Young Rose Byredo pro ženy a muže

Young Rose Byredo pro ženy a muže

růže
kosatec

Young Rose podle Byredo je Floral Woody Musk vůně pro ženy a muže. Young Rose byl/a uveden/a v roce 2021. Vrchní tóny jsou Sečuánský pepř a Ambrette (přírodní pižmo); střední tóny jsouDamašská růže a Kosatec ; základní tóny jsou Pižmo a Ambroxan.

Sečuánský pepř
Ambrette (přírodní pižmo)

Damašská růže
Kosatec

Ambroxan

Daria Rose

Když jsem poprvé ucítila tuto vůni, usmála jsem se s lehkou slzou...moje babička u nás na chalupě vařila čaj s meduňkou, černým rybízem a citronovou trávou, byl to ten nejlahodnější čaj na světě, teď už není ani babička, ani chalupa, proto ty slzy...otevřela jsem pyramidu, žádná meduňka, žádný rybíz, žádná citronová tráva, hm.... je to pepř tak "kyselý a svěží", jak se ukázalo! Ale celá tahle lyričnost jsou jen vrchní tóny, za nimi mě čekala další radost, naprosto něžná tělová růže...mmmm, někdo o ní napsal "růže s potzou", ambroxane ruce) nic proti)) potza to velmi mladá holka, skoro dětská, s mojí kůží chemie tak, že se chci koupat v téhle růži, a v téhle růži se na mě chce koupat můj muž, třít si obličej, objímat a nepustit) Vůně pro mě jen na kůži. Je to takový proud emocí a významů, které mi dává ) Miluji ji, je pro mě jedinečná... růže omývaná letním deštěm.....

natshell

Chodila jsem kolem něj několik měsíců), když jsem si vybírala parfém na svatbu. Vyzkoušela jsem spoustu variant, některé jsem téměř přestala používat, ale vždycky mi přišla na mysl tahle růže. Nakonec jsem se na ní zastavila, oflakonila a vůbec toho nelituji. Je to stoprocentní trefa do toho, co jsem chtěla.
Na začátku je kyselost, ale rozhodně to není přímo citrus, spíš jako plátek citronu ve vodě. Na horké kůži se poměrně rychle zakulacuje, stává se květinovou, ale stále vodovou, svěží - růžová limonáda, kde bublinky nezasáhnou nos. Někdy v ní dokonce slyším spíš šípkový květ než růži. Mladé, husté poupě s jemnou vůní. Určitě to není femme fatale nebo růže noir.
Dokonce se o něco později přidá i nějaká příjemná mýdlovost bez aldehydů. Někde přímo v pozadí.
Celé to zní velmi vesele, ne příliš vtíravě a hlasitě. Stopa je mírná, ale velmi jemná a příjemná. Na mě žádné pižmo strašně nepůsobilo a rozhodně, bůh mi odpusť, se pot a blízkost neprojevily, i když na mé kůži se to u moderních parfémů stává často a jsem na to vždy opatrná.
Za mě osobně si myslím, že čichové ukotvení pro svatbu bylo zvoleno perfektně. Zbývá jen vymyslet, jak se omezit v jejím příliš častém používání před a po události, protože oblíbit si ji je nemožné ❤️.

Jasmine92

Voní jako mladá růže, která ještě plně nerozkvetla. Je pikantní a svěží s jemným nádechem přírodní sladkosti, která ji dotváří. Je docela návyková. Jediná nevýhoda je, že se s ní budete muset přestříkat, abyste dosáhli slušné projekce a výdrže. Miluji tuto vůni a zřejmě i mé okolí, protože mi sklízí komplimenty.

Alsvider

Průhledná, jemná, deštěm omývaná růže. Vůně je poněkud vlhká, je v ní cítit ozón, svěžest. Myslím, že takto hraje kosatec. Zřetelně cítím tón růže, ale tato růže není kosmetická ani olejová, je to akvarel, jakoby fantazie na téma, jak by mohla vonět růže v zahradě. Podle mého názoru se právě v dešti a vlhkém počasí úžasně otevírá.

francesco02

Dostala jsem vzorek této vůně a moc jsem o ní nepřemýšlela, protože nejsem největší fanynka růžových vůní (i když se v ni pomalu každým dnem víc a víc proměňuji), nicméně mě zlákala krásná kampaň, která uvedení této vůně na trh doprovázela: mladá, odvážná, rebelská, ale zároveň sofistikovaná a minimalistická.

Tak jsem se na ni nastříkala a zpočátku jsem byla zaskočená. Velmi stahující, nahoře pichlavý pepř, divím se, že citrusy zde nejsou uvedeny jako tóny, protože to skoro připomíná citron. Představuji si tuto fázi jako píchnutí od trnu růže, ne krvavou představu podobnou Eau de Protection od ELDO nebo pochybnou dvojsmyslnost pana Forda, ale prostě tu ostrost, která s vámi zatřese, probudí vás.

Po tomto prvním dojmu začne prosvítat růže, ve spojení s "cinkavým" úvodem je svěží, realistická, ne přehnaně marmeládová nebo sacharinová (připomíná mi to způsob, jakým se růže zpočátku rozehrává v Hermès Twilly Eau Poivrée ).
Mou nejoblíbenější částí je však suchý dozvuk, kdy se pepř ukládá ke spánku a do tance se zapojují pudrové, pižmové aspekty. Stává se z ní téměř vůně "My Skin but Better", nevoní přehnaně parfémově, je příjemná a jemná, jako byste v neděli ráno leželi nazí v posteli, ale koupali se jen v růžové vodě. Jako by se pro vás/vaši chemii pokožky stala vůně růží přirozenou.

Normálně by mě nenapadlo tuto vůni někdy vyhledávat, protože jsem fanatik pudrových/kafrových/jantarových/gurmánských vůní, všeho, co je opakem svěžesti, ale myslím, že jsem si ji zamilovala a možná si někdy v budoucnu najde místo v mé sbírce.

yvwvn25

Mám ho na sobě už asi 5 hodin - dvakrát jsem si ho nastříkala na vnitřní stranu předloktí.

bezprostřední první dojem: Vůně je prostě VELMI krásná, trochu mě zaskočilo, jak krásně voní na první přičichnutí, a postupem času jsem k ní stále čichala, protože byla tak návyková - rozhodně je v ní cítit růže, ale není to ta super zemitá přírodní vůně, kterou můžete cítit v jiných růžových parfémech. tahle růže voní skoro jako luxusní mýdlo? bublinkově, květinově, hezky, ne moc sladce, ale ani moc pižmově, opravdu dobře vyvážená. vím, že jednou z vrchních tónů je sichuanský pepř, ale upřímně řečeno ho moc necítím, možná prvních pár vteřin je trochu ostrý, ale v dobrém slova smyslu?

po 1-2 hodinách: všimla jsem si, že vůně se vůbec moc nepromítá, ulpěla velmi blízko mé kůže; vůně se začala trochu rozvíjet do světle modré od dolce & gabbana

po 4-5 hodinách: úplně voní jako light blue by dolce & gabbana, ale s malým nádechem růže - časem, když si nastříkanou plochu otřete o věci (stůl, notebook, oblečení atd.), je docela pryč, ale na kůži se velmi pěkně rozvíjí, co to stojí za to. všimla jsem si, že parfémy byredo vydrží déle, když si je nastříkáte místo toho na oblečení, takže to možná příště zkusím.

celkově: překvapivě hezká, voní velmi luxusně a spíš jako sladká růže než jako super květinová růže. vůbec se moc neprojevuje, takže je jemná, ale velmi příjemná na nos a člověk se jí opravdu nenabaží