MicroPerfumes.com 1 product for 4.99 USD
Maxaroma 1 product for 186.00 USD
FragranceX.com 1 product for 219.99 USD
Twisted Lily 2 items for 230.00 - 320.00 USD
Macy's 3 items for 235.00 - 330.00 USD
Black Saffron podle Byredo je Orientální Spicy vůně pro ženy a muže. Black Saffron byl/a uveden/a v roce 2012. Vrchní tóny jsou Šafrán, Jalovcové bobulky a Čínský grep; střední tóny jsouKůže a Černá fialka ; základní tóny jsou Maliny, Kašmír a Vetiver.
Ragnar
Černý šafrán je jemnější a nositelnější toskánská kůže. Je sladší a květinovější, s lehkou perlivostí grapefruitu, která ji rozhodně činí více unisexovou. Naproti tomu Tuscan Leather je sušší, živočišnější a kouřovější.
Okamžitě se otevírá příjemnou kořeněnou a ovocnou kůží. Okamžitě je cítit kromě šafránu i maliny v dálce.
Kompozice se rozvine rychle, bez přílišného zpoždění a bez respektování uvedené pyramidy. Jednotlivé prvky se střídají a umožňují vzájemné ocenění.
O několik minut později přicházejí bobule jalovce, které kompozici aromatizují a osvěžují, a nakonec se uvolní jemný květinový akord daný fialkou, který vůni zjemňuje a činí ji méně ostrou.
Výsledek je takový, jak jsem již popsal. Pokud vás okouzlila vůně Tuscan Leather, ale neměli jste chuť ji nosit, protože byla příliš vyzrálá a odvážná, je tato vůně určena právě vám.
Osobně mám Tom Ford stále ráda.
masha_ukulele
Podle mého názoru nejzajímavější a zároveň nejpodceňovanější parfém Byredo. Vyzkoušela jsem téměř celou řadu v miniaturách, ale jen Black Saffron jsem si nakonec koupila v plné velikosti. Zamilovala jsem se do něj už po prvním vyzkoušení v obchodě: flakónek ležel doma několik dní a voněl, přecházeje z bylinné do bobulové barvy.
Při rozprašování může trochu děsit jasným, odvážným šafránem, který udeří do nosu v prvních minutách. Vůně se však velmi rychle uklidní a promění se v útulný oblak kouře a kůže. Právě kouř v ní cítím ze všeho nejdříve, a není to kouř cigaretový, ale z ohně. Vycházíme-li z asociací, název Gipsy Water se k tomuto parfému hodí mnohem více než k jeho protějšku. Kouř, byliny, divoké květiny - velmi tulácká kombinace.
V interiéru je to horší než venku. Pevně na mně sedí 5-6 hodin, postupně vyprchává, ale raději ji neobnovuji: i když ji vůbec necítím, poryv větru z ní náhle zvedne malinovou sladkost. Zkrátka komplexní, jemná, inteligentní vůně. Moje dlouholetá a absolutně nejoblíbenější.
bond.irina.9
Pro mě je Black Saffron nejlepší vůní z řady Byredo.
1. Je mírně teskná a svěží, hřejivá a chladivá, záměrná a lehká.
2. Nelze ji tak snadno rozložit nosem a zaměnit s jinou.
3.Je vhodná pro muže i ženy.
4. Na studené pokožce se otevírá jemně květinovou a koženou vůní s lehkou sladkostí (diskrétně sexy), na horké pokožce jsou kožené a kouřové tóny jasnější.
5. Svou podstatou se blíží orientálním vůním. Nejedná se o kompot.
6. Univerzální, vhodná na den i večer.
7. Dobře se nosí v kanceláři (nedusí) a neuvěřitelně příjemně šumí na čerstvém vzduchu, zejména v lehkém vánku.
8. Trvanlivý (2 aplikace). Je slyšet z oblečení přesně 1-2 dny.
9. Plíseň na délku paže (bez větru), při aplikaci v obláčku na sobě.
10. Nejrafinovanější kožená vůně, kterou jsem slyšel (např. TF je mnohem drsnější).
P.S.: nezapomeňte vůni nanést na kůži, protože tato značka může mít výrazně odlišnou vůni z kůže a z flíčku. Málem jsem se chytla s pomalým tancem.
loor89
Mohli bychom ji téměř maximálně shrnout a popsat jako sladkou, žensky koženou.
Nejzajímavější na této vůni je bezpochyby akord šafránu/kůže/malin, který lze vnímat hned od začátku a který se stává sladším, jak se otevírá a zahřívá. Jemná a svůdná kůže zmírněná sladkostí malin mi v některých ohledech připadá podobná akordům, s nimiž jsme se již setkali v jiných vůních, například v některých olfaktorických studiích, které jsem již recenzovala, i když v tomto případě podle mého názoru vše zůstává v ženskější rovině. Zásluhu na tom má snad i květinová složka, která sice na jedné straně dodává vůni nádech prašnosti, ale na druhé straně mi, jakožto kuřákovi, velmi připomíná aromatizovaný dýmkový tabák, z těch směsí, kterým se říká mýdlové, a které já osobně mám velmi ráda.
Ačkoli se jedná o vůni, která není vyloženě mým šálkem čaje, rozhodně nemohu říci, že by se mi nelíbila, to zdaleka ne, ale nijak zvlášť mi neladí.
pierandrea
Velmi zajímavý tento černý šafrán!
Rozhodně připomíná "koženou" řadu TomFord, ani ne tak v toskánské, jako ve sladší, teplejší Ombré.
Dobrá výdrž, diskrétní siláž, hned od začátku je cítit jistá prašnost, jako by v ní byl nějaký kosatec, ale určitě je to výsledek kombinace fialky, šafránu a malin. Právě ta malina v pozadí mi okamžitě připomene Another Oud od Juliette Has a Gun.
Zde bych řekla, že B.Saffron leží přesně uprostřed mezi všemi výše uvedenými vůněmi. Myslím, že pro Maison je charakteristické vyrábět vůně, které připomínají něco již slyšeného, ale bez bezostyšného kopírování, jako v 11° Hour a Slow Dance.
...........................................................
Výdrž ★★★★☆
Design lahvičky ★★★☆☆☆
Kvalita/cena ★★★★☆☆☆
Bunjaba88988
První niche vůně, kterou jsem si koupila, byl Black Saffron.
Pak jsem ji vyměnila za Tuscan Leather.
Pak jsem prodala Tuscan Leather a koupila si další lahvičku Black Saffron.
Je to snad jedna z nejkrásnějších vůní, které kdy byly vyrobeny. Jemná, sladká, hladká. Není křiklavá ani odtažitá a hodí se téměř pro všechny společenské příležitosti.
Black Saffron je kožená vůně, ale definovat ji jen jako takovou by jí prokazovalo medvědí službu. Bobule v ní jsou velmi šťavnaté a autentické a spolu se šafránem dokonale doplňují kůži. Květinový, ovocný aspekt tohoto parfému je to, co ho činí tak výjimečným. Nic není na svém místě, vše je tak, jak má být.
Je podobná vůni Tuscan Leather?
Nepochybně ano.
Ale je lepší?
Podle mého názoru ano. Vše, co se mi nelíbilo na Tuscan Leather, zde není přítomno. Je to prostě krásný, ovocný, květinový kožený parfém. Poučila jsem se ze své chyby a už se s ní nikdy nerozloučím.
Укротительница медведей
"Černý šafrán. Větve lesních malin a jalovce, které během dlouhého teplého dne zahřály sluneční paprsky a nyní tiše, ale vytrvale vydávají svou vůni do večerního vzduchu, mísící se s jemnou vůní tlumených lesních květů, ochucenou kapkou březového dehtu.
... Večer chodil Ježek k Medvědovi počítat hvězdy. Sedli si na kládu a popíjejíce čaj se dívali na hvězdnou oblohu. Visela nad střechou, hned za rourou kamen. Napravo od komína byly Medvědovy hvězdy a nalevo Ježkovy....
...a já mu říkala: "Přinesla jsem ti malinovou marmeládu." A on se na ni podíval. On řekne: "Samovar vychladl, raději přihodím pár větviček jalovce." A on na to. Řeknu mu to a řeknu mu to a... já... já... k němu.....
Les, pohádka, kouzlo, akvarel, jako vidina koně v mlze.... Nepotřebuju od něj víc živosti ani intenzity. Je krásný.

the Smell of Derbyshire
Měl jsem ho a prodal jsem ho. Nemohu se s ním vypořádat. Příliš klaustrofobické, příliš podivně dusivé ovoce, ale ne čistě ovocným způsobem.
Představte si, že vejdete do domu staré dámy, vrcholí léto, všechna okna jsou zavřená, ona je kuřačka a na přímém slunci má obrovskou mísu potpourri.
Germany
ČERNÝ SAFFRON, svěží, sladká , ovocná kůže !
Jedna z nejlepších vůní, které jsem za poslední dobu vyzkoušel. Je to neuvěřitelné!!! Velmi nádherný pohled na kůži napuštěnou malinami , přátelštější pohled na slavnou toskánskou kůži TF ,
začíná svěží vůní jalovce jako gin ,,,a grapefruitu stejně jako lehký tón fialek , téměř jako sladká kosmetická nóta , maliny a šafrán ji dělají na hranici jedlosti. To vše na lůžku z měkké kvalitní kůže. Tato vůně je to nejlepší od Byreda , je vynikající !
Nikdy se nestane zatuchlou nebo plíživou. Je vzdušná, sladká a ohromující. Pochvala !!!
Bílý semiš byl po léta mou nejoblíbenější koženou vůní , tato zaujímá její místo svým pikantním svěžím , sladkým pocitem !
Nutno říct, že všechny vůně Byredo jsou krásně minimalisticky zabalené, flakony jsou úžasné s magnetickým uzávěrem!
Líbí se mi také, že Byredos nemusí nutně vonět jako kolínská nebo parfém, ale realisticky po věcech , jídle, koření, rostlinách , ovoci nebo místech či emocích.
Zachycují Pocit a dají se nosit v každém věku na každé místo !
Aktualizace: nosím ji téměř denně , stala se jednou z mých absolutně nejoblíbenějších , je to takové svěží , sladké , vzdušné pojetí kůže, úplně mě tato vůně uchvátila ! Mistrovský kousek a hodný druhého flakonku !
Aktualizace ;
Tohle je teď moje nejoblíbenější vůně !!!!