Pure Poison Dior pro ženy

Pure Poison Dior pro ženy

živočišný

Pure Poison podle Dior je Floral vůně pro ženy. Pure Poison byl/a uveden/a v roce 2004. Pure Poison byl/a vytvořen/a Carlos Benaïm, Dominique Ropion a Olivier Polge. Vrchní tóny jsou Jasmín, Pomeranč, Bergamot a Sicilská mandarinka; střední tóny jsouGardénie a Pomerančový květ ; základní tóny jsou Santalové dřevo, Bílý jantar (ambra), Cedr a Bílé pižmo.

Jasmín

od Igor Masyukov

11/18/24 01:45
Best In Show: Celkový bílý look

Best In Show: Celkový bílý look

od John Biebel, Rouu Abd El-Latif, Elena Vosnaki, Jernê Knowles, Anastasia Privalova, Dariia Fessalonika, Ítalo Pereira, Yi Shang (怡 商), Violetta Maevska, Miguel Matos

08/27/24 09:00
Pure Poison: Dvacet let neposkvrněné bělosti

Pure Poison: Dvacet let neposkvrněné bělosti

od Ítalo Pereira

05/09/24 08:45
Filmy, kde kterým si přivoníte: redaktoři Fragrantica se podělili o své oblíbené. Část II

od Dariia Fessalonika, Nayeli Cano, Yi Shang (怡 商), Edie Smith, Elena Prokofeva, Anastasia Privalova

04/28/24 06:30
VÍTĚZOVÉ CEN ČTENÁŘŮ FRAGRANTICA 2023

VÍTĚZOVÉ CEN ČTENÁŘŮ FRAGRANTICA 2023

od Elena Knezevic

12/31/23 09:00

MellyHelly

Čistý jed... Dobře, vždycky jsem tvrdil, že mám rád původní fialový Poison, a vždycky to budu potvrzovat, ale zdá se, že ne tak úplně nenápadným cílem řady Poison je destabilizovat mozky ostatních lidí a vnucovat se všemu a všem.
Čistý Poison není výjimkou. Láhev: krásná. Parfém: otravný.
Znala jsem ji už v době vydání a v průběhu let jsem k ní mnohokrát přivoněla. Spoustu vzorků jsem pohotově rozdala lidem, které jsem vídala jen zřídka. Jednomu člověku se líbila natolik, že si koupil lahvičku. Je to ten samý člověk, který pak používal Hypnose a pak ještě vlezlou Miss Chèrie. Vždy na tělový krém Dove. Naštěstí jsem ji viděla jen velmi málo.
Pure Poison měla určitý rozptyl. Čichal jsem ji na semaforech k mladým dívkám a pokaždé mě zajímalo, jestli ji cítí stejně jako já. Je dost dobře možné, že ti, kdo ji nosí, její následky necítí.
První náraz je pro můj nos poměrně příjemný: poměrně ostrá směs bílých květin. Člověk je dokonce v pokušení ji zneužít.
Vývoj je kyselý a vytrvalý citrusově-dřevitý, připomínající starou morovou vodu po holení.
Bílé květiny, vrtavé citrusy a kyselé dřevo.
Nezaznamenávám nic elegantního, nic slušivého, nic éterického, nic, co by připomínalo "bílý jed".
Možná je to velká cihla bílého tufu.
Nezařadil bych ji mezi laciný mor, protože jím není, ale otravná ano a velmi.
Tato recenze se rozpadne za 1, 2, 3... puf!

Vertigine79

Nemám ráda prchavé parfémy, parfém pro mě musí být druhou kůží, nesmí mě hladit, ale napadat. Přesto v tomto horku cítím potřebu květin, čerstvého, křišťálově čistého vzduchu. Zapomněla jsem, že Pure Poison může být řešením. Považuji ji za dokonalou kombinaci řemeslné zručnosti domu, který vytvořil milníky v parfémářství, vytrvalosti a konzistence vůně, která o sobě dává vědět, a svěžího, čistého pocitu, který vás v tomto srpnovém horku zregeneruje a obnoví. Krásná, krystalická, romantická, opojná, čistá. Čistý jed pro dnešní den je vám 10 a chválíme.

evegularte

Všechny nuance čisté lásky...

Pure Poison, moje nejoblíbenější holografická květinová láska, je skutečným protijedem na bratrův jed. Byla uvedena na trh v roce 2004, dvakrát byla přeformulována a proslýchalo se, že její výroba byla ukončena, ale nedávno byla spolu s tradičními vůněmi bratří Poisonů, Hypnotic Poison EDT a EDP, obnovena.

Pure mi připadá jako protimluv! Je to bílá květinová vůně, čistá, svěží, téměř naivní, ale s přítomností, silná, nápadná, aniž by byla vtíravá. Zároveň sofistikovaná a příjemná.

Má jiný návrh než ostatní Poisony, i když DNA rodiny je v jejím složení přítomna s lehkým kouřovým a mandlovým nádechem, který ji spojuje s jejími sourozenci.
Otevírá se znamenitým jasmínem, který se brzy spojí s gardénií a pomerančovým květem, což jí dodává jemně citrusový a krémový nádech. Rozvíjí se do skutečné květinové exploze, která však brzy vyprchá a na pokožce se zklidní. V závěru se stává velmi romantickou a klidnou květinovou vůní.

Na mé pleti vydrží přibližně 12 hodin. Dobře se vydechuje a je výrazná. Měla by se nosit nejlépe při mírnějších teplotách nebo v noci. Není jako sladké květiny. Její sladkost je neobvyklá. Je hodně osobitá, aniž by ztratila svou eleganci. Nemluvě o krásném flakonu ve tvaru jablka s nevýslovným holografickým efektem! Jsem do ní zamilovaná!

Espartaco

Mám ji na sobě už několik dní a potvrzuji si to, co jsem si už myslela... doufejme, že opalizující flakonek jako opál nebude působit proti tomu, aby ji objevil muž: Pure Poison je unisex vůně.

Když se objeví, objeví se drsný, zelený květ pomerančovníku, tón, který se mi hnusí, je příliš citrusový, příliš stahující a ostrý, jako by to bylo květinové bělidlo, ale právě když přestane být hlavním hrdinou, směs získá tělo, které ji definuje, tělo super mléčně bílé květiny, androgynní, tělnaté a šokující, s nádechem emulgovaného květu mandarinky pomerančovníku. Přivoněli jsme si k ní už tisíckrát, vzácný je parfém z poloviny 00. let, který nemá mandarinku, bílé květy a dřevo. Včera večer jsem si držela ruku u nosu jako odsouzenec, uspaná touto vůní s čistou, ale velmi sexy pointou, čistou, ale narkotickou, vůní neposlušných andělů, kteří se rozhodli, že se v nebi nudí a že na zemi je to lepší, mají staré dobré dovádění a kouří cigarety. Stále vypadají jako neposkvrněná stvoření, ale zjistili, že kouř kadidla, dotek pěstěného kamzíka a šmrncovní textura rtěnky jim stojí za to, aby se nevraceli nahoru a nenudili se v oblacích. Čistý jed je tak hezký, plochý a monolitický, tak nepoetický a dokonce... koho to zajímá? Jediné, na čem záleží, je, že voní návykově, freneticky, dřevitě, vlnivě, super tělesně, aniž by ztratila ten nádech něčeho útulného, pohodlného.

Velmi mě pobavilo, když jsem po úvodní bombě z pomerančových květů našla podobnost, která mě vyvedla z míry, podobnost, o které jsem ještě relativně nedávno nevěděla, protože jsem vůni, s níž jsem ji srovnávala, nezkoušela. A ano, je to mužská vůně.... Dala jsem si záležet, abych zapomněla na změť mladých bílých květin, které Pure Poison vystavuje, mladých květin a nulové indolence, a zároveň v nose izolovala přesnou směs amandarinu jemného jantaru, vůbec ne kořeněného, zalitého lehkým santalovým dřevem. "Hej, před pár měsíci jsem k ní cítila, ať už to bylo kdekoli, kurva, co to bylo, deja vu, byl to mužský parfém?"... Miluju, když se mysl rozklikne a jakýsi bláznivý soubor, který máme v hlavě, začne vytvářet souvislosti, jako by to byl bláznivý počítač. A jistě, když jsem měla zavřené oči a z mozku se mi kouřilo, jak dráty, podsložky a soubory čile pracovaly, vybavil se mi obraz... "Ralph Lauren Polo Explorer!" "Ralph Lauren Polo Explorer!" - "Ralph Lauren Polo Explorer!" - "Ralph Lauren Polo Explorer? Do prdele. Nemůžu tomu uvěřit - Polo Explorer a Pure Poison mají něco společného, vážně? Jeden je americký mužský sportovní parfém a druhý sexy francouzský parfém prodávaný pro ženy a mají mít společnou velmi znatelnou spojitost?

Dnes ráno jsem si pospíšila zkontrolovat tóny a jistě, souvislost tu byla: odděluje celou řadu od bílých květin a snaží se zachovat pomerančově dřevitý akord, jako by to byl vnitřek měkkého koženého sáčku naplněného mandarinkami a mlékem... Sandálové dřevo, mandarinka a jantar nesou Pure Poison jako podpůrné tóny pro bílé květiny. Sandálové dřevo, mandarinku a jantar nese Polo Explorer jako podpůrné tóny kůže. Šimpanz.

Pokud máte k vyzkoušení oba tyto parfémy, všimnete si, že v určité fázi uprostřed, kdy Pure Poison má ještě nějaký vývoj, ale znovu vytváří trio jantar/sandalové dřevo/mandarinka, jako byste cítili stejný parfém.

Mé vnímání je založeno na prvních edicích, těch s perleťově bílým uzávěrem. Pak ji přeformulovali a změnili uzávěr na fialovou barvu, která ji činí méně atraktivní, plus nějaké fialové třpytky na těle, což je zbytečný nesmysl, protože úplně duhový flakon první edice byl krásný. Neměl jsem možnost vyzkoušet to, co prodávají dnes jako Pure Poison, ale její uživatelé hledají staré lahve jako šílení... takže něco musí být ve vodě, když jí žehnají.

PS. Stejně si myslím, že je v něm mnohem víc jedu, než mu mnohé recenze přisuzují. Není to prostá formule s bílým jasmínem a gardénií. Pure Poison není mateřská. Není ani sportovní. Nedává svůj jed najevo příliš okatě, ale má ho, spoustu dřevitých bílých květů, které nepřipomínají matku, ale androgynní libidinózní stvoření. Ale čistí se jako zlatá fontána. Miluju ji.

PS II. O šest nebo sedm let dříve uvedl Dior na trh flanelku, která ji předchází, Hypnotic Poison. Extravagance nevhodná pro všechny chuťové buňky (já ji nesnáším), ultrasladká, ohromující a načervenalá věc, utápějící se ve vanilce, kokosu a ovoci, po kterém vám dokonce vyskakují plomby z úst. Myslím, že díky tomuto precedentu lidé od nového vydání očekávali více otevřeného jedu. A ta je, ale nečekáte ji. Pure Poison je bílý jed, je jemně mluvící a klidný, ale když vás obejme, tak ne proto, aby vám zapnul košili, ale aby vám ji strhl. Stejně jako dřevité svého času, které byly všechny dvojsmyslné a vybízely vás k bližšímu přičichnutí. Vážně, jaké vynikající vůně Dior ještě relativně nedávno vyráběl.

Casablanca77

AnnaCé vintage sample :-) Děkuji

Pure Poison je naprostý hochštapler parfémů. Obr bez drápků, dnes dostupný všem, přeformulovaný, osahaný, ale stále s tím zvláštním nádechem, který by mohl potěšit každého.

Jeho květinový vrchní tón, dalo by se říct trochu exotický, nastiňuje velmi silnou kvalitu z domu Dior. Jaké to byly časy, kdy se na flakón pohlíželo ze všech stran, než přišel na trh... Nebo alespoň, abychom se tolik a tak často nezpronevěřovali množícím se flakónům, kterých je v dnešní době tolik nalevo i napravo, rozpoznatelný flakón z řady Poison, rozpoznatelný proto, že má pozoruhodnou kvalitu a udává trend.

Její citrusová vrchní nóta také není děsivá, už v jejím profilu máme krásné a podivuhodné květiny, které nese. Kdo má rád bílé květiny, nemůže si od tohoto parfému přát víc: jasmín, gardénie, pomerančový květ, jak krásné proboha. Dovedu si představit kytici květin pro velmi spořádanou, šťastnou nevěstu, není nepřirozená ani se nehodí na domýšlivé svatby, pro velmi jednoduchý obřad, ale s elegancí, jemnost + afirmace tohoto parfému mu dávají ten dokonalý nádech, aby se prosadil u lidí, kteří jsou schopni vyniknout květinovou apoteózou, ale její osobnost je jednou z těch, které nikdy nepřekročí letmý pohled, má v sobě něco panenského, co ji činí nesmírně smyslnou.

Již ve své střední fázi se nechává unášet směrem ke krémovější cestě skrze nádherné santalové dřevo, které tentokrát nedává ani jeden pudrový dotek, je celá květinově krémová, její dřevo jí dává opravdovější tělo a nenechává ji v květinové nebo syntetické nebo bez jiskry nebo postrádající váhu, aby se dala použít jen tehdy, když nevíte, co na sebe. Je to zaoblená květinová, ale bez nehtů, je jako kotě se lvím srdcem.

Pure Poison je jednou z těch květin, které chtějí být přítomny na každé události, a to se jim daří, daří se jim to, aniž by byly křiklavé, daří se jim to, aniž by byly křiklavé, daří se jim to, protože jsou upřímně krásné. Obléká se do smyslné a něžné panenské krásy každé ženě, která se jí ráda posílí. Je nápadná svým jedinečným kouzlem, všechny její hrany jsou dobře vyladěné, zkrátka je to kompletní květinový parfém pro každou trochu romantickou osobu.

Jeho flakon s perleťovým povrchem je radost nosit. Před časem se mi zdál možná až příliš státnický parfém, ale teď, když se časy mění a spolu s léty, která přidávají smysl, se mění i vyzrálost mého parfémářského srdce, se mi zdá na dlouhou dobu jednou z nejkrásnějších květin, které lze mít v šatníku.

Sniezel

Pure Poison je elegantní a nadčasový. Zvládne to moje máma, zvládnu to já (je mi 24) a zvládne to i moje 92letá sousedka. Je to květinová vůně s mírnou ovocnou příchutí. Má v sobě také určitou "vlhkost" nebo "krémovost", což se mi opravdu líbí. Dá se nosit celoročně, vůně se krásně rozvoní v letních vedrech, ale úžasně voní i v chladnějším počasí.
Tento parfém je pro mě tak jedinečný, že patří mezi mé absolutní favority a nic se mu nevyrovná. Pro mě je to nejlepší vůně, jakou kdy Dior vyrobil. Když ji nosím, často mě chválí, takže je to určitě davová záležitost, ale rozhodně je jedinečná. Nikdo mi nikdy neřekl: "Ugggh, to je Pure Poison, co máš na sobě?". Je tajemně voňavá, miluju ji.
Vnímám hlavně krémovou gardénii, trochu jasmínu a pomerančového květu, ale tyhle dvě vůně jsou pro můj nos nesmělejší a hezky vyvážené. Necítím žádné dřevo, pro mě to není dřevitý parfém.

Clarida

Mám ještě starou verzi, bílý perlový uzávěr: je to nádherná bílá květinová vůně, citrusová a svěží, která se otevírá na teplém dřevitém základu.
Elegantní, ženská a vytrvalá. Podle mého názoru nejlepší parfém od Diora.
Nová verze (tmavý uzávěr) je jen bledým stínem originálu, podobná, ale rozředěná: chybí jí bohužel intenzita a vytrvalost. Vypadá jako duplikát ze supermarketu.
Proč takový zázrak kazit, říkám si?

Blankov

Tento parfém je často špatně chápán.
Říkám to kvůli očekáváním lidí, Pure Poison může zklamat v závislosti na tom, co si představujete pod pojmem "Pure".

Řeknu to na rovinu: mnoho lidí očekává, že Pure Poison bude odkazovat na Poison v jeho nejsyrovější, nejtoxičtější podobě, ale je to přesně naopak.

Pure" není extrakt a v žádném případě není označen jako "Pure Poison", ale spíše jako "Antidote".

To je ono: Pure Poison je dobrá strana, nebeská strana, strana, která přišla očistit a okamžitě vám zanechá bílou, krystalickou a jemnou auru.

Je to, jako by původní Jed byl očištěn od své zloby a proměnil se v božstvo připravené ke kanonizaci.

Čistý Jed je prostě Jed, který zaplatil za všechny své hříchy, ale dal si záležet na tom, aby nevymazal svou historii. Čistý Jed v sobě stále nese vzpomínky na zlovolnou osobnost z minulých let, ale s vůlí být dobromyslný.

Pure Poison chce šířit romantiku, klid a přirozenou přitažlivost, eleganci, která vychází zevnitř, a to vše v lese květin.

Fledoranj

Vídám ji každý den. Bílá halenka, sukně a lodičky. Vlasy má rozpuštěné. Hodně lidí spěchá do kanceláře. Mohla bych se dívat na kohokoli. Ale takhle to musím dělat já. Když se ocitnu poblíž, ucítím vůni bílých květů, především jasmínu. A tato květina se dodává v mnoha lahvičkách. Ale já chci tuhle. Je pomalá a působí introvertně, sotva patří k lidem, kteří hodně mluví. Má roztomilý zvyk hladit si vlasy. Navenek je dost milá, možná se dokonce někomu podobá. Všechno určují oči, je v nich dravý lesk a jakási hloubka, to je asi ta pověstná chuť. Připadám si jako lovec, vzrušení mi pokaždé vře v krvi. Dokud ji nepřistihnu, jak odvrací pohled od mých myšlenek. Pak si připadám jako lovná zvěř. Kupodivu se mi ten pocit taky líbí. Ona o mně samozřejmě ví. Určitě dává něco do své květinové vůně.

marisamn

Pro mě je to jiná, tajemná vůně! Připadám si jako v zahradě plné bílých květů, ale takovým morbidním, pohřebním způsobem! Parfém je silný, ale postupně se zjemňuje... výborně drží! Není to sladká květinka, kterou vidíte všude kolem, je to silná a neobvyklá květina, zanechává stopu, stvořená pro ženy, které chtějí vyniknout!
Kdyby měla Corpse Bride vůni, byla by to tato. Myslím, že Bella ze Stmívání, Morticia Adams, těm by se také líbila!!!

SweetHeart90

Pure Poison je (promiňte mi ten výraz) sex v láhvi.

Je to esence krásné, svůdné a sebevědomé ženy. Je to vůně, která otáčí hlavy a přibližuje lidi k vám - dámy, tohle je nejblíže elixíru lásky, jaký dostanete!

NEPOUŽÍVEJTE tento parfém, pokud si nepřejete, aby si vás v místnosti všimli, ne nadarmo se mu říká čistý jed! Jasmín sám o sobě stačí k tomu, aby vás okouzlil, ale pomerančový bloson a santalové dřevo ve vás zanechají pocit sirény.

Má správnou výdrž a perfektní siláž, ani moc, ani málo, což mi u všech nových parfémů, které vycházejí, přijde vzácné.

Tahle vůně je rozhodně signature a je velmi těžké se jí vzdát!

Неизлечимая парфюманка

Taki ano... Nová verze se liší od staré.
Ale ta nová mi přijde stejně zajímavá jako ta stará, ne-li zajímavější. Je pravda, že ta stará byla odolnější. Byla mnohem odolnější. A ta nová je měkčí, jemnější, není tak drsná v úvodu a rychleji se otevírá. I když si myslím, že všech těchto rozdílů si člověk, který tuto vůni nezná, pravděpodobně nevšimne.
Recenze je psána jako výsledek jednoho srovnávacího testu na různých zápěstích, jehož účelem bylo zjistit, zda je v principu rozdíl. Provedu ještě několik dalších testů. Můj starý už dosluhuje.
Zatím si ji nekoupím, ale vyměním ji, pokud by mi nová verze nevyhovovala.
Mám novou verzi. Všiml jsem si dalšího rozdílu. Nová dává oblak spreje najednou. Ten starý umožňoval aplikovat trochu najednou. Méně úsporné, i když někomu může tato verze vyhovovat více. A design nové lahvičky se mi líbí víc.
aktualizace
Horká žehlička? To je asi pižmo...... )))
Tento jed zní lépe v teple než v chladu, podle mého čichu. Nejlépe se otevírá na jaře, kdy už slunce začíná péct, ale ještě není teplo. Ale v teple je lepší než v chladu. (IMHO).
aktualizace
Tuto vůni znám, miluji a nosím od jejího vydání. Je nádherná! Moje nejoblíbenější! Moje voňavé já. A od naprostého odmítání jsem se dostala k "narkotické" závislosti. Jeden čas jsem si dokonce koupila řadu souvisejících produktů: sprchový gel, tělové mléko, deodorant. Mléko vřele doporučuji. Po něm už se vůně nedá používat. Je velmi zářivé a vůně dlouho vydrží. Veškeré oblečení je v něm namočené. Nyní však bude obtížné tyto výrobky sehnat.
Nevidím smysl v oddělování vůní ve starém a novém designu. Mám obě dvě. Rozdíly, pokud nějaké jsou, jsou pro velmi, velmi vytříbený nos velmi nepatrné.
Nový design se mi líbí. Více odpovídá smyslnému duchu vůně. A také se mi více líbí kvalita rozprašovače v novém flakonu. Z hlediska kvality je nový stejně dobrý, takže nevidím důvod, proč se honit za tím starým.
aktualizace
Žádná osobnost????! Bezcharakterní????!:-)))) Překvapující!:-)))))
Jedna z nejcharismatičtějších, nejjasnějších, nejplodnějších a nejoriginálnějších vůní ze všech, které znám. A že jich znám hodně.
Charisma neznamená křiklavost. Jasnost nemusí nutně znamenat rudé šaty, hluboký výstřih a kila zlata.
Můžete to říct jemně, ale tak, aby to každý slyšel. Můžete si vzít malé černé šaty s jednoduchým střihem, ale každý se za vámi otočí.
aktualizace
Na zimu je trochu zima. Opravdu studená kytice z fleurdoranže a jasmínu. V pozdním jaru zní nádherně.

MacBabyGirl

Můj manžel se rozhodl, že mi loni k Vánocům koupí láhev tohoto produktu. Obvykle není ten typ, který by kupoval něco tak osobního, aniž by mě vzal s sebou, a když jsem ji rozbalila, bylo vidět, že je velmi nervózní z mé reakce. To ráno jsem na sobě neměla žádný parfém, tak jsem mu vyhověla a trochu se nastříkala. Nic neřekl, jen se usmál, a jak den pokračoval a my měli dům plný rodiny, přicházel sem tam a dotýkal se mě na zádech nebo mě líbal na tvář. Dostala jsem řadu komplimentů a docela mě to potěšilo, obvykle to bylo poté, co někoho objal, a řekl, jak je můj parfém hezký. Na konci večera, když už všichni odešli domů, se ke mně můj miláček otočil, vzal mě do náruče a řekl: "Jsi krásná a tvůj parfém mě přivádí k šílenství!" ....stačilo říct, na lahvičku číslo 2!!!

Raquel73

Tento parfém je pro mě jeden z nejlepších parfémů Dior, ne-li nejlepší, dá se nosit jak ve dne, tak v noci.pro mě je jako sladký obláček, jasmín je důležitý v prvním nástřiku, nejsem příznivcem parfémů se silným nádechem jasmínu, ale v tomto je v tuto chvíli velmi jemný,pak přichází na řadu pomerančový květ a gardénie, které se mísí v sušení s jantarem a dodávají mu sladkost, kterou miluji.považuji ho za nadčasový parfém bez věkového omezení.kdo má možnost vyzkoušet elixír, tak si ho opravím, protože je to opravdu sen.tento je sušší, zatímco elixír je sladší.
Kdo má možnost vyzkoušet elixír, tomu bych ho doporučila, protože je to opravdu sen, tenhle je sušší, zatímco elixír je sladší.
V roce 2013 uvede Dior na trh další nový parfém, uvidíme, jestli mě překvapí, ale tenhle těžko překoná.

Dolorosa

Trvalo mi dlouho, než jsem pochopil, jak voní. Ne, není to čistá fleurdorange a není ani smíchaná s jasmínem, a vanilkou a jantarem, a dokonce ani santalové dřevo s ní nemá nic společného, i když to všechno je přítomné, ale hlavní nóta, která zahalí výbušnou vlnou od prvního stříknutí - a zůstane na kůži až do konce - je něco jiného, i když strašně známého, rozpoznatelného.....
A pak mi kamarádka přivezla mé oblíbené kandované pomeranče z Itálie. A já si uvědomila: to je ono! Mají velmi, velmi sytou, hutnou, jasnou, radostnou, rozkošnou vůni, spojení lehce uzeného pomeranče a hořkého karamelu.
A já si uvědomila, co je to Pure Poison: Itálie, rozkvetlý pomerančový háj, v teplém vzduchu omamná vůně fleurdorange, a pak se před vámi otevře krabice s pomerančovými kandovanými plody a jejich silná jemná vůně se mísí s vůní květin.....
A pak je tu jasmín. Vůně jižního jasmínu, něco velmi, velmi sladkého.
Sandálové dřevo, vanilka a ambra jsou v pozadí, ale jsou velmi slabé, vzdálené, přízračné, jen ocenit tu rozkošnou hru, souboj mezi silnou květinovou vůní fleurdorange, silnou a sladkou vůní jasmínu a stejně silnou gurmánskou vůní pomerančového kandovaného ovoce.

Už je to nějaký čas. Ochutnala jsem kandovaná poupata jasmínu. A uvědomila jsem si, že tady to je, důvod zvýšené sladkosti jasmínu v tomto parfému. Není to jen kvetoucí jasmín, je to kandovaný jasmín. Právě díky tomu je vůně tak svůdná, balancuje na hraně mezi gurmánskou a květinovou.

Ve finále není cítit ani santalové dřevo, ale jen dřevitá vůně, která se stává intenzivnější. Pak už ale zůstává jen kandované ovoce, které se pomalu vytrácí... Protože bylo snědeno, je ho v té krabičce, která vám byla předložena uprostřed pomerančového háje, stále méně a méně.....
Zářivá, duhová láhev dobře odpovídá obsahu. Existují "zářivé" vůně. Tato je jednou z nich. Pravda, měla by zářit oranžovorůžově, nikoliv bledě perleťově ...

...Ale co s tím má společného jed?
Bylo snad lahodné kandované ovoce otráveno?
;)