Tilda Swinton Like This Etat Libre d'Orange pro ženy

Tilda Swinton Like This Etat Libre d'Orange pro ženy

bylinný
svěží
tabák

Tilda Swinton Like This podle Etat Libre d'Orange je Floral vůně pro ženy. Tilda Swinton Like This byl/a uveden/a v roce 2010. "Nosem" za touto vůní je Mathilde Bijaoui.

Vonné složky

Immortelle bude v roce 2025 velké téma

Immortelle bude v roce 2025 velké téma

od Eddie Bulliqi

07/17/25 02:45
Hellenist: Francouzský dům, řecké mýty...

Hellenist: Francouzský dům, řecké mýty...

od Alex (Sane-Witch) Osipov

04/02/25 07:30
Pravá vůně Halloweenu je... alkoholové zelí! 0
Láska na první pohled: Vůně, které nám ukradly srdce

Láska na první pohled: Vůně, které nám ukradly srdce

od Dariia Fessalonika, Anastasia Privalova, Iulia Halatz, Edie Smith, Markéta Rybínová, Elena Vosnaki, Yi Shang (怡 商), Jernê Knowles

02/15/24 08:04
Slaný twist: Jak si slané parfémy kradou módní trendy 0
Redaktoři v zákulisí: Co jsem nosil/a tento podzim ~ 2. část

Redaktoři v zákulisí: Co jsem nosil/a tento podzim ~ 2. část

od Beth Butterfield, Miguel Matos, Ítalo Pereira, John Biebel, Nicola Thomis, Rouu Abd El-Latif, Lucia Remigi

10/22/23 12:00
Pamatujte na Jane B

Pamatujte na Jane B

od Alex (Sane-Witch) Osipov

07/27/23 04:16

Oelun

Po vyzkoušení jsem si koupil láhev. Stejně jako zbožňuji Tildu Swinston, zbožňuji nyní i vůni, která je po ní pojmenovaná. Je gurmánská, ale není banální, je netradiční. Mám už dost švestek, třešní, jablek... je mi z toho zle. A dýně je v Like této vůni úžasná a dělá ji jedinečnou, vymaňuje ji z obecné řady rozmanitých gurmánských vůní. Voní jako dýňový koláč se skořicí a rozpálený plech. Je to šíleně útulná vůně.
P.S. soudě podle recenzí není dýňová na každého🤔 hurá! Já patřím mezi ty šťastné🥰.

hoisou

Považuji se za vítěze - dýně si na mě sedla. Pečená kořeněná dýně čerstvě vytažená z trouby, báječný nezákladní gurmán. Lahvička, která má být stoprocentní.
Samostatně bych chtěla upozornit na jistý kovový tón (immortelle???) - na mně vydává útulně horký plech na pečení, ale na jiné osobě zmutoval v dravé ferrum.

Thanaquil

Třeba takto.
Parfém vytvořený ve spolupráci s tak skvělou herečkou, jakou je Tilda Swintonová, originální žena s velkým charakterem, která tomuto výtvoru vdechla trochu sugestivního keltství i ducha Jacka O' Lanterna. Vskutku cítím, že je to velmi podzimní, halloweenský parfém, který umí ztělesnit hojnou, sváteční veselost a zároveň sugestivní stíny typické pro toto magické období symbolické smrti, lehkého rozpadu, hrobového chladu, v němž vše uvadá ve věčné regeneraci nových plodů.
V tomto parfému cítím téměř vše. U Eldo se mi často daří, navzdory nosu, který má daleko k odbornosti, vnímat mnoho přítomných tónů.
Citrusový a aromatický zázvor se okamžitě spojí s bylinným tónem helichrysu (což je mimochodem vůně, kterou velmi oceňuji), zeleným a hořkým, se šťavnatými nuancemi přírodní lékořice.
Dýně! Tady je! Sladká, jemná, medově oranžová dužina, říjnová radost! Přichází, ale splývá se všemi ostatními komprimáty: jako by to nebyl sladký parfém, je to spíš takový aromatický mastek s květinově-dřevitými nuancemi a nádechem umami! Zvláštní? To je pravda, ale umí být i pikantní, parfém-chuť, která zůstává na jazyku, a ne jen na nose! Těžko popsatelná, veselá, hravá, k jejímu pochopení ji musíte bezpodmínečně cítit, nedoporučuji koupi naslepo, protože není tak bezprostřední a neškodná, jak by se mohlo zdát!!!
Connotato a jedinečný ve svém druhu, nemá hvězdnou vytrvalost, ale dává o sobě vědět s extrémní originalitou a potěšením: nechává člověka interdikovat a nabízí bokem komplimenty a ... jisté rozpaky.
Dobré. Po období zapomnění ji znovu hodnotím.
Díky, Tildo!!!

Моль Алевтина

Podzim v láhvi - modrá obloha, zlaté listí šustící pod nohama, voňavá suchá tráva. Teplý pléd, krb, horký čaj. Halloween.
O rok později se kouzlo změnilo ve zklamání. Nesmrtelnost a zázvor mi neodbytně lezou do nosu. Místo úžasného dýňového koláče je to kuře tandoori a někdy pilaf )) Je to trochu nepříjemné. Rád jsem tě poznal, ale přátelství se nekonalo.

Emorandeira

Miluji vůni tohoto parfému! Je to sladká, květinová, pudrová vůně. Podle brožury ELDO, která mi byla zaslána se vzorky, obsahuje parfém také mrkev a opravdu mi hodně připomíná vůni mrkve. Připomíná mi parfémy na bázi kosatce nebo mrkvových semínek, jako je například dama koupa od baruti. Mohla by to být také mnohem lehčí a ženštější verze Dior homme intense nebo gentleman od Givenchy. Výrazný je také heliotrop... Možná právě ten mix heliotropu+mrkve+dýně mi připomíná pudrový kosatec.
Nejhorší mi na parfému přijde jeho provedení. Má poměrně tenkou stopu a ani moc dlouho nevydrží. Myslím, že je možná spíše na denní nošení, i když ne na prudkém slunci. Pro mě je to unisex, protože i když je sladká a květinová, je poměrně nenápadná, i když chápu, že je to parfém, který se líbí spíše ženám, a že jsou muži, kterým nemusí být příjemný.

Vůně: 9
Trvanlivost: 6
Projekce: 5
Kvalita/cena: 6
Všestrannost: 9
Originalita: 8
Celkově: 8,5

elericc

Podzim se konečně vrací a já jsem se nemohla nezmínit o parfému, který téměř dokonale ztělesňuje toto roční období: Like This od Etat Libre d'Orange.
Byl to velmi riskantní nákup, protože jsem k němu nikdy osobně nepřičichla. Like This vznikla ve spolupráci s krásnou a zároveň svéráznou herečkou Tildou Swinton. Cílem bylo ztvárnit domácí, rodinnou atmosféru, kuchyni otevřenou do zahrady, kde padá lehké mrholení. To se jim podařilo. Like This je jedinečný parfém: nikde jinde nic podobného nenajdete. Především díky velmi zvláštnímu tónu v jeho pyramidě: dýni. Ve skutečnosti nejde ani tak o dýni, jako o chemickou molekulu, která má připomínat její vůni. A to se jí daří! Pyramida se otevírá velmi silným výbuchem zázvoru, který zůstane přítomen téměř po celou dobu vývoje. Cítím také hodně citrusů a zmíněnou dýni. Celkově se jedná o svěží a kořeněnou vůni. Sladkost, která je jí přisuzována, pochází z dýně a je velmi výrazná. Občas se zdá, že se střetává s ostatními tóny, ale pak se zázračně vrátí na své místo a obnoví Like This harmonii. Ve vývoji cítím také nádech růže, zatímco pižmo a vetiver příliš nevyčnívají.
Je to vůně bylinná, netradičně sladká a příjemně kořeněná. Zázvor je pro mě velmi jiskřivý tón a vždy mi dodá energii. Jak už jsem řekla, Like This je ideální pro podzim: není ani hřejivá, ani zahalující, jako mnoho sezónních vůní, ale dokáže zprostředkovat vitalitu, lehkost a navodit právě tu atmosféru chladného ročního období.
Stejně jako všechny vůně ELdO je to eklektický parfém vhodný pro každého, kdo chce živou, hravou vůni.

pisbri

Je to velmi oranžová vůně: zvláštní a sladká dýně, pak helichrysum, mandarinka... Cítím v ní také nádech lékořice. Jako by to byl parfém pro skutečné čarodějnice, ne pro čarodějnice s kotlíky, ne pro kouzelné lektvary, ne temný a temný, ne noční, ne zlý. Je to vůně pro čarodějnice trochu kreslená, hravá, vtipná a veselá, ironická a lehkovážná podzimní vůně. Je to svérázná, výsměšná vůně, která si pohrává s nositelem, jenž se hlasitě směje. Přesný opak náročného parfému, přesto se ne každému líbí, protože je tak zvláštní. Je to vůně Halloweenu, hry a masek, dýní za dveřmi, smíchu, žertování. Zároveň je to vůně staromódních říjnových kuchyní, představa domácího a Típica, dýně v troubě, prvních sladkých citrusových plodů na stole. Krásná, milá a rozverná, rozcuchaná. Příjemné překvapení, nebrat se vážně a odlehčit si pohled a šedivé dny.

bottechia

Je téměř šest hodin ráno 24. prosince 2017. Celou noc jsem byl vzhůru, posilněn špatně načasovanými alkoholovými šlofíky, silnou kávou a nezodpovědnými životními rozhodnutími. Měl bych se věnovat utrácení svých těžce vydělaných dolarů za skutečné americké peníze na oslavu Ježíšových narozenin a amerického kapitalistického náboženského státu. Ale tohle je rok 2017. Věci začaly špatně a celý rok se zhoršují. Jsem teď neustále teplý, vystresovaný a mám strach.

Takže na náš den Páně 23. prosince 2017 jsem se já, úzkostný buzerant žijící v nejisté době, rozhodl na chvíli vzdát a vypít pět dýňových piv, dát si špatně načasovaného alkoholového šlofíka a pak se probudit v deset večer a psát recenze na parfémy až do rána. Tedy, recenze parfémů jsem neplánovala, ale vánoční nákupy znamenají testery zdarma a reklamní minisérie.

Tato recenze je na vůni "Like This" od Etat Libre D'Orange, kterou mám v testeru. Podle marketingové kopie, která k ní byla přiložena, se jedná o tónovou báseň, ódu na pomeranč vykreslený ve vůni. Sdílí také sladce karamelizovaný dýňový nádech s pěti lahvemi dýňového piva, které jsem vypila, když jsem se snažila zmírnit plíživý pocit blížící se zkázy, který jsem cítila každý den od 20. ledna 2017. Pantone se spletl: barvou roku 2017 se stala oranžová. Mnoho významných věcí, které se staly v roce 2017, bylo oranžových, například 45. prezident, Cheetos a fašismus. Naštěstí "Like This" nevoní po žádné z těchto hrozných věcí.

Vůně "Like This", na jejímž návrhu se podílela Tilda Swinton, herečka stejně talentovaná jako výstřední, je praštěná. Nečekala jsem, že se mi bude líbit zdaleka tolik, jako se mi líbí! Je velmi jedinečná, výstřední, ale nositelná. Sdílí několik charakterových rysů s ovocně-květinově-dřevitými akordy, které jsou v moderních parfémech tak nadužívány, ale je méně sladká, více rostlinná, a o to lepší. Považuji ji za docela androgynní vůni, zelenou a gurmánskou, a je příjemná pro dny, kdy se nechci příliš snažit o prezentaci svého pohlaví. Ráda ji nosím s tlustým pleteným svetrem, obnošenými džínami a pracovními botami, tedy s věcmi, které jsou pohodlné, teplé a unisex.

Hned po nastříkání na mě "Like This" voní jako opalovací krém. Vůně opalovacího krému přetrvává několik minut, ne déle než deset. Poté se na mě v horní části line určitý citrusový punc, následovaný něčím kořeněným a trochu hrubým. Nevidím uvedený kmín, ale hrubý tón je podobný. Zázvor je v ní velký, kořeněně sladký. Je cítit po kandovaném. Mezi zázvorem a "kořením" mi to připomíná velmi stylový dýňový koláč.

"Like This" voní jako pozdní odpoledne na konci sklizně. Ano, jsou tam květiny, ale jsou jemné. Jako by vaše maminka pekla a přitom měla na sobě Chanel No. 5. Je svěží, ale ne čistá: v základu je hlinitá a trochu kouřová. Ve vetiveru/pižmu je tu cítit nádech kompostu, ale je to vitální, živá vůně. Zpočátku mě mátla, ale teď, když jsem ji měla několikrát na sobě, mi připomíná rašelinu. Je to velmi skotský nádech.... "Like This" voní jako známé zimní rituály odehrávající se na exotickém místě, místě dostatečně známém, aby bylo uklidňující, ale zároveň velmi vzdáleném Donaldu Trumpovi. Je v ní něco velmi klasického, i když je tak neobvyklá.

Mírná siláž: méně než na délku paže, ale více než na stopu. Vydrží zhruba 8 hodin a zůstává poměrně komplexní až do konce. Slunce vyšlo, jsem velmi unavený a dnes Štědrý den. Za šest hodin budu tahat svůj teplý zadek na večeři s republikánskými příbuznými a před dezertem si vyslechnu dvanáct rasistických věcí. Naštěstí budu mít na sobě "Like This", která mi bude připomínat, že na světě existuje alespoň jedna oranžová věc, která je tak krásná, že ji nedokáže zničit ani Cheeto-in-Chief.

gelo999

Krásná vůně s moderní linií a uvolněnou vůní!

Pod květinovým akordem heliotropu (docela pižmový) se rýsuje celý vývoj vůně a jak se vyvíjí, stává se pudrovější, k němu se připojuje sladký akord dýně dotekem immortelle, aby vznikla pologurmánská elegantní a jednoznačně super ženská.

Kompozice, aniž by byla překvapivá, mi přijde velmi dobře udělaná s dobrými vlastnostmi. Slušná délka, promítající se s mírou.

Ideální parfém pro sexy čarodějnici nebo pro Popelku, podle toho, jak se identifikujete.

Hodnocení: 7,5

Merino-Teflon

A tak si malý Serge mladší vesele poskakoval po výběhu, mával ve vzduchu lahvičkami s pětilitrovým gingembre a jeaux de peau, byl rozjařený a bezstarostný, když tu náhle z ničeho nic Tilda Swintonová vystrčila náhodně nohu/tykadlo a poslala nebohého Serge na zem posetou nesmrtelností, rozbila mu lahvičky, smíchala kouzla, chudáčku Serge, nalej Serge, nebuď smutný, voníš dost příjemně.. stejně, Tildu Swinton nemůžu nikam vzít, je to hrozba.

blackened

Parfém halloweenské noci? Při pohledu na jeho pyramidu tónů a zvláštní dýňový akord by se mohlo zdát, že ano, a nemýlil by se.
Podle mého názoru je zvláštním přínosem tohoto parfému vytvořit kolem dýňového akordu orientálně-pologurmánskou vůni a výsledek není vůbec špatný. Obsahuje jakousi sametovou, lehce kouřovou dýňovou sladkost, která je jaksi vyvážena chladnější stránkou danou zázvorem.
V kompozici se objevuje sladký, karamelový tón, který se dokonale snoubí s dýňovou nótou a dodává jí klid a rovnováhu. Možná je to vetiverem, protože tento dům velmi rád používá v několika svých výtvorech druh vetiveru, stejně jako karamelizovaný.
Evergreen je zde velmi dobře začleněn, není tak křiklavý jako v jiných kompozicích.
Celkový výsledek je poměrně vyvážený a všechny tóny přispívají ve vzájemné harmonii k tomu, aby tvořily součást hřejivé a okouzlující přikrývky.
Chybí však výraznější probuzení.

alfarom

Like This rozhodně řadím mezi nejúspěšnější vůně z řady Etat Libre D'Orange. Otevírá se konzistentním akordem zázvoru a dýně, který je docela chytlavý a úžasně provedený, pak se objeví immortelle spolu s kadidlem (IMO typ boswelia carteri), které dodává hloubku a nádech mlhy (to je nejlepší část vůně). Pozoruhodnou roli hraje také vetiver, který dokonale spolupracuje s kadidlem a zajišťuje příjemné a velmi pěkné zasychání.

Celkově se jedná o úžasnou vůni, jemnou a nenápadnou, založenou na tom nejjednodušším konceptu, že parfém musí především dobře vonět, a v tomto kontextu Like This jistě splňuje svůj účel. Tato vůně, inspirovaná androgynní herečkou Tildou Swinton, je často prodávána jako ženská, ale pevně věřím, že může skvěle působit i na muže. Vřele doporučuji. Originální, aniž by byla divná.

Hodnocení: 8.5/10