Filippo SorcinelliHodnocení parfému 3.89 z 5 s 107 hlasy
Lux Visionaria podle Filippo Sorcinelli je vůně pro ženy a muže. Lux Visionaria byl/a uveden/a v roce 2022. "Nosem" za touto vůní je Filippo Sorcinelli. Vrchní tóny jsou Myrha, Kadidlo, Vanilka, Pačuli, Jantar (ambra) a Šafrán; střední tóny jsouVzácné dřevo, Ambrette (přírodní pižmo), Jasmín a Konvalinka ; základní tóny jsou Kouř, Pelyněk a Ylang-Ylang.
LadyIsabel
Lux Visionaria je vůně prodchnutá mystikou, která se otevírá jemným způsobem: připomíná mi vizi jemné mlhy kadidla, která prochází loukou divokých květin a zanechává viditelná poupata, brzy ráno, v období mimo čas.
Nenazývala bych ji však květinovou vůní, to ne.
Brzy se do popředí více dostávají teplejší části jantaru, myrhy a kadidla, které se drží rozněžnělé a lehce kouřové linie, jež často charakterizuje Sorcinelliho čichový podpis.
Velmi dobře nositelná, moc se mi líbí a flakon by se dal považovat za rovnocenný s drahocenným předmětem.
Zprostředkovává auru klidného odstupu od imanentní reality, od její pomíjivosti, zahaluje vás do jakési olfaktorické ochrany, v níž se cítíte být vyzváni, abyste se dívali dál než na drobné problémy. Jantar vše objímá a objímá i vás.
Je ideální pro vnesení meditativního stavu do vašeho každodenního života.
Poměr cena/kvalita však bohužel pracuje proti němu, i když si ho velmi cením a ráda bych ho měla ve své sbírce. Neúměrná cena, také proto, že trvanlivost není velká.

frankcrummit
Kadidlo se setkává s pačuli v typicky skvostné vůni Sorcinelli.
Zatímco LAVS a Reliqvia si zachovávají svůj církevní původ, tato vůně se ponoří do budoáru se smyslným vanilkovým nádechem a lahodným závanem ylang ylang a zřetelným nádechem kůže v suchém tónu.
Kvalita, vynalézavost, potěšení.
Loveaika
Nevím, komu to způsobuje úzkost, naopak, ze seriálu se mi zdálo "Stop... uklidněte se... vydechněte!".
Vůně s drahým zvukem, pevně sedí na kůži a otevírá se kořeněnými dřevitě-kouřovými tóny, které vám zhořknou v ústech! Přísná, pevná, klidná, dodává svému nositeli teplo a sebevědomí, ponoří do stavu uvolnění navzdory vší své síle!
Q80
Mírně kyselá, ale sladká kouřová myrha..
Tato směs je velmi komplexní! Dostávám obrovskou dávku kouře, kadidla, myrhy, pačuli, vanilky, sladkého šafránu, artemisie a nádechu ylang ylang.
Směs se pohybuje mezi kouřem a sladkou artemisií, & čím je chladnější, tím víc v sobě začínám cítit ambrette.
Je to vskutku zajímavá temná směs. Krásná.
QuincesI
Pačuli a ylang-ylang mi vždycky vycucnou z nosu skoro všechno, takže nejsem zrovna recenzent, který by dokázal zachytit jemnosti této vůně (kterou mimochodem zřejmě vytvořil pro svého přítele, což ji zřejmě činí ještě neprůhlednější pro interpretaci někým zvenčí).
Ale: pro mě jsou vrchní tóny obrovskou vanilkovou zmrzlinou, kvalitní, z opravdové zmrzlinárny, takovou tou hustou a krémovou, ve které je ještě celá řada malých zrníček. Rychle však mizí a pak mi jasně připomíná něco velmi živočišného, velmi tmavě hnědého, extrémně hutného, až trochu bestiálního. Ambrette je velmi, velmi přítomná a v kombinaci s velmi tmavým, velmi starým, kostelním pultovým dřevem, které by absorbovalo staletí a staletí obřadních parfémů - na druhou stranu nemám vůni kadidla nijak výrazně označenou, myslím, že mi v tomto parfému chybí opravdu polovina tónů. O něco méně mám ostatních tónů - ale opět s tím musí mít co dělat můj amatérský a křehký nos.
Po tom všem, a jak je u Sorcinelliho zvykem, je to mimořádně současné panorama. Vlastně skončím s představou obrovského loftu vymalovaného celý černou barvou vysoko v mrakodrapu a obrovského světelného vstupu, gigantického arkýře, který by nabízel 360° panorama na celé panorama mrakodrapů. Dalo by se říct, že je to přinejmenším složitá vize...
PS: Myslím, že láhev je opravdu krásná, stejně jako u mnoha jeho sérií. No, za 350 eur nebo tak nějak za lahvičku je to podle mě jednoznačně umělecký parfém, ne věc, kterou si chcete koupit na nošení. Ale Sorcinelli vytváří opravdu zajímavé věci a má zásluhu na tom, že dotáhl své velké experimentální/životní dílo do konce.
Vasilisa28
Jen kadidlo dokáže v mé mysli vytvořit jiné světy, přenést mě do jiné reality. Lux visionaria je jedním z nejněžnějších a nejhřejivějších světů kadidla. Svět laskavého, útulného a nadýchaného kadidla.
Otevírá se květinovými a kadidlovými tóny se sólem šalvěje, které dodávají vůni lehký lakovaný chlad. Kořeněný. Zajímavé. Ne banální. Šalvěj však nehraje dlouho a je nahrazena jemnými květinovými tóny.
V této fázi je kadidlo (samozřejmě sólové) obklopeno jemnými květinami, které vůni rozptylují a činí ji rozptýlenější a hřejivější. Necítím žádnou ambrette. A dřevité tóny, i když nejsou výrazné, dodávají vůni hloubku a bohatost.
Zde je základ, který mě bohužel přišel po 3 hodinách již zklamaný. Sladce jantarová vůně ve zbytku, na kůži velmi klidná. Celkově žila na kůži asi 6 hodin.
Unisex. Zimní. Velmi příjemná.
Myslím, že bude stárnout a bude vytrvalejší.
bouinparis
Na první přičichnutí vůně nezapůsobila, něco sladkého, nějaké suché květiny. Kde je kadidlo? Po několika měsících odpočinku se flakón stal zajímavějším.
Nyní se parfém otevírá najednou myrhou a kadidlem s efektem kostela s tisíci voskovými svícemi. Ve stylu Osanga Mendittorosa, ale na rozdíl od Osanga zde kouzlo rychle vyprchá.
Po svíčkách se na jantarovém základu rozvoní jasmín (stejné sušené květy, které jsem si zprvu myslela). Jasmín je tak nenápadný, že pokud ho nebudete speciálně hledat, nenajdete ho (mimochodem, na blotu je více květin a zeleně).
Usadí se do kouřově-kapalného základu Sorchinele. Po dvou hodinách je parfém velmi klidný a sedí blízko pokožky.