Polo podle Ralph Lauren je Woody Chypre vůně pro muže. Polo byl/a uveden/a v roce 1978. "Nosem" za touto vůní je Carlos Benaïm. Vrchní tóny jsou Jalovcové bobulky, Bazalka, Pelyněk, Kmín, Koriandr a Bergamot; střední tóny jsouJehličí borovice, Kůže, Heřmánek, Pepř, Karafiát, Pelargónie, Jasmín a Růže ; základní tóny jsou Tabák, Dubový mech, Pačuli, Cedr, Vetiver, Pižmo a Jantar (ambra).
Přečtěte si o tomto parfému v jiných jazycích: English, Deutsch, Español, Français, Italiano, Русский, Polski, Português, Ελληνικά, 汉语, 日本語, Nederlands, Srpski, Română, العربية, Українська, Монгол, עברית.
Parfumér
Značka Ralph Lauren
Polo Zprávy
Kolekce Polo
Lidem, kteří mají rádi toto, se také líbí
Přeložené recenze
bradyyy12/12/23 01:33
Je to prostě pecka. Klasika všech dob.
Majestátní. Neomluvitelný. Mužná. Silný. Asertivní. Osvěžující.
Siláž, kterou z něj ostatní lidé mají, je opravdu kouzelná, a to i dnes. Nevoní zastarale. Vůně starého muže z venkovského klubu je tu stále v úvodu a když do ní zaboříte nos. Ale pro všechny nevědomé kolemjdoucí je svůdná, sebevědomá a mužná v tom nejlepším slova smyslu. Vaši kolegové se na ni budou ptát a komentovat ji - ne proto, aby vás informovali, že voníte jako stařec (jak se obávají neofyté Polo Green), ale spíše proto, aby se vás zeptali, co máte na sobě, protože se jim líbí. Chtějí si ji koupit pro sebe nebo pro své partnery. Tahle věc, zejména v silážní vůni, je neobyčejně živá, přitažlivá a osvěžující ve zdánlivě nekonečném oceánu generických modrých vůní, které absolutně nikdo nedokáže rozlišit (a všechny voní v lepším případě jako mladší bratr, v horším případě jako středoškolský exot, každé ženě mladší 35 let).
Není nic, co bych dodala, co by už nebylo řečeno...
...kromě toho, že prodavačka v Nordstromu zděšeně couvla, když jsem se jí zeptala na koupi lahvičky této legendární šťávy... hned poté, co jsme obě skončily s vyprávěním o naší společné lásce k Royal Oud.
Vykřikla: "Vy jste takový hezký mladý muž. Nechceš přece nosit Polo. Byla jsem 18 let vdaná za Polo Greena!" A tak jsem se na něj podívala. Dále mě informovala o tom, jak vůně v 80. letech musely být drsné, aby prořízly a skryly pach cigaret v barech/na návštěvnících barů.
Dále se mi to dál snažila rozmluvit a nechala mě ochutnat téměř každou další vůni v obchodě. Strávila jsem tam asi hodinu a půl. Ne proto, že bych ten den měla v úmyslu koupit si něco jiného než Polo, ale proto, že si nikdy nenechám ujít příležitost, kdy můžu mít nos na spoustu vůní a povídat si o nich s někým, kdo je do nich stejně zapálený.
Na konci naší ochutnávkové exkurze, která se rozprostírala po dvou oddělených částech obchodu, kde se nacházely vůně, si vyžádala přivonět ke klasickému Polo, které jsem na začátku naší cesty testovala na levém zápěstí... zřejmě v poslední snaze mi to rozmluvit... pokračovala, že na mé kůži voní "úžasně", a žasla.
Tím vším chci říct dvě věci: Zaprvé, tuhle potvoru miluje opravdu každý, pokud máte dost chlupů na hrudi, abyste se dostali přes otvor. Ale lidé se ho neprávem bojí, než ho vyzkouší na vysoké škole. A za druhé, kupující pozor... pouhý závan může u rozvedených žen starších 45 let probudit dřímající posttraumatickou stresovou poruchu.
Užívejte si a noste s důvěrou. Vždycky budu mít po ruce nějakou lahvičku. Všechny pověsti o ní jsou pravdivé (a legendární).
Už víte, do čeho jdete.
A konečně, nenechte se znepokojit spekulacemi o reformulacích. Tato věc stále funguje na absurdně vysoké úrovni a voní prakticky identicky, akordeon za akordeonem, se starou věcí. Možná se jí kdysi s pádem dubového mechu okrajově snížila účinnost, ale to je naprosto bezvýznamná stížnost, když uvážíte, že současné složení stále funguje mnohem lépe než cokoli, co si myslíte, že byste v dané situaci mohli potřebovat. Pro 99 % lidí, kteří nosili starou verzi, voní velmi podobně a je okamžitě identifikovatelná. Pokud jde o projekci, siláž a výdrž, nikdo, kdo ji skutečně nosí, si nikdy nebude stěžovat. Je stále divoce silná a dlouhotrvající, a to jsem čichal k vintage šťávě.
Kupte si ji, strávte s ní nějaký čas a poděkujte svému otci a svým dědům, že ji nosili. Jinak byste tu možná nečetli tuto recenzi.
Decoverto11/04/23 02:49
Jak krásně voní? V jednu chvíli se ocitám na deštěm zmáčené louce pod několika staletými duby - z komína vzdáleného statku se line vzdálená vůně balzamikového lesa. A já tam sedím a rozjímám. Stará vůně? To bych neřekl, věčná vůně. Vůně, která má všechno. Okysličující, řekl bych.

Adrianocampos06/22/23 05:11
Nepřišla jsem sem mluvit o parfému. Ale abych vás přiměl k zamyšlení: co je to parfém starého muže? Pokud tento termín používáte, máte k milovníkům parfémů daleko. Prostě jen následujete módní vlnu a nosíte to, co je zrovna v módě. Pokud je dnešní trend sladký, jste mravokárce. Pokud je zítřejší trend dřevitý, budete termit. Parfémování je sňatkem mezi vaší osobností a vůní parfému. A to natolik, že se snažím vyrábět své parfémy z esenciálních olejů. Budu s tím mít hodně práce, ale nespěchám se to naučit. Je mi líto těch, kteří považují parfémování za stařeckou vůni. Chybí jim osobnost, aby se ve vůních viděli, bez ohledu na názory ostatních.
Davide Anteifra10/12/21 21:46
Nákup číslo tisíc z počátku 80. let. Výhradně zimní vůně. Zelená" tabáková kůže, balzamická na n-tou moc, hutná, prudká a velmi vytrvalá. V čisté síle v úvodu překonává první verzi Kouros. Víc k tomu neřeknu. Vlastně ano: jaké nestydaté štěstí, že jsem měl tu čest vyzkoušet všechny ty příšery minulosti, protože to byly skutečné příšery.

14ME07/29/21 10:58
Neposlouchejte recenzenty, kteří neustále omílají, jak jsou předchozí verze lepší (což je obecně dobré pravidlo na stránkách Fragrantica). Současná verze je naprosto nádherná a funguje neuvěřitelně dobře. Pokud chcete strávit život honbou za stíny minulosti, která se už nikdy nevrátí, je to v pořádku. Ale neodrazujte lidi od toho, co je tu teď. Je to nádherná vůně.
gargaum12/12/19 07:20
Je mi jedno, jestli je to "velký chlap" nebo "alfa samec", jestli je to "dobyvatel" nebo "zastaralý".
Faktem je, že tento parfém má neuvěřitelnou kvalitu, vlastní osobnost a připomíná mi přírodní, rustikální vůně, spojení s přírodou, venkovem, které mi dělá radost po celý den.
Nenosím Polo pro konkrétní příležitost nebo abych oblékla nějakou personu.
Je to věc, kterou nosím pro sebe, abych se cítil dobře.

Alcher03/31/18 06:31
Recenze od 55letého muže. Vzal jsem si ji, abych si vzpomněl na svá mladá léta, kdy byly parfémy komplexní, dlouhotrvající a měly výraznou genderovou identitu. Bohužel jsem v té době toto Polo nevlastnila a nemohu se vyjádřit k tomu, jak moc se nový výrobek liší od prvních verzí. Důležité je, že tato vůně zachycuje vůni té doby. Nebudu tvrdit, že je odtamtud nejlepší, ale faktem zůstává, že je to ta vůně. Doporučuji mladým lidem, aby ji vyzkoušeli už jen kvůli svému rozvoji. Nedoporučuji ženám -))))). Naprosto mužný parfém, až muţský, v dobrém slova smyslu. K jeho nošení by měly být široké kalhoty a bunda ze silné kůže. Vypasované košile nejsou vhodné, svetr potřebuje velký úplet a samozřejmě všechna přírodní vlákna-). To je vůně muže s čepem, na kterého se můžete spolehnout, který si nedělá z manželky skrýš a dává jen tolik peněz, kolik rodina na všechno potřebuje. Kancelářští křečci se k tomu nehodí. Ani návštěvníci glamour klubů. Představuji si to na důstojníky, kvalifikované dělníky, inženýry v terénu a podobně. Já sám ji využiji jen výjimečně, protože jsem v dobách této a podobných příchutí žil aktivním dospělým životem, už mě to nezajímá, ale přesto je hezké vidět, že ještě něco opravdového zbylo.....
Bofifa12/04/17 18:15
K napsání této recenze mě přiměly dvě věci: za prvé, když jsem viděla, že Polo bylo několika lidmi v soutěži Fragrantica zvoleno jako jeden z "nejhorších parfémů, které kdy byly vytvořeny", což mě ranilo u srdce. A jednak si z různých důvodů uvědomit, že to byl parfém, který jsem si koupila za peníze vydělané prodejem své první dýmky.
Nezdá se to, ale je těžké ho sehnat. Ve většině parfumerií je téměř vždy jedním z těch, které chybí v regálu Ralph Lauren. Špatné časy pro klasiku zlatého věku. A taky není zrovna levná. Každopádně je to podle mého názoru vedle Polo Sport to nejlepší, co kdy Ralph Lauren vyrobil.
Je to dřevitá linie parfému s poměrně výraznou vrchní nótou borovice a pačuli. Voní přírodně, aniž by byla zidealizovaná. Mechová, kořeněná, až bažinatá, postupně přechází do kouřových, tabákových, kožených poloh, vydává zelené jiskry a různá zákoutí, v nichž se lze ztratit.
Zkrátka nemá nic společného s tím, co se nosí nyní. Je to parfém, který by používali muži jako Paul Newman nebo Clint Eastwood. Osobně si myslím, že Polo uvažuje na základě drsné, upřímné a velmi zralé mužnosti. Není to samozřejmě pro děti a není to pro navigaci v moderní době. Víc než o parfém jde o osobní postoj.
Zařadil bych ji do středu mezi Esencia de Loewe a Quorum. Není tak svěží jako první, i když má své jasné body, ani tak strnulá jako druhá. Dá se nosit téměř ke každému oblečení a myslím, že se dá nosit při každé příležitosti.
Je třeba jasně říci, že nikdy nebyla tak silná, jak se o ní říká. Ti, kdo o ní mluví jako o šelmě, se podle mě nechávají unést tím, že je to silná, plná vůně. Na vrcholu však nevydrží déle než dvě hodiny; pak se uvolní a zůstává na kůži (spíše jako druhá kůže) velmi dlouho.
Už dlouho jsem ji neměla na sobě. Poslední lahvičku jsem si koupila v roce 2014. Nedávno jsem šla na večeři do bytu kamarádky. Jedna osoba přišla pozdě, a jakmile prošla dveřmi, řekla mi: "Věděla jsem, že jsi tady, protože celé schodiště je po tobě cítit." A já jsem se na ni podívala. Tenhle detail se mi líbil, v podstatě proto, že jsem si jistá, že za tu dobu, co ji znám, jsem ho do té doby nikdy nenosila. Což mě přimělo uvědomit si, jak monotematický jsem ve svém parfémovém vkusu.
A taky že bychom možná neměli přikládat takový význam stopě, cítit ji nebo ne, snažit se ji měřit téměř na tisíciny mikronu. Nepřipadá mi přitažené za vlasy, že je to tak jednoduché, jako že nás lidé vždycky cítí, ale nikdy nám to neřeknou.
Dario4001/30/17 13:34
Správně anglicky, ve všech ohledech.
Vznešená, elegantní, zdrženlivá, pro opravdové lordy... především tabák (dýmka), kůže (sedlo), jalovec a borovice (dřevo) a zvířecí pižmo (kůň). Zdá se to neuvěřitelné, ale nos tohoto zázraku myslel opravdu na všechno a výsledkem je triumf. Kontrastní květinové tóny v kombinaci se silným a rozhodným pačuli dotvářejí mistrovské dílo, aromatické a vytrvalé... Lov na lišku skončil, je čas na čaj!
Flogger08/19/15 22:25
To není můj styl - cypřiše. Nedokázala jsem se spřátelit ani s klasickým Bogarovem (nevím, jak vintage, ale moderní verze jsou pro mě hodně kýčovité), ani s Aramisem (musela jsem ho dát pryč, nepoznala jsem rozdíl, nevěřím tomu. Opět moderní verze). A tady přišlo navíc objednané Polo a já opět litovala, že jsem si koupila velké jméno. Na rozdíl od dříve zmíněných je však vůně nesmírně přirozená. Je to jako odvar z borových větviček, bylinek a květin, i když ho vypijete...
Bylo to na začátku jara, před půl rokem. Tak zůstala těch šest měsíců na poličce, zapomenutá, nepotřebná a bezcenná, jako jízdenka na autobus v kapse oligarchy.
A nedávno jsem se rozhodl, že se znovu prověřím, jestli jsem s Pólem kompatibilní, a stal se zázrak! Buď je to infuzí, nebo mnou, ale už měsíc je to jedna z mých nejoblíbenějších vůní. Pokud ne moje nejoblíbenější (fahrenheit, bez urážky).
Nemám pochybnosti, kam ji nosit. Odpověď je stejná - cokoli. Je to vůně pro mě, ne pro ponocování před zbytkem lidstva. Také ji mám moc ráda na noc. Přenáší mě z šedivého, zakouřeného, špinavého severského města do nedotčených zelených houštin, ponurých, temných, ale pro plnohodnotný život tolik potřebných.
Moje Polo není otevřená louka, kolem které cválají koně. Je to divoké neprostupné houští s leshimi, vodníky, mořskými pannami a dalšími zlými věcmi.
Nosím ho jen pod oblečením. Pro sebe. A usmívám se.
Marcelo Orsi01/15/15 11:04
K takovému parfému jsem velmi nedůvěřivá, protože ho znám a nosím už přes dvacet let.
Polo Ralph Lauren je děsivě mužný, neexistuje žádná střední cesta.
Zpočátku může u prvních nositelek vyvolat jisté nepohodlí, protože se na ně valí jako silná, invazivní borová bomba.
S přibývajícími hodinami se parfém uklidňuje a odhaluje méně agresivní nuance, ale stále není o nic méně mužný.
Je to vůně, která se vnucuje a neměla by se kupovat potmě. Tento parfém se nejlépe hodí do formálních, strohých, opulentních situací.
Před časem trh ovládl unisex koncept, na kterém nevidím nic špatného, ale Polo pochází z ortodoxnějšího ročníku, kde byly hranice mezi mužským a ženským zřetelnější.
Takže si to ujasněme, je to parfém, který voní jako muž, muž, který nutně nepřestává být nebo předstírat, že je moderní, ale hrdě vyznává určité staré patriarchální hodnoty.
Nikdy neopustil mou sbírku a nikdy ji neopustí!
massmurderer10/28/14 16:09
Myslíš, že bys zvládl život germánského barbara na přelomu čtvrtého a pátého století? Chudák ty, v neustálé válce s Římem, zatímco tvou zablácenou vesnici z hlíny, klacků a dřeva postupně obsazují a infiltrují germánští Gótové, Sasové, Frankové a Vandalové prchající před obávanými Huny, kteří se Evropou proháněli z ruských stepí na hřbetech statných a dobře vycvičených koní a rozbíjeli na kusy jednu vesnici za druhou, než zotročili ženy a usekali mužům hlavy? Opravdu byste se dokázali ohánět válečnou sekerou jednou rukou? Opravdu byste dokázali bránit svou rodinu před náporem za nekonečným náporem čekajícího chaosu a smrti? Odpověď? Ne, pokud se nedokážete vytasit s touto mužnou bestií vůně.
Nevěnujte pozornost image venkovského klubu, přátelé, Polo, protože tohle nejsou gentlemanské hry na Chelsea Commons v západním Londýně kolem roku 1910. Tato vůně je brutální, zemitá, temná a taneční borovice jako ta, která pokrývala celou severní Evropu před 12. stoletím. Tyto lesy jsou vlhké a mechové od neustálého podzimního deště a mrholení, zachycují mlhavé chladné ráno a rozkládající se listí na zemi. Jedná se o listnatý a suchý tabák srolovaný se spoustou asijského koření právě z lodí portugalských a holandských obchodníků, kteří se vrátili z Malajsie a Indonésie. Vršek je jako výlet do staré lékárny, plný léčivých panáků bylin a kořenitých, zemitých odvarů, které se často kouří a polykají, ale stále je obklopuje aura tajemství, pokud jde o jejich skutečnou léčivou funkčnost. První hodinu je to drsné a staromódní, než se zklidní do fantastické směsi suchého tabáku a vlhkých dřev, která byla ve své době zcela unikátní a konečně dodala americkému designérovi důvěryhodnost v odvětví, jemuž dominovali Francouzi, Španělé. Italové, Němci a Britové (prostřednictvím jejich uvedení do výroby vůní Portugalci), dokud Polo nevypustil na kupující veřejnost toto špinavé hraničářské dřevité monstrum. Máte rádi hřejivé koření, zemitý tabák, bahnité kořeny, zelené a vlhké rozkládající se dřevo v pozdním večeru jen pár stupňů nad nulou? Tohle je jedna z těch vůní, které skutečně zachycují kousek starého světa střední Evropy dávno předtím, než tehdejší globální trh dal vzniknout vykácení většiny lesů a hanza zavrhla mnoho místních dialektů a jedinečných mýtů a vnutila germánským národům globální konformitu, Tato vůně připomíná kouř z ohniště, společný les hned za panským sídlem, vůni potu a potu smíšenou se ctí a čistou mužností po návratu z celodenní práce na poli, kdy táhnete voly řádek za řádkem. Toto je jedno z přelomových vydání vůní za posledních 50 let, vzalo si na paškál plány Paco Rabanne a Halstona a koketování s mechovými, zelenými a kořeněnými tóny a rozmetalo střechu této matky jako George Clinton. Pokud jste skutečný zálesák, muž, který se nebojí spát ve stanu na ostrově Kodiak u pobřeží Aljašky obklopen medvědy grizzly ze všech stran, a přesto jste dokonale příčetní a ani na okamžik se nehodláte obávat možných negativ, tohle je vaše vůně. Polo je jedna z mála, která si skutečně poradí s obry mužnosti na zemi, jako je Paul Bunyan, aniž by omezovala tu vnitřní bestii uvnitř. Výdrž je stále vynikající, 8-14 hodin v závislosti na ročním období a ročníku vašeho flakonu, ale s postřiky se držte při zemi, maximálně 2-3, nejlépe poctivě 1-2, protože tahle vůně může být invazivní, pokud není držena trochu na uzdě a hlídána před mladší generací, která není zvyklá na oblaka tabákového kouře vířící po nočních barech. Polo je klasika, která možná v posledních dvaceti letech ztratila hodně na popularitě s novou vlnou svěžích a čistých vůní, ale je přátelskou připomínkou toho, jak talentovaným umělcem vůní Carlos Benaim vždy byl.
paloma1203/12/14 07:23
PRO TOHO, KDO ŘEKL, ŽE PÓLO JE PRO MUŽE PO PADESÁTCE HA,HA NEVÍ, O ČEM MLUVÍ!
JE TO SUPER KLASIKA, PRO MUŽE, KTERÝ SI JE JISTÝ SÁM SEBOU, ELEGANTNÍ S NOBLESOU; MÉMU MUŽI JE 30 LET A OD SVÝCH 20 LET JI NOSÍ, ZAMILOVÁVÁM SE VÍC, KDYŽ JI NOSÍ, VELMI BOHATÁ, JE TO VELKÁ KLASIKA, NIKDY NEVYJDE Z MÓDY, PRO ŽENY, KTERÉ SE VYZNAJÍ V DOBRÝCH PARFÉMECH, JE TO IDEÁLNÍ DÁREK PRO TOHO MUŽE, KTERÝ SE MÁ RÁD!
JE PRO MUŽE, NE PRO MALÉ MUŽE, HA HA!
priethcallas09/12/12 15:18
V roce 1978 se zrodilo několik skvělých klasických pánských parfémů, jako Azzaro pour Homme, Lagerfeld Classic, Loewe for men, Van Cleef and Arpels pour homme, Vetiver by Puig a samozřejmě můj milovaný POLO RALPH LAUREN, první Polo, originální Polo, Polo verde nebo Polo green, jakkoli tomu chcete říkat.
Borovice (borovicové jehličí), mentol (nevím, která z bylin uvedených jako vrchní tóny vyvolává tento dojem, ale vyvolává), kůže, tabák. Neuvěřitelná výdrž a stopa, velmi dlouhotrvající, jakou měly mnohé parfémy té doby (což mi u dnešních parfémů chybí). Je hutná, těstovitá. Určitě není pro někoho mladého, chce to vyzrálost, řekla bych, že se hodí spíš pro někoho nad 35 nebo 40 let. Kvůli hustotě mi přijde vhodná na zimu, ale kvůli zelenému pruhu by se dala použít i v jiných ročních obdobích, ale vyvarujte se přehnané aplikace, stačí pár aplikací nebo tři (v létě nebo v horkém podnebí možná jedna nebo dvě). Je to parfém na den, do kanceláře nebo na důležitou událost, který předpokládá důvěru.
Bernhard Roetzel, autor knihy Gentleman (2005, vydalo nakladatelství Konemann, Tandem Verlag GmbH), o tomto parfému říká: "Prodej vůně je často ovlivněn designem flakonu a jménem jejího tvůrce. V tomto ohledu dosahuje vůně Polo Ralpha Laurena mezi fanoušky značky velmi vysoké ceny. Kdo nezná značku Ralph Lauren, pravděpodobně na tento flakon narazí jen náhodou. Na druhou stranu těm, kteří oceňují styl tohoto návrháře, se bude líbit i jeho toaletní voda.
Fereiro01/08/11 13:45
Možná jedna z nejpřirozeněji znějících vůní v mé sbírce. Počáteční akord je silný, zelený a svěží. Je to jako když brzy ráno na orosené louce natrháte čerstvou šťavnatou zeleň a pak ji třením odšťavníte - zhruba tak nějak to vypadá. Pak se v dalším akordu vůně pomalu zjemňuje, stává se sladší a projevují se jen tóny tabáku, borovice a snad i nějaké květinové nuance, těžko je rozeznat. A závěrečný akord je můj nejoblíbenější - je to oblíbená, stará dobrá kožená bunda nasáklá tabákem. Sice momentálně nekouřím, ale s tímto nastavením souvislostí souhlasím :) Ať už je to jakkoliv, tak se mi to líbí. Přece jen je to opravdu mužná vůně. I když se o ní říká, že: "fuj, ta je jen pro dědečky a líbí se jen babičkám" nebo "co to meleš, vždyť je to repelent pro mladé holky", ve skutečnosti 30 let jejího vítězného tažení mluví za vše. Jiná věc je, že ne každý se dnes odváží dát si ji na sebe, i když v hloubi duše přiznává, že ji zbožňuje. V dnešní době existuje jen málo vůní, které vyjadřují skutečnou mužnost. Možná právě tato pravá mužnost Pola děsí mnohé "organizace jemných duší" éry Dom-2. Seberte tedy odvahu, zavřete oči a pusťte se do toho. Vždyť jde o klasiku, která své právo na život prokázala mnoha generacím obdivovatelů. Takových vozů, jako je Polo, už není. Kdo má vkus, ten ho ocení. Ti, kteří si to neuvědomili, no, co se dá dělat, je třeba dospět. :) O vytrvalosti a slivovici se rozepisovat nebudu, když už je toho tolik řečeno :).
Aktualizováno: Konstantin71, díky za pozitivní ohlas, ale myslím, že to není to podstatné. :) Nejspíš jde o minimální popularitu vůně: poslední dobou ji nosí málo lidí a navíc se nedá koupit v maloobchodě, jen na internetu a to ještě ne všude. Proto tu nejsou žádné názory. Podívejte se na diskuzní vlákno k tomu samému Shalimaru - co epických postulátů nepíšou, ale tuhle "písničku stejně neudusí ani nezabije". :) A o nedávných vášních na Black XS vůbec nemluvím )))).
UPD
Spíš takhle: všechny ostatní Polo jsou deriváty této vůně. Tato vůně dodnes vlastně zůstává ikonickou vůní značky, vlajkovou lodí, chcete-li. Je jako Aramis pro Aramis. Myslím, že není úplně správné srovnávat ji s Purple Label, protože ta už je současná. Člověka by nenapadlo srovnávat klavír s pianem. (Tím neříkám, že Purple Label je špatný).
Aktualizováno: Mimochodem, v dnešní době citrusů a akvatiků je to podle mě ještě provokativnější než v 90. letech. :)Přibližně stejnou reakci okolí očekáváte, pokud si na sebe vezmete stejnou Grey Flannel. Pro moderní nosy je to nečekaný tah ve vývoji událostí, takže divně vypadající all..... ))) A s Bogartem se myslím obecně Polo nedá srovnávat, protože no, jsou jiní. Dost odlišné. Polo je silný piniový chypre a tohle je jasný fougère, s nějakou mýdlovou drsností v úvodu. A Polo zní výjimečně přirozeně, spíš než Bogart našich dnů.
Room 1015
Jeroboam
Kun Amo
Silence of the Lakes od Aura of Kazakhstan: Tajemství pěti jezer
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta
Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)
Šťastné a veselé Vánoce 2023!
20. narozeniny ELNINO
DS & Durga Deep Dark Vanilla: Vanilka opěvovaná grilem