La Tulipe podle Byredo je Floral vůně pro ženy. La Tulipe byl/a uveden/a v roce 2010. La Tulipe byl/a vytvořen/a Jérôme Epinette a Ben Gorham. Vrchní tóny jsou Frézie, Brambořík a Rebarbora; střední tón jeRůžový tulipán ; základní tóny jsou Zelené tóny, Vetiver a Dřevité tóny.

Best in Show: Bezhlasé květiny (2023)
od Elena Vosnaki, Rouu Abd El-Latif, Yi Shang (怡 商), John Biebel, Iulia Halatz, Jernê Knowles, Raluca Kirschner, Miguel Matos, Edie Smith

Бананоед
Miluji Tulipán. Neznám jeho obdobu. Kdo napíše, že existuje lepší jarní parfém, ať napíše název)
Nejrealističtější Tulipán. Tak voní kytice pestrobarevných tulipánů z maminčiny zahrádky spolu se šťavnatými listy a pružným střihem. Přinesete si ji domů, vložíte do průhledné vázy s ledovou vodou a pravidelně přecházíte k inhala.... vlhkou, zelenou, průzračnou vůni.
Moje kůže je studená. Dva střiky nosím na krku, dostávám do vlasů a jeden na paži, abych si ho vychutnala. Od časného rána ji slyším až na dně. Leží mi na svetru, dokud ho nevyperu. Vytrvalý.
Ve vlhku je neskutečná, v chladném dešti voní jako jaro.
Miluju ji, zbožňuju ji.
Jediná vůně, kterou je škoda "dodýchat".

Lux
Vzdušný a čistý tulipán. Je to parfém s velkým množstvím kyslíku, jako jazzová píseň, jejíž ticho je důležitou součástí celé skladby. Má ten jemný nádech květu pestíku, který miluji a který mi také připomíná Tulipe de Galion. Nóta cyklámenu je velmi velmi bohatá a zelená část je jemná a zahalující. Dobrý parfém velké jemnosti a "jednokvětinového" detailu, jak Italové říkají "solifiore".

Samara55
Pokud se mi Blanche od Byreda zdála být nejlepší vůní, kterou jsem letos objevila, pak nedávno získaná La Tulipe jí velmi těsně konkuruje.
Opravdu jsem si zamilovala tyto vůně, u nichž by "méně je více" mohlo být jedním z jejich poznávacích znamení.
La Tulipe je čistá, přirozená a elegantní, velmi elegantní a naprosto moderní vůně, jemná, květinová, její vývoj na kůži a zasychání je potěšením a především je velmi návyková tím, jak je příjemná.
Myslím, že je to jedna z těch vůní, u kterých se vyplatí investovat do její řady do koupele, gelu, tělového mléka a dalších, protože je to požitek a myslím, že máte tendenci ji opakovat.

alegelsomino
V podstatě se jedná o nádhernou a velmi přirozenou vůni.
venkovských květin doprovázených lehkými zelenými tóny, které
evokuje ještě teplý jarní den. Hlavní hrdinka
je červený tulipán, který v pozadí podporují cyklámeny.
a zelené tóny. Je to svěží a éterický parfém.
s malou evolucí, ale nesmírně rafinovaný a především
velmi realistická. Na mně naštěstí vydrží dostatečně dlouho a
znatelná. Má vysokou cenu, ale je tak dobře udělaná.
že bych si rozhodně nestěžoval.

Ariete76
Nádherná vůně Nikdy mě neomrzí to říkat! Éterická svěží květinová vůně, čistě jarní! Když ji nosím, evokuje mi svěží zahradu plnou jemných zelených venkovských květin, rebarbora se velmi dobře váže s esencí růžového tulipánu a jako by tančila s ostatními svěžími květinami, jako je frézie a cyklámen, základní tóny vlastně vůbec necítím, mému nosu se vždy podaří vyzařovat změť zelené květinové svěžesti a musím říct, že i proto ji miluji! Pokud chceme opravdu najít bolavé místo, je to na mě velmi nízká výdrž, vlastně téměř všechny parfémy Byredo, které vlastním, bohužel postrádají výdrž, ale u tohoto parfému mohu přimhouřit oko!
Oprava:
Používám ho neustále, nedokážu říct, jestli se vlivem informovanosti nebo hormonálních změn apod. změnila výdrž tohoto úžasného parfému, na mé kůži vydrží opravdu dlouho, cítím ho po většinu dne, rozhodně to není žádná bomba s dlouhou výdrží, ale mnohem víc než to, co jsem uvedla v prvním popisu, za mě už nikdy bez!

Cinziaglam
Dovolte mi začít tím, že o tomto parfému řeknu, že se mi velmi líbí.
Evokační síla vůní Byredo má i v případě La Tulipe na mě silný vliv, protože tulipán je květina, která mě táhne zpět v čase; zejména mě vrací do dětství a narozeninových oslav, které jsem slavila na zahradě obklopena rozkvetlými tulipány.
V parfému vnímám květinový nádech sdílený zeleným nádechem, což mu dohromady dává překvapivě přirozené (a z toho důvodu vzrušující) ztvárnění.
Prchavá jako bublina, La Tulipe právem vstupuje mezi mé oblíbené parfémy.

yzmo91
Jedná se o krásnou čistou "realistickou" představu květinového parfému. Je nenáročná a má pokornou vůni, nekřičí. Tóny jsou pěkně namíchané, bezpečná vůně a vůbec ne do obličeje. Je to příjemné, pokud chcete cítit něco, co je přirozené a nekomplikovaně krásné. Je to ten typ parfému, u kterého oceníte jeho minimalismus.

AveParfum
Dnes jsem měla celý den na sobě La Tulipe, velmi lineární, ale moc se mi líbí! Má dokonalou rovnováhu mezi pikantní a sladkou chutí a přenáší mě přímo do jara a začátku léta se slunečními paprsky, zelenými rostlinami a babiččinými jablky. Na rozdíl od mnoha parfémů tohoto typu nevysychá do nejednoznačného základu cedrovo-pižmového typu. Zůstává svěží a čerstvá po více než 12 hodin, kdy se drží na kůži. La Tulipe je klasická a ženská zelená květinová vůně. Pěkná!

Sigalit
Konec března, brzy ráno na teploměru mínus a v poledne rozepnutý kabát. Ostrůvky šedého, smutného, strašně protivného sněhu se pod paprsky slunce mění ve veselé jarní potůčky. Už se nemůžu dočkat, až uvidím nabobtnalá poupata na stromech a jasně zelenou prorážející trávu... Dnes jsem se vrátil do kanceláře z jednání mimo pracoviště, počasí bylo nádherné a nálada výborná. Cestou jsem nahlédla do obchodu s touhou, která se nedostavila do konce - buď vypotit něco nového, nebo si pocit téměř štěstí zhoršit nákupem nějaké osvědčené jarní klasiky. Samozřejmě jsem nemohla v klidu minout lehké Amouage - Ciel a Reflexion. Mimochodem, po komentářích diorElly k těmto vůním, které se plně shodují s mým vnímáním, jsem provedla společenský průzkum mezi muži, které znám, a nakonec si 5 z 5 dotázaných vybralo (!!!) Reflexion! Jelikož mám Ciel v plné verzi a Reflexion pouze v 7,5 ml sadě, přemýšlela jsem, zda mužům ve svém okolí neudělat radost koupí 50 mililitrů jejich parfémových preferencí... Pak ale velmi milá slečna-konzultantka (víla?) jako by četla mé myšlenky a jedním pohybem, podávajíc mi flakónek, proměnila mé nevýrazné přání v nečekanou lásku: "Chcete květiny v poupatech? Poslechněte si Tulipán Byredo." Dvacet minut na mém zápěstí a zamilovanost se změnila v lásku. A další 4 hodiny se láska dělila na střídavou vášeň (zápěstí blízko mého obličeje každých 5 minut, lačně chytající tóny podle pohybu vzduchu) a něhu (ach, je tak krásná vůně moje?!?). Ano, teď je moje. A to ve všech směrech. Perfektně seděla, perfektně se otevírala, cítím se v ní jako krásná, rafinovaná, upravená žena. Tulipány vůbec neslyším. A neslyším ani žádná poupata. Slyším deštěm zvlhlé šeříky. Ne dominantní, ale jako by se míhaly s vánkem jarního větru, naplněného lehkou, jemnou, čistou vůní pravého jara. Žádná chemie, nic zbytečného. Harmonická, znamenitá a osobně si ji spojuji s dobrým počasím a báječnou náladou. Život je krásný! Téměř štěstí se dnes proměnilo ve 100 ml absolutního štěstí!

Cereza
Z vůní Byredo jsem byla již dříve velmi zklamaná, protože jsou drahé a vždy jim něco chybí, aby stály za tu cenu, ale La Tulipe si vydobyla místo v mém seznamu přání.
Když jsem ji poprvé použila, bála jsem se, že je příliš vzdušná, příliš jemná, ale byla úžasně krásná. Otevřela se křupavě zelená s jemnou a ženskou frézií, působila trochu jako chladné jarní ráno s mokrou trávou, všude kolem květiny a voní prostě krásně. Srdcová část a sušení je velmi podobné - sladké květiny jen s malými kousky vetyveru.
Siláž není velká, zůstává blízko kůže, ale je velmi znatelná, když někoho pustíte dostatečně blízko, vůně je k tomu jako stvořená, protože je velmi lákavá, sladká a uklidňující.
Výdrž je pro mě v pořádku, vydrží 5-6 hodin, a i když by si cenovka žádala delší výdrž, přijde mi to v pořádku.
Nutno vyzkoušet pro ty, kteří mají rádi ženské květinové vůně.

Dolorosa
V dětství jsem měla období, kdy byla mou nejoblíbenější vůní vůně tulipánu. Víte, takové ty velké červené tulipány s černožlutými pruhy uprostřed, s velkými černými tyčinkami, které vypadají jako nohy hmyzu..... A ta vůně z té misky, zvlášť když strčíte nos hluboko.
Vůně tulipánu - nepodobá se žádné jiné květině a je naprosto nepopsatelná svou svěžestí a pudrovou sladkostí. No a tento parfém voní jako skutečný tulipán. A během svého pobytu na zápěstí voní nejprve - jako z šálku květu, pak - jako z uříznutého šťavnatého stonku, a pak - jako z celé kytice tulipánů, když stojí v teple a začnou vonět, a pokud se nad nimi skloníte, ucítíte právě tuto vůni..... Je stoprocentně rozpoznatelná.
Pro mě to vůbec není vůně čistoty: je to vůně kytice tulipánů.
A - souhlasím s předchozí komentátorkou - vytrvalost takové lehké vůně je velmi příjemná!