Přečtěte si o tomto parfému v jiných jazycích: English, Deutsch, Español, Français, Italiano, Русский, Polski, Português, Ελληνικά, 汉语, 日本語, Nederlands, Srpski, Română, العربية, Українська, Монгол, עברית.
Značka Etat Libre d'Orange
Spice Must Flow Zprávy
Kolekce Orange Extraordinaire
Lidem, kteří mají rádi toto, se také líbí
Přeložené recenze
matteo_fumagalli 09/13/22 10:35
Obecně platí, že parfémy, jejichž hlavním hrdinou je růže, nejsou mým šálkem čaje, a možná proto mi další dva parfémy ze "speciální kolekce" ELDO (Experimentum Crucis a 500 Years) proklouzly mezi prsty, aniž by na mě nějak zvlášť zapůsobily.
'Spice Must Flow' naproti tomu při zachování zásadní růže dokázala zasáhnout i takového neofila, jako jsem já.
Velmi dobrá vůně, o které pochybuji, že si ji někdy koupím v plné velikosti, ale zároveň se přistihnu, že k ní neustále čichám, když mám na sobě 2ml vzorek. Možná je to tím, že mě přesvědčila růžová hvězda zmírněná oním orientálním kořením a půvabným kadidlem, které krále květin podbarvuje Indií.
Možná je to tím, že je to melancholická a dokonce poněkud temná růže, která má svou vlastní pořádnou dávku tajemství.
Možná je to i z jiného důvodu, ale 'Spice Must Flow' si zaslouží šanci.
Pokud máte rádi růže, bude se vám líbit.
MellyHelly 07/28/22 15:03
Indie!!!
India mon amour.
Něžná Indie.
Ne všechno v Indii je jako rána do nosu, ať už jde o jídlo nebo veřejné smrady.
Je tu jemné koření, růže a samozřejmě kadidlo dobrého druhu.
V jistých poněkud hodnostářských kruzích jsou takové vůně cítit.
Spice Must Flow je velmi příjemný parfém pro milovníky kardamomu (zdržte se odpůrců), kterému se podařilo vyhnout se poněkud monolitnímu působení těžkopádného sladkého koření tím, že se v něm mísí krásná růže a nekyselé kadidlo.
Je to parfém, který působí složitěji, než ve skutečnosti je.
Ačkoli je bez cukru a nespadá do kategorie gurmánských, trochu mi připomíná vůně používané v indické jemné kuchyni, zejména v dezertech, například dokonalé kardamomové lassi s lehkým růžovým likérem.
Souhlasím s předchozím názorem: ELDO do této řady nových parfémů v paralelních flakonech vložilo mnohem více úsilí a dobrých materiálů než v minulosti do vůní s poutavým (nebo nudným, podle vkusu) marketingem, a přesto za ně draze zaplatíte!
Kevin_F 09/24/21 13:14
Nádherná vůně, Etat Libre D'Orange mi opravdu otevírá svět. Zejména tyto z této speciální řady, nádherné flakony i vůně, které se většinou na kůži promění v opravdové tetování. Tato Spice Must Flow, se otevírá velmi kořeněně, ale opravdu rafinovaně, aniž by to byla rána do nosu, načež téměř po několika minutách zasáhnou růžové a květinové tóny, které dodávají příjemnou živost této vůni, kterou vřele doporučuji vyzkoušet, protože si to opravdu zaslouží. Nóta kadidla v závěru mi do nosu nesedí.
Vřele doporučuji vyzkoušet!
Další recenze najdete na mém YouTube kanálu Just_Perfume
SkyVVriter 11/05/20 12:34
Planeta Arrakis, stejně slavná jako Duna.
Tuhle příchuť jsem si nemohl nechat ujít. A taky jsem to neudělal. Od začátku posílá navigátora skládaným prostorem přímo na Arrakis. Vůně syrového koření. Skořice. Říká se, že když každý poprvé uslyší koření, je to jiná vůně. Ano, růže, zázvor a prachová skořice. Ponoří tě do písku Duny, cítíš vítr a písek, vůni oáz a nebezpečných písečných červů! Sakra, to je opravdu vůně Arrakisu. Nevím, jak se to Pomerančům podařilo, ale od prvního střiku se přenesete do světa Franka Herberta, kde věrný Chris a háčky Dárce často znamenají víc než přátelství a věrnost a voda Života vám ji vezme rychleji než legie sardaukarů. Postupem času se tóny růže vytrácejí a do popředí se dostává zázvor, skořice a pačuli. Fantastická, nesrovnatelná vůně inspirovaná Herbertovým vesmírem očitého svědka, která vás od prvních do posledních tónů pošle 8000 let do budoucnosti a dá vám ochutnat váš oblíbený vesmír.
Jedenáct utopených červů z deseti.
miracleborgtech 05/11/19 07:55
Velký, odvážný a pikantní! Překonat očekávání milovníků světa Duny Franka Herberta není vůbec lehký úkol. Jedna z nejslavnějších sci-fi sérií, která kdy byla vydána. "Koření musí proudit" je citát z filmu Duna z roku 84. Odkazuje na "koření" neboli melanž, která dokáže změnit vaše vnímání reality. Hlídají ji kolosální píseční červi z Arrakisu a je nezbytná pro cestování vesmírem. Navigátoři, kteří skládají vesmír, ho musí spotřebovat obrovské množství, aby získali předvídavost, která jim umožňuje vidět skrze časoprostor. Podmínka pro mezihvězdné cestování.
SMF je velmi dobře zpracovaná. Tekutá kořeněná růže s nuancemi kadidla. Herbert o této vůni ve svých knihách mluví jako o něčem, co připomíná cinamon. V souladu se svou inspirací je tato vůně propláchnutá cinamonem. Voní však neobvykle díky svému exotickému zpracování, které ji spojuje s kardamonem. Jsou pichlavé a aromatické, "podivným způsobem" vyjadřují mystiku potřebnou k zachycení "koření" v mytologii Duny.
Kadidlo a růže účinek ještě umocňují. Liturgické kadidlo, symbol modlitby stoupající k nebi, používané při očistných rituálech. Růže, v mnoha náboženstvích symbol vášně a oběti, implikuje Bene Gesserit. Řád žen, jejichž Matka představená přežije proměnu vyvolanou drogou... Užívá neupravené tekuté koření, aby dosáhla genetické paměti. Vynikající siláž a dlouhá výdrž. Po celodenním nošení a přemýšlení o Duně se mi změnilo vnímání a voněla mi jako Arrakis.
alittlebrittle 04/06/19 10:43
Aaaaggghhhhh! KOŘENÍ MUSÍ PROUDIT?! Parfém věnovaný Duně?? Jedné z mých nejoblíbenějších knih, která mi nahlodává mysl?? V nádherném, parním flakonu? A jo, ten film se mi taky líbil. A já tu stojím, zmožená tím, že jsem se předzásobila, a snažím se vrátit do režimu rozpočtu na vůně (dolů, holka! Zpátky! Zpátky!).
Umírám pomalou, ale voňavou smrtí, lidi. Musím...se...odhlásit...z...fragrantica.com.....
(Proboha, pošlete té holce někdo vzorek, pro lásku Kristovu!).
orangecloud 01/18/19 14:38
Přesně takhle si představuji, že by voněla Spice Melange, čerstvě sklizená z dun Arrakisu. Krásná směs turecké růže, kadidla, zázvoru a kardamonu. Není uvedena, ale když začíná schnout, je v ní určitý akord kůže/semiše. Ani jeden tón pro mě není dominantní, protože vůně je po celou dobu velmi jemná a harmonická.
Je to krásná, tajemná a královská vůně, která vás přenese daleko do cizích zemí Fremenů, Mesiášů a obřích písečných červů. Už cítím, jak mi začínají modrat oči, ale "koření musí proudit".
Poznámka: Skvělé je i balení, Etat se u této exkluzivní vůně opravdu vytáhl.
Naxitrall 01/06/19 13:05
Koření musí proudit...
ELDO v poslední době překvapuje pouze názvy, za nimiž se skrývají velmi triviální kompozice.
Tentokrát se "republikáni" pustili do svatyně science fiction - "Duny".
Jsem nekonečným fanouškem knih i filmových adaptací tohoto univerza.
Těším se na románové zpracování. A pokud opět nesplní má očekávání... no... Gom Jabbarova jehla si najde svůj cíl......
Maison Francis Kurkdjian
Lalique
Lalique White
Silence of the Lakes od Aura of Kazakhstan: Tajemství pěti jezer
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta
Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)
Šťastné a veselé Vánoce 2023!
20. narozeniny ELNINO
DS & Durga Deep Dark Vanilla: Vanilka opěvovaná grilem