Koupit Etat Libre d'Orange na LuckyScent
Právě teď existují 16 položky na
nebo
Koupit online 13 položky na
Rien podle Etat Libre d'Orange je Woody Chypre vůně pro ženy a muže. Rien byl/a uveden/a v roce 2006. "Nosem" za touto vůní je Antoine Lie.

Underground Vibes Laboratorio Olfattivo: Antoine Lee a podzemní obyvatelé
od Sergey Borisov

Best In Show: Celkový černý look
od John Biebel, Rouu Abd El-Latif, Elena Vosnaki, Sergey Borisov, Jernê Knowles, Anastasia Privalova, Dariia Fessalonika, Ítalo Pereira, Yi Shang (怡 商), Miguel Matos, Violetta Maevska

Filmy, ke kterým si přivoníte: redaktoři Fragrantica se podělili o své oblíbené. Část I
od Anastasia Privalova, Jernê Knowles, Ítalo Pereira, John Biebel, Iulia Halatz

Benzín, cigaretový kouř, zrající sýr: Proč máme rádi zvláštní vůně?
od Anastasia Privalova

Myrtillajus
"Všechno je nic".
Jaké stvoření Rien! Tolik tónů (mnohem víc než těch, které najdete zde na frag), všech druhů, které dávají život opalizujícímu parfému, který od počátečních kožených/ kadidlových, vidí příchod aldehydů, prašnou vůni kosatce, náznaky jantaru, živočišné, kořeněné tóny... na mně se tolik mění, tóny, které moje kůže nejvíce zvýrazňuje a které převládají v mém nose, jsou ty kadidlové, aldehydové a fialové jako jádro, obklopené všemi ostatními. Krásná vůně , jde to v přání. Vytrvalá a vhodná pro každé roční období, osobně ji považuji za výjimečnou pro letní večery, přijde mi velmi svěží.
Vše je tedy nic, protože vše je určeno ke zrušení, včetně samotné bolesti a zoufalství, které takové vědomí v duši vyvolává. Bolest je nic právě proto, že je určena k zániku, k rozpuštění jako všechno ostatní, co existuje. Pamatujte si toto.
"Mnich na břehu moře" namaloval Friedrich.

matteo_fumagalli
Mám ji ve své sbírce už dlouho, ale nikdy jsem ji nerecenzoval.
Mám ji ráda. Jsou prostě dny, kdy se cítím "výstředně" a musím ji nosit.
Nádherné a originální převratné kadidlo. Aldehydické, umělé, kouřové a živočišné.
Skutečně připomíná etnické stánky na trhu, ale s hravým, uměleckým nádechem.
Silná, musí se dávkovat opatrně. Často ji nosím, i když jsem nachlazená: je to jedna z mála vůní, které cítím i se zablokovaným nosem.

Majid Abdul Hakim
Rien má hřmotný, šumivý, kořeněný/zemitý nos; výrazné obřadní kadidlo a kůže potřená něčím abrazivním mu dodávají živočišný aspekt.
Zachycuji také kovový nádech, snad díky aldehydům a pryskyřicím přítomným ve složení, a vůni harmonizuje také lehký květinový nádech.
Jak se blížíme k srdci parfému [středu vývoje], vůně začíná získávat jantarovou příchuť, která parfém završuje a činí ho "domestikovanějším" a příjemnějším.
Rien není jednoduchý parfém, ale obsahuje určitou úroveň výzvy a také více použití pro jeho lepší pochopení; funguje velmi dobře.
Rien je dřevitý, kožený, kadidlový, kouřový jantarový Kypr!

parfuminyourblood
70. léta, Londýn, pankáči. Vivienne Westwoodová jako první vyrazila do ulic s takzvanými "ostnatými vlasy", které se později staly klasickým účesem tohoto hnutí. Patti Smithová vydává své debutové album Horses, které se stane legendárním a přímo ovlivní punkovou hudbu vydanou po něm. Susie Sue si mezitím mezi tím vším domluví jízdu v MHD bez sukní, aby nemusela platit jízdné. A to je teprve začátek cesty každé z těchto velkých žen, pokud počítáme zpětně až do 70. let. Ale co to má společného s nimi a vůní Rien od Etat Libre d'Orange? Už jen proto, že obsahuje a odráží všechny výše zmíněné a ještě více. Nejzajímavější a skutečně jedinečná kompozice v rámci rodiny chypre. Je tak filigránsky vytvořená, že je nesmírně obtížné vyčlenit něco samostatného. Ale pokud se o to pokusíte, symbióza bude zřejmá: pronikavé kovově krvavé a městské aldehydy nové generace, které Antoine Lee tak vroucně miluje; měkká a živočišná surová kůže; hořké a trpké rituální kadidlo; temný a suchý dubový mech frakce dřeva, na který je navlečen zbytek, kolem něhož se všechny složky víří ve víru. A tentýž ponurý mechový základ je skutečnou propastí: pokud se do něj podíváte, určitě se podívá i do vás. Tím však složky Rienovy kompozice nekončí. Někde mezi bezešvými vrstvami se skrývají bizarní a neméně suché a ponuré květy fialky ležící na vínovém semiši, další balzamické a pryskyřičné odstíny, kořeněný blok v podobě černého pepře a kmínu a samozřejmě charakteristická guma a latex ELdO, díky nimž vůně získává fyziologické tóny a splývá s pokožkou. Rien je tedy hořkosladký mechový chypre s dominantním propojením kadidla a kůže s aldehydem, díky němuž je také kouřově hořící, živočišný a kovově krvavý. Technické vlastnosti Rien nezaostávají za jeho zvukem a jsou referenční. Parfém žije na kůži více než 24 hodin a je v patřičné míře slyšitelný pro vaše okolí. Jeden z nejlepších počinů Etat Libre d'Orange a samotného Antoina Lee, ne-li vůbec nejlepší. Geniální, mistrovské a nezapomenutelné dílo. Můj nejlepší nález, moje druhá kůže, moje "Voňavé já".
P. S.
Fráze v tuto chvíli.
Velmi odvážný, přirozeně smělý, divoce bujarý, provokativně punkový a avantgardní; naprosto revoluční kousek pouze pro opravdové znalce a silné duchem.
Aktualizace.
Z této vůně mám doslova husí kůži. Při jejím nošení zažívám divokou a maximální rozkoš a stejně dokonalé splynutí. ELdO a Antoine Lee mi ji zjevně ušili na míru! (: Už téměř 4 roky jsem ji nezměnila a považuji ji za svůj dokonalý podpis pod parfémem.
Toto v žádném případě není moje první recenze Rien. Ach... třetí. Takže interpretace mnohých vychází právě z té mé.

alphairone
Holy Toledo, Rien je megaaldehydové kadidlové torpédo v černé kůži. Mluvíme o stratosférické detonaci difúzního parfému na n-tém stupni. Nemusíte se však bát, Rien, přes všechno, co jeho paradoxní název naznačuje jinak, má jiskřivou, jásavou krásu, která odkazuje k odkazu Ernesta Beauxe a jeho uvedení alifatických aldehydových předávkování v Chanelu č. 5 spolu s přidáním svalnatých, statných, alfa-mužských tropů těžkých hitů 70. a počátku 80. let. Pryskyřičné kadidlo v Rien je zde opravdu výstavním kouskem, připomíná mi všechny ty zářivě barevné vonné tyčinky, kterými se člověk může probírat v obchodě s hlavami, s názvy jako "Tarot", "Divoké noci", "Nahý zadek", "Moje královna". Nějakým způsobem, když pominu vibrace Spencer's Gifts, je to opravdu návykové a nějak to funguje, aby to vytvořilo ten souzvuk evokující tolik vzpomínek na mládí a dravý neklid (vzpomínky, ke kterým se člověk možná opravdu chce vrátit z dospívání a rané dospělosti).
Rien je však přímým mužem pro Rien Intense Incense, která už při jediném stříknutí působí jako olfaktorická červí díra, vír vtahující vše a všechny dovnitř. Zatímco olibanum v Rien má hlavní roli rovnocennou s kůží, u Intense Incense je to cihla olibana, kadidlo v nadsázce, ještě překypující všemi alifatickými aldehydy dostupnými pro parfémové použití, a přídavek zmutovaného kořene orrisu, který je voskový, pastelkový, jako hrací hmota, téměř zapalující hluboko v zákoutích hipokampu vzdálené vzpomínky na mateřskou školu. Je třeba s ní zacházet lehkou rukou, protože je to jistě jedna z nejsilnějších, nejvytrvalejších vůní, s jakou jsem se kdy setkala. Naprosto fascinující, přičemž tento flakon vydrží několik životů, epoch, dimenzí, matérií.

Espartaco
To je bomba.
Existují mdlé a hřmotné parfémy na rozdávání a rozdávání, ale jestli si myslíte, že jsou lépe nebo hůře vyrobené, je jiná věc. Tenhle Rien je rána na stůl a nejlepší je, že je velmi dobře udělaný. Etat Libre d'Orange má tendenci špatně padat, prý plastový povrch, školní pokusy... Nebudu ten, kdo ho bude zuby nehty hájit, vyzkoušela jsem některé parfémy této firmy, které jsou hrozné, jiné, které jsou fádní a nudné, některé, které jsou nesnesitelné, ale tohle je příklad parfému, který k tomu přispívá, přišel mi velmi zajímavý.
Rien (nic) je eminentně vintage vůně. Pokud máte rádi sladkosti, froutchuleríos nebo čokoládové tonky, nenajdete zde nic podle svého gusta, protože je od samého začátku situována jako špinavý a hrubý parfém. Špinavost rien je stejná jako špinavost čerstvě vykydaného koňského trusu. Kdo měl osla nebo jakéhokoli koňáka, ví, o čem mluvím, zvířecí exkrementy jsou obvykle nechutné a s několika nuancemi, které lze v poezii ztvárnit, psí nebo kočičí hovno je prostě zvracení kvůli své měkké povaze, vyměšované a otravné věci, špíny. Ale koňské hovno, které je krmeno slámou, krmivem a trávou, má suchou, travnatou, prašnou kvalitu. Vyrostl jsem se zvířaty z celého spektra Noemovy archy a vzpomínám si, jak jsem ho přímo sbíral rukama, když soused přišel požádat o hnojivo pro rostliny, protože na rozdíl od rozmočených a nechutných výkalů jiných savců koňské hovno téměř vůbec nešpiní. A co víc, po několika hodinách jsou suché a dokonce je vidět, jak na jejich složení ulpívají stébla krmiva. Rienův ultrazvířecí tón jde touto cestou, přes stáje, stáje a stáje. To jej přímo spojuje s koženým akordem velkých francouzských klasiků z poloviny minulého století, kůží s reminiscencemi na stáje a s kilogramy izobutylochinolinu, molekuly, která tuto vůni znovu vytváří. Z toho je jasné, že Rien není pro všechny diváky, je to přísná, živočišná a primitivní katolická mystika, bez jakékoliv sladkosti.
Když ji natočíte, zasáhne vás do smyslů a srazí zpět. Když jsem ji ochutnal naslepo, jak to obvykle dělám, ucítil jsem gumový akord, mdlé olejovité syrovosti, který mě přivedl na myšlenku, že má laoský oud nebo aldehydy, které někdy sdílejí tento stejně mléčný a dehtový tón. Jak se vyvíjí, je to pořád bombastická věc, ale usadí se jako parfém, ne jako urážka v ústech, tam jsem zahlédla voskovou, kouřovou šupinu, břízu, řekla jsem si. A ne, je to kůže, což není nic neobvyklého, protože s březovým dřevem sdílí mnoho nuancí. Současně mi v nose drze zacukal spodní proud kořeněné, špinavé svěžesti, kmín nebo kmín. S potěšením konstatuji (protože mě nic nedokáže rozčílit víc, než když po celoživotním zkoušení parfémů neodhadnu nějakou notu), že jsem poznala aldehydy, kmín a kůži, kterou jsem mylně považovala za břízu. Do složky to sice nic nepřidá, ale můj zážitek ano.
Na začátku se Rien rozvíjí po cestě něčeho nehostinného a nepříjemného, mohla by to být opuštěná kožená pohovka v kupce sena, mohlo by to být sedlo starší než Metuzalém, řeč je také o staré posteli, na které spí pár koní. To vše zahalené do aury suchých, kouřových akordů, do symfonie akordických, zemitých stupnic. Tak nějak, kdybychom mluvili o Bohu, tohle není Bůh, který vám odpouští hříchy a kolébá vás v náručí, zatímco vás hladí po vlasech, ne, tenhle Bůh je pomstychtivý a je ochoten vás kopnout do zadku, aby vás poslal do pekla, kde se budete věčně smažit. Ale pozor, nebe není o nic lepší, jediné, co tam budete dělat, je modlit se. Takhle to chodí s Rienem.
Zábavné je, když tělo s povětřím inkvizice začne ztrácet páru a nastoupí kadidlo jako operní zpěv, božské, extatické svátostné kadidlo, něco, v čem můžete vidět i mariánská zjevení, bylinná, kouřová, hrobová krása, nejvzácnější mystiky. A kurva, je to krásné, když se to zkombinuje s rulíkem chyprovým nebo isobutichinolinem a la Greta Garbo, protože se z něčeho, co by bylo působivé, ale prostě se to nedá nosit, stane duchovní krása, sugestivní, stále těžká, ale přece jen parfém. Pokud má Rien nějaký náznak sladkosti nebo pryskyřice, jak je uvedeno na etiketě, jsou to prostě dva hroty rockrose, storaxu nebo jantaru, aby ji člověk mohl nosit, aniž by měl pocit, že má na sobě pytlovinu, protože klíčem k receptuře je přibitá směs kůže a kadidla, kadidla a kůže, a zpátky na začátek, kouřová, vosková, impozantní jako katolická katedrála. V sušení se růže krásně šlehá s kůží, a jak už to tak bývá, když se růže setká se santalovým dřevem, směs je barvivem vosku božské štiplavé, těstovité sladkosti.
Vřele doporučuji. Pokud máte tuto rodinu rádi, bude se vám bez váhání líbit, a pokud ji rádi nemáte, ale umíte ocenit dobře udělaný parfém, budete se skvěle bavit při sledování samotného archanděla Michaela, jak dává pár mečů ďáblu. Mně se líbila a zároveň mi připadá složitá, ale s možnostmi, jak si ji oblíbit.
PS. Výborná výdrž a probuzení
PS II. Ideální nositelé: Filip II, Hernán Cortés, Terezie od Ježíše a jakákoli historická postava, která vás napadne v souvislosti s tím černým a přísným Španělskem, přísným, mystickým a strohým Španělskem. Špatná by nebyla ani Johanka z Arku.
PS III. Smíchejte starý Cuir de Lancome s trochou Bandit de Piguet a do směsi přidejte špičku Cabochard a hodně Casbah de Piguet. Rien by byl jako mnohem děsivější známý než všechny tyto. Kadidlo je mnohem víc kadidlo, kůže je mnohem víc kůže. Všechno je víc všechno.
PS IV. Ballbuster mode on: Byl bych rád, kdyby lidé přestali srovnávat jakýkoli parfém s kůží s Knize de Ten. Kůže Knize je kořeněná a pikantní, protože je opojená karafiáty, pelargoniemi a vanilkou, nemá nic společného s isobutylchinolinovými kůžemi, které stejně jako tato voní jako stáj.

Bofifa
Byla jsem zvyklá věřit, že parfémy Etat Libre d'Orange jsou většinou jemné, delikátní, a tak jsem se ani nepozastavila nad tím, že by se v jejich řadě mohl vyskytovat nějaký jiný. Právě tento mi doporučila velmi pozorná majitelka niche parfumerie v Barceloně, kam jsem minulý týden zašla, aby mi udělala radost. Řekla jsem mu, co chci: něco silného, mužného, retro. Dal mi jich několik k vyzkoušení a Rien si nechal na konec.
Mimochodem, ironický název, protože Rien ("nic" ve francouzštině) je vlastně mnoho věcí. Ale v podstatě je to kožený chypre, který se klidně mohl zrodit na začátku osmdesátých let. Vlastně mě překvapuje, že jsem o ní na webech specializovaných na siláky a vůně tohoto stylu nečetla téměř žádné zmínky. Hraje stejnou ligu jako legendy jako Kouros, Van Cleef & Arpels pour Homme nebo Antaeus de Channel. Proto ji nedoporučuji nikomu, kdo se o tyto věci nezajímá, protože ji nepochopí a neocení.
Začátek je poměrně brutální, je to úder, který všechny tyto výtvory obvykle nabízejí, aromatické orgie kůže, pačuli a živočišných nuancí, ale po pěti minutách se šelma uklidní. Kůži obklopuje pačuli, zemité až do krajnosti, na způsob původní YSL Gentleman, s její sladkou a balzamickou dekadencí. A především aldehydy, které, ačkoli jsou zpočátku špinavé, se postupně snášejí k mýdlovému a kořeněnému tónu, jako v jiném mistrovském díle, například Versace pour Homme.
Pokožku pak zahalí toto krémové mýdlo, vzácná dřeva a bylinné tóny, mezi nimiž vyniká labdanum, které mi vždy připomíná vůni stébla. Tato část vydrží téměř věčně, Rien neopouští pokožku po celý den a ještě druhý den ráno ji cítíte na úrovni kůže. Není to drtivý ani vtíravý parfém, ale zahaluje jako aura, s více než přijatelnou stopou. A přitahuje velkou pozornost, v mém případě se například vůbec nestává, že by mi dva různí lidé v jeden den řekli, že voním jako macho.
Ano, Rien je rafinovaný, ale také nesmírně mužný a osmdesátkový. Rien má všechno, co se mi líbí, stejně jako Kouros a Antaeus. Cítím se s ní skvěle, protože takhle rád voním celý den, už od rána, aniž bych se musel znovu nanášet. Doporučuji ji otevřeně - téměř naléhavě - protože od doby, kdy zmizel Van Cleef & Arpels Pour Homme, nevidím dnes už mnoho možností, jak se přiblížit modernímu parfému těchto vlastností, aniž bych vstoupil na trh s vintage.

Праздношатающийся
Studená chodba cestou na sál, hodí ti žabky, které se ozývají, sotva je živá obuješ a, mrcha, pomysli, kolik jich šlo jen tam, kolik si jich sundalo ty žabky proměněné v nic .... Je to nechutné. Cítíš kov skalpelů a svorek, které se chystají použít. Sůl. Ne, ne sůl, je to pachuť krve, husté mrchy krve, taky ji cítíš předem. Je studená. Máte před sebou celý život: nic za sebou, nejspíš ani před sebou, a jdete pomalu, nezbývá vám nic jiného než vychutnávat tyhle věci: chlad, kov, dlaždice, krev, krvavé pantofle, krvavý chlad. Jsi slabý, točí se ti hlava a nic netrvá věčně, ale v tom okamžiku se nic nestane věčným, každá maličkost se plně uchopí a navždy si ji zapamatuješ. Jsi na pokraji, nejsi nic, žádná hrdost, žádný ostych, žádné plány. Tvé jsou chladné, kovové,
krev, bolest a bačkory, plácni je do čela, plácni je do čela, plácni ty mastné bačkory...
...
...
Kdo chtěl citovou složku? Tady je.)

hab
Už dlouho se mi nestalo, že by mě v parfumerii něco vyděsilo. B vůbec není o síle vůně. Nejde o nějaké Sospiro, které svou intenzitou doslova ohlušuje a vyřazuje čich. Ne, jde o něco metafyzického.
Tato vůně mě vyděsila. Odpusťte mi, ale tady poruším své pravidlo. O vůních píšu vždy až po kožním testu. Většinou si je znovu poslechnu na papíře. Ale ne v tomto případě. Bojím se ji stříknout na ruku. Doslova mě to děsí. Je na ní něco děsivého. Ne že by to bylo hrobové, ale něco ne úplně lidského. Něco tak tělesného, co zároveň nemá duši. Skutečné nic, které nezná soucit. Nevidím v té vůni lidskost a nechci se mučit tím, že bych se nutila snášet ji na své kůži. Podobá se jakési temnotě, která vás pohltí a nechá vás zmizet. Nastříkat ji na sebe, abyste ji později mohli smýt? Ani náhodou.
Nikdy jsem si nemyslela, že na takovou vůni narazím. Což je pro mě fyzicky těžko snesitelné. Začátek mě děsí bez jakékoliv slevy. Ale blíž k základu (vydržela jsem ji mimo flek, několik dní jsem ji schovávala v bytě) jsem si uvědomila, co mi její hra připomíná. Zda jsou to aldehydy s kůží, nebo spíš koření, ale připomíná mi vůni syrových jater. Budu upřímná, zdaleka nepatří k mým nejoblíbenějším vůním na světě. Mimochodem výdrž a stopa jsou vynikající.
Blíže k základu se zklidňuje, tóny v ní začínají být rozeznatelné, kombinace, která mě trochu děsí, se rozpadá. Ale stejně si nedokážu představit, že bych se jí třeba jen postříkala. Ne že by byla zlá nebo agresivní, je taková nadpozemská. O to si říká slovo Alien, ale to už Mugler převzal. Myslím, že přesně takhle by filmové monstrum mohlo vonět.
Závidím lidem, pro které je lehká a nositelná. Já bych to nedokázala, pro mě už je to parfémové peklo. Děsím se pomyšlení, co je v tom černém flakonu, v té nasycené verzi. Musím se odvážit stříknout alespoň na papír. Vždycky se najde nějaká popelnice)) Mimochodem, poté, co jsem si přinesla flakónek domů v kapse, jsem si musela vyprat kalhoty, tak strašně smrděly. A když jsem je potom žehlila, ta příšerná vůně se zase vrátila, jako se vracejí máničky na konci filmů, když je někdo zabije!

lloydbruno
Těžko jsem rozeznával jednotlivé tóny, chvíli mi trvalo, než jsem je identifikoval, nebo co si myslím, že jsou, a pokaždé, když jsem ji zkoušel, mě překvapil nějaký nový akord, stejně jako její síla, a proto ji začnu popisovat jedním slovem: brutální!
Na odchodu, po několikerém přičichnutí a přičichnutí, mi lehce připomínala toskánskou kůži, méně sladkou a více mastnou, ale jen na krátkou dobu. Skoro jako parafín, ale s vůní, kterou nedokážu popsat jinak než provzdušněnou, jako když otevřete okno v místnosti, která byla dlouho zavřená. Dále je cítit kůže, velmi pryskyřičný jantar a ve velmi jemném pozadí trochu kmínu a pepře.
Asi po 40 minutách přichází kadidlo se sladší vůní a obojí kopne do dveří, velmi výrazně, ale ne natolik, aby překrylo kůži, jantar a provzdušněný tón, o kterém se domnívám, že jsou to aldehydy, a které jsou na mé kůži hvězdami vůně.
Po chvíli se pepř objeví o něco více, spolu s květinovým akordem, který zjemňuje kadidlo a kůži, ale aniž by ohrozil výkon obou not.
Po téměř 6 hodinách se začíná zjemňovat a zůstává patrná ještě asi 2 hodiny, poté ji cítím jen tak, že si přiblížím nos k zápěstí.
Vážně potřebuji dvoulitrovou lahvičku tohoto parfému.

Brasidas
Další hnus od nejpřitažlivějšího parfumérského domu. Nenávidím ji od chvíle, kdy jsem přiblížila nos ke vzorku, smrdí jako čistič nábytku vyrobený ze směsi linimentu proti otlukům a bělidla. Bohužel jsem vylila pár kapek na podlahu a musela jsem ten smrad snášet několik dní (bez legrace). Není to vůbec příjemná, elegantní a ani zábavná vůně, například Nebula1 od Oliver & CO je zvláštní vůně, která se polovině lidí nebude líbit, ale neurazí a olfaktoricky řečeno je zábavná, ale tahle ne, ta je prostě špatná.
Výdrž: bohužel hodně, probuďte se: dost na to, abyste týrali své blízké.
PS: Ať mi milovníci tohoto domu odpustí, já už to prostě nevydržela >:(

Red Theodora
Přečetl jsem si několik zdejších recenzí a většinou vidím negativní poznámky. Jediné, co musím říct, je - JSTE LIDÉ ŠÍLENCI? Tohle je jeden z nejúžasnějších parfémů, jaké jsem kdy cítila! A věřte mi, že jsem už přivoněla (a vlastnila) spoustu skvělých parfémů. Cuir de Russie od Chanelu, Mitsouko od Guerlainu (což je moje nejoblíbenější vůně vůbec!), L'Heure Bleue ( někdo říká staromódní, já říkám klasická) - mohla bych pokračovat dál a dál, ale nebudu.
Každopádně chci říct, že bych Rien zařadila do stejné řady jako kteréhokoli z těchto velikánů. Je to mistrovské dílo parfumerie. A to říká 56letá žena, která se ještě před pár lety bála vystoupit ze své komfortní zóny Guerlain, Chanel, Dior. Teď jsem venku a užívám si spoustu nových domů a vůní! Jupí!

alfarom
březen 2011
Myslím, že lepší název pro "Rien" by mohl být "Tout", protože tato vůně je hlasitá, bohatá a velmi přímočará. Úvod je drsný a surový s důslednou dávkou aldehydu, kůže (civet) a zcela přeslazené růže. Téměř rušivá, ale líbí se mi. Po několika minutách se ke všemu přidá kadidlo a vůně zůstává ve stejné náladě po celé hodiny a mění se nakonec v extrémně suchý dřevitě-kožený základ. V několika aspektech mi Rien připomínala Knize Ten nebo dokonce Bandit, ale je mnohem nepříjemnější. Jako by se snažili navrstvit dva zmíněné parfémy s kakofonickým výsledkem. Nechápejte mě špatně, Rien voní dobře, ale tak nějak nevyváženě. Úžasná vůně a dobrá výdrž. Není špatná, ale mohla být mnohem lepší.
Červen 2011
Po několika dalších nošeních jsem závislá. Teď už Rien nevoní tak bohatě, jak jsem ji vnímala v minulosti, chápu ji jako přímočarou, nekompromisní, trochu znepokojivou a pozitivně surovou suchou kůži. Je to jako ztuhlý dadaistický portrét Bandita po soustavné suché dietě.
Hodnocení: 8.5/10