Bibliothèque podle Byredo je Floral Woody Musk vůně pro ženy a muže. Bibliothèque byl/a uveden/a v roce 2017. Vrchní tóny jsou Švestka a Broskev; střední tóny jsouFialka a Pivoňka ; základní tóny jsou Kůže, Pačuli, Vanilka a Pižmo.

ANNALOGINOVA
Při své profesi musím často navštěvovat knihovny. Tato vůně pro mě dokonale vystihuje atmosféru tohoto místa. Okamžitě si představím, že jsem v knihovně za letního rána, vedle stolu, u kterého sedím, je otevřené okno a dovnitř vane lehký vánek, který přináší vůně rozkvetlých květin z ulice. Na hromádku knih, které jsem si vypůjčila ke čtení, dopadá sluneční paprsek a odhaluje množství tančících částeček prachu, z nichž se mi svírá hrdlo.

Maramaretta
Jste Hermiona a Harry Potter. Vklouznete do starobylé knihovny. Nejprve květiny značí vaše překypující nadšení a zvědavost na místo plné věcí k objevování. Pak, když se proplétáte mezi starobylými svazky a dřevěnými glóby, přichází on, tajemná stará kniha s koženým přebalem. Zde je kůže a zažloutlé stránky. Vše se pak samo orchestruje do harmoničtější, ambrové vůně, vyváženého cedrového dřeva, a zůstává na kůži dlouhé hodiny. Stalo se mi, že po 8/9 hodinách došlo k ohňostroji fialek a pivoněk a pak vůně ustoupila.

violet666
Dvojče Mazzoneho Arsenic Osman, koupil jsem si ho.
Protože je to Byredo a Byredo vždycky nabízí cestu.
Je to výlet na místo, které miluji, na místo snů.
Pokud budete chtít, jednou vás tam vezmu.
Je tam historie.
I ta moje.
Edit: Rozmyslel jsem si to. Nezasloužíš si všechnu tu krásu.
Výlet do AMSA je pro tebe fajn.
U2 - Book of your heart

OlgaUS
Pro mě má parfém velmi zajímavou vůni! Nečekané.
Takovou knihovnu jsem vůbec nečekala!
Není to obyčejná knihovna. V takové knihovně jsem byla letos v Česku: starobylá knihovna v klášteře. Knihy všude až po strop, ale bokem prodávají svíčky, různé lektvary, nějaké bylinky, a dokonce i marmeládu, kterou v tomto klášteře vyrábějí!
A první, co v té vůni přijde, je právě džem: zralá broskev a velká žlutá švestka. Tyhle švestky znáte, nejsou vůbec kyselé! Jsou sladké jako broskev, ale pořád voní jako švestka, když už je sklizená a leží někde v útulném interiéru plném starého nábytku a gobelínů, svítí na ni slunce a ještě víc zraje.
Pak plody zmizí a přijde prášek a knižní prach. Stále stejná knihovna, jen jste se přesunuli do jiné místnosti: voní spíš starými koženými potahy, vyřezávaným nábytkem, který nasál prastarý prach, suchými bylinami visícími na stěnách...
A pak se setmí, horké slunce opustí vůni a ochladí se. Nejdříve přijdou na řadu kožené potahy, které vydávají sluneční žár. Staré ošoupané stránky, zaschlý inkoust, klid a ticho. Starobylý interiér. To je můj oblíbený! Okamžitě se mi zachtělo hrabat se ve starých knihách, psát filosofické bádání na starobylý pergamen, přemýšlet o věčném.

shravanbendapudi
Můj dědeček byl právník. V jejich domě měl kancelář plnou starých, v kůži vázaných svazků starých případů a precedentů. Časem se některé z nich začaly kazit od stříbrných rybiček - žili uprostřed hustě zalesněné oblasti, a tak se objevil hmyz. Starý dřevěný stůl z tvrdého dřeva se sladkým lakem, vůně zeleně a ovoce venku, vlhká zestárlá kůže s lehkou nasládlostí starých zvětralých stránek... tenhle parfém mě přenese zpátky do té doby. Můj dědeček zemřel, když jsem byla malá. Měl mě moc rád a moc mi chyběl. Takže děkuji Byredo - právě jsi mi pomohla vzpomenout si na něj mnohem živěji než před lety.
10/10

sunsetcrew
Přehlédli jste název. Pokud je to knihovna, tak ne knihovna knih, ale Cosmopolitain, Elle, Harper's Bazar, atd..... Na stránkách bývaly samolepky se vzorky parfémů. Mohli jste si je nalepit na zápěstí a udělat si představu o složení. Celý časopis by pak byl nasáklý touto vůní. Zde je tedy reprodukce vůně velkého množství těchto časopisů.
Aktualizace. V noci mě probudila výrazná vůně starých knih, koženého křesla a voskovaného dřeva. Ráno jsem se vrátil do obchodu a koupil 100 ml.
Závěr: Kvalitní, dlouhotrvající, kožená a ovocná unisex vůně. Bezpochyby plně ospravedlňuje svou cenu.
Aktualizace 2023: Po odloženém covidu už slyším jen meruňky. Veškeré kouzlo přítomnosti starých knih je pryč.

Samanta Dean
Kdyby tenhle parfém měly knihovny, asi by se nikdo nepozastavil nad čtením nebo studiem, s touhle broskvovo-švestkovou bombou se nedá soustředit, připomíná mi parfém, kvůli kterému jsem utekla, když moje matka dostala ten nešťastný nápad ho nosit, totiž Yvresse od YSL.
Popis Byredo představuje pocit času pozastaveného uvnitř knihovny, mezi vazbami starých knih, což tak trochu sedí, když si vzpomenu na fialku a kůži.
Nad 5 stupňů mi nepřijde nositelná, ale pokud chcete oživení parfému z 90. let s hlasitými tóny, tak ji zkuste.
Být hlučná, považuji název, který jí dali, za oxymóron.

Bilhana
Koupil jsem si ji, protože očekávání, že budu obklopen vůní starých knih, se mi zdálo opravdu žádoucí, ale očekávání se nenaplnilo. Nemá mandle a vanilku, které naznačují sloučeniny uvolňované papírem při stárnutí, možná je skrývají ovocné vrchní tóny.
Ale to, že se poetika nenaplnila, neznamená, že se mi parfém nelíbí. Považuji ji za komplexní a nevídanou, opravdu osobní a osobitou, je výrazně zimní.
Nemyslím si, že si ji koupím znovu, ale dokud vydrží, budu si ji užívat.

Bubbles1964
Napadá mě několik věcí:
Stale Grape Bubblicious
Zahřáté Pot Pourri v řemeslném obchodě
Mísa cukrových bonbónů v obchodě s pneumatikami
Ovocný čisticí prostředek
Zásilka halloweenských kostýmů z Číny, kterou jste právě otevřeli.
Vůně obchodu s dolarovými výrobky ve vlhkém dni
a
Místo vraždy a někdo se snaží pach zamaskovat, nejste si jisti, co cítíte.
Obrázek jste si udělali sami.

massieelima18
Ve směsi ingrediencí je něco, co způsobuje, že vůně ladně "padá" a vytváří závoj nostalgie.
Je nádherná, vyzkoušela jsem ji ve svíčkách i v parfémové verzi, obojí je krásné. Délka vůně je nadprůměrná a to mě fascinuje.
Myslím, že Biblioteque dostojí svému názvu, sladkost broskve a švestky vůbec neomamuje, protože kůže dodává vůni starých knižních listů, které každý knihomol ve svém životě potřebuje, jedna z mých nejoblíbenějších od Byreda.
9/10

Shakespeare
Kde je knihovna? Vím, jak voní, chodím tam aspoň jednou za měsíc a doma mám spoustu knih. Vůně starých knih taková není. Čistě hypoteticky - neměla by být přírodní, rozhodně syntetická, zaprášená, papírová, trochu kožená, trochu dřevěná, s vůní starého lepidla a filmu.
Stejná vůně je ovocná, pudrová, mírně svěží a sladká. Připomíná mi rtěnku a vůni džemu. Víte, kdysi se prodávala v kartonových krabičkách, dala se krájet a dala se jíst lžičkou k čaji))). V rodině jsme z ní dělali bagety. A také v základu je to vůně jemného semiše, která se v prolínání s vůní broskví stává tou nejjemnější. Proto pokud chtělo Bairrado ztvárnit knihovnu, nepodařilo se jim to. Vyšla z toho úplně jiná vůně, která nepostrádá své kouzlo.
Parfém Bibliothèque mi nepřipadal vlezlý, sedí na kůži docela blízko po celé čtyři hodiny, tichý, klidný. Stejně jako hudba Bexar Bexar - Oil Thumbprints.
Určitě bych si přála, aby tak krásně voněl i v knihovně)) A také jsem si přála lahvičku této klidnosti.
Příležitostně. Z nějakého důvodu ji vidím spíš na kreativních lidech, není to kancelář. A ano, souhlasím s tím, že je unisex.