Rolph GasparianHodnocení parfému 3.76 z 5 s 530 hlasy
Dark Delight podle Brocard je Orientální vůně pro ženy. Dark Delight byl/a uveden/a v roce 2019. "Nosem" za touto vůní je Rolph Gasparian.
secondsense
Název je "Dark" Delight a v poznámkách se píše o "černém čaji", ale pro mě je to zelený čaj. Obvykle nemám ráda zelený čaj, pokud je ochucený nebo jsou do něj přidány květiny či bobule, a stejný odpor jsem měla i k tomu, co mi zpočátku připadalo jako střet, přílišná změť tónů. Ale po prvním nádechu je vůně příjemná - i když opět, alespoň na mé kůži, nepůsobí "temně", ale lehce a jemně, jemně pestře a slunečně.
vwizard
Obvykle se v parfémech používá zelený čaj, ale zde je to černý čaj, jeden z "nejčernějších", jako je indický čaj, který sem byl dovezen v sovětských dobách.
A obvykle se zelený čaj prodává s jasmínem. Ale tady je vůně černého čaje s jasmínem, dalšími květy a citronem. A je také nádherný. I když trochu připomíná vůni zvadlé růže.
Jestliže zelený čaj doplňuje jaro a léto, tento černý čaj je pro zimu a podzim. Zejména na podzim. Zvadlé květy a suché lístky a tato čajová vůně, která vypadá jako suchá růže, jsou harmonickou kombinací.
Na čajový parfém je nečekaně silný a vytrvalý. Je to zkrátka naprosté překvapení. Pro mě tato vůně otevřela nový přístup k čajovým kyticím. I když je to jen proto, že jsem se dříve s parfémovanými čaji setkávala jen jako s letní svěžestí. Ale jsem si jistá, že už dlouho existují i jiné, trpké a teplé černé čaje. Toto bylo mé první setkání s nimi, kromě YSL Cinema, kde je čaj až na druhém místě.
lautar
Vůně obchodu s koloniálním zbožím - silná vůně suchého čaje, kouřového sušeného ovoce, orientálních kuřidel:
"A tak jsem snil,
"Že mě srdce nebolí,
"Je to zvon
V porcelánově žluté Číně
Na barevné pagodě
a tiše zvoní."
Vyjdeš na hlučnou ulici, v ruce svíráš drahocennou plechovku s Osmanthus yunnan, potutelně otevřeš víčko až domů a vdechuješ, vdechuješ, vdechuješ, očekáváš tu vteřinu, kdy se horká voda dostane do kontaktu s čajovými lístky, aby zachytila Ducha čaje.....
Moc mi chutná, přírodní černý čaj s osmanthem.
ka_triniti
Nejzářivější a nejsilnější čajová příchuť v kolekci čtyř čajů. Jsou to pravé lístky černého čaje. Šťavnaté, masité meruňky. Kouřové sušené švestky. Je to zralá pomerančová kůra🍊 Dark Delight je okouzlující orientální čaj v šálku. Koupila jsem si ji jednoho chladného deštivého dne, když jsem měla chuť na něco teplého, hřejivého, уютного☔️.
⠀
Moje první asociace s blotkou byly, jako bych ponořila nos do velké sklenice černého čaje. A pak mě navštívila jedna vzpomínka. Na letošní sychravý podzim. Kazaň. Tehdy jsem ještě nevěděla, co chci dělat, a pracovala jsem v špatně placené práci, která mi přinášela jen zklamání😢 Vydělávala jsem halíře a mohla si dovolit samozřejmě jen málo. Ale i za 100 rublů jsem si mohla dopřát hrst pravého ochuceného čaje z čajovny. A dokud mě šálek s horkým nápojem hřál zevnitř, dával mi naději na pozitivní změny.
⠀
Nebo takhle. Poušť při západu slunce🌘 Bosá kráčím po rozpáleném písku a hledám jedinou živou duši. Z ničeho nic se objeví nádherný pomalovaný stan🎪 Nahlédnu dovnitř. V polotmě se lidé baví jazykem, kterému nerozumím. Z jejich intonace pochopím, že mě zvou ke stolu. Na podlaze jsou rozházené vyšívané polštáře a uprostřed se na malém ohni ohřívá kotlík s vodou. Vedle něj stojí malý džbánek s koláčovým nápojem. Podávají mi napařovací misku s чаем☕️ Silný jako noc v poušti. Přirozená sladkost ze sušeného ovoce. Polotmavý stan. Není kam spěchat. Čaj se dá pít celou noc a usínat při rozhovorech v cizím jazyce😴.
⠀
Výdrž je lehce podprůměrná. Vůně je vyloženě pro sebe a pro zlepšení nálady za chladných podzimních večerů.
Ravenielle
To je složení pyramidy po celém místě, a to se k této vůni hodí lépe:
začátek - bergamot, osmantus, frézie.
Střed - vanilka, skořice, magnólie, broskev, černý čaj,
základ - červené bobule, list černého rybízu, list maliny.
Vanilka, vetiver, santalové dřevo, jantar.
Silný černý čaj s kouřem z uzeného kouře (lapsang, puerh), vůně sušených švestek, ochucená skořicí, vanilkou a voňavými malinovými lístky. A na stole švestková marmeláda s přídavkem květů osmanthu a kousků zralých nektarinek. Hledala jsem něco podobného jako Čaj pro dva, Coeur Couronne, ale s příchutí sušeného ovoce - tyto čaje měly hodně hořkosti, kouře apod.
Tady je pro mě dokonalá rovnováha kouřového černého hořkého čaje s kořením a sladkostí ovoce. Harmonie chuti a vůně) Moc mi chutná, očekávám podzimní "zapoya")))). Můj oblíbený z této řady.
Často ji míchám s 5 o'clock ze stejné řady, vyjde mi velmi zajímavá, přidám citronové pečivo a svěžest bergamotu a levandule, rybízový džem, hloubka se stává 3d).
Kůže je chladivá, vlhká. Vydrží cca 5h, příjemně voní z vlasů, velmi mě uklidňuje a konejší, šeptá, že všechno bude dobré, objímá mě a nabízí k pití kouřově sladký čaj. A ano, tato vůně olfaktoricky představuje Turecko.
Velmi dobré uvedení na trh