Interlude Black Iris Amouage pro ženy a muže

kosatec
kůže
balsamico
oud

Interlude Black Iris podle Amouage je Orientální Woody vůně pro ženy a muže. Interlude Black Iris byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Pierre Negrin. Vrchní tóny jsou Fialkový list, Rozmarýn a Bergamot; střední tóny jsouOrris, Olibanum, Myrha, Jantar (ambra), Labdanum a Vanilka ; základní tóny jsou Kůže, Agarové dřevo (oud), Santalové dřevo, Cedr a Pačuli.

Parfumér

Agarové dřevo (oud)
Cedr
Pačuli

RexTenebris

Touto vůní jsem naprosto posedlá.

Než se o ní rozepíšu, uvedu její negativa.

* Není to vůně pro davy. Vážně, někteří lidé by jí mohli opovrhovat.
* Ostrý začátek, kdy se musím na půl hodiny schovat před manželkou.
* Není celoroční (většinou chladné počasí a noci)
* Koprová okurka v úvodu (alespoň pro mě)
* Drahá - pokud to považujete za zápor.

Dobře, pokud jste došli až sem, teď vám vysvětlím, proč je to pro mě 10/10. Tohle je moje upíří vůně. Je to vůně, díky které se cítím tajemná, inteligentní, odměřená, sebevědomá a... jako upírka, která si lebedí ve svém zámku.

Úvod je velmi silný, pro mě téměř slaný a okurkový, a velmi kouřový. Kouřová, kořeněná, bylinná. PRO MĚ je lahodná, velmi mužná. Úplný opak svěží vůně Blue.

Evokuje ve mně spoustu mužských deskriptorů: Aristokratický upír, který dumá ve svém velkém sále - (s tím už přestanu).

Proč je to 10/10? - The Drydown: Vůně se rozvoní, když se rozvoní, a pak se rozvoní. V této závěrečné části se vyhnu dramatičnosti, protože chci vyjádřit, jak moc se mi líbí. Kouřová, kořeněná bylinná okurka se vytrácí a to, co vám zůstane, je podle mého názoru sušení č. 1 ze všech vůní vůbec.

Zhruba na posledních více než 8 hodin vůně se z ní stane sametově hladká dřevitá vanilková vůně. Jediné, co mě napadá, je samet. Právě jsem ji na sobě znovu ucítila, po nastříkání před 4 hodinami. Běhá mi mráz po zádech a oči se mi klíží. Nemůžu se jí nabažit. Hladká, sametová, suché březové dřevo sedí u ohniště. Tak příjemné, tak hladké. Nevadilo by mi, kdybych takhle voněla navždy. Vážně. Moje žena a přátelé ji milují během vysychání. Myslím si, že drydown je "sexy" tam, kde úvod není.

Dlouhá výdrž není vůbec problém. Je to Amouge. Vydrží extrémně dlouho. Rozhodně NEkupujte naslepo. Už vidím, jak se mnoha lidem dělá špatně z prvních asi 30 minut.

Vůně 10/10. Moje současná posedlost.

7/10 Vůně pro širokou veřejnost. Musíte nosit správné množství ve správném prostředí a být si s ní jistí. Podle mého názoru rozhodně mužná, pravděpodobně 30+ let stará, ale pokud ji umíte rozbalit, rozbalte ji. Totálně upírská energie. Je to trochu děsivé.

Felipe Geminiano

Parfém, který mě v poslední době nejvíce překvapil. Vzpomínám si, že než jsem se s ním seznámila, měla jsem trochu obavy, protože už jsem si přivoněla k původnímu interlude a přišel mi na naše podnebí velmi uzavřený a těžký, takže když jsem si přečetla recenze na black iris, myslela jsem si, že bude ještě silnější než interlude. Chyba začátečníka, to je vše, co říkám.

Když jsem si k ní přivoněla, hned jsem si ji zamilovala, pro mě konkrétně je mnohem lepší než interlude, má dehtovější a trochu sladší tvář než originál, přitom si zachovává některé živé vlastnosti, jako je teplý jantar a kouřová kadidlová stránka olibanum a myrha.

Monstrózní výkon, dokázala na mé kůži vydržet 17 hodin a velmi silně se promítala po dobu lehkých 4 hodin, 3 stříknutí tohoto parfému stačí k tomu, abyste vydechovali celý den, jak jsem již komentovala níže.

Myslím, že se dá nosit i tady v Brazílii, ale je to výhradně noční parfém, a čím větší horko, tím méně střiků budete potřebovat. Opakuji to, co už jsem říkala mnohokrát: nikdy si nekupujte niche parfémy, aniž byste je nejprve poznali prostřednictvím dekantérů.

Carmineice

Dovolte mi, abych předeslal, že jsem druhý den testování. Mám to štěstí, že jsem dobrým zákazníkem vynikající niche parfumerie v Neapoli . Díky tomu jsem obdržela sadu s pěti nejikoničtějšími vůněmi z kolekce. Arabská parfumerie v posledních letech nepochybně nově definovala standardy parfémů, to, co jsem cítila v Perris nebo Memo, bylo určitě inspirováno touto kolekcí ..... Ale zpět k nám: Interlude 53 je rozhodně oštěpem, Interlude kamenem mudrců, ale balck iris je nepochybně (budu skládat velký kompliment) portrét dámy od amouage. Recept je stejný: ušlechtilá květina, kterou kadidlo (nejméně náboženské ze všech tří), ale rozhodně jedno z nejduchovnějších v domě, činí temnou, modrou a hlubokou. Počkám si na teplé počasí, abych viděla, jak se bude chovat.

lupoirpino

Těžko se mi to popisuje, je to moje nejoblíbenější vůně ze všech Amouage, které jsem zatím cítila, následuje Enclave a Memoir.Na verzi Interlude NOT Black Iris (kterou nemám) si moc nepamatuji, cítila jsem ji jen jednou v parfumerii, pamatuji si jen trochu ostřejší kořeněný úvod a že jsem pak dala přednost této, byla to láska na první šňupnutí! Na nic jiného si nevzpomínám.
V některých ohledech je tento Black Iris velmi podobný Andreoliho Eternu, ale podobnost se drží konstantně jen na muillette, zatímco na kůži se omezuje na úvod, pak se vyvíjí a stává se bohatší.
Aromatický a lehce tajemný citrusový úvod, miluji ho, je krásný. Dřeviny? Kadidlo? Myrha? Působí jako aromatická a lehce balzamická přírodní guma.
Po chvíli se úvodní tóny vytrácejí, směřuje k teplému, svůdnému sušení, pro mě mystickému, a to z dobrého důvodu:
Některé z těchto tónů jsou stejné jako tóny mé milované a zesnulé Fahrenheit Absolute, uvědomila jsem si to až teď a při pohledu na čichovou pyramidu vidím všechny čtyři: myrhu, fialku, kadidlo a oud, přičemž ten poslední je zamýšlen jako dřevitý základ, který se jako takový prozatím objevuje. Odpověď jsem měl celou dobu před očima. Je také třeba říci, že Demachyho stvoření bylo mnohem těkavější a diskrétnější EDT, méně hřejivé, zatímco toto Interlude Black Iris je bomba trvání a projekce a je mnohem komplexnější.
Má všechno: jantarové tóny, hřejivé a pryskyřičné tóny, kouřové a kadidlové tóny, santalové a pačuliové tóny, čisté a krémové tóny, jen efekt kůže a tak akorát sladké, aby se vyhnula drsným tónům. Ve vůni na kůži také cítím lehký tón kapsicinu, jako čerstvě natrhané a nakrájené chilli papričky, spolu s dřevitým základem. Otázka, kterou si však kladu, zní: kde je kosatec?
Kosatec jsme zvyklí spojovat s pudrovým, lehce květinovým a pudrovým tónem, mnozí říkají "pudrový mastek", ale může se prezentovat i krémovými květinovými tóny (kosatcové máslo, velmi drahé). Nevím, jsem zmatená, ale také omámená. Jako celek mi ji matně připomíná, kosatcové máslo, ale kdybych řekla, že ji jasně cítím, lhala bych, možná je to jen touha najít ji za každou cenu.
Nakonec se rozhodnu, že je zbytečné trápit se nad něčím větším, než jsem já, líbí se mi to, miluju to, nechci na to dál myslet.
K jejímu nošení potřebujete osobnost a určitý charakter, rozhodně ne prudký a drsný jako Journey Man nebo jiné objektivně mužnější vůně. Pokud jde o mě, Black Iris se nehodí k silné vůdčí osobnosti, ale sděluje duševní pevnost a hloubku myšlenek. Trochu jako Enclave.
Plný počet 10.
Těším se, až vyzkouším Interlude 53.

anthonycball

O květu černého kosatce se říká, že představuje vznešenost, eleganci, nezávislost, tajemství a rebelii... To vše se dá říct i o vůni Interlude Black Iris od Amouage, protože život v této vůni napodobuje umění.

Vůně elegantní vznešenosti s dobře namíchaným, hladkým máslovým kosatcem; v kontrastu s temnou, odvážnou, rebelskou kouřovou stránkou. Přitom je vše stále zahaleno tajemstvím, protože se během nošení neustále vyvíjí... Dokonce se při každém nošení nosí jinak.

Black Iris se otevírá neuvěřitelně kouřově. Představte si vůni doutnajícího dřeva, které se hasí vlhkým deštěm. Během mého prvního nošení se mě totiž někdo, kdo vstoupil do stejné místnosti, zeptal: "Hoří něco?".

Kouř se pak trochu zklidní, ale nikdy úplně nezmizí; protože do něj vstupují některé pryskyřice, dřeva a nádech kůže. Hladký, hustý, máslový kosatec vše zjemňuje a dotváří. Když vůně zaschne, je méně cítit hořící dřevo a více tradiční vůně kadidla; ostatní uvedené tóny se střídají. Je velmi bohatá a nosí se těžce.

Interlude Black Iris od Amouage je upřímným uměleckým vyjádřením. Na hony vzdálená mnoha "bratrským" vůním. Možná není pro každého, ale je pro opravdové milovníky vůní.

Hodnocení 9/10

Landberk70

Svůj komentář začínám ujasněním, že se jedná o osobní hodnocení a ne o empirickou pravdu, pokud jde o mé čichové zkušenosti. Black Iris má stejnou DNA jako Interlude Man, to není žádný objev, Part velmi identický se svým otcem, ostrý, silný, pyrotechnický, ohromující. Ale jakmile opustí toto hoření, kouřové a kadidlové tóny opadnou a zanechají aromatičtější vrstvu, kde lze rozeznat jantar, vanilku, myrhu a slabý dotek lístků fialky, to vše velmi střídmé, aby se zakončilo dřevitou vrstvou, kde lze jasněji rozeznat oud s nádechem páleného dřeva, mimochodem velmi dobré. Je to Interlude, ale s objemem 80 % a s větším zastoupením aromatických tónů. V závěrečné fázi převládá vanilka, oud a nádech čokolády, ale příjemná, snesitelná a hřejivá vůně.
Je to velmi elegantní parfém, je jako Interlude, vykoupaný, oholený a se společenským oblečením. Pro zralejší muže, kteří dokáží ocenit tuto orientální, opulentní a komplexní kompozici. Nevnímám ji jako nositelnější než jejího otce, ale jako univerzálnější. Můžete ji nosit, když chcete zanechat nezapomenutelnou čichovou vzpomínku. Na slavnostní a zvláštní příležitosti, nejlépe do chladnějšího podnebí.
Vůně 8,5/10
Stopa 10/10
Trvanlivost 9/10
Projekce 9/10

Marcos Adriano

Zpočátku to byly mlhy s hlubokým, niterným chaosem. Bývala to Interlude Man a my jsme měli bombastickou a náročnou vůni, kde jste se museli ponořit do jejího chaotického a hlubokého vesmíru uprostřed stínů, temných a kouřových, abyste ji rozluštili. Ale kde jsou stíny, tam je světlo! S flakónem Interlude Black Iris se nám po chaosu vynořil vesmír. Velký třesk byl fascinující, ale stvoření brzy následovalo. Black Iris Man je kořeněně dřevitý s kafrovým, kouřovým, borovicovým a balzamickým aspektem. Úvod je sugestivní a přenášející, kdy si představuji sám sebe na mýtině a u táboráku uprostřed borového lesa vysoko v horách. Podnebí je velmi chladné a vůně voní po spalování suchého borového dřeva. Cítím drsný, jiskřivý, špinavý kosatec, aromatiku rozmarýnu a živočišný nádech labdanum. Vnímám také jantar, kadidlo a myrhu. Pro zjemnění kompozice se přidává vanilka. Přechod parfému je tak plynulý, že si ani nevšimnete, když zaschne. Kdežto tóny kůže, agarového dřeva, pačuli, santalového dřeva a cedru dodávají vůni hloubku. V závěrečné fázi vůně cítím vůni podobnou pilinám. Dávejte si pozor na to, co si přejete, určitě se vám to splní. Pokud vám Interlude Man připadá příliš bombastická a chcete jemnější, univerzálnější verzi: vaše modlitby byly vyslyšeny. Stále je to syrová, temná a brutální vůně, ale nosí se mnohem snadněji. Připište si další mistrovské dílo ománského domu.

Nejvýraznější tóny jsou: kořen orrisu, olibanum, kůže, rozmarýn, agarové dřevo (oud), labdanum, ambra a cedr. Interlude Black Iris je impozantní, exotická, mnohotvárná a majestátní. Je to drsná vůně, která se nosí v chladném podnebí (na podzim a v zimě). Pokud jde o příležitosti, je spíše formální. Na kůži mi vydrží velmi dlouho (16 hodin) a její projekce je silná (naplní místnost). Parfém je suchý, silný, hutný, teplý, temný, mužný, rafinovaný, zralý a střízlivý.

Poznámka: recenze provedena na rozdvojce.

Hudba: Deep Purple - Smoke On The Water

Obsah je k dispozici na mém instagramu: @graalfragrances

1- Black Iris, někdy nazývaný Black Iris III, zdroj inspirace pro Interlude Black Iris je olejomalba Georgie O'Keeffe z roku 1926. Historička umění Linda Nochlinová interpretovala Black Iris jako morfologickou metaforu ženských genitálií. O'Keeffeová takové interpretace odmítla v doprovodném textu k výstavě svých děl z roku 1939, kde napsala: "No, donutila jsem vás zastavit se a podívat se na to, co jsem viděla, a když jste si přestali opravdu všímat mé květiny, pověsili jste na ni všechny své vlastní asociace s květinami a píšete o mé květině, jako bych si myslela a viděla to, co si o květině myslíte a vidíte vy - a já si to nemyslím.

@graalfragrances

Канопус

Vedlejší verze pro ty, kteří se bojí síly původní Interlude: sladší, pudrová, zaoblená, hladká a jasnější. Není tu žádná drsnost, žádný štiplavý kouř. Je tu lehký kořeněný kouř, téměř mlha a polníček fialek.
Krásná a drahá.

PS V chladném dubnovém vzduchu je to metaforická vůně mlhy.

danielfaria

Je to velmi dobrý parfém, ale vadí mi v něm jeden tón, něco zeleného a kořeněného, myslím, že je to rozmarýn!

Nóta kosatce (Iris) je zemitá a kadidlová, není to složitý parfém, ale v mém městě bych ho nenosila, protože je příliš horký!

Monstrózně pění a vydrží dobrých 12 minut.

Tyler Durdel

Tato vůně je jako dobrý hudebník, který dozrál. Nepotřebuje hrát naplno ani vás ohromovat tisíci tóny za vteřinu. Je jemnější a dělá to, co potřebuje. A to je přesně to, co tato vůně potřebovala.
Pokud máte rádi Interlude, tady je.
O něco jemnější, zdrženlivější, korektnější. Ví, jak se zachovat při každé příležitosti.
Ví, že je silná, ale nemusí to neustále hlásat.
Zachovává si všechny ctnosti a zdokonaluje je.

Nepochybně jde o magický vývoj.

ViktorB

Testováno na kůži Interlude a Interlude Iris v Artikoli.
Na skvrně se Iris zdála o něco tenčí a elegantnější. Nanášeno s dívkou na pleť
Fresh se zdála stejná, po několika minutách byla standardní Interlude ve srovnání s Iris suchá vůně. Iris se zdála vyzařovat o něco řidší vůni. Tedy ne méně, ale řidší, jemnější. Po chvíli se mi Iris zdála nejen o něco řidší, ale také o něco sladší než Interlude. No, a po hodině nebo dvou na mých rukou byla téměř nerozeznatelná nebo nebyla rozeznatelná vůbec. I když vůně byla ohromná. Chci říct, že bez Interlude kolem sebe nepoznáte rozdíl mezi Iris. Jsou prakticky identické. Možná drobné nuance, kterých si málokdo vůbec všimne, a bez porovnání obou vůní dohromady je vůbec neurčíte. Takže jestli má smysl přeplatit pár tisíc za Iris? Vidím, že ne, pouze pokud chcete mít na flakonu nápis Irisku.
Vyplatí se pořídit si obyčejnou Interlude plus Iris? Ne. pouze pokud jste fanouškem Amouage a sbíráte všechny bublinky.
Závěr: no, já chci Interlude. Nezáleží na tom, kterou )
Má někdo ještě nějakou? )

hab

Flanďák od Amouage je zvláštní věc. Zvlášť když se zdá, že je vyrobena podle všech pravidel. Zde máme hlavní akord redukovaný, a to silně. Jako byste zapnuli přehrávání příliš nahlas a prudce snížili hlasitost. Je to tak, že pokud je v originále 100, je to jen 20 %. Motiv je nezaměnitelně rozpoznatelný, je patrné, co odkud ve smyčce vyrostlo. I když je tam méně kouře, méně oudu, méně pryskyřice. Více vanilky a dřevitých tónů. Navíc pudr. Co se týče kosatce, nevím. Nemůžu říct, že by to bylo opravdu o kosatci. Stejně je tu spíš sladká dřevitost. A černá, nevím. Přijde mi to jako krémová béžová.

Ale rozhodně je to správnější. Je to, jako by originál byl zakryt skleněnou kapucí, která skrývá všechnu jeho zuřivost. A my můžeme všechno sledovat z bezpečné vzdálenosti. Je rozhodně nositelnější a korektnější. I když to nijak neovlivnilo pevnost, vydrží bez problémů více než 12 hodin. Stezka je tam také, měkká, příjemná. Mimochodem, s kůží je to lepší, s papírem to zní tvrději a kůže to odhalí měkčeji a hlouběji. Proto ti, kteří ji zkusí z papíru, nemusí ocenit změnu charakteru.

A stejně je to zvláštní pocit. Samozřejmě si můžeme udělat takový obrázek (na kterém si značka sama trvá), že značka má přechod na novou módu. A tak zatímco probíhá příprava, poslechněte si variaci na známý motiv v jiném aranžmá. Poslechli jsme si to, je to fajn. Opravdu, je to profesionálně udělaný remix.
Ale jestli je to lepší než originál. Myslím, že je to spíš o načasování. Že ten chytlavý orientální extrémismus originálu začíná spoustu lidí nudit. Spousta lidí už to má puštěné, škatulka je zaškrtnutá a člověk si může tak nějak vydechnout, vzít klidnější verzi a prostě si užívat života. Rozhodnutí je promyšlené, marketingově bezpečné. Dokonce se mi láhev naživo líbila víc než na fotce. Dokonce ani ty čáry navíc už mě nepřiváděly do rozpaků.

Ale jeden červík pochybností mi nedovolí se radovat. Že Amouage tohle vlastně nikdy neudělal. Není to případ "aha, vykastrovali Modrou bestii". Nechci, aby Amouage dělala to, co všichni ostatní. O Chongovi se dá říct spousta kritických věcí (pokud chcete), ale rozhodně nedělal to, co všichni ostatní na trhu po většinu své kariéry. A za to mu patří dík.

Davik81

Lehčí a univerzálnější verze Interlude. Je pravda, že fialové listy Portrayal jsou vnímány na začátku. Po zaschnutí je střední fáze a fáze pozadí naprosto stejná jako u původní verze. Přestože se nejedná o novou vůni, je vděčná za možnost použít tuto atalkadovou verzi modré šelmy při více příležitostech. Co se týče kvality, není o tomto EXTRAORDINÁRNÍM domě moc co říct.

EnterTheDarkness

Intermezzo, ale s dobrými mravy.

Mám rád původní Interlude a mám rád i tohle. Na rozdíl od mnoha designových vůní, kde jsou často "flanďáky" do značné míry samostatné vůně, je Interlude Black Iris Man příkladem toho, jak by měl flanďák vypadat - sdílí většinu DNA z originálu, ale s novým nátěrem. (Přesně podle záměru Amouage.)
Rozdělení tónů vyvolalo domněnky, že se možná jedná o Interlude kombinovanou s Dior Fahrenheit kvůli fialkovému listu nebo o hlavní vůně Dior Homme s tónem kosatce. Tato vůně není ani jedno, ani druhé. Fialkový list dodává vůni jasný úvod s bergamotem, ale žádný "benzínový" efekt, jaký se vyskytuje v Dior Fahrenheit. Očekávání Dior Homme je přesnější, ale přesto je Interlude Black Iris Man velmi odlišná vůně. Může sdílet zlomek podobnosti s parfémem Dior Homme, protože začíná vysychat máslovým kosatcem a koženým tónem, ale postrádá mrkev nebo rtěnku.
V suchém doznívání se sladkost originálu z vanilky snižuje a stejně tak kouř, který pomáhá udržet vše před přílišným vysušením. Překvapivě, i přes zařazení kosatce, působí Interlude Black Iris méně pudrově než originál. Možná je to jen mou pletí.

Co se týče výkonu, je tato verze tišší než originál, ale stále není nijak špatná. Dlouhá výdrž je skutečně velmi dlouhá a velmi dobře se promítá, ale nevyplní místnost tak, jak byste očekávali od originálu. Je introvertnější a může být lepší volbou pro uzavřenější situace, kde originál dokáže prořezávat zimní vzduch jako nůž.

Celkově je Interlude Black Iris Man plynulejším převzetím originálu. Zjemňuje hrany a dělá Interlude DNA "přístupnější" díky redukci oregana, rozmarýnu a kouře, místo toho se rozhodl pro orris. (Ačkoli Interlude je podle mých zkušeností příjemná pro davy a pro můj nos nebyla vůbec náročná). Nejsem si jistý, kterému z nich dávám přednost. Pokud máte originál, není kam spěchat s vyzkoušením tohoto.

Vůně: 9/10 (výborná)
Provedení: 9/10 (výborné)