímatelná po celou dobu trvání vůně, ale celkově je příliš lehká. Možná by větší dávka způsobila, že by se vůně stala plíživou? Nevím. Ale Francois Demanchy, stejně jako Bůh, nehraje v kostky. Musíme se tedy smířit s mistrovou volbou. Závěrem, pomineme-li přílišnou diskrétnost, jde o vynikající parfém, který navíc zprostředkovává jedinečnou, nebo když už nic jiného, tak vyhledávanou atmosféru. Totéž by se dalo říci o Gelsomino Nobile, jehož prodej byl nedávno ukončen. Byla vynikající, ale pomíjivá, a to i přes svou koncentraci Eau de Parfum. Rosa Nobile touto vadou také poněkud trpí, o posledních vůních Dior nemluvě. Příliš mnoho přírodních surovin?

amosfiocchi70

Říká se, že nejlepší vůně jsou ty, které vás (i když jste je předtím necítili) dokážou přenést na určité místo nebo do určité doby.

Tato vůně mě přenesla do doby mého dětství, kdy jsem žila v Albánii. Vzpomínám si, jak jsme s bratrem a kamarádem v létě jezdili na kolech na horu Dajti k malému jezeru. Museli jsme jet 35 minut nahoru, pak si hodit kola na ramena a 10 minut stoupat z kopce, abychom se dostali k jezeru. Když jsme šli s koly v závěsu, horské byliny se nám drtily pod nohama. Naše kola se otírala o keře a křoví.

Tahle vůně mi ty časy připomíná. Připomíná mi to vůni bylin, která mě udeřila do nosních dírek. Je to velmi velmi přirozeně vonící vůně. Nevím, jestli ji mám tak ráda kvůli emocím, nebo proto, že je skutečně masově přitažlivá.

Provedení je lepší než většina z řady ADP Blue Mediterraneo. Pokud obvykle stříkáte 4-5 sprejů, u této vůně si dejte 6 nebo 7 sprejů. Pokud ji nosím jako vůni do postele, používám pouze 3. Velmi uklidňující.

Tuto vůni vřele doporučuji. Pokud se vám však nelíbí první stříknutí, nechte ji přirůst k srdci.

anatolly

Nádherná, čistá a svěží letní prázdninová vůně, stejně jako celá modrá řada Aqua Di Parma. Je to vůně malého sicilského ostrova Panarea.....

Klidné jasně modré moře, vůně šťavnatých pomerančů a jalovce smíšená s trpkou bazalkou. Kapka sladkých bobulí, kapka růžového oleje, kapka borovice myrty. Na ženské kůži ta nejčistší svěžest... Na muže sedí hutněji a sladce dřevitě.
Celkově je vůně lehká, vzdušná, velmi letní. Bezstarostná a mladistvá. Základ se krásně vymývá.... :) Rychle vyprchá, trochu se vleče, ale přesto, co je to ... vynikající! Obraz dokonalého léta v Itálii.

Magic Pot

První dojmy (koupě karafky):

Je to svěží aromatický parfém, otevírá se spoustou citrusů (hlavně citronem), a přetrvává po čase lehce ovocná vůně (která musí být z borůvkového tónu) dobře promíchaná s květinovými tóny, nedokážu rozlišit tóny z této "směsi", což mi přišlo docela zajímavé. Ačkoli má vůně svěží, přímořskou atmosféru, lehce slanou, má i určitou "hřejivou" stránku díky jantaru a od začátku je patrná i nóta lentiska - neznám moc parfémů s touto nótou, nevím, jestli mohu říct, že ji znám, ale když vezmu jejich společného jmenovatele, pokud je to vůně, kterou mám na mysli, je to velmi příjemná a charakteristická pryskyřičná vůně.

Možná není příliš nápadná, zdá se mi, že má velmi nenápadnou projekci a stejnou fixaci, ale tento borůvkový tón mi nepřipadá tak běžný (alespoň v pánských parfémech), aby mi tento parfém připadal všední. Přišla mi zajímavá, ale není pro ty, kteří hledají něco luxusního a nápadného, a není to nejlepší vůně, kterou z řady Blue Mediterraneo znám. I tak se mi hodně líbila, ale naslepo bych ji nedoporučila.

5element

Záleží na tom, zda máte rádi vůni myrty - znám lidi, kteří ji nesnášejí. V zimě se neotevírá hustě, sedí ploše a nudně - myrta, bazalka, mírně jalovec, kolínská. Při teplotě vyšší než 20 se začíná měnit. V chladném létě je to voňavý žlutý květní pyl, myrta, sladké plody rybízu a bazalka. V horku začíná zvuk 3D, přechází do chladivého pozadí myrty a bazalky, do popředí se dostávají bílé květy a celá vůně se zjemňuje a stává se více ženskou. Základem prochází jantarová růže. Výdrž je trochu krátká, ale pro lázeňský efekt stačí. V horkém a dusném městě ji po práci a sprše nanesete a je to - necháte celý svět půl hodiny čekat a projdete se po pobřeží v myrtových houštinách. Relaxační a povzbuzující zároveň. Obecně je lepší vnímat kolekci Mediterranean spíše jako aromaterapii než jako parfém, pak vše zapadne na své místo.

Diego CB

Mirto di Panarea je vůně, která mi dělá radost, vyzkoušela jsem některé z řady Blu Mediterraneo a jsou rozhodně dobré, ale tato je moje nejoblíbenější jak pro vůni, tak pro výkon (mírný).

Otevírá se nějakým citrusem trochu ostrým, ale velmi přirozeným zvýrazněním spíše podle mého názoru citronu, za pár minut začne vystupovat do popředí myrta, osobně nevím, jak voní jako taková myrta (myrta u nás), ale cítím v ní zelený tón, který mi připomíná citronovník nebo jeho listy, opět zdůrazňuji vysokou kvalitu jejích složek, tato fáze je moje oblíbená.

Po chvíli začne být myrta méně patrná, aby ustoupila velmi slabému jasmínu a růži, které jí v kombinaci s mořskými tóny dodávají poněkud mýdlový nádech, což není špatné, ale přijde mi to méně zajímavé.

Stejně jako @Espartaco se asi po 4-5 hodinách myrta znovu objeví a spolu se základními tóny mi dává vjem velmi něžné vůně, nevím, jestli je to vůně dítěte, ale hodně mě uvolňuje, něco těžko vysvětlitelného, ale moc se mi to líbí.

Espartaco

Nemám rád příliš citronové vody.

Mají mít buď relaxační, nebo povzbuzující účinky, ale u mě působí přesně naopak, zahlcují mě, dusí mě, topí mě. Mám ráda jen ty, které kombinují citrusy s lehce bylinným, dřevitým nebo květinovým tónem, jako v tomto případě.

Myrtle od Panarea je v krásné modré lahvičce, jedné z těch, které rády vidíte tančit po domě; zajímavá je i tekutina uvnitř.

Začíná velmi realistickou myrtou, má charakteristickou drsnost tohoto keře, ale sladší, s příjemnou bylinnou sladkostí, která vám připomene některé rozdrobené čajové sáčky, ve své svěží povaze jistě narkotický výstup. Občas má myrta také nuance myrhy, antiseptické, zde se nerozvíjí balzamický vzduch, ale je pravda, že když přejde do další fáze, stává se z ní parfém, který se mi líbí méně, s určitým květinovým okrajem s náznaky změkčovadla. Teprve na konci se mi opět líbí, nabývá velmi příjemného bylinného tónu dětské pokožky. Sladká, lehce nazelenalá, dřevitá, dřevitá, dřevitá, díky cedru, jantaru a mastiše, u nichž mě překvapuje, že jsou v obecném vnímání tak nízko, protože jsou to nepochybně tóny, které jí dodávají to poslední chrastítko baculatého dítěte, které se jí v ústech, pistáciový tón, mezi sladkým, suchým a masitým, který miluji.

Celkově je to dobrá voda, která se vzdaluje od typických jednoduše citronových návrhů nebo těch více křečovitých s fíky nebo čajem... tato je bylinná, křovinatá a s dobře odměřenou bylinnou sladkostí.

Stejně jako všechno ostatní od této příšerně předražené značky.

PS. Myslím, že v srdcových tónech má až moc toho mořského akordu, takříkajíc tomu dává laciný, karafiátovo-vodní tón, který znehodnocuje zbytek kompozice.

deb72

Tento parfém jsem si koupila před mnoha lety, okouzlená prvním stříknutím, které mi prodavačka dala vyzkoušet, ale brzy jsem od něj upustila, protože jsem ho už nemohla vystát. Tak jsem zjistila, že nemohu nosit citrusové, svěží a mořské vůně, znervózňují mě. Pro ty, kdo mají tento žánr rádi, je to velmi jemná vůně, jistě vyrobená s umem.

beto_ruiz

Vůně ve středomořském a italském stylu mě vždy oslovovaly a v tomto případě se přidává ke skupině vůní, které tento styl splňují. Tento typ vůně mi dodává velmi dobrou náladu, možná díky citrusové vůni. Mirto di Panarea je vůně z řady Bleu Mediterraneo od Aqcua di Parma, která má o něco jemnější a lehčí styl než některé jejich jiné kolínské vody, pro mě voní jako citrusový sad obklopený aromatickými bylinami a s přídavkem mořských tónů je pravda, že mi připomíná pobyt u pobřeží, jak zmínila @Cyric.

Její použití je nepochybně denní a může poskytnout i energetickou vzpruhu pro začátek dne. Její výdrž se drží v průměru vůní tohoto stylu, tedy maximálně 6 nebo 7 h, aniž by zanechala výraznější stopu.
Lze vnímat kvalitní ingredience a oleje, i tak ale nechápu, proč jsou tento druh vůní tak drahé, možná bych potřebovala vědět trochu víc o jejich procesu a pochopit ho, nebo je to tím, že domy, které vyrábějí kvalitní citrusové vůně, prodávají svou prestiž za vysokou cenu.
Každopádně pokud máte rádi vůně v italském a středomořském stylu, je to dobrá volba.

andabri

Je to jako spousta myrty, která plave ve vaně plné čerstvé sladké citronovo-limetkové šťávy, do které někdo vhodil čistý bílý kousek mýdla. Mezitím koupelnu naplní čistý, chladivý mořský vánek vanoucí z velkého otevřeného okna. V pozadí cítím jalovec, ale ne přímočaře, je to takový ten svěží, ostrý aromatický okraj, který jalovec vydává, ale není tak trpký a ostrý jako při přivonění ke skutečné rostlině.

Zní to jako protimluv, ale tato vůně je velmi jemná a hezká, zároveň je svěží, povzbuzující a čistě bylinná.

morikelebven

Mirto se mi líbil víc než ostatní díly této série. A pokud bylo níže napsáno, že Fico je více ženský a Mirto více mužský, tak bych se s tím hádal.
Na mé kůži je Mirto jako květinový pyl. Hodně a hodně sladkého květinového pylu a téměř nic z mužské kolínské. Ne, v horku se to snažila předstírat, ale jakmile se ochladilo, byly to květiny. Po hmatu (ne po vůni!) to bylo něco jako velká náruč lipových květů. Nebo něco jiného se stejným množstvím pylu. A do té hromady - nosem! Musím říct, že je to úžasný pocit.
A Fico je naopak plný fíkové hořkosti ve velmi mužném projevu na mé kůži se sklonem ke kyselosti.

nero77

To je ale nádhera!

Je to jedna z nejsvěžejších, nejkrásnějších a nejpřirozeněji vonících letních květin, s jakou jsem se kdy setkala! Opravdu se mi líbí a přijde mi velmi příjemná!

Otevírá se krásným sladkým, svěžím citronovým akordem. Ne sladký, jen přirozeně sladký citron. K němu se pojí velmi uklidňující aromatický tón bazalky a nejkrásnější podání sladkého květu myrty. Naprosto neuvěřitelné! Můžete si jen představit tuto nádhernou italskou zahradu u moře. Cítím také nádech slaného mořského vánku ve spojení s výraznými květy květin, včetně svěží růže a jasmínu.

Vřele doporučuji, pokud chcete velmi přirozeně vonící květinovou vůni ve středomořském stylu. Acqua di Parma mě touto vůní opravdu ohromila. Vyzkoušejte ji, pokud budete mít příležitost!