Baraonda Nasomatto pro ženy a muže

Baraonda Nasomatto pro ženy a muže

whisky
růže

Baraonda podle Nasomatto je Orientální Woody vůně pro ženy a muže. Baraonda byl/a uveden/a v roce 2016. "Nosem" za touto vůní je Alessandro Gualtieri.

Vonné složky

Ambroxan

Baba Yaga

Krátký příběh:
Jdu do parfumerie.
Na ruku si nastříkám JEDEN sprej Baraonda.
Odcházím z parfumerie.
Jdu do baru.
Barman se mě zeptá, jaký mám parfém.
Odcházím z baru.
Vrátím se do parfumerie.
Koupím si parfém.
Konec povídky.

violet666

Takže.
Sotva.
Nemám rád tuto značku, její koncept, její název.
Včera mi však někdo dal přivonět a hned to bylo kouzelné.
Pikantní úvod, příjemně kořeněný, teplý, cítím datle nebo možná švestky, něco sladkého a opravdu působivého.
Poté kořeněná část ustoupí velmi lehkému studenému a lehce kovovému tónu, který se otevře do velmi suché fazole tonky a nakonec přijde ona.
Rašelina.
Chladná, kouřová a zahalující nóta, věci, které miluji.
Zimní, dobře propracovaná, sugestivní.
Je příjemné věci obracet, mám pocit, že rostu a vyvíjím se jako člověk, a je to tak správně, taky mě to baví.
Je to dynamický parfém, opalizující, živý.
Opravdu živá.
A připomíná mi jedno místo v Londýně, hospodu v Queen's parku, první anglickou hospodu, kterou jsem viděla ve svých dvaceti letech.
Bylo sedm hodin večer a hospoda právě otevřela, šel jsem tam na skleničku, sám.
Byl tam cítit pach předchozí noci a všechny stopy po ní.
Skvrny na stolech, kroky na podlaze, ospalý majitel.
U baru seděl jen jeden člověk, muž v anglickém lodenu, zelený, před svým Guinnessem, a díval se na mě jako na Marťana.
Malý Ital, který přistál za kanálem La Manche.
Tak, to byla moje ostuda.
Chaos uvnitř i zvenčí.
Mezi nepořádkem a tichem.

Na něj. Modrá, jen modrá pro tento parfém.

Janis Joplin - Kozmic Blues

stefanosmo

Perfumazo perfumazo. Whisky, dřevo a květiny, které se velmi vyváženě kombinují. Je zřejmé, že není univerzální pro své vlastní tóny a prostředí ... nicméně je to VÝJIMEČNÁ vůně.

Nemyslím si, že je to špatný poměr cena/výkon... má velmi jedinečnou vůni a bestiální provedení. Na první dojem si řeknete: je to velmi málo (30 ml) za to, co zaplatíte (cca 130$), ale zamyslete se, co utratíte za 10 nebo 12 stříknutí vašeho komerčního parfému, abyste promítali 1 nebo maximálně 2 hodiny... tady dáte 3 a stačí to. Tohle je čistá kvalita :)

AmStat

Velmi dobrý parfém Baraonda od Gualtieriho.
Naprosto unisexová a nadčasová. Whisky je skvěle dosažena a dominuje celým vrchním tónům, aby se po půl hodině spojila s dřevem a trochou karamelu.
Celá koncepce vůně je velmi ucelená, a to i s jejím flakonem.
Voní po podzimu, dubu, zátkách a melancholii.

Snowyuki

Je těžké psát o milované osobě. V hlavě se mi honí tisíce slov najednou a zároveň mám pocit, že jich není dost.

Když jsem ho poprvé potkal, byla to pro mě silná whisky rozlitá na dobrém dubovém stole. A ještě něco, co jsem nedokázala popsat.

Byl jsem zvědavý, a tak jsem si trochu přihnul. Na oblečení a rukou jsem cítil vůni dřeva a whisky. A ještě něco.

A pak jsem si Barahondu nastříkal na krk, podél linie vlasů, a zapomněl jsem. Dva dny jsem chodil, nasával tu šíleně lahodnou vůni, rozhlížel se kolem sebe a nebyl schopen přijít na to, co to je. Snažila jsem se ji vdechovat naplno, ale vůně mi stále unikala a znovu se objevovala, právě když jsem ji nehledala.

Po drsném začátku v duchu dobrého pití v dobrém baru se najednou ukázalo, že za vší tou brutalitou se skrývá šťavnatá růže s lehkým nádechem pudru a rtěnky. Upuštěná v louži whisky na dubovém stole.

Ne, samozřejmě to nebyla křehká napudrovaná dívka s kyticí, která se zatoulala do baru. Byla to hodně opilá a rozbitá dívka, dospělá a v takovém baru se docela dobře cítí. Ale na mě je to přesně ta dáma v nesnázích.
Odvážná, veselá, s planoucím pohledem cigoše, která dokáže pít s vousatými muži za stejných podmínek a hlasitě a od srdce se smát vtipům. A přitom vůbec nebyla mužná, navenek vášnivá a zároveň uvnitř teskná. Jakmile ji jednou uvidíte, nemůžete na ni zapomenout.

Tak jsem ji viděl a nezapomněl. Nemohl jsem zapomenout. Odpustil jsem jí všechno, dokonce i příliš hlasitý start a tu mizející stopu, kterou si chci přibít k tělu, aby se mnou zůstala na věky věků.

Vůně, o které můžu říct: "Miluji-nemůžu-je-nepřehlédnout-date-chan". Miluju ji tak moc, že ji chci sníst, chci tu vůni nasát, stát se tou vůní sama. Nejúžasněji lahodné odhalení, jaké zatím znám.

parfumage

Jedna z nejsladších, jaké jsem kdy cítil, a jedna z nejteplejších, jaké jsem kdy ochutnal. Ano, připomíná med, včely a úly, ale také stromy. Moc se mi líbí tato představa jantarového sladu, ale pro mě byla extrémně sladká, což ji velmi ztěžuje, není to snadná vůně, ale má své kouzlo.

piyux

Nasomatto Baraonda je možná jednou z nejchlastnějších vůní; vůně se otevírá silným a lehce sladkým tónem whisky, který je fantastický. Pižmo a ambrette mají pouze lehký podíl, který zvýrazňuje a zostřuje ostatní akordy ve vůni, ale samy o sobě nevytvářejí pižmový akord; dřevitý tón je jemný, aromatický a dobře se snoubí s whisky; květinový tón je slabý a je zde pouze pro zvýraznění celkové vůně; nakonec ambroxan zvyšuje projekci a způsobuje, že směs působí suchým dojmem. Nasomatto Baraonda je lineární, změny od otevření po vyschnutí jsou téměř žádné. Jakmile Nasomatto Baraonda dosáhne plného dry-downu, lze ji shrnout jako mírně sladkou silnou kořalkovou (whisky) vůni s několika dřevitými tóny. Vůně působí suchě, nenuceně, exoticky, kvalitně, čistě, přirozeně, vyzrále, ostře a velmi příjemně.

RECENZOVANÁ ŠARŽE: 2020.
WOW RATING: VŮNĚ SE VYZNAČUJE VYSOKOU KVALITOU, KTERÁ JE PRO NI TYPICKÁ: 10/10. Baraonda je pravděpodobně nejčistší, nejrealističtější chlastová aromatická vůně na trhu.
HODNOCENÍ NELÍBÍ: 3/10. Chlastové tóny jsou silné a pro některé lidi by mohly být urážlivé.
JEDINEČNOST: 10/10. Čistota jejích tónů činí Nasomatto Baraonda vysoce jedinečnou.
MASOVÁ PŘITAŽLIVOST: 6/10. Tento typ vůně je vyhrazen znalcům, kteří hledají jedinečnost.
PROJEKCE: 3/10. Střední, asi tři metry kolem nositele.
SÍLA VŮNĚ: 4/10. Střední, asi čtyři metry za nositelem.
APLIKACE: Postačí dvě nebo tři rozprašování.
ŽIVOTNOST: 4/10. Střední, dobře se promítá asi čtyři hodiny, pak rychle opadá.
Roční období: Zima, podzim, jaro, chladnější noci a klimatizované prostředí.
PŘÍLEŽITOSTI: Venkovní setkání, příležitostné, klubové.
VŠESTRANNOST: 5/10. Tato vůně, která se dobře hodí na běžné nošení.
PRO MUŽE: VŮNĚ JE VHODNÁ PRO ŽENY, ŽENY I MUŽE: Mužná. Inzerována jako unisex, chlastové tóny jsou velmi silné a možná i nad rámec toho, co je běžně akceptováno v ženské parfumerii.
VĚK: Vhodnost: od 30 let.
DOPORUČENÍ: Nasomatto Baraonda se dá sehnat se slevou za cca 100 Kč, ale jen 1oz. Její cena ji řadí mezi některé z nejdražších vůní na trhu. Tuto vůni je příjemné mít, ale není to nutnost.
BLIND-BUY: Ne, nejprve ji vyzkoušejte.
PODOBNÉ: Chlastové vůně jsou poměrně běžné. Jedná se o vůně, které mají podobné složení, ale nemusí nutně vonět stejně. Amouage Sunshine Man EDP přináší brandy, pomeranč a dřeva, niku, která postrádá výkon; Bentley for Men Intense EDP obsahuje rum, kůži, dřevité a kadidlové akordy, skvělá odvážná vůně; Carolina Herrera CH Prive EDT má ovocné, whisky a kožené akordy, dobrá vůně; Carolina Herrera - 212 VIP obsahuje vodku, zázvor, ovoce, kůži a dřevité akordy; Kilian Single Malt je skvělá, obsahuje whisky, švestku, dřeva a vanilku; Guerlain Spiritueuse Double Vanille EDP je lahodná vůně, která obsahuje koření, ovoce, rum a vanilku; Kilian Black Phantom EDP přináší rum, čokoládu, koření a lahodnou kávu; Thierry Mugler - Angel Men Pure Malt je fantastická, obsahuje whisky, kávu, vanilku a ovocné akordy; Bvlgari Man in Black obsahuje kořalku, kůži, tabák a kořeněné akordy, skvělá vůně; Azzaro Pour Homme Intense EDP je další vynikající vůně s brandy, vetiverem a tonkou.
SHRNUTÍ: Lehce sladká silná kořalková (whisky) vůně s dřevitými tóny. Vůně působí suchě, elegantně, exoticky, kvalitně, čistě, přirozeně, vyzrále, ostře a velmi příjemně.

Ragnar

Baraonda je jednou z nejlepších vůní, snad hned po Enigma Pour Homme, a je nejlépe nositelnou vůní z kolekce Nasomatto.
Úvod je fantastický; jasně cítíte vůni zralého, věkem změklého burbonu přičichnutého přímo z dubového sudu, kde zrálo. Uvnitř je typický zuhelnatělý sud, který dodává destilátu typickou jantarovou barvu a rašelinovou chuť.
Právě toto zuhelnatělé dřevo zanechává v úvodu lehký kouřový nádech, který během půl hodiny zmizí.
Zůstává whisky oslazená semeny ambrette, která mají vůni podobnou živočišnému pižmu, jež je posílena a ještě více zatraktivněna přídavkem posledně jmenovaného.
Kromě whisky je tu však ještě něco dalšího; sušení dominují dřevité tóny spočívající na okvětních lístcích růže s rozhodně unisexovým charakterem. Máme tedy před sebou vůni, která je chlastem, ale sladká a zejména dřevitá; hřejivé uklidňující objetí, baráž emocí.
To, co ve mně tato vůně evokuje, souvisí s jejím názvem: Baraonda, chaos, chápaný zde v mých končinách také jako večírek a radovánky. Ne baraonda samotná, ale to, co z ní zůstane poté, co ji zažijete uvnitř typické skotské hospody. Dřevěné pulty mokré od whisky vylité ze sklenic, židle a stoličky v nepořádku, sklenice ponechané po celou noc ne zcela vyprázdněné. Ale nebojte se, není to tak nepříjemné, jak by se mohlo zdát.
Tento parfém je opravdu dobrý, rozhodně unisexový a velmi univerzální. Hodí se do chladného podnebí i na letní večery. Zvířecí výkon.
Pokud máte rádi ostatní Nasomaty, tento si zamilujete ještě víc.

tayyabforyouth

Nejlepší alkoholová vůně, jaká kdy byla vyrobena, kromě kolínské vody Roja Dove Enigma Parfum. Naprosto úžasná whisky s růžemi, to je vše, co z ní mám. Je to jako alkoholická nápojová verze Oud Satin Mood od MFK. V této vůni zřejmě používají lakton whisky (aromachemikálie, která je vlastně v samotné whisky), proto voní tak autenticky.

Provedení je také zabijácké.

5/5

Violette333

Zavání to aférou s Donem Draperem. Opojný závoj whisky, dřevitá mužnost a vanilková stopa parfému jiné ženy. Velmi silná vůně. Hříšně dobrá.

Edit: Moje tchyně si myslí, že voní jako "staří muži, kteří kouří doutníky". Naopak mému příteli se líbí tón whisky.

Marcos Adriano

Baraonda od značky Nasomatto je likérový parfém s jemnou, řezavou sladkostí, která je velmi příjemná. Je to velmi sladký parfém, o kterém jsem si myslela, že je medový, ale při pohledu na jeho tóny si myslím, že je to ambrette. Rostlina pocházející z východní Indie s jantarovou, sladkou, pižmovou, živočišnou, ovocnou a květinovou vůní. Alkoholický aspekt whisky není tak intenzivní, protože se snoubí se sladkými a dřevitými tóny a dává pocit velmi sofistikovaného likéru. Kořalková vůně, která je flakonovým klenotem s nadprůměrnou projekcí a dlouhou výdrží. Nejlépe se nosí za mírných, chladných večerů a při zvláštních příležitostech. Stručně řečeno, je to sladký, lehký, jemný, hřejivý, sdílný, rafinovaný, smyslný a inovativní parfém.

Hanno4ka

Existuje mnoho krásných vůní, složitých i méně složitých, drahých i levných. Existují krásné pyramidy, složitě konstruované, a existují molekuly - kde je ve složení jeden nebo dva tóny. Ale - to všechno je k ničemu, pokud ve vás vůně nevyvolá emoce! Pokud vás nezatáhne za srdce a nepřivede vás do nálady.
Barahonda mě zatahala za nos. Tak, jak to už dlouho nic nedokázalo. Proto jsem ji bez váhání zařadila na seznam svých oblíbených.
Vůně dovolené, zábavy nebo klidného útulného večera u krbu o vánoční noci..... Ať už si můj mozek při ní maluje jakékoliv obrazy, vždycky je to něco, co mi způsobuje motýly v žaludku.
Krásná kombinace alkoholických tónů s hřejivými dřevy. Neslyším žádnou růži ani pižmo. Pro mě je to sladký a dřevitý parfém. Někdy je v ní cítit jakýsi kouř, jako od táboráku. Někdy je to jen silná whisky a čokoláda. Aroma se mění. Venku se nádherně rozvoní. Uvnitř ustupuje a voní jako krb a útulně. Nesedí hlasitě. Vytrvalost tu je - samozřejmě ne 24 hodin - ale co k čertu potřebujete? Vůně je slyšet celý den a díky za ni. Při vší její vážnosti nosím vůni i v kanceláři. Nikoho nedusí. A já taky) sedím - občas mávnu hlavou, abych zachytila stopu. Zachytím ji a raduji se. Jsem ráda, že jsem si našla takového oblíbence.

jhott

Baraonda, autor: Nasomatto.

Už nějakou dobu mě uchvacuje Alessandro Gualtieri. Jeho lysergické a neobyčejné vůně evokují situace a látky, které v situacích, kdy jsou zakázány, činí jejich vlastnictví žádanějším.

Nejprve to byl Brutus od Orto Parisi, pak Black Afgano od Nasomatto a nyní Baraonda od stejného domu.

Tajemná a zakázaná vůně.

Od začátku si představuji, jak otevírám sud whiskey (bourbonu), a to v době vlády Al Caponeho během prohibice ve Spojených státech.

Čistá, pašovaná, vysoce kvalitní whiskey, která od začátku působí na nos.

Silný, působivý začátek, jemuž dominuje alkohol, který po 30 minutách začíná vykazovat sladkost a kouřovost, jež umocňuje mou původní projekci. V této druhé fázi doprovází whisky růže, které společně vytvářejí etylovou atmosféru, se silou a elegancí.

Po chvíli se přidají některé živočišné tóny, snad kůže a pižmo, které dodávají scéně tělesný a podmanivý nádech, v němž je stále přítomno zakázané.

Vnímám také dřevo, myslím, že jeho tvůrce skvělým způsobem evokuje surovinu nádoby, v níž byl alkohol přepravován. Dub.

Nejopilejší parfém, jaký jsem kdy ochutnal.
Na můj vkus není nejlepší Gualtieriho, ale splňuje požadavky na to, aby byla mistrovským dílem.

Mé celkové hodnocení je následující:

Sezóna: podzim / zima
Denní doba: Odpoledne / večer
Parfém, zvíře: Vůně je velmi příjemná, ale přesto se mi líbí.

I když se zdá, že občas vyprchá, voníte na 10 stop 6 až 8 hodin. Oblečení, několik dní.

Celkové hodnocení: 9/10

PS: pokud ho použijete v práci, ujistěte se, že vědí, že jste nepili.

Naxitrall

Jsou značky, ke kterým jsem maximálně zaujatý. Ať už to souvisí s vyráběnými vůněmi, z nichž každá rezonuje v mém parfémářském srdci, nebo s historií parfému, ať už to souvisí s prezentací hotového výrobku nebo s charismatem samotného parfémáře - na tom nezáleží.
Nasomatto je přesně takový případ. Mohu s jistotou říci, že každá vůně od této značky je moje nejoblíbenější. Je to tak.
Moje interakce se signorem Alessandrem, jak se o něm běžně mluví, mě ještě více nasměrovala směrem k Nasomatto. V mém případě jsem se spíše otočila o 360 stupňů a zabodla se rovnou do Crazy Nose :) Vůně se mi líbila, ale v mém případě se mi líbila.
Nemusím snad ani říkat, jak netrpělivě jsem se na vydání Baraondy těšil, zvlášť když uvážím, že Nasomatto před pár lety "nadobro" zavíralo.
Nejdřív ty podivné lahvičky buď s krvavými useknutými hlavami, nebo zahradními trpaslíky, pak zvěsti o "alkoholickém" voňavém briefu. Dále je zajímavé - inspirací pro vůni byl román "Moskva-Petušky". Doslova mě svrběla celá nedočkavost.

Takže...
Vůbec to není whisky!
Vůně radostně vystřeluje jiskřivý proud alkoholu, na který je navlečeno koření, ovoce, bobule a květiny. Je tak zářivá a veselá, že vás napadne, jestli je to opravdu Gualtieri.
Když tento parfémový kaleidoskop postupně narůstá, začínám jasně cítit vůni dobrého armagnacu. Jen ten dokáže vstřebat tolik různých složek a nezměnit se v alkoholický mišmaš. Parfém naplněný vůní ovoce, umně zvýrazněnou dřevitým nádechem, je téměř lepkavý a do popředí se dere hojná tuberóza. Pokud tam není, pak jsem se zbláznila, protože ji téměř hmatatelně cítím. V italštině Baraonda znamená nepořádek, zmatek. A je to tady!
Vzpomínám si, jak hlavní hrdinka ve filmu Moskva Petuški "formovala" koktejly z improvizovaných tekutin, sprejů na nohy, laků na nehty, parfémů a dalších smradlavých chemikálií. Nedivil bych se, kdyby to tak dělal i Gualtieri. Navzdory chaotickým složkám však svým ironickým způsobem vytvořil krásný, štíhlý parfém.
Po hodině a půl se objeví uzená švestka, kouř, černý čaj a vůně mi začne podezřele připomínat Couer Vetiver Sacre od l'Artisan Parfumeur. Pouze vlhkost vetiveru se zde mění na likérové a dřevité pozadí. Kožená složka zde není primární, ale je docela hmatatelná.
Měkké masově krémové podtóny na konci třetí hodiny vypovídají o podobném charakteru jako provokativní Seminalis od vedlejší značky Orto Parisi.
Celkově se chuť v průběhu času téměř nemění, pouze ztrácí na intenzitě nebo zcela mizí. Mimochodem, vydrží velmi dlouho. Parfém žije na kůži déle než jeden den a zdá se, že to není limit. Přežije dvě sprchy i výměnu oblečení a zanechá na něm svou stopu.
Pokud věříme signoru Alessandrovi, který zdůrazňuje přirozenost složek Baraondy a jeho demonstrativní ústní použití parfému, je taková vytrvalost zcela pochopitelná.

Druhý den ráno mi Baraonda připravila překvapení. Když jsem si přiložil ruku k obličeji, najednou jsem ucítil ... solanku! Okurkovou solanku, a to velmi určitou. Bylo to tak nečekané, že jsem se rozesmál. Ale když jsem si vzpomněl na alkoholickou tematiku parfému a na vliv Venedikta Erofejeva na tvůrce románu, pochopil jsem parfumérův záměr. Je to úžasně ironické! Domnívám se, že k dosažení podobného účinku byla použita sůl a rybíz, ale nejsem si samozřejmě zcela jistá. Pyramidu vůně neznám, ale v parfémech Nasomatto je vše tak pevně poskládáno do sebe, že není snadné to rozeznat.
Na konci svého života zanechává Baraonda na kůži příjemnou a příjemnou vůni vonného papíru, podobnou vůni Fatal Charme Xerjoff a vnitřku vinného korku s jeho nakysle ovocným zvukem.
Na kožených výrobcích je vůně, pokud ne nesmrtelná, tak rozhodně dlouhotrvající. Každopádně Baraonda žije na koženém pouzdře mého telefonu už pět dní.

Alessandro Gualtieri je jednou z mých nejoblíbenějších postav současné parfumerie. Je osobitý a zajímavý, ironický a nepopiratelně talentovaný.
Jeho oblíbené dítě Nasomatto je celý organismus s vlastním charakterem a zvyky. O to příjemnější je pro mě objevení nového zvuku v této rodině vůní.
Baraonda je velmi zajímavá vůně, možná jedna z nejlepších na alkoholové téma. Je asertivní, hravá, výsměšná, zlomyslná a hojná.
Je hektická, je chaotická, je to rozkoš...! (Říkala jsem vám, že jsem v hodnocení této značky zaujatá, že?  ).