Grey Flannel Geoffrey Beene pro muže

fialkový
zelený
zemitý
mechový

Grey Flannel podle Geoffrey Beene je Orientální Woody vůně pro muže. Grey Flannel byl/a uveden/a v roce 1975. "Nosem" za touto vůní je Andre Fromentin. Vrchní tóny jsou Galbanum, Petitgrain, Neroli, Bergamot a Citrón; střední tóny jsouFialka, Kosatec, Pelargónie, Mimóza, Narcis, Šalvěj a Růže ; základní tóny jsou Dubový mech, Vetiver, Cedr, Fazole tonka a Mandle.

Galbanum

Fazole tonka
Mandle

RenataCT

Vintage kolínská voda (70. léta)! Velmi silná, old school, s čistou vůní. 💯
Tato malá kráska vychází silná, temná, bylinná, v souladu s vizuální identitou lahvičky. Pak se stává aromatičtější, pravděpodobně díky talku ve fialce a kosatci.
Shrnutí: Tmavě fialová, mužná a s nádechem aromatu.
Parfém mi něco připomíná; myslím, že byl kdysi velmi oblíbený a cítila jsem ho v okolí. Ve skutečnosti má nádech mýdla po koupeli Phebo Odor de Rosas.
Název "šedý flanel" mi připomíná něco nenápadného a spíše denního, pracovní prostředí s formálním, klasickým nádechem. A přesně takový je! Kolínská voda "starého" muže, seriózní, spolehlivá a... voňavá!

Selene

Fialky pro pány...
A na mysl přichází slavný zpěv Sarity Montiel:
- Llévelo Usted Señorito Que no vale más que un Real...
- Cómpreme usted este ramito pa lucirlo en el ojal...

Ten fialový květinový look, který zbožňuji ve Farenheitu, nepatří jen k Diorovi, má svého předchůdce s názvem Grey Flanner. Samozřejmě tu není kůže, muškátový oříšek, ani tolik dřeva (a la extravagantní 80. léta). Vůně Geoffrey Beene se zrodila v polovině 70. let, kdy pižmově bylinné nazelenalé tóny s výraznými mechy jako Chanel N19/Givenchy III byly u veřejnosti senzací.

A jestliže... ženy měly Le Dix od Balenciagy, Jolie Madame od Balmainu, fialky musely mít pánskou vůni, která jim dělala čest.

Grey Flanner se otevírá bergamotem, galbanem a jemnými doteky pomerančového květu, aby se rychle začal projevovat tón temné bylinné fialky, v níž vidíme i stopy dalších květin, jako je kosatec (v menší míře narcis, růže a mimóza).

Na vůni Grey je nejpřitažlivější to, jak se jí daří vyvažovat bylinnou část s květinami, kdy sladkost fialky a hořký tón bergamotu jsou v neustálém souznění. Zajímavé pozadí mechových tónů zvedá vlhkost lesa, jako bychom navštívili botanickou zahradu po dešti. Není to úplně realistické, ale evokuje to tuto představu. Vůně se stává mýdlovou, měkkou, jemnou, jako šepot, který zahaluje kůži, s fixací více než přijatelnou (ano, jen s rozprašovačem, s větším množstvím si dovedu představit, že by přetékala).

Verze, kterou recenzuju, je z 90. let od Sanofi, kde je fialka výraznější a mechový tón realističtější, bohužel verze od Elizabeth Arden není úplně "špatná", ale dává na odiv příliš mnoho toho nejlepšího z vůně.

Velmi ráda ji mám v rodině.

Migus

Koupil jsem ho naslepo a byla to dobrá volba. Vše, co se píše v nadšených recenzích, je pravda! Pokud máte rádi Chanel 19 a znáte Iris Hermé, je to vaše volba. Neuvěřitelná, opravdu bylinná vůně, nejpřirozenější. Bylinky, fialky, galbanum, takže vše syrové a krásné. Slyšíte všechny uvedené tóny kromě fazole tonka a ořechovosti. Old school parfémová kompozice typu "tohle teď není v módě". Jsem moc ráda, že milovníků flanelky je tolik, je za co být vděčný, pokud jste sofistikovaní ;) Vůně se mi líbí. Cena, zejména z rukou, je směšná a vůbec se nedá srovnávat s kvalitou! V úvodu je zpočátku opravdu ostrá, do nosu udeří čerstvě nakrájená šťáva ze zelených stébel smíchaná s babiččiným mýdlem, ale pak už je to jen něco.
Vzhledem k vytrvalosti 120 ml na půl života. Rozptýlená, rozprostřená při zkoušce po celé kanceláři, způsobuje očekávané "fi" od kolegů:)))))) Opravdu jsem si vybral špatné místo pro seznámení...... Ale je mi to jedno, budu ho nosit pořád!
Když už jsme u toho genderu: ani tato "mužská" flanelka, ani 19 se nemůže vztahovat výhradně k jednomu z pohlaví, jak to stará škola sotva zamýšlela. Dělení je vhodné možná v suitě, ale ne tady. Zkuste a kupte, pokud ji hledáte, nepochybujte, flanel nezklame!

MellyHelly

To se mi líbí! Tolik jsem o něm slyšela, ještě před 20 lety se o něm psalo v Marie Claire, ale nikdy jsem ho nezkusila.
Šedá flanelová taška mě nenadchla a pak už jsem ji nikdy nikde neviděla.
Až jsem ji našla v obchodě u poměrně dobře zásobeného chlapíka a ten mi ji dovolil vyzkoušet.
Teď už chápu, proč se redakcím ženských časopisů tak líbila.
Není mužská, není ženská, možná je obojí.
Možná je to jen mnou, ale na první dojem mi připadá jemná a slušivá a zároveň byla hřejivá.
Elegantní, tlumená, intimní, fialková bez cukru, aromatická, listově zelená a mastková. Na mě docela pudrová a přitom prodyšná! Nedusí mě jako některé ženské chemické mastky. Je to vůně vzdušná a přitom přítomná.
Připomíná mi elegantního básníka konce 19. století, možná vůni, kterou mohl nosit Keats ve své milované romantické přírodě.
Není označována jako "živočišné pižmo", a přesto zde cítím náznak chemie v tom čistém sušení, které trochu voní po žehlicím papíru nebo střídavě po čerstvém potu. Myslím, že je to další experiment se syntetickými pižmy ze sedmdesátých let. Hodně záleží na tom, jak reaguje s individuální chemií.
Já ji vidím jako vhodnou především pro muže, ale často ji používají i ženy, trochu jako se to stalo s Dior Homme. Bude to vábení kosatce.
Zajímavé je vyzkoušet.

Sarracino5

Silný, mužný, klasický.

Tři přídavná jména, která bych pro tento parfém určitě použila a která ho dokonale vystihují.

Tady není žádný ohňostroj, tady není žádný umělcův dotek, tady není žádné zděšení ani zvědavost.
Tady je klid, pevnost, asertivita, jistota, bezpečí.

Dokonce i obal to naznačuje, klasická láhev více než z roku 1975, což je rok výroby, odkazuje ke starým herbářům, uzavřená v šedém flanelovém sáčku.

Silné otevření hned na začátku, alkohol na chvíli exploduje, než opadne.
Spousta a spousta zeleně, mokré jehličnaté posečené trávy, pošlapaného suchého listí a velmi jemného, vytrvalého mrholení, které svědí v nose.
Jedním slovem podzim, podzim v láhvi.
Zelená je z galbana, jehličnany z mechu a listy z vetiveru, zatímco déšť z citrusů.
Musíte počkat, až se to uklidní, chvíli to potrvá, pak začnou vystupovat květiny, fialka a kosatec v dokonalém spojení, něco, co připomíná již známé, již slyšené; vzpomínky na staré domy, na vzdálené příbuzné, na tábory mládeže, kde je cítit čistota, ale zároveň zatuchlina.
Čím dál víc vystupuje tato "špinavá" a zaprášená fáze, chvílemi se zdá, že je to pot, ale nakonec se mění v něco nasládlého a čistého, možná Tonka? Boh

Je to parfém, který nezůstane bez povšimnutí a podle moderních měřítek se moc lidem nelíbí, vidím ho na někom po čtyřicítce, možná trochu smutný, trochu romantický, trochu staromódní, a proto se mi líbí.

1990

Chtěla jsem doplnit svůj předchozí komentář k tomuto parfému, ale po otevření jsem si uvědomila, že je tam tolik textu, že stačí trochu víc a nikdo si s ním neporadí. Takže přidám samostatný komentář tady a teď.
Tento parfém mám již mnoho let. A za tu dobu jsem pochopila mnoho jeho zvláštností a nuancí. O které se chci podělit.
V chladném období je lepší parfém na sebe nanášet ve velmi malém množství (pár psaníček). Došlo by totiž k jasnému předávkování (a protože je parfém velmi vytrvalý, budete trpět vy i ostatní).
Prvních 15 minut je vůně opravdu "jadrná". Ale postupem času si na ni zvyknete a přestanete jí věnovat pozornost. A lidé kolem vás ji na vás v žádném případě v prvních 15-20 minutách po aplikaci neslyší.
A ano, střední a základní tóny tohoto parfému jsou opravdu květinové. * Mně voní jako květinové mýdlo s převahou fialek.
V chladném období se teď snažím tuto vůni nosit méně často a nanášet menší množství, pokud mi vypadne ji použít. Ale v letních vedrech je kupodivu na základě mnoha zde napsaných komentářů tato vůně velmi dobrá! Poslední rok ji používám jako vodu po holení obecně (dobře štípe na kůži, na rozdíl od mnoha jiných parfémů. To znamená, že je vyrobena kvalitně a s dobrým alkoholem). Aplikuji ji hojně, 6-8-10 obláčků najednou. A světe div se, nejednou jsem slyšel komplimenty! Ale to je asi tím, že se po městě nepohybuji městskou hromadnou dopravou. A po hodině jízdy s větrem se vůně stává velmi dobrou. A když ji pak lidé (zejména ženy) pocítí, chovají se k tomuto parfému velmi příznivě. Ověřeno na sobě osobně, a ne jednou.
Parfém je velmi vytrvalý! Myslím, že nejvytrvalejší ze všech, ve své cenové kategorii. Na oblečení je cítit klidně i po jednom či dvou dnech.
Parfém má velmi příjemnou základní vůni. A také střední tóny.
Parfém je "jedovatý" a "nepříjemný" v prvních 15-20 minutách po aplikaci.
Parfém se hodí spíše do suchého a horkého počasí. Když jste venku, v lese, na pikniku.
A do vlhkého nebo chladného počasí je lepší poohlédnout se po něčem jiném.
Zde jsou základní fakta, o která jsem se s vámi chtěla podělit a která byste měli o Grey Flannel vědět.

P.S. Je to už šest let, co jsem o tomto parfému napsala svůj první komentář.
Mohu k němu dodat další. Teď už si nedávám pozor na množství aplikace, ani si nehraji s ročními obdobími. Tento parfém používám celoročně. A používám ho i jako vodu po holení. Dobře mi štípe na kůži. Je tedy vyroben na kvalitním alkoholovém základě. Můžu si ho na sebe dát klidně deset stříknutí najednou. Jsem v pohodě. Za tu dobu jsem si na vůni tak zvykl, že její aplikace je vypracovaná na atomatismus. Prvních 15 minut po nanesení, které mi dříve vadily, jsou už vyčerpané a ztracené (a to jsem měla základ vůně vždycky ráda a mám ho ráda i teď). A vůni beru jako nativní. Zadržím dech, po holení aplikuji 5-10 obláčků a jdu na čerstvý vzduch. Všechno je skvělé! Jsem moc rád, že mám Grey flanel a že jsem vyzkoušel tuto kvalitní a dlouhotrvající vůni. A že mě nedráždí. Ani lidé v mém okolí si nestěžují. Možná si na ni už také zvykli. )
Hodně lidí na něj nadává. Ale to je z nepochopení, nebo z toho, že ho neumí používat. Nemůžete věřit nikomu, ale mně věřit můžete.

ALEXANDRE_TOMAZ

Přátelé, tento parfém není pro každého!

Má extrémně květinový začátek s velmi silným fialkovým nádechem, který připomíná stará mýdla. Tato květinová exploze trvá asi 20 minut (díkybohu), pak se vyvíjí, stává se umírněnější, vyniká dubový mech a dřevité pozadí.

Je to velmi "oldschoolová" vůně, ale je jedinečná, nemohu ji srovnávat s žádnou jinou ze své doby.

Doporučuji se s ní seznámit, než si ji koupíte.

sellersburg

Na vůni Grey Flannel je cosi téměř mystického. Nepřipomíná ani tak značkovou vůni, jako spíš nějaký smíšený olej, který byste dostali v alchymistické laboratoři Black Phoenix nebo v okultním knihkupectví. Je úplně mimo, nepodobá se ničemu jinému, co je dnes k dostání. Jsem si jistý, že na sedmdesátá léta minulého století to bylo mimo mísu.

Všiml jsem si, že se Šedému flanelu dostává hodně nenávisti. Myslím, že je to proto, že lidé ztratili schopnost ocenit náročnější vůně. Přiznejme si, že v dnešní době se lidé snáze urazí, a pokud není sladká a svěží, mají tendenci vůni hned zavrhnout. Je to něco podobného, jako když malé děti dokážou ochutnat jen sladká nebo slaná jídla, takže chtějí pořád jíst jen v McDonaldu!

Lhala bych, kdybych řekla, že část mého já nemá radost z toho, že nosím věci jako Grey Flannel nebo Aramis, abych takovým lidem spílala! Rozšiřte si obzory, lidi! Jasně, Bleu de Channel je "pěkná", ale je to popová hudba, je to radio-friendly. V životě by mělo být víc prostoru pro nečekané, ne jen pro to, co se hned líbí.

Napoleone

Wardruna - hraje Isa.

Soumrak byl na fjordech v šedé mlze.
Velké, bráně podobné útesy chránily malou rybářskou vesnici ztracenou v zálivu.
Vesnice byla vklíněná na břehu mezi zálivem na jedné straně a hustým, rozlehlým lesem na straně druhé.
Zpoza rohu obrovské skály se vynořil dlouhý člun plný ozbrojených mužů. Vesla bušila do vody a pochodně odrážející se ve vodě se mihotaly jako ohnivé ryby.
Kormidelník pohlédl ke břehu. Plameny pochodní osvětlovaly jeho drsné rysy, nízko posazené obočí a hladce oholenou tvář, vzhled, který nebyl pro tuto oblast charakteristický.
Člun narazil do oblázky posetého břehu.
Bojovníci vyskočili na břeh a v malé skupince se kradmo vydali k prázdným ulicím vesnice.
Zdálo se, že všichni vymřeli nebo zmizeli. Ulice byly bez života, ale jako by byly opuštěné teprve před chvílí.
Dýmající oheň s tlustým kancem na rožni, opuštěný koš se zelím, dětský dřevěný koník, rybářské sítě ještě mokré od mořské vody - vše vypovídalo o tom, že lidé vůbec necestovali daleko.
Kormidelníkovi po tváři sklouzl úsměv, mečem zachytil ženskou noční košili sušící se na provaze a ukázal ji družině. Bojovníci se rozesmáli a oslavovali zbabělost místních obyvatel.
V téže vteřině vylétla z temnoty nočního lesa malá sekera a se skřípavým zvukem se zaryla kormidelníkovi do tváře. Ten bez dechu padl k zemi. Bojovníci se vyděšeně přikrčili. Sekeru následoval déšť šípů.
Jeden padl, druhý.
Z lesa se ozývaly výkřiky a smích divých žen.
Družina spěchala zpět k lodi.
Svištění šípů a smích žen začaly sílit.
Prchající bojovníci vší silou strčili člun do vody a začali zběsile veslovat ve snaze opustit vesnici.
A pak jim zpoza ramenní skály fjordu, stovky pochodní a odlesků mečů a seker, vyplul naproti drakkar. Nos drukaru zdobil zlomyslný vlčí škleb a na plachtě byl znak vesnice, kterou se žalostní lupiči snažili ve spěchu opustit.
Večer se zahalil do ticha, kterým jako nůž máslem projel zvuk rohu - drakkar dal znamení k útoku.

Omlouvám se za dlouhý text.
Ale pro mě Flanel není příběh o saku, o kadeřníkovi, o vzorném rodinném příslušníkovi.
Flanel je pro mě hořký, zelený, chladný chyprový nádech, hustý jako norský les. Ano, v základu je spousta pudru a jemnosti, ale i tam může na poslední nadechnutí dostat sekeru (Flannel) a omráčit vás.
Nedávno, už po seznámení se složením, jsem Flannel chytil v kancelářském výtahu od brutálního asi padesátiletého muže.
Vůně nezněla květinově a lehce.
Byla to tvrdá zelená hořkost sotva zjemněná fialkou nebo narcisem.
Kompozice má charakter a tento charakter není nesmělý.
Skutečně vůně Vikinga.

Závěr: Výdrž 12 z 10. Tkanina 9 z 10, složení 8 z 10.

Ferry74

Zaujalo mě několik špatných recenzí na webu o tomto parfému, a tak jsem se ho vydala najít a vyzkoušet! Tady je to hotové!!! Co na to říct...ani ti, co mě předešli, ji neslevují :) ale každý má svůj nos.... podle mě je skvostná! Velmi aromatická květinová úvodní vůně, výrazně senná, čerstvé květiny a suché seno, velmi jemná, ale vytrvalá, podle mého názoru se hodí pro všechna roční období, vyvolává představu teplé, čisté, vyžehlené flanelové látky, do které se zabalíte za chladných zimních nocí, evokuje představu divokých krajů se soumračnými zimami, jako je Island.
Naopak mi však její aromatická zelená vůně připomíná také léto a krémy po opalování.
Každý, kdo má nos jako já, ji může jen ocenit! Absolutní evergreen

Le Knows

Od dítěte byste neočekávali, že pochopí - natož aby si vychutnalo - sklenku jednosladové whisky. Stejně tak kubánský doutník by byl pro nezasvěcené zbytečný. Kaviár z Belugy, Foie Gras a šedý flanel Geoffreyho Beenea jsou chutě, které si člověk musí osvojit. Protože zatímco například čokoládové tóny gurmánské vůně si lze snadno okamžitě zamilovat, k tomu, abyste ocenili a vychutnali Grey Flannel, potřebujete zkrátka určitou úroveň sofistikovanosti. Je velmi dospělá. Vážně. Nadčasová.

ludwigchenier

Člověk by si myslel, že kombinace fialové a irisové barvy bude mít za následek něco mladistvě ženského, dívčího, jak to obvykle vídáme.

Grey Flannel je květinová bomba s fialkou, kosatcem, mimózou, růží, pelargonií a narcisem. Zároveň je to jeden z nejmužnějších siláků, které mám ve svém šatníku.

Je to také jeden z nejlepších poměrů cena/výkon v mé malé sbírce, protože kvalita je absurdní a cena jedna z nejlevnějších. Pro představu, v USA se dá 125ml lahvička koupit za zhruba 15 dolarů.

Tak koncentrovaný fialkový tón v parfumerii nenajdete, snad jen v Black Violet od Toma Forda. Skvělé je, že díky nesčetným tónům Grey Flannel získáte kompletní představu o rostlině, fialce s jejími květy, listy a kořeny.

V úvodu je květina v celé své kráse spolu s galbanem. Kromě těchto dvou tónů dodávají této fázi živost další citrusové plody, dotek neroli a nádech citronového bergamotu. Mnoho lidí nemá rádo začátek této krásné květinové chypre, možná proto, že je tak zastrašující.

Zhruba po 15 minutách začíná vynikat tělo parfému a právě tehdy je květinová hmota nejsilnější. Do popředí se dostává narcis a na chvíli se snaží bojovat s fialkou, ale malá květina nikdy neztratí převahu. Kromě toho petitgrain dodává vůni velmi zelené, téměř křupavé listy, možná peprné, jako listy fialky. Tato fáze trvá několik hodin, ale vše je tak krásně uspořádané... působí dojmem vlhkosti, jako ve skleníku.

V závislosti na dni a počasí si můžete všimnout toho či onoho květu ve střední fázi. Někdy je to růže, jindy pelargonie, v teplejších dnech mimóza. Vždy se však stává něco, co vypadá u fialky pudrovitěji, jako by květy byly pokryty vrstvou velmi jemného popela.

Po dlouhé době se objeví základ šedého flanelu. Nejprve cedr, podobný Rocky Mountain Wood, pak vetiver a následně mech s krémovou tonkou díky sňatku se santalovým dřevem. V této poslední fázi by se pozornost soustředila na kořen fialky.

Projekce je velmi dobrá a výdrž vynikající, na oblečení vydrží několik dní. Troufám si říct, že i po vyprání v pračce stále cítím stopy parfému.

Grey Flannel je natolik odlišná od všeho, co se dnes v parfumeriích objevuje, že stojí za to se s ní seznámit, už jen kvůli lekci z historie parfémů, kterou poskytuje. A navíc má nikovou kvalitu a inovaci za výhodnou cenu.

A kdyby se mě někdo zeptal, jestli je příbuzná s parfémem Green Irish Tweed od značky Creed, který se také zaměřuje na květy a listy fialek, hned vám to řeknu: NE!!! GIT je mladý vysokoškolák studující práva, oblečený v preppy stylu, zatímco GF je jeho otec, právník z renomované advokátní kanceláře, který si hraje na rozmazleného fracka, který chodí na univerzitu jen proto, že mu to tatínek nařídil.

Bofifa

Označení "levná" považuji za velmi nevhodné pro vůni, která je klasikou. Nehledě na to, že to není pravda, protože Grey Flannel může vonět na mnoho způsobů, ale v žádném případě není levná.

A aby bylo jasno, mám na mysli moderní verzi, tu, kterou dnes koupíte kdekoli.

Reformulace pochází z roku 1996 a v podstatě šlo o to, že původní verzi, která byla naprosto nekompromisní a dusivá fialová, vylepšili přidáním mechu a citronu, který jí dodává to kouzlo, které má dnes. Syntetika posloužila k vylepšení původní verze a učinila fialku jemnější a komplexnější. Mnohem lepší než většina nik.

Vůně Grey Flannel je všechno, jen ne syntetická. Je jednoduchá, nesmírně zelená a svěží. Z hlediska ceny je to výhodná koupě. Není přeplácaná a její projekce a výdrž jsou brutální. Má vše, aby byla dokonalým parfémem.

Tvrdit, že Grey Flannel - nebo Quorum - voní lacině, a to bez urážky, mi zní spíš jako snobský cenový předsudek než jako skutečná znalost věci.

Známka: 10. Klasika.

Bofifa

Mistrovské dílo za výjimečnou cenu. Rčení "levné není nikdy dobré" je nesmysl a svět parfémů to čas od času potvrzuje, když se objevují parfémy, které jsou předražené a jsou to nesmysly, a jiné, jako v tomto případě, které se prodávají poměrně levně a stojí mnohem víc, než kolik stály.

Grey Flannel je velmi mužný a elegantní koktejl, v němž je zelená a fialková vůně dovedena do extrému, s květinovým a dřevitým efektem s jadernou stopou a mimořádným trváním. Stačí několik aplikací a lidé vás budou cítit na dálku po celý den.

Dojem, který zanechává na svém nositeli, je dojem muže, který za sebou zanechává dobře vonící, sofistikovanou stopu, muže, který je duševně vyspělý a jistý sám sebou a svými hodnotami (což neznamená starý).

Čichová iluze, kterou za sebou s odstupem času zanechává, je, jak už někdo řekl, flanelová. Odtud jeho název.

Zdržte se její koupě pro módní mladé muže, kteří mají rádi vodní sporty a podobně. Tato je určena pro skutečné muže.

karlovonamesti

Přehled receptury Jacqueline Cochranové, která se vyráběla v letech 1980-1987:

Tato receptura je bezpochyby předlohou, podle níž byla vytvořena vůně Green Irish Tweed značky Creed, je jemnější, měkčí a zcela jiná než současná verze od EA. Otevírá se svižným citronovým tónem, velmi čistým a svěžím, zvýrazněným trochou galbana. Během minuty zasychá do mimořádně vyvážených akordů fialky, lístků fialky a santalového dřeva se sladkými tóny tonky. Za celá léta nošení a zkoumání vůní a jejich mnoha tónů jsem se jen jednou setkala s takto sladkým, zeleným a vyváženým mužským sušením, a to v GIT. Kdyby Cary Grant v padesátých nebo šedesátých letech nosil GIT, voněl by jako J.C. Grey Flannel. Jedná se o velmi specifickou harmonii mezi ionony a pravým mysorským santalovým dřevem, dokonale vyjádřenou v zapomenuté vůni.

Youtuberům, kteří natáčejí videa s výzvou Grey Flannel a znechuceně se tváří jako šroubováci, budiž odpuštěno, že ochutnali hořký zelený chypre (formule EA), který má více společného s Jacomovým Silences než s jejich milovaným Creedem. Kdyby tuto formuli vyzkoušeli, jejich kolektivní názor na Grey Flannel by se okamžitě změnil. Pokud na dně lahvičky uvidíte malou nálepku J. Cochran a na etiketě bude napsáno "Cologne: New York" (žádná "Paris"), nepřemýšlejte - prostě kupujte. Jedná se o čistý parfém extrait Grey Flannel, teprve druhou formuli v pětileté historii této vůně a velmi pravděpodobně nejstarší verzi, kterou kdy uvidíte.

Dodám, že ačkoli osobně dávám přednost verzi J. Cochran, miluji i verzi EA. Krásně voní a vždy ji budu vlastnit a nosit. Je to zkrátka úplně jiný chyprovník a dělat přímé srovnání mezi ním a staršími věcmi je přinejmenším trapné. Jeffrey Dame, bývalý viceprezident marketingu Sanofi v letech Grey Flannel (a člověk zodpovědný za přidání "Paris" na etiketu Grey Flannel), mě informoval, že některé lahvičky Cochran a Sanofi obsahují stejnou šťávu, protože lahvičky a krabičky se během firemních změn zachraňovaly, takže lahvička označená "Sanofi" může ve skutečnosti obsahovat vzorec Cochran, a tyto křížence šarží velmi pravděpodobně pokračují i v letech FF a dokonce i v prvních letech EA. To vysvětluje, proč jsou verze Cochran a FF Grey Flannel, no... čtěte dále.

Vzorec French Fragrances: Vůně je stejná jako u verze Cochran, ale s mírně ostřejší vrchní nótou (více galbanum-citrus). O něco snadněji k sehnání, ale pozor na možnost variací v této šarži. V této fázi historie Grey Flannel byl ve složení s methylheptinkarbenátem výrazně omezen fialkový tón, ať to stojí, co to stojí. Stále cítím spoustu sladké fialky, i když hodně sladkosti může být způsobeno kumarinem. V každém případě, pokud znáte dřívější inkarnace Flanelu, nečekejte zde velký rozdíl.

Montblanc
Individuel