Lune Feline Atelier des Ors pro ženy a muže

Lune Feline Atelier des Ors pro ženy a muže

balsamico
skořice
jemně pikantní

Lune Feline podle Atelier des Ors je Orientální Vanilla vůně pro ženy a muže. Lune Feline byl/a uveden/a v roce 2015. "Nosem" za touto vůní je Marie Salamagne. Vrchní tóny jsou Kardamom, Skořice a Růžový pepř; střední tóny jsouDřevité tóny, Ambra, Styrax, Cedr a Zelené tóny ; základní tóny jsou Tahitská vanilka, Peruánský balzám a Pižmo.

Kardamom

Zelené tóny

Tahitská vanilka
Peruánský balzám

violet666

Kouřová, kořeněná, teplá a překvapivá vanilka.
Když si ji totiž nasadíte, uvědomíte si, že jste nikdy necítili vanilku jako teď.
Kočičí měsíc.
Která dělá kočky neklidnými a nutí je šplhat po střechách.
Aby kontrolovaly své teritorium a cítily se bezpečně.
Což jsem dělávala i já.
Na střechách.
Tam, kde bych chtěl být dnes v noci.
Místo toho jsem s hlavou opřenou o sklo francouzského okna, protože je zima a je příjemné cítit ještě větší zimu.
Cítit, vždycky.
Uvnitř, vždycky.
Hluboko, hluboko.
Hlouběji.
A nevynořit se.
Ostatní, aby našli sami sebe.
Já.
Ztratit se.
Zatímco čekám na déšť, který nepřichází.
A nikdy nepřijde, když ho potřebuju.
Vždycky přijde.

Carla Bruni - Moon river

cbholmes85

Dobře.

Miluji tuto vůni, rafinovanější a jemnější 'By The Fireplace', ale právě jsem si všimla, že s ní mám také docela velký problém.

Nedávno jsem vytáhla své vůně do chladného počasí, protože jo, přichází to blbé počasí.

Takže každopádně jsem si ji teď nastříkala na zápěstí hned po koupeli a chystala se dělat nějaké super úžasné mužné věci a všimla jsem si, že mám na zápěstí třpytky.

Co to kurva je?

Jak mám být chlap, když mám na sobě třpytky?

Nevadí mi, že krásně voním, ale ty třpytky ze zlatých vloček jsou prostě moc, sakra.

Vsadím se, že pokaždé, když jsem si je loni vzala na sebe v práci, všichni chlapi, ke kterým vzhlížím, se mi nejspíš smáli, když jsem procházela kolem.

Nejspíš mi říkali "třpytky" nebo tak nějak.

Teď budu muset zítra v práci někomu nakopat zadek a bude to vina Lune Felines.

Kurva.

AKTUALIZACE: dneska ráno jsem šel do práce a podle zlatých vloček jsem poznal, že Lune Feline tam pořád je, takže se dá říct, že je to dlouhodobé. Taky jsem ji pořád trochu cítila.

Přistoupila jsem k někomu v práci a mrskla třpytivým zápěstím a odvážila se mu něco říct, abych mohla začít nějaký průser. Neřekli vůbec nic a jen na mě poněkud nechápavě zírali.

V jejich očích jsem viděla strach.

Dokonale unisex, spíše mužský.

MasterCanederli

Hřejivá, pohodlná a velmi příjemná vůně. Převládají jantarové a kořeněné tóny, vanilka v závěru je příjemným dotekem a činí kompozici jedinečnou.
Potvrzuji její blízkost k žánru gourmand, i když dřevitá a balzamická vůně se od tohoto trendu odchyluje.

Elegantní, rafinovaná a příjemná. Podle mého názoru tíhnoucí k ženskosti. Ideální na zimu. Doporučuji!

7,5/10

Ev_Genia

Vůně není ani blízko Mukhalat (plastové jahody tam!). Kočičí vůně Lune je dokonale útulná, hřejivá, politicky korektní a zároveň středně bohatá.
Zářivý kardamom, sladká, ale nikoliv vlezlá "papírová" vanilka, kouřová dřeva. Výdrž je dobrá, šleif není velký, nosím ji v zimě - na oblečení vydrží velmi dlouho.

eugenefame

Pokud jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste sundali oblečení ze šňůry, protože jste se chystali grilovat, a mohli jste přenést vůni kouře na látku, je to určitě tato vůně, pokud jde o vrchní tóny.

Přiznám se, že když jsem ji nastříkala, napadla mě jen slanina, ale pak jsem si uvědomila, že je to něco kouřového, a vzpomněla jsem si na kouř. Kořeněný, vanilkový kouř, jako by pálili fazole.

Po 15/20 minutách jsem šel za bratrem a požádal ho, aby ochutnal, a on řekl: "Je to sladké, hodně sladké." A tak jsem se rozhodl, že to ochutnám.
Přičichl jsem a cítil jsem, že parfém čerpá ze zdrojů arabské parfumerie, je hutný a nápadný jako ušlechtilý likér.

Vychází z ní kouř a je v ní vanilka a kořeněná pryskyřice, lehce opečená, a kdybyste mi řekli, že parfém má datle, nezpochybnila bych to, protože má sladkou, obklopující a posilující stránku. Díky tomu je Lune Feline dravcem noci, značkovačem krků a kontaktem zablokovaným na druhý den.

Představte si, že Lune feline se kdysi provdala za Jubilation XXV a oba se natolik přizpůsobili svému životu, že se jednoho dne rozešli a LF převzal zvyky Amouage do svého života, jako tradiční recept nebo jakýsi zvyk. Takže se nakonec nestala něčím pro masy, a to díky své silné osobitosti a složitosti.

Co se týče provedení, parfém se na oděvech uvolňuje pouze praním a stále zanechává stopy. Na kůži vydržel v průměru 8 hodin při dvou stříknutích a vydržel téměř 2 hodiny s výdechem až na 1 metr. Při nošení a skladování oděvu bude zodpovědný za provonění celého šatníku.

SeekerofHugs

Našel jsem tu tento parfém, když jsem se tu potuloval. Uviděla jsem ho a zaujal mě jeho název (jsem milovnice koček a cokoli, co mi připomíná kočku, vzbudí mou pozornost), když jsem na něj klikla a uviděla tóny, řekla jsem si: "když ho najdu, musím ho vyzkoušet". Řečeno a hotovo.

Pro někoho Lune Feline voní jako spálená guma, pro mě ne, pro mě je to jako být s vanilkovým luskem u ohně na dřevo. Otevírá se mátově a kořeněně díky kardamomu, velmi silně, kořeněně a divoce. Po několika minutách se tmavá vanilka stává elegantnější a velmi kouřová, protože se objevují dřeva. Zasychá více balzamicky a sladce s trochou pižma. Je vynikající.

Nemám pocit, že je pro každého, je složitá a temná. Je to typ vůně, která si vybírá svého nositele, a ne naopak. Stejně jako si kočky vybírají své majitele.
Naprosto unisexová a dospělá. Výrazná stopa a střední délka.

Je to moje oblíbená vanilka? Ne, myslím, že mou lásku ke Spiritueuse Double Vanille nikdo nikdy nepřekoná, ale považuji ji za jednu z nejlepších. Koupila bych si ji? Možná... pravda je, že mi připadá trochu vyzrálá a cena je příliš vysoká na to, co je.
Chci vyzkoušet Eau Duelle a By The Fireplace, které jsou o něco levnější, abych zjistila, jestli mě zhypnotizují.

Zkrátka, pokud vás vanilka nenadchla, protože se vám zdá příliš jednoduchá, doporučuji vyzkoušet tuto. Vzorek jsem si koupila v parfumerii Niche.
A pokud už jste milovníci vanilky, ne té sladké gurmánské, ale té kouřové, smyslné a vyzývavé, tak tuhle si zamilujete.

GabrielPS

Pro mě je to skutečné umělecké dílo. Velkolepé, velkolepé, velkolepé kořeněné vanilkové kadidlo. Jakmile jsem ochutnala vzorek, který jsem si koupila, vyrazila mi dech a řekla jsem si: "Já se zničím". Koupila jsem si ji ipso facto. Mimochodem, existuje parfémový extrakt, jehož vzorek jsem si také koupila, a je pro mě tmavší. V extraktu, který je spíše dražší, podle mě více vyniká kadidlový tón než vanilkový, zatímco v běžném parfému jsou oba tóny na stejné úrovni. Obvyklý parfém se mi líbí víc

maybusnello

Úžasné! Z tohoto parfému jsem nadšená, nejprve jsem si koupila karafu (což vřele doporučuji) a zamilovala jsem se do něj. Na mé kůži se otevírá velmi zvláštním způsobem kkkkk, poprvé jsem ho nastříkala a ucítila gumovou vůni a říkala jsem si "wow", ale po pár vteřinách se rozvoněl a začal se rozvíjet do své nádherné vůně. Voní sladce, trochu kouřově a zároveň nápadně. Miluji její vanilku, neulpívá na mně a je sladká, chápu srovnání s By the fireplace, ale nejsou stejné, mám obě a myslím, že mají stejnou atmosféru, ale každá je jiná a obě jsou úžasné.

Cristinaaa

Nechci být dramatická, ale když jsem k ní přičichla podruhé, doslova se mi zatočily oči. Přiznávám, že jsem si na ni musela zvyknout. Nejdřív je tu silný léčivý akord, který vydává kardamon. Ten se rychle zmírní a přejde do něčeho, co mohu popsat jen jako jantarový akord podobný Coca-Cole. Kardamom je stále přítomný a je v něm kouřová zeleň, kterou je těžké určit. Nakonec se do popředí začne dostávat vanilka. V suchém tónu je překvapivě sladká, ale nikdy ne gurmánská. Připomíná mi záhadnou arabskou ženu s očima lemovanýma kohlem z dob dávno minulých. Tato vůně mi připomíná dávnou kulturu, které se dařilo v poušti. Jsem jí tak zaujatá a okouzlená.

Ragnar

Příliš sladká a krémová na orientální vůni, příliš kouřová a balzamická na gurmánskou vůni, Lune Féline je skutečně lahodným průsečíkem mezi těmito dvěma styly, dokonalou rovnováhou, díky níž mám nos přilepený na zápěstí... znovu a znovu.

Okamžitě se otevírá kořeněnými prvky: skořicí, kardamonem a růžovým pepřem, které kombinací kořeněných a dřevitých prvků vytvářejí akord s téměř zelenou, cypřišovou svěžestí. To vytváří příjemný kontrast s hutnou, plnou vanilkou základu, která v tuto chvíli ještě dřímá a čeká, až odhalí svou skutečnou sílu.
Prakticky od začátku vnímám jemnou kouřovost. Možná je to kombinací účinku skořice, storaxu a ambry, nejsem si jistá, ale co vím jistě, je, že se vůně ubírá kouřovým směrem, který se dobře snoubí s vanilkou v základu.
Pak kromě dřevitého, kořeněného a kouřového aspektu vnímám také slaný podtón z ambry a v průběhu se kouřovost zintenzivňuje.
Vanilka hoří, uvolňuje do vzduchu své výpary s karamelizovanou vůní, mísí se s balzámem a vytváří svůdnou kombinaci.
Je to pocit, jako byste strávili příjemný večer před plápolajícím, doutnajícím krbem se sklenkou koňaku v ruce.
Alkoholická, kouřová vanilka.
Připomíná vůni By the Fireplace, ale je mnohem rafinovanější.

Je to smyslná vůně, u které nezbývá než se oddat její temné a svůdné auře.

siestaaa

Proč jsou tam tyhle kousky zlata.
PROČ
tahle krásná vůně by mohla stát slušnou sumu peněz, kdyby tam ten (směšný) trik značky nedal ty nevysvětlitelné kousky 24karátového zlata.
Opravdu někdo rád používá jejich parfémy jen kvůli tomuto přídavku? Nastříkají se těmi kousky, které okamžitě odpadnou, a myslí si - jé, to je luxus, to je život.
Prý to ucpává sprej. Já bych dala 300 eur za parfém, kde sprej nebude fungovat🤦.

Vůně na zabití, nebudu lhát.

FoxySunshine

Pro mě neodolatelný! Dokonalý příklad toho, jak vám vůně může přiroste k srdci. Vlastním karafu už několik měsíců a líbí se mi, ale chodím kolem ní pořád dokola - je to velmi jedinečná vůně a nepodobá se ničemu, co jsem předtím cítila, protože se obvykle vyhýbám pepřovým/kardamonovým vůním, které mohou působit příliš "suše". Manžel říkal, že je "ok", ale pokaždé, když jsem ji měla na sobě, jsem si pořád očichávala ruce a oblečení. Říkala jsem si: "Možná je to jen jednorázová zkušenost", ale přitahovala mě pokaždé, když jsem k ní přivoněla!

A pak jsem si ji vzala na narozeniny... Připadala jsem si jako černá kočka, která si lebedí na huňaté dece a jako královna přijímá všechny mazlíčky od lidí :)))) Cítila jsem se jako milion dolarů! Luxusní kokon plný koření a nádechu vanilky (ne moc na mé kůži).

Je to vůně pro mě a ne pro někoho jiného. Právě jsem si objednala plnou lahvičku.

Eric Rosetti

První dojem, který jsem měla, když jsem na tuto vůni narazila, byl, že je to dobrá ženská vůně. Protože ráda čichám k testovacím krabičkám několik dní, abych zjistila, jak se vyvíjí a jaká je vůně, vzala jsem si ji domů spolu s dalšími vůněmi stejné značky. Zpočátku jsem jí nechtěla věnovat příliš pozornosti, navíc bylo zřejmé, že je na můj vkus příliš sladká, ale kombinace vanilky, růžového pepře a dřevin, která tuto vůni obklopuje, mě přiměla nejen k tomu, abych se do obchodu vrátila a koupila si ji, ale také k tomu, abych se nechala zlákat značkou parfémů, které jsou nadstandardně kvalitní a mají to "něco", o čem všechny milovnice vůní víme, že u dobrého parfému hledáme. Tato vůně to "něco" má a mohla bych to definovat jako esenci, díky níž se při jejím nošení cítíme výjimečně. Opravdu mě uchvátila a přišla se silou zůstat navždy.

luizadb

Vanilka v kombinaci s peruánským balzámem a kardamomem. Cítím také skořici a zelené tóny, ty se objevují spíše v prvních hodinách. S postupem času se stává ještě více gurmánskou. Ale je to vyzrálejší gurmán, s chutí více ovlivněnou orientálními vůněmi, s omamnými, obklopujícími vlastnostmi (jako ty vanilkové elaboráty s pryskyřicemi, ale zde lepší než průměr, protože většina má více benzoinu, peruánský balzám mi přišel ještě lepší).

Celkově cítím kořeněné akordy, pižmovou vanilku a lahodný balzám, který dodává parfému opulentnost. Včera v 10 hodin dopoledne jsem si ji dala na sebe, abych ji otestovala, a když jsem se šla osprchovat, abych šla spát, po více než 12 hodinách tam stále byla. V závěrečných hodinách jsem cítila vánek, v těch počátečních dobře vydechovala. Velmi dobře drží, projekce také (použila jsem 2 střiky, myslím, že v létě může příliš mnoho dusit). Bohužel se v Brazílii neprodává, budu si muset počkat na vhodnou příležitost ke koupi při cestování nebo dovozu...

hab

Na začátku slyším vtíravý zvuk kardamomu, pepře a lehkého jantaru a balzámu tolu...... Žádná těžkost jako styrax nebo cokoli jiného z pyramidy. Vůně je lehce prohřátá sladkostí skořice, ale to spíš pro její zjemnění.

Rozhodně je unisexová. Těžko o ní říct, na čem přesně je založena a laděna. Velmi hutně znějící, hluboká. A opět jakoby lhostejná k nositeli. Vůbec se mě nesnažila okouzlit, ani záblesk skořice. Čím dále od začátku, tím více se projevoval jantarový a dřevitý charakter. Suchá, drsná, ale ne strohá. Styrax se objevil, ale pouze zabarvil vůni ještě tmavším, koženým odstínem. A to je vše, to je její nálada. Takové kompozice se častěji označují za mužné, ale ženy, které jsou zvyklé na těžké vůně, ji bez problémů utáhnou.

Žádné zvláštní překvapení se dále nekoná. Vůně se ničemu nepodobá, ale mě neokouzlila, nechtěla jsem ji nosit, i když je velmi dobře sestavená.

Aby se někdo nenechal zmást hlasem, vanilka zde není vůbec sladká. Jsou to lusky položené na nepříliš hořkém šedém jantaru a několika dřevitých tónech. Je jasně slyšet v základu. Oficiální webové stránky trvají na tom, že vůně je živočišná, ale já jsem to vůbec neslyšela.

Výdrž je velmi dobrá, bez problémů vydrží 10 hodin, ale stopa mě osobně nepotěšila.