Acqua di Parma Blu Mediterraneo - Fico di Amalfi podle Acqua di Parma je Floral Fruity vůně pro ženy a muže. Acqua di Parma Blu Mediterraneo - Fico di Amalfi byl/a uveden/a v roce 2006. Vrchní tóny jsou Grapefruit, Bergamot a Citrón a Citrón; střední tóny jsouFíkový nektar, Jasmín a Růžový pepř ; základní tóny jsou Fíkovník, Cedr a Benzoin.

Kolekce Acqua Di Parma La Riserva: Poprvé po letech je tahle značka nudná
od Eddie Bulliqi

byrgertidesson
Přísahám, že to, co píšu, je skutečné!!!!.
Když mi bylo asi 17 let, měl jsem velmi, velmi idylický sen... ve kterém jsem se procházel centrem mého rodného města (León) a lehce pršelo, ale bylo hodně vzduchu a obloha byla fialová, protože bylo zataženo. V tom snu jsem zřejmě šla na rande, protože jsem nesla květiny a čokoládu... v jednu chvíli začalo pršet a já byla nucena vstoupit do starého domu (shodou okolností tam, kde je/byla škola María Grever) a uvnitř byl můj dědeček z otcovy strany a říkal mi, že když vidím to počasí, jak mě mohlo napadnout jít ven bez bundy.
Když jsem se probudila, měla jsem tu vůni v hlavě, aniž bych ji předtím cítila (mluvíme o roce 2006), a právě hledání této vůně odstartovalo mou závislost na parfémech... o co jde?! Nakonec jsem ji našla v tomto fico di amalfi!!!!. Hodně jsem se snažila ji najít, protože jsem paradoxně alergická na fíky a vždycky jsem se odmítala přiblížit k fíkovníku, tahle averze se změnila, když mi v Palazzo d'Italia poslali pár vzorků Diptyque a já našla podobnou vůni, ale s jemnějšími a mentolovými doteky... protože jsem znala tón, který mě přivádí k šílenství, pustila jsem se do hledání a konečně jsem ji našla.
Bohužel stejně jako celá kolekce Mediterraneo výkonem nevyniká a myslím, že ve skutečnosti se z celé kolekce nejhůře chová při perfektním držení neformální snídaně v jarním ránu, kdy začíná být horko, nebo dobře v létě.
Zkouším ji v dešti a wooow sugestivní síla vůní je působivá... při příští návštěvě GTO se pokusím zopakovat snovou scénu, i když dědeček je už několik desítek let pod zemí (10/10).

Laila
Velmi dobře!
Po dlouhém bloudění jsem našla perfektní fík (myslím ten plod, u toho druhého je to trochu složitější :).
Vlastně mi chutnaly všechny, ale vždycky mi na nich něco vadilo... a po nějaké době mi přestaly chutnat.
Recept je následující:
-bez mléčné vůně (kokosové nebo podobné)
-spousta čerstvých a kvalitních citrusových plodů, které tlumí nevyhnutelnou sladkost fíků (mám ráda vůni fíků, ale nesnáším sladké vůně. Jak se s tím smíříme? Pomocí ZEMĚDĚLSTVÍ! ).
Takže mám v rukou dokonalou fíkovou vůni, která není sladká, není mléčná, ale ani příliš kyselá. Je to dražší verze fíkové od Ardenu, která se mi moc líbila, ale na mé kůži zkysne.
Mám ji ráda.
Doufám, že vydrží.

natialves
Otevírá se velmi svěží kombinací citrusů. Fík, hlavní hrdina, se objevuje velmi přirozeně, sladce a zahalen do báječného aromatického oblaku. Díky lehkému dřevitému nádechu mi na kůži vydržela o něco déle. Ideálně funguje v horkých dnech, kdy ji pro zlepšení nálady opakovaně aplikujte každé 4/4 hodiny - přesně jako na lékařský předpis. "Fico di Amalfi" je parfém určený k tomu, abyste se líbili sami sobě - není ušlechtilejšího záměru, než když se parfémujete! Pokud ho na vás ucítí někdo jiný, fajn! Ale pokud to nikdo jiný neudělá, důležité je, že se vám líbí a že se cítíte příjemně a šťastně. Dekantér mi rychle schne a hodlám si brzy koupit velký 150ml objem.

gimomake
Mám ho už nějakou dobu, ale dnes jsem si ho znovu nasadil uprostřed vlny veder s maximem 45° a nepředstavitelnou vlhkostí: nasadil jsem si ho v 9 hodin ráno a po 11 hodinách je stále se mnou. Měla jsem ji na sobě 3/4 hodiny jako v halucinaci a poprvé jsem jasně cítila vrchní tóny. Tento parfém je za těchto podmínek nejlepší, o tom není pochyb. Aby bylo jasno, poprvé jsem ho měla na sobě na jaře a nevadil mi, ale teď jsem objevila jeho velkou sílu.

Marina_fir
Bomba, dělo, oheň na léto!!! Začíná na mě směsí fíků a citrusů. Asi po 30-40 minutách mě citrusy opouštějí a zůstávají zralé, sladké, šťavnaté fíky. Unisex, tóny pánské kolínské jsou velmi zřetelně slyšet.
Proč je to vždycky tak? Když najdete skvělou vůni, určitě se ukáže, že není neodbytná, není vlezlá, v tomto ohledu vůbec ne. Nastříkáte se jí, pak do kanceláře vejde kolega a "ucítí" něco štiplavého. "Co je to za parfém?" zeptáte se. A určitě to bude něco od Avonu nebo Oriflame! A všechny vaše "výběrové" a "nikové" jsou k ničemu......
Výdrž, 2-3 hodiny, pak se mi vůně beze stopy vypaří z kůže, vlasů i oblečení. Velmi, velmi nešťastné.

leticias
Jaký DE-LI-CI-O-SO parfém!!!
Přiznám se, že jsem tolik nečekala, ale je to vznešená ovocná, květinová, svěží vůně!
Velmi přirozené tóny! Velmi příjemná. Škoda, že jsem měla přístup jen k jednomu vzorku.
Pokud máte rádi svěží, citrusové s ovocným nádechem, jděte do toho. Udělá vám radost.
Mírně sladká. Parfém pro jemné, čisté, přirozeně vonící lidi. Dobře se hodí i do velmi horkých dnů.
Přišla mi velmi unisexová.

Don Pitralon
Do fíkové vůně jsem se zamilovala, když jsem se ubytovala v La Mammounia - jednom z nejlepších hotelů v Maroku, kde se linula ta nejkrásnější povznášející vůně, s jakou jsem se dosud setkala. Člověku doslova vykouzlila úsměv na tváři. Nemohla jsem se jí nabažit a po dotazu jsem se dozvěděla, že je to jejich charakteristická vůně a že si ji mohu koupit v hotelovém obchodě - což jsem udělala a darovala jsem ten jedinečný flakonek své mamince, která ho hrdě nosí a neustále dostává komplimenty. Koupila jsem si také pokojovou vůni, kterou jsem si nechala, abych si rozzářila byt a oživila vzpomínky na Marrákeš. Proč to všechno říkám? Protože Fico di Amalfi voní ohromně podobně a já se jí nemůžu nabažit! Grapefruit a cedrové dřevo jí dodávají trochu svěžího, lehce mužnějšího charakteru, takže bych se ji možná opravdu odvážila nosit. Zatím se na tento nápad vyspím, ale pro všechny dámy je to naprosto nádherná svěží požitkářská letní vůně, která je jedinečná a potěší všechny kolem vás. Zaručeně.
Aktualizace: Vyspala jsem se na ni, koupila jsem si ji a člověče, nelituji - na mé kůži dopadla moc hezky a rozhodně je unisex. Řekla bych, že jedinou nevýhodou je pro mě dlouhá výdrž. Jako lehká letní vůně v EdT koncentraci má tendenci se na můj vkus až příliš rychle měnit ve vůni na kůži (i když na poměry letních vůní se asi stále dá označit za držák).

TheJurisDoctor
Začínám si uvědomovat, že tato vůně a tento dům jsou nedoceněné. Moc recenzí nezanechávám, ale tahle si to zaslouží. Vzhledem k její ceně ve srovnání s Creedem, Xerjoffem atd. si myslím, že je výjimečná. Je svěží a zářivá a zdá se, že to na mé kůži dlouho vydrží. Nechápu negativní recenze na to, že je to jednoduché, nebo citrusové - co čekáte, když nosíte vůni, které dominují citrusové plody? Přesně taková je a dělá to dobře. Líbí se mi také, že má mužný nádech. Je rozhodně unisexová, ale vůbec nemám pocit, že bych měla na sobě ženskou vůni. Pokud to berete tak, jak to je, je to téměř dokonalé. Pokaždé, když ji nosím, dostávám komplimenty, takže od letní vůně nemůžu chtít nic víc.

Josesan
Jako dítě jsem vždycky ráda nechávala hodiny plynout, když jsem šplhala na vrchol fíkovníku. Můj fíkovník.
Na vesnici fíky přišly pozdě, až koncem září, a horko už nebylo tak intenzivní. Na svatého Michala, fík pro ty, kteří ho vidí!
Být tam nahoře, schovaný před světem, v kraťasech a s hubenýma nožkama poškrábanýma od jívy a opečovávanýma sluncem, byl pro mě vrchol štěstí. A čas od času se natáhnout a vzít si jeden z těch šťavnatých fíků, které jsem i se slupkou s chutí snědla.
Celé dny jsem se téměř ničím jiným nekrmila. Jako jeden z těch vrabců, kteří mi dělali společnost a kterým jsem dělal společnost i já. Moji vrabčí přátelé.
Ty dny, tak vzdálené v čase, nosím stále v srdci a kdykoli otevřu zásuvku svého fíkovníku a vyloudím jejich vůni, strukturu a chuť, přenesu se zpět do těch chvil nádhery v trávě a slávy v květech. A mé starosti se rozplynou a obavy zmizí.
Fíkovník, bohyně matka, zelená a ochranná bohyně, mě vždy vítá mezi svými listy a kolébá mě ve svých větvích.
FICO DI AMALFI od ACQUA DI PARMA voní po mém fíkovníku a mém dětství.
Fíky této vůně jsou zelené a s lehkou drsností těch, které ještě nedozrály a vydechují vůni bližší zeleným listům fíkovníku než zralým, medovým plodům. Na začátku se však mísí s citrusovými tóny, kolísajícími mezi kyselostí a sladkostí, jako krása pobřeží Amalfi omývaného modrým Středozemním mořem.
Je to vřele doporučovaný parfém pro milovníky citrusových vod, dobře provedený, na úrovni a s přijatelným výkonem. Dovolil bych si opravit čichovou čeleď popsanou v katalogovém listu a zařadit ji do čeledi Citrus Ficaceae.
Je pravda, že v hesperidových fíkusových akordech lze zahlédnout květinový tón slabého jasmínu, který mi občas připadá jako kosatcový pencillabiál, ale aniž by ztratil na významu: fíky a citrusy.
Jak se rozvíjí, objevuje se jisté balzamické mátové efluvium (možná popsaný cedr), jako čerstvá máta nebo citronová verbena, které umocňuje dominantní akord a prodlužuje jeho trvání.
Casablanca, jako matka bohyně Démétér (patronka fíkovníků a bezdomovců), podala svou marnotratnou ruku mé skromné osobě a nabídla mi vzorek této výjimečné krásy.

Casablanca77
Fico di Amalfi - zázrak zázraků.
Tento dům, a zejména kolekce Blu Mediterraneo, mě přivádí ke ztrátě slov. Neexistuje jediná z nich, ke které bych přičichla a která by mě zklamala.
Zejména v této se mísí fíky s mistrovskými, ušlechtilými, šťavnatými citrusy, z nichž se mi dělají mžitky před očima. Krásná sirupovitá sladkost se svěžími jiskřičkami, díky nimž je kdykoli tak lákavá. Na léto jsou radostí...
Jak je příjemné si ji nasadit a myslet si, že jste v divokém fíkovníku na ostrově a že vaše nohy omývá průzračná voda...
Její závěr si zachovává fíkovník s fíky, ale nabývá čistého, holého dřevitého tónu velmi plného světla.
Je tak krásná, že když si ji nasadíte, vyvolává pocit štěstí a plnosti, je kolekcí, která povznáší serotonin. Je to jako poslouchat píseň Alegria od Cirque du Soleil, cílí na tento výbuch radosti a dostává se mu.

Dario40
Opačným směrem...po nošení všech existujících duplikátů, dokonce i těch opravdu dobrých a dlouhotrvajících, jsem se konečně rozhodla přičichnout k originálu, tedy ke 2 vzorkům...ahahahahah
Superlativní vůně s fíkem a citrusy v hlavní roli, letní, zářivá, jiskřivá!
Ano, samozřejmě si ji představuji jako vůni pro horké podnebí, vůni léta, Sicílie, toho větru, který přichází ze svahu a ovívá nás vůní fíků a opuncií a země, když jsme ještě mokří mořskou vodou a voníme opálením. Fantazíruji, ale můj pocit je takový, nekonečné nadšení!
Tato vůně je skutečným výbuchem radosti, jak se říká, kopancem života, kupodivu dosahuje děsivých výšin i večer, za těch nádherných letních večerů... Rozhodně tento zážitek doporučuji.
Výdrž trochu omezená a cena trochu vysoká, ale přenesme se přes to...
Zajímalo by mě, jaké by to bylo v zimě v šedivém, pošmourném dni plném intenzivní, stresující práce... Zkusím to!!!

Arub
Ve Fico di Amalfi slyším Itálii, tu samou Itálii na pobřeží Jaderského moře, ve které jsem ztratila své srdce, když po letech omdlíte při zvuku italské řeči, když vdechujete její vůně a každou buňkou svého těla vzpomínáte na první chvíle lásky.
Když bydlíte v domě uprostřed polí s citrusy. Když zavoláte své přátele na večeři a oni přímo na rozpálené prašné půdě před domem přinesou stůl, rozestaví židle, naservírují občerstvení.
Horká opálená kůže, bílé košile s vyhrnutými rukávy na mužích, hlasitý hovor, gesta, vášeň! V rukou sklenku vychlazeného trpkého prosecca, do kterého je pro jemnou sladkost opatrně přidáno trochu aperolu.
Z rohu domu se objeví majitel se zralým ovocem v rukou. Přišly fíky! U stolu panuje radost a ještě větší vzrušení - čerstvě utržený, s bílým mlékem stékajícím po stopce, je rozlousknutý se šťavnatou dužinou, přinesený ke rtům se slovy "provi, tesoro" a vy se přenesete do jiné dimenze. Je to příslib. Příslib, že to jsou ty nejlepší okamžiky vašeho života, na které budete vzpomínat, až se ponoříte do oparu Fico di Amalfi. Příslib, že až náhodou potkáte novou módní návrhářku z Los Angeles, jakmile se k vám přiblíží, začnou jí zářit oči, na tváři se jí objeví zasněný úsměv a ze rtů jí vyjde jen: "Italiana? Máš krásnou vůni." Různé světy - jedna vášeň a jedna láska.

hab
Jedna z nejlepších vůní s fíkovým motivem. Pokud je to to, co hledáte. Ne zelená barva fíků, ani ovocná sladkost, ani jiné prvky základů. Fíky zde nejsou přehnaně šťavnaté, nevytéká z nich šťáva, nesladí. Aby se tak nestalo, pracuje citrusová skvadra v čele s citronem a yuzu. Mezi tyto složky bych dokonce rozdělil palmu vítězství při tvorbě této chuti. Bez té omezující osvěžující citrusové hořkosti to nemělo takový osvěžující účinek. Ve vnímání není chladná, jako je tomu u některých citrusových kompozic, ale osvěžující. Blíže k základu je stále zřetelněji slyšet grapefruit. A překvapivě je základ chladnější než začátek. A je v něm takový cinkot citrusů, že pro něj ani nemohu najít jiné slovo. Je to nejlepší vůně z celé řady.
Její výdrž je na úrovni dobré toaletní vody, a v létě někdy víc nepotřebujete. Vydrží 8-9 hodin s dobře vnímatelným základem. Myslím, že je nejvytrvalejší z celé řady.
Je to úžasná letní vůně, nejlepší z řady Blu Mediterraneo. Nechápu, proč jsem si ji ještě nepořídila, znám ji už dlouho, ale nějak se mi zdá tak krásná, že je s ní všechno jasné, ale člověk loví jiné vůně. Celkově je to marné a doufám, že mi tato recenze pomůže dát jí místo ve frontě na koupi.

Richelle
Oslněna fíkem jsem si ho málem potmě koupila, ale naštěstí jsem se bála ztráty, kdyby se mi nelíbil, a tak jsem si koupila vzorek.
Zachránil mě vzorek! Přichází s velmi zřetelnou fíkovou příchutí, smíchanou se zeleným/kyselým nádechem, o kterém ani nedokážu říct, co to je, ale nakonec jsem cítila rue. Mimochodem velmi přirozenou rue.
Pak tento "rue" aspekt vychladl a objevila se příjemnější vůně, jemná s trpkým základem. Uvědomila jsem si, že je dobře udělaná, slušivá, opravdu kvalitní, ale pro mě jí chybělo "je ne sais quoi".
Na pokožce mého manžela - který mi závidí, protože Fleur d'Osmanthus Roger & Gallet na něm vydrží celý den - vydržela necelé tři hodiny. Na mé ještě méně.
Každopádně teď vyzkouším Cipresso di Toscana a stále hledám Acqua di Parma, kterou bych mohla označit za svou...

alfarom
Lehká, neokázalá, ale pozoruhodně poctivá fíková kompozice obohacená o chytlavý grapefruitový tón na vrcholu a ležící na čistém pižmově-dřevitém základu. Fico Di Amalfi se pečlivě vyhýbá kokosovému efektu tím, že posiluje listový aspekt hlavního prvku a spojuje jej s mírnou dávkou růžového pepře. Dobře krémová a mimořádně snadno se nosí. V tomto kontextu by mohla představovat platnou volbu pro každého, kdo hledá jarní/letní vůni za rozumnou cenu. Pokud nečekáte něco převratného, nebudete zklamáni. Pěkná.
Hodnocení: 7/10