Oud Satin Mood Maison Francis Kurkdjian pro ženy a muže

Oud Satin Mood Maison Francis Kurkdjian pro ženy a muže

růže
oud

Oud Satin Mood podle Maison Francis Kurkdjian je Orientální Woody vůně pro ženy a muže. Oud Satin Mood byl/a uveden/a v roce 2015. "Nosem" za touto vůní je Francis Kurkdjian. Vrchní tóny jsou Bulharská růže, Fialka a Jahoda; střední tón jeTurecká růže ; základní tóny jsou Agarové dřevo (oud), Vanilka, Jantar (ambra), Benzoin, Karamel a Cedr.

Bulharská růže

Benzoin
Karamel
Cedr

Markéta Rybínová

Některé vůně se dají jednoduše koupit bez toho, aniž byste je předem vyzkoušeli. Tato to rozhodně není.

Oudové vůně jsou velmi zvláštní a rozhodně nejsou pro každého. Každopádně když někomu sedne, tak je to potěšení pro nos. Já asi nemám pižmo, které by se dobře s oudem mísilo.

Oud Satin Mood je pro mě další vůní, ze které se mi na mně zvedá žaludek. Jedná se o velmi silnou vůni, kde růže je dominantou. Kombinace růže a oudu není nic pro mě. Po nějaké době se mi vůně zdá velmi mýdlová až "svěží, čistá".

Umím si vůni představit v chladnějším počasí na chlapovi. Přijde mi, že ženě tato vůně nemůže lichotit.

renan franzener

Toto byl můj první kontakt s tekutým zlatem, OUD. Krémová vůně vanilky a růže, lehce nasládlá, ale špinavá a s jakýmsi léčivým nádechem, přišla mi zajímavá, úplně jiná než běžná, rodiče, kteří byli se mnou, říkali, že je špatná a že už ji někde cítili, ale já v tomto parfému vidím umění a bezpochyby bych ho měla ve své sbírce, ale den, kdy budu mít peníze kkkkkkkk, myslím, že stojí za poznání, a v konečném názoru mi přišla unisexová pro trochu ženské, ale nevadilo by mi ji nosit kkkkkk.

Renata Demartini

Obklopující vůně, lahodná, elegantní, něžná a měkká jako saténová tkanina... tón oudu je tak obtížný a zde se objevuje s takovou kvalitou... velmi orientální oud. Růže je cítit víc než fialka, cítím i trochu vanilkové ovocnosti, která ji dělá sladkou, ale když zaschne, už ne tolik...
Je to silný parfém a úplně nejlepší na něm je: méně je více, nejlépe v chladném počasí, protože je velmi bombastický. Vydrží věčně!

AlexeyFragRu

Víte, proč ti, kteří nemají rádi oud, milují Oud Satin Mood Maison Francis Kurkdjian? Protože v něm není oud. A nejsou v něm žádné růže. Jsou v ní velmi krásné neživé věci, fantazie kreslí obrysy růží na látku. Nekonečně vytrvalá vůně, návyková. Zázraky parfumerie na spirále moderní technologie chemického průmyslu!

Olga Kutz

Jaký zajímavý parfém...tentokrát nebudu dělat poetické popisy, protože jdu do praxe, popisuji klady a zápory, protože kdybych si přečetla jiný druh informací, neinvestovala bych do tohoto "těžkého klenotu", to samé se mi stalo s "Portrétem dámy", a i když toho nelituji, prostě bych si koupila karafu...

ZÁPORY:

Jako u všech parfémů i zde hraje důležitou roli loterie PH, jsou lidé, u kterých se mnohem více rozvine oudová/růžová/vanilková nota a u jiných zase akordy fialek/vlhkých dětských ručníků.
Nevěřila jsem tomu, dokud jsem to nezažila.

Skutečně se přiklání ke stopové a poněkud vyzrálé ženské květinové stránce, která nemá nic společného s moderními oudy, jako je nádherný Oud of Gratness od Initio, (podle mého názoru nejlepší ze současných jednoduchých oudů), tento oud má pocit nízké dřevitosti ve vztahu ke svým květinovým tónům.

Je příliš květinový pro pracovní prostředí a denní akce, a přestože nám dává pocit, že ho necítíme, lidé kolem nás ho rozhodně cítí, buďte opatrní s aplikacemi, a přestože je v jeho sušení aureola čistoty, je rozhodně lepší v noci a v zamračených, chladných dnech.

Její svrchní a srdeční tóny, velmi květinové a balzamické, mohou vydržet několik hodin a právě v tom spočívá narážka na "dětské ubrousky".

Pokud jste prožili 80./90. tas a 2000. léta , fialka v tomto parfému vám připomene několik vůní z těchto dob, které dnes bohužel nepůsobí nijak zvlášť moderně, není to vůně, se kterou byste se cítili "omlazení".

PROSÍM:

Pro dnešní parfumerii je tento výtvor naprosto netradiční, a přestože pro svou květinovou sázku může působit žensky, použitá na muže vůně přerůstá v dřevo a vanilku, překvapivá je její síla mutace, jako žena ji cítím na mužích lahodně a komentáře od nich jsou opačné, hahaha záhada.

Pokud přes den nosíte suchý vanilkový parfém, případně svěží růže nebo santalové dřevo a na noc přepnete na OSM, výsledek je pozoruhodný.

Tajemná, záhadná, nosit OSM je zásadní prohlášení, je to jít proti proudu, s touto vůní není nic předvídatelné, voní jako staré peníze a je rozhodně elegantní.

Je to vůně, kterou musíte umět nosit, je dost temná ve smyslu luxusního dětského pudru verze hraběte Drákuly Francise forda Coppoly.

Na komerční úrovni není dítětem své doby, klobouk dolů před Kurkdjianem.

Je velmi, velmi zajímavé číst a slyšet, že tolika tisícům lidí připadá tato vůně svůdná, sexy a všechna ta epiteta. Protože tato vůně není vůbec samozřejmá, není samolibá ani snadná, jak jsem ráda, že mám tuto raritu u sebe.

Drydown je báječný, stojí mi za to tolik hodin zralých květin, abych se k tomu dostala, u té základní noty bych zůstala navždy.

Je to jedna z těch vůní, které je radost mít u sebe, aby vám připomněly, že parfémování je hluboké a komplexní umění, bez ohledu na věk a pohlaví, kdy opravdu vstoupíte do dimenze mimo diktát tohoto odvětví.

samaisling

Nejlépe tuto vůni dokážu popsat:
Po prvním stříknutí, stejně jako u několika dalších vůní od FK, si myslím, že jsem udělala velkou chybu. Jsem ohromená. Přichází drobná bolest hlavy. Krátce mi slzí oči.
Při zaschnutí se můj názor začíná měnit. Pořád si očichávám ruku. Začínám si uvědomovat, že kdybych našla způsob, jak se se sebou vyspat, asi bych to udělala.
Do druhé hodiny se celá moje osobnost změní. S manželem to stejně nemyslíme tak vážně.
Pořád netuším, jestli se mi ta vůně líbí.
Postupujte opatrně 🤣😭.

nepria

Na začátek chci varovat - tato látka je jaderná. A když to říkám, myslím tím, že nakonec, když to budete používat denně na oblečení, přijde den, kdy už si ten parfém ani nebudete muset dávat, protože vaše oblečení tu vůni prostě VYZAŘUJE. Otevřete skříň a jediné, co cítíte, je tenhle parfém. A v tu chvíli, kdybyste si na to oblečení dali více tohoto parfému, vy ani lidé kolem vás rozhodně nebudou schopni pojmout čerstvý vzduch, protože budou dýchat OUD Satin Mood. A nejsem si jistá, jestli je to dobré pro vaše zdraví. Lidé... Lahvička vám vydrží NĚKDY, protože na celých 24 hodin potřebujete maximálně 2 střiky. A pokud se vám tento parfém dostane na vlasy.... hodně štěstí, protože i po umytí vlasů budete mít náznaky tohoto. Takže tuto otázku ohledně výdrže a siláže ukončím tím, že.... VĚČNÁ.
Samotná vůně je nádherná, spíše na pozdní večer nebo podzimní/zimní období a podle mého názoru se tato vůně musí nosit v tmavších hodinách dne. Rozhodně není vhodná do kanceláře a už vůbec ne na všední den. Tohle vás dostane do nálady. A když říkám "náladu", myslím tím - smyslnou, trochu erotickou, ale rozhodně ne vulgárním způsobem, spíš takovou sirénovou, hypnotickou a trochu triphopovou. Vytváří kolem vás tajemnou auru.
Je sladká, ale není v ní ani náznak laciné sladkosti. Je to velmi luxusní vůně, velmi dobře namíchaná, nejsou zde žádné ostré tóny, vše působí hladce, dokonale, oud je skvěle doplněn vanilkou, osobně zde téměř necítím tóny růže, protože vanilkový tón je výraznější. Oud zde dokonale vytváří takový ten hluboký, tonoucí, temný pocit. V žádném případě to není lehká veselá vůně. Je extatická, tajemná a velmi velmi svůdná.

Simius91

Četl jsem, že někdo má odvahu srovnávat s Grand Soir, nechápu podobnosti vzhledem k tomu, že oud satén náladu jantaru má málo nebo nic... velkolepý parfém jedinečný a nenapodobitelný, těžko dělat spravedlnost s recenzí zde. Dost sladká, dost štiplavá, čistý pocit daný růží, která se mísí s nádhernou fialkou a pak oud ne obvyklý živočišný oud, ale rafinovanější elegantní. Bezbřehá elegance pro tento parfém jako oblek Loro Piana, luxusní, ale bez loga v dohledu. Tohle je oudová saténová nálada

ManfrediGaetano14

Oud Satin Mood (Reprise). Kromě subjektivních pocitů radosti a nelibosti nelze popřít, že Satin Mood je jedním z technicky nejoriginálnějších výtvorů Francise Kurkdjiana. Otevírá se temným akordem růže. Zřetelně vnímáme Rose Absolute a malou dávku laoského oudhu. Poté okamžitě přecházíme k čichovému podpisu, slavnému a kontroverznímu "accord vanillè". A tady se musím přiznat, že mě paměť špatně pamatuje: zdá se mi, že jde o akord s Ethyl Maltolo, aromatem s vůní vařeného, nebo chcete-li spáleného, koláče. Neptejte se mě proč, ale spojuji si ji s vůní vaflí a zmrzlinových kornoutů, v nichž se pravděpodobně vyskytuje. Takže, jak jsem říkal, Ethyl Maltolo, hořké benzoinové suroviny, stejné jako ty, které se používají s cistusem labdanum v Grand Soir, a pak vanilin nebo Ethyl vanilin. Celkově mi tato hmota syntetických a přírodních látek připomíná sušenky čerstvě vytažené z trouby, a nejenže se mi líbí, já ji miluji ve všech směrech. Doba trvání je nádherná. Mluvíme o celých 10 hodinách na mé pleti. Na druhou stranu, projekce si zaslouží samostatnou řeč. Pokud si všimnete, sušenky můžete vnímat už metr od Satin Mood, protože když přiblížíte nos, vjem vanilkového akordu se vytratí a to, co ucítíte, je růžové absolutno spolu se suchým puchem oudu, který má také svůj vývoj, trochu jako pačuli a další suroviny, které by podle mého názoru mohly téměř tvořit vůni samu o sobě. Závěrem je to tedy pro nás fanoušky velmi zajímavý parfém: je to oudová růže, ale také vanilkový gurmán, je to orientální dřevitá vůně, ale má v sobě probuzení La Vie Est Belle. Pierre Montale si s těmito triky občas také pohrává, ale ne vždy mu vycházejí. Například Aoud Café se mu nepovedla, stejně jako Amber Fever. Naproti tomu Kurkdjian, který je v dávkování a míchání rozvážnější, ví, jak na to, a není třeba, aby uváděl Baccarat Rouge jako příklad. Iso E Super? Ambroxan? Hedione? Jistě jsou v Satin Mood také přítomny, ale podle mého názoru Ethyl Maltolo pokrývá prakticky vše.

RenataCT

Oud, růže, vanilka a trpkost fialky! Raději ani nebudu šířit, jak je dobrá, abych ji jako podpis nosila jen já, haha.
Přídavná jména: BOMBASTICKÁ 💣 🌹, MĚKKÁ, KRÁSNÁ, skandální, arabská + západní, růžová, trpká, jiná, smyslná, sofistikovaná, přebornice v lichotkách...

Dr.No

Další "oudově růžová" kombinace.

Oud Satin Mood je v podstatě parfém na bázi vanilky, kde je cítit růže s džemovitou (želé) texturou doprovázená fialkou s velmi slabým a sotva znatelným dřevitým oudem. Velmi sladký parfém, inklinující k unisex-ženskému a vysoce výkonnému.

Líbila se mi textura růže, ale parfém mi připadá omšelý. Po 3-4 použití jsem ho prodala. Verze extrait je lepší, protože je méně sladká a oud je trochu výraznější a mám pocit, že je vyváženější. Před koupí této verze doporučuji přivonět si k oběma a strávit s nimi nějaký čas.

Není to nic, kvůli čemu byste ztráceli hlavu, za přičichnutí to stojí.

Thanaquil

Šarm je tu doma, lidi.
A je ho hodně.
Milý Francis si dokázal pohrát s několika kvalitními ingrediencemi a podařilo se mu dát dohromady dílo s velkou hloubkou, které nesklouzává do zbytečností a přehnaného a poněkud nablýskaného "luxusu" jiných jeho, nicméně pozoruhodných spřízněných děl.
Hedvábí antracitové barvy, velmi jemná a smyslná tkanina, která hladí kůži s velkou smyslností, umí být nenápadná jako šepot, který chytá chvění, vyzrálá, lesklá a velmi uvědomělá.
Je to živá a umírněně čistá růže, bohatá, ale ne "opulentní": vážná a vznešená růže, která se umí spojit se svěží zemitou fialkou a s dechem Oudu na vrcholu delikátnosti... a pak, aby spojení zpečetila, příjemná a hedvábná vanilka, která odvádí velkou část práce: dodává jusu tělo, měkkost a kulatost.. mimořádně jemný parfém, přesvědčivý a jednoduchý ve své vzácnosti, diskrétní ve své siláži - ca va sans dire - smyslnost tohoto druhu, tvořená teplou kůží, hedvábím a jemnými okvětními lístky růží, by neměla být vykřičena.
Vůně vzácná jako drahokam, velmi elegantní, aniž by byla formální, trvalá, ale ne zahalující, její vývoj je pomalý a odměřený, božsky hřeje a přitom zůstává jemná... Chtěla bych ji cítit na opálené a chlupaté hrudi okouzlujícího beduína.
Znepokojující.

Алексей Мосин

Koupila jsem si sadu vůní z kolekce Oud Mood pro mastering. Rozhodla jsem se otestovat nejprve tuto konkrétní vůni a netrefila jsem se, místo flíčku jsem dostala na vlněný pléd (pouze 1 nástřik).
Vůně na cca 5 minut naplnila dvoupokojový byt. Pes vyzývavě kýchl a šel do větraného balkonu, kočky sharochayutsya ode mě a místnosti (Bojím se představit, jak to je pro zvířata s jejich čichem).
A v tuto chvíli se z té vůně sjíždím. Krásná, velmi vyvážená a kvalitní kombinace oudu, dřevitosti, vanilky a růže. Ten oud a růže jsou kouzelné!
Stopa je dlouhá, vůně dlouho sedí. Pleťovka je voňavá 24 hodin)))))
Trochu se bojím, jaký je extrakt v této verzi? Půjdu testovat, zvědavost rabirabiruetsya.

Přidávám k recenzi po několika měsících.
Vůně je super, dokonce velmi super! V chladném počasí (ne víc než 17 stupňů) mě zahřeje útulností a teplem. Vanilka je zde skvělá - neruší růži a oud, ale působí za ně jako barchotka v krabičce pro drahé parfémy, jen pro růži a oud.
Růže je zde hřejivá a jemná, v arabském stylu.
Miluji růži v parfumerii s netriviální hrou na ni. MFK má ještě dobrou růži, ale studenou - ve vůni Silk Mood. Jeho růže jsou nádherné!
Co se týče technických specifikací, je ach tak dlouhotrvající a ach tak mazlavá.
Vůně je lichotivá, často se jí ptají cizí lidé . Je příjemná)

hab

Začíná to kouzelně, jako by to bylo opravdu dřevo zahalené do saténu, tvar je odhadnutelný, ale vypadá to co nejzdobněji. Poté se probouzí srdce vůně - benzoinová růžová. Budu souhlasit s ostatními názory, kopanec jako takový se nekoná, je zde velmi hluboký. Vůně se snaží vyhnout genderové vázanosti, působí slušivě uvolněně orientálně.

Dále v příběhu se objeví hra s tóny, pak se ukáže růže, pak pryskyřice, pak se zvedne saténový závoj nad trpkým oudem, v srdci odhalení přece jen vklouzne. Těžko říct, ke kterému pohlaví tíhne, zejména proto, že se občas objeví i sladká vanilka. Pravděpodobně unisex, na sobě ji nevidím, při vší své jemnosti je příliš orientální, viskózní, hřejivá a stále o růži, i když zde nesóluje. A není tolik vůní, které bych si s ní na sobě dokázala představit.

Zvláštní dík patří parfumérovi, že po cca 3-4 hodinách v ní pryskyřičná mareva opadá, je v ní jemný oud, lehká růže a dotek vanilky. Růže a oud v základu jsou filigránsky spletené dohromady. Výdrž je velmi vysoká. Výborné dílo, ale ne pro mě.

Emorandeira

Procházím přechodným obdobím. Po období, kdy jsem byla poblázněná do všech arabských vůní a vůní se silným zastoupením oudu, se dostávám do fáze, kdy mě tento druh vůní začíná trochu unavovat, protože si někdy říkám: to nemají parfuméři jiné nápady než míchat růži, oud a vanilku? Tento parfém jsem vyzkoušela bez velkých očekávání, jen abych zkusila něco z domu kurkdijan, protože jsem nikdy neměla možnost vyzkoušet nic ... A byla jsem příjemně překvapená! Je pravda, že se stále jedná o typickou kombinaci vanilkového oudu, ale v tomto případě se vůně oudu, vanilky, růže ... A způsob, jakým je to všechno smícháno dohromady, ji činí výjimečnou. Je podobná ostatním parfémům, které mám nebo jsem zkoušela, ale zároveň je jiná. Upřímně si myslím, že stojí za to ji alespoň vyzkoušet. Provedení je také velkolepé. Dala jsem si ho v deset ráno a ještě ve 21 hodin večer ho cítím. Nevím, jaké budou další parfémy této značky, ale pokud budou kvalitativně podobné, asi se jí budu muset začít trochu víc věnovat...

SuperCleanOozy

Koupili jsme 200ml k 60. narozeninám mého otce...netušila jsem, že parfém může takhle vonět. Otec viděl, jak jsem z tohoto parfému nadšená, a velkoryse mi věnoval masivní dekantér, který přišel spolu s velkým flakonem. Nikdy předtím jsem necítila, natož vlastnila nebo nosila vůni, jako je Oud Satin Mood. Nemohla jsem přestat cítit vůni svého oblečení z té noci. Voněla jako nějaká šíleně bohatá a opulentní turecká rozkoš z růží, hladkého pryskyřičného oudu a dechberoucí vanilky. Nosila jsem ji do práce a lidé mi doslova říkali, že já i moje kancelář voníme nádherně! Během měsíce jsem si pořídila lahvičku o objemu 70 ml.

Jedním slovem, sušení je božské. Výkon je neuvěřitelný, siláž je dostatečně seriózní, aby prořízla zaplněnou svatební síň se všemi možnými "Allure Homme Bored To Extreme" a "Who De Chanel?".

Oud Satin Mood odstartoval mou cestu a navždy pro mě bude výjimečný.

Ta vůně je k nezaplacení. Změnila mi život.

Francis Kurkdjian je legenda a v mé skromné sbírce toho, co považuji za mistrovská díla, je tato vůně na druhém místě hned za Baccarat Rouge 540.

Aktualizace: Měla jsem tu čest setkat se s Francisem Kurkdjianem a on mi laskavě podepsal mé lahvičky... obzvlášť pěkný rukopis měl na Oud Satin Mood!