Alberto MorillasHodnocení parfému 3.78 z 5 s 7,616 hlasy
Good Girl Gone Bad podle By Kilian je Floral Fruity vůně pro ženy. Good Girl Gone Bad byl/a uveden/a v roce 2012. "Nosem" za touto vůní je Alberto Morillas. Vrchní tóny jsou Vonokvětka, Broskev, Neroli, Bergamot, Mandarinka a Skořice; střední tóny jsouIndická tuberóza, Jasmín, Narcis a Květná růže ; základní tóny jsou Jantar (ambra), Cedr, Santalové dřevo, Pačuli a Vetiver.
aenyeluned
Když jsem to zkusil poprvé, pomyslel jsem si, panebože, to je ono? A pak jsem nějak skončila s lahvičkou místo cestovní velikosti.
Dívka začíná velmi nevinnými, cinkajícími, bílými květy, jasmínem, narcisem, trochou tuberózy, ale skoro ji neslyšíte. Vychází na jaře a nejspíš chodí na univerzitu kvůli výparům. Ve škole je dobrá, má na sobě chladivý světlý kabát a pohodlné boty - na boty je ještě zima, i když je venku konec března.
Jako všechny hodné holky v tomhle věku je ve vztahu s nějakým stereotypním padouchem, který má všechny atributy: koženou bundu, motorku, dlouhé vlasy a vzadu si je dává do culíku. Den předtím se pohádají a ona si slíbí, že už mu nebude odpovídat na zprávy, ale náš padouch na ni samozřejmě čeká. Nejdřív u metra a pak blíž k domovu, aby ji nepropásl - takže když se na obzoru objeví hodná holka, popadne ji za tenké zápěstí a táhne ji k sobě domů, do úzké uličky mezi pětipatrovými domy.
Je cítit cigaretami, které kouří sousedé, a on je cítit cigaretami také - a ty se hrubě zařezávají do její svěží, bíle rozkvetlé vůně a kazí celý obraz. Líbají se asi deset minut, během nichž začne pršet, což je na jaře častý návštěvník. Květy zmoknou a vůně se stane ostřejší, vzdušnější, minerálnější.
Pak se stane něco jiného - vaše představivost je vám vydána na milost. A pak se s ní rozdělí o cigaretu, kouří jednu za dvě, stále stojí ve stejné aleji, on ji obejme kolem pasu a vůně se prolínají, spojují. Mokrý osmanthus se stává docela broskvovým (nebo meruňkovým), přeruší narcisy a jasmín, a dokonce i růže, které sousedka přinesla nahoru na balkon.
Na jaře, v chladu, vás všechna ta deštěm nasáklá květinová svěžest (s kapkou tabáku) nutí se jí polít. Oblečení si zachovává vůni i po vyprání a neustále se mu dostává komplimentů.
Adjr1087
Tohle na mě působí dojmem "voním, jako bych právě vyšla ze sprchy po umytí vlasů krásným voňavým krémovým šamponem, obléknu si bílé krátké šaty a půjdu se projít na zahradu uprostřed jara, kde je cítit jen příjemný vánek s vůní květin".
Ráda ji nosím, když se cítím žensky a krásně. Je velmi krémová, jako ta nejnadýchanější pleťová voda s nádechem sladkosti a spoustou květin. Velmi podobná Vanille Exclusif od Mancery, ale ta je více gurmánskou verzí této.
Miluji ji.
Never2Late
Kéž by lidé začali používat něco jiného než "stará dáma" k popisu něčeho, co smrdí. Nebo něco, co vyšlo z módy. Je to nespravedlivé vůči starým dámám - které patří k největším nositelkám třídních parfémů a které častěji než ostatní udržují své domovy v dokonalé čistotě a svěží vůni. A být mimo styl se stává lidem všech věkových kategorií!
SeekerofHugs
Na téhle hodné holce není nic špatného, ale nejsem si jistý, jestli je tak dobrá. 😏 Přesně tak to cítím.
Good Girl Gone Bad má ovocný, sladký začátek. Jiskřivá meruňka typická pro květ osmanthusu (jeho nejpřevládající tón).
Pak jako by vůni dominovaly květiny, zejména jasmín a tuberóza. Tuberóza není příliš krémová, spíše svěží.
Růže ani pižmo nevnímám, za což jsem vděčná, protože je nemám ráda.
Těsně před vysycháním vnímám lehký živočišný a tělesný nádech (že by to byla ta špatná část?), kterému nakonec dominuje cedr, vetiver a jantar a dodává mu hřejivost a hloubku.
Je to velmi dobře vyvážená, jarní a jemná vůně.
Je sofistikovaná, hravá, ženská, vůbec ne syntetická, a i když není ničím originální ani výjimečná, je velmi hezká.
Nekoupila bych si ji, ale svůj karafu si s radostí užiju.
Yana Leen
Jak důležité je spoléhat se na to, jak vůni vnímáte (proto píšu recenzi, aahhhh)!
Parfémy používám už asi sedm let a samozřejmě mě všechno, co se považuje za "pop" a jiné spotřební zboží, minulo - včetně této vůně.
Nechávám tedy za sebe rozhodnout širokou veřejnost, že tento parfém je banální a nestojí za pozornost.
No, mýlila jsem se, "Good Girl" je pro mě neuvěřitelně sexy, netradiční, niche vůně, v tom nejlepším slova smyslu.
Nemůžu ji k ničemu přirovnat, je soběstačná, krásná a vůbec nepotřebuje žádné výmluvy nebo omluvy.
Nečtěte recenze, není v nich žádná pravda) Každý jsme jedinečný, a co pro jednoho žvýkačka, pro druhého afrodiziakum. Hodně štěstí všem!
VereskovijCvet
Hodná nevinná dívka potkala zlého muže, udělala z... a kouřila.
Tento příběh vypráví parfumér, pohledný milenec, milionář Kilian Hennessy, který se vyučil parfumérem a skutečně vidí svět olfaktoricky a je neuvěřitelně talentovaný. Už dlouho jsem se nesetkala s vůněmi-příběhy, vyvolávajícími obrazy, inteligentně zpracovanými příběhy. Téměř všechny vůně tohoto domu jsou o sexu, a to různé, zdvojené vůně různých těl, někdy vícenásobné, jako v Dangerous Liaisons, mléčné a rybí tóny hříchu a kinkypati. Tak to parfumér zamýšlel . Kůže o bičích , lak vinylu , kondomy s vůní jahod , to je z řady "vajíček" .
Původní(!) Girls začíná jemně, draze, s tóny broskve, hovoří o mladé, nezkažené dívce. Děj 50 odstínů šedi. Pak se vůně změní, broskev zmizí úplně, mléčné tělové tóny mladého čistého zpoceného těla v posteli, ke konci "okurky" imitují vůni tělesných tekutin ;) , záblesk cigarety ve vůni drahého parfému.
Způsob, jakým parfumér vnímá svět a vypráví příběh čichovým jazykem.
Mé komentáře jsou mazány, dost urážlivé.
fi.kat
Ať si kdo chce, co chce říká, tato vůně se stejně zapíše do historie. Možná ji budou naše děti hledat, aby si ji mohly koupit zpaměti - "takhle to vonělo od maminky".
Já ji miluji. Velmi ženská, krémová, zahalující.
Možná je opravdu příliš rozšířená, a nejsmutnější je, že na tomto rozšíření má lví podíl - kamarád, a to je katastrofa (historka s masově falešnými náplněmi v bílých IM jen potvrzuje má slova - myslíte si, že máte originál - ale ne!). Nebo nákup z ruky, jsi si jistý, že ti tam někdo nalil? Láhev je rozbalená. A dívka pak už není dívkou, ale nějakým zázračným dítětem. A jaká objektivní recenze může být v tomto případě????
Mnozí, kteří křičí o její popovosti, zejména exkluzivní šatník nerozlišují - všichni stejně popují (koukali na pár slečen), takže, nikoho neposlouchejte - vyzkoušejte, kupte, noste, milujte. Hlavní je pouze originál. To je důležité. Pokud nemáte peníze na lahvičku, vyberte si parfém podle svých možností, nebo si vezměte likér. Arabské kopie jsou bastl, lepší vůbec nic než takové, IMHO. Ale věřte mi, že mnoho vycvičených nosů pochopí, že vám "vůni" přesně padělají, tak se nepouštějte do sebeklamu. Falešní milenci, tvářte se, hoďte mínus 😄.
ornella
Nemyslím si, že by to byl nějaký velký problém, je to bílá květinová vůně velmi podobná vůni Just Her od Loewe nebo Dreaming od Tommy Girl, ale s nádechem osmanthu, který jí dodává hloubku. Aby dlouho vydržela, musím aplikovat poměrně dost střiků. Přesto si myslím, že Kilian prodává normální parfémy za zlatou cenu.

Nooshin (Atghia)
Zhruba před sto lety, v roce 1919, použil Jacques Guerlian broskvovou vůni v jednom z nejlepších dámských parfémů Mitsouko. Nazývali ji aldehydem C14, ale ve skutečnosti jde o cyklický ester, jehož název je γ-dekalakton. Tato složka je zodpovědná za laktonovou, krémovou, sladkou a broskvovou vůni. Tato ovocná složka se přirozeně vyskytuje v broskvích, meruňkách a květech osmanthu! Proto má Osmanthus zvláštní meruňkovou vůni.
Kilian Good Girl Gone Bad je svěží a nádherná květinově ovocná vůně. Ovocný aspekt osmanthu zde vedle tuberózy a pomerančového květu tvoří výraznější tóny. A naštěstí její ovocná vůně vydrží až do konce, což je u většiny vůní vzácné.

justtwan
Udivuje mě, že ženy nikdy nevědí, jaké vůně budou mužům připadat sexy a naopak. Jedna žena mě požádala, abych si přivoněl k této vůni a k vůni City of Sin a řekl jí, která se mi líbí nejvíc, GGGB mě odrovnala tak, že jsem si ji musel zapsat, abych ji mohl koupit své ženě. Tato vůně je velmi zajímavá a je taková, jakou muži chtějí, aby dámská vůně voněla. Začíná trochu zmatený z počátečního postřiku, který někteří říkají, že je kyselý vůně nebo okurky, ale to je, jak osmanthus a růže voní, když se smísí, než alkohol odezní a usadí se rovnoměrně smíchat, jak bylo zamýšleno během méně než 60 sekund, takže proč by to bránit vám vychutnat to, co přijde dál. Středy jsou dokonalým doplňkem k základním tónům a poskytují téměř stejnou smyslovou chuť jako Moonlight in Heaven, ale v žádném případě ne identickou. Je to ženská vůně v každém ohledu a nenechte si od parfémových bláznů namluvit, že není. Vyzkoušejte sama a zeptejte se muže, jestli se mu na vás líbí. Hotovo, je krásná.
Johni
Nesdílím všeobecné nadšení nad žádnou vůní této značky.Bravo marketéři! Díky úspěšné reklamní kampani a jasným, sympatickým názvům si našli své spotřebitele a někteří i konkrétně "zaháčkovali" své parfémové výtvory.
Konkrétně na tuto vůni. mám značkový vzorek. pro mě tady NENÍ tuberóza, cítím jen vůni broskve a to je vše... Broskev je taková chemická, laciná. výdrž je podprůměrná, stopa průměrná. za co, ptám se, taková cena?
LUnatalia
Tuto americkou dívku mi přivezla moje sestra z N. Yorku. Dívkou je jen první půlhodinu, pak je to cedrově-narcisově hořké, pichlavé dítě v bergamotových mokasínech. Manžel mě požádal, abych je na něj už nepoužívala. Drahou hračku prodal kolegovi a litoval toho. Status značky, cena, výběrovost a luxusní parfém jí dávaly právo používat je denně. Já i kolegyně jsme lapaly po dechu a snily o dni, kdy tohle mučení skončí. Dost možná za to může moje studená pleť a odpor k jasmínu/narcisce zarámovanému do cedru. Myšlenka, že stovky vyznavačů Kilianu se nemohou mýlit, mě držela při životě, koupila jsem si Games with the Devil a Love By Kilian - opět neúspěch. Kde je univerzálnost vůně, kde je hra tónů a tajemství, krása každého kvalitního dámského parfému? Prakticky od začátku do konce jsem slyšela monotónní zvuk několika tónů. Ob'ektivita pro ni, průzkum 6 nezávislých odborníků vedl k závěru - Kilian nestojí za své peníze. Nechci se nikoho ze znalců dotknout. Je to jen můj názor.
Yadorán d'Vinea
Good Girl Gone Bad odpovídá jednomu z nejneškodnějších kousků řady "In the garden of Good & Evil", který je argumentačně podpořen bílými květinovými tóny v objetí hrudkovitého lůžka olejnatého osmanthu. Předem By Kilian argumentuje svou linii podobenstvím abrahámovských náboženství v knize Genesis (V příběhu zahrady Eden, Adam, Eva a zakázané ovoce pointy), ačkoli poskytuje modernistickou osu integrací současných prvků, které "alegorizují" akt moderního hříchu (Jak prozrazují názvy ostatních částí linie), To se projevuje ve vizuálním ztvárnění vůně, která je doprovázena ornamentem zlatého hada v odkazu na Evino pokušení konzumovat zakázané ovoce poznání, které se nacházelo v rajské zahradě.
Než se pustíme do Good Girl Gone Bad, stojí za zmínku, že na ní není nic zvlášť "špatného", i když její název tvrdí opak (což doslova znamená: "Dobrá holka zkažená"), naopak, GGGB (zkráceně) je lehce přátelská, požitkářská a přenosná vůně s velkou všestranností.
By Kilian ji definuje jako "šťavnatý, inhibovaný vír květin", který se skládá z meruňkově zabarveného vrchního tónu osmanthu, pomerančového květu a růže; napůl nevinné, napůl smyslné a naprosto svůdné atmosféry a sušení tří sirén: tuberózy, jasmínu a narcisu (Pro zajímavost, parfumér, který GGGB vytvořil, je Alberto Morillas). Tyto popisy podle mého názoru definují GGGB velmi solidně.
Otevírá se ohromujícím množstvím osmanthu (který má takový realismus, že opravdu připomíná vůni olivovníku) s krémovým a čistým jasmínem.
Později se s vytrvalostí osmanthu vynořuje mohutná tuberóza ve své "máslové tuberóze" (nechvalně známá faseta "máslové tuberózy", známá také jako "mastná tuberóza"), v této fasetě je krémová, kolísavá textura, která skutečně působí růžově s kvazi-gurmánskými okraji bílých květů.
Nakonec se objeví trocha narcisu ve spojení s několika vybledlými pryskyřicemi a velmi jemným, skromně živočišným akordem.
GGGB cítí sounáležitost s nositelem tak, že se zdá, jako by se zcela oddávala jeho kůži, a je to v podstatě jedna z nejpohodlnějších a nejsugestivnějších bílých květinových vůní, které jsem měla to štěstí vyzkoušet (aniž by musela spadat do pásma "dusivé hřejivosti", jakou orientálky osmdesátých let mohou být).
GGGB je jako ochočená a domestikovaná šelma, není to vůně transgresivní, i když si také nehraje na to, že by byla vůní decentní a plachou, její notoričnost je podle mých zkušeností dokonale vnímatelná, nicméně její životnost je přinejlepším průměrná.
Její název elementárně neodpovídá vůni, kterou obsahuje, tím však nemám v úmyslu znevažovat jemnost a eleganci, kterou GGGB prezentuje a propaguje.
Když odhlédneme od prezentace vůně, stojí za zmínku, že pokud nemáte rádi bílé květiny nebo olejovité struktury s vločkovou texturou, pak pochybuji, že by vám GGGB vyhovovala, nicméně pokud vás zajímá krémový akord tuberózy (který snadno připomíná šlehačku), pak je GGGB nabídkou ke zvážení. Jejím hlavním nedostatkem by bylo její pořízení, které je vzhledem k tomu, že patří do niche okruhu, obtížné a přinejmenším cenově nepředstavitelné (205 eur za 50 ml, podle webových stránek By Kilian).
Na závěr otevřeně děkuji uživatelce Cnidaria za to, že mi umožnila tuto vůni poznat.
sherapop
Společnost By Kilian mě nepřestává udivovat svými špatnými a irelevantními kopiemi. Tady je text na foliu, které doprovází můj vzorek knihy GOOD GIRL GONE BAD:
"Žena, která si hraje na všechno ve světě lásky, touhy, rozpustilosti."
Jako obvykle u tohoto domu nacházím propastný rozdíl mezi vlastnostmi parfému a textem připojeným k jeho prodeji. Pro mě GOOD GIRL GONE BAD zavání DIANE. Omlouvám se fanouškům, ale je to tak čistá, neškodná a osobní hygieně podobná vůně ve spreji, jak jen může být.
Udivuje mě, že při všech těch penězích, které tyto parfémy stojí, Kilian stále odmítá najmout slušného autora!
Na kolekci Kilian je příjemné to, že mi znovu a znovu připomíná, že mezi marketingem a kvalitami parfémů není nutná souvislost. Text v tomto případě mohla stejně dobře složit opice, která seděla u psacího stroje a vytloukala řetězec písmen za řetězcem, až nakonec vznikl útržek věty v anglickém jazyce.
Parfém. No, je příjemná, neurčitě dřevitá, neurčitě květinová a neurčitě svěží. Jedinou neřestí téhle hodné holky je lhavost!
Yourfoxiness
Myslím, že Good Girl Gone Bad skutečně dostojí svému jménu. Na první přičichnutí jsem se trochu nudila a říkala si, jestli představa téhle hodné holky o "zlobení" není jenom sexy růžové kalhotky a chození bez svetru. Po chvíli se ale zbaví představy o svetru, oblékne si šaty, které ji odhalují, a bílý květinový parfém. Po hodinách tance se svým nejlepším přítelem, který nosí hluboké, živočišné pižmo, odchází vonící tak trochu jako oba smíchaní, spolu s její ženskou esencí v potu, a zanechává nám něco krásného, vskutku jako Womanity, s narkotickým, sladkým, kočičím charakterem tuberózy okořeněným sexuální slaností. Sexy femme fatale, která protančila celou noc, šla domů s mužem a milovala se, přičemž za sebou zanechala kalhotky, stále vonící parfémem. Není tu žádné velké kadidlo, nejsou tu přítomny žádné biče. Jediným důkazem této povedené dámské jízdy je vůně. Pot, parfém, sexy atletika a jeho cedrová vůně, která zůstala na kůži. Určitě vyzkoušejte před koupí, je citlivá na chemii, já si ji užívám pro její jedinečnost. Nebyla hned oblíbená, ale čím déle se vyvíjí, čím vícekrát ji aplikuji, tím je lepší. Nyní cítím potřebu velké lahvičky. Pro milovníky Womanity imo nutnost vyzkoušet.