Jean JacquesHodnocení parfému 4.11 z 5 s 111 hlasy
Tabac Blanc podle Caron je Aromatic vůně pro ženy a muže. Tabac Blanc byl/a uveden/a v roce 2022. "Nosem" za touto vůní je Jean Jacques. Vrchní tóny jsou Maté, Bílý čaj a Bergamot; střední tóny jsouKosatec a Jasmín ; základní tóny jsou Kakaový lusk, Vanilka a Skořice.
debbie
Na tuto vůni jsem byla zvědavá kvůli vanilkovým a kosatcovým tónům a srovnání s vůní Dior Homme.
V úvodu je heul veul mate a ta voní po suchých tabákových listech, odtud název "tabac" ve vůni. Chce to trochu kousat, protože mi to přijde dost těžké. Ale po 15 minutách se objeví slibovaný pudrový kosatec a sametová vanilka. Je v ní trochu sladkosti, kterou nedokážu pojmenovat, ale pro pohodlí předpokládám, že to bude jasmín. Skořici a kakao bohužel necítím.
Voní jemně pudrově se senným nádechem maté.
A i když rozhodně nevoní stejně jako Dior Homme, dokážu si představit, že to lidem přijde. Tabac Blanc je mnohem méně tvrdá a mnohem více ženská. V prvním testu mě čajové a kakaové tóny vůně míjejí, ale možná při příštím testu ucítím i tuto vůni.
Při tomto prvním testování to není láska, ale opravdu se mi líbí! Brzy uvidíme, co řekne můj nos při druhém testování.

Aliebling
Vzorek této vůně jsem dostala od své matky, která ji dostala spolu s nákupem svého podpisového Parfum Sacre. Očekávala jsem, že bude spíše vyzrálá a staromódní, ale nakonec jsem jí byla úplně posedlá. Na začátku má mentolovou svěžest - předpokládám, že jde o maté -, která se pomalu přelévá do omamné čokoládové máty. Přesto to není gurmánská vůně. Nóta kosatce ji uzemňuje jako klasický a sofistikovaný parfém; ráda ji nosím do kanceláře, protože mám pocit, že v ní je ten správný mix ženskosti, síly a zdrženlivosti. Výdrž je vynikající, nejméně 8 hodin. opravdu nečekané potěšení! Mám v plánu pořídit si plnou lahvičku a možná se stane mým denním podpisem. Nechtěla jsem nosit nic jiného, dokud mi nedošel vzorek. Souhlasím s předchozími recenzemi, že název ani reklamní text nedávají u této vůně smysl.
лиса
Lehká čajová a tabáková příchuť s vanilkou a karamelovým fondánem. Mnohem hezčí než Ford's Tobacco Vanilla, která na mě křičí jako doutník s třešňovým tabákem. Tabac Blanc 2022 je sofistikovaná a ženská verze. Zajímavá svým úvodem: čaj - tabák - karamel - vanilková tabáková stopa. Moc se mi líbila. Působí jednoduše, ale zní tak elegantně.
Isabelle
Pro mě je to kosatcově-kakaová vůně, poměrně lehká (3 střiky vzorku mi nepřinesly velkou projekci).
Nótu maté moc neznám, takže nemůžu s jistotou říct, ale čaj je poměrně nenápadný, i když rostlinná nóta v této vůni skutečně je.
Přesto je to zajímavá vůně, kakao není nijak zvlášť sladké, i když je docela kulaté, a kompozice je docela rafinovaná; ale chápu, co Stephani myslí tím, že "jí chybí reliéf, pointa nebo příběh", protože mám stejný pocit: hezká, ale nic moc výrazného, co by tuto vůni udělalo zapamatovatelnou.
A také je tu problém s výdrží: po 3-4 hodinách ji nemůžu najít. V této cenové hladině je to nepřijatelné.
Stephani
Pěkná kompozice, jejíž výsledek na mě působí klasickým, elegantním dojmem.
Je to především kosatec.
Tabac Blanc je vůně, která neobsahuje žádné tabákové tóny! Pro mě je to velmi balzámová, lehce pudrová vůně se zeleným čajem v pozadí. Nedokážu zcela rozeznat čokoládu, ale cítím kulatost, která protíná hořkost čaje.
Výsledkem je velmi všestranná a kvalitní vůně, za kterou stojí rafinované know-how a určitá forma klasiky.
Dobře se vyvíjí a dokonale splývá s pokožkou a její chuť je nadčasová.
Pro mě jí však chybí reliéf, pointa nebo příběh.
Tóny čaje, maté a čokolády jsou nesmělé, alespoň ve vztahu k mému očekávání a mé pleti (asi jsem si představovala zelenější keemun).
Pěkná, ale příliš hladká
Raf
Značka Caron mě nepřestává překvapovat svou kolekcí La merveilleuse. Je to další originální, rafinovaná, elegantní vůně využívající kvalitní ingredience ve správném poměru. V tomto případě je to bylinné, lehce nahořklé maté doplněné o nádech kakaa, proto ta originalita této čajové vůně. Hloubku navíc dodává kosatec. Jemná a zároveň hřejivá zelená vůně. Čajovou vůni jsem měla na sobě poprvé, takže je to pro mě nová kategorie.
Je to jemná vůně, ale dobře se drží.
Wooster
Co to je? Je to plochá, křídově vonící vůně. Suchá. Pudrová. Prázdná. Žádná hloubka, žádný nápad. Vybělená. Začátek se mi nelíbí. Uprostřed se objevuje nevýrazný chladný kosatec. Přidává se trocha nuancí. Opravdu unisex. Typická unisexová nikakučnost a bezcharakternost. O tabáku se ani nebudu pokoušet spekulovat. Talek, běloba, anemická slizkost. Velmi chudé složení. Jakoby parodie na J. C. Ellena s jeho jedenapůltónovými akvarely. Kladem je jen jakási sametovost, která dává alespoň nějakou ušlechtilou strukturu. Lehký nádech acetonu jako v levných kosatcových vůních. Velmi průměrná.
UPD Překvapivě zklamávající vůně. Jiný přístup a závěr - voní jako mírně vlhký škrobovitý prášek s lehkým tónem rozpouštědla. Vůně je na úrovni vlhčených ubrousků na ruce. Více už ne. Vyrobeno z moderních materiálů, některé obzvlášť fádní a bez života. Sterilita stranou.
UPD Tabac Blanc je podezřele podobná kolínské Dior Blanche, ale ta je na rozdíl od Tabac Blanc o něco aromatičtější v základu.