Zino Davidoff Davidoff pro muže

pačuli
balsamico
levandule
růže

Zino Davidoff podle Davidoff je Orientální Woody vůně pro muže. Zino Davidoff byl/a uveden/a v roce 1986. "Nosem" za touto vůní je Michel Almairac. Vrchní tóny jsou Brazilské růžové dřevo, Levandule, Šalvěj muškátová a Bergamot; střední tóny jsouRůže, Pelargónie, Jasmín a Konvalinka ; základní tóny jsou Pačuli, Santalové dřevo, Vanilka a Cedr.

Brazilské růžové dřevo

Konvalinka

Santalové dřevo
Cedr

Glyph

Nechápu recenze, které si stěžují, že je to málo jako Beau du Jour od Toma Forda. Proč by měla být? Vznikla několik let předtím, než Tom Ford vůbec vydal svou řadu vůní. Nebyla vytvořena proto, aby byla klonem čehokoli.

Je to něco vlastního - je naprosto nádherná, ale je to vintage, a ne z niche linie. Téměř jako samozřejmost bude mladším nosům připadat staromódní: je krémová, bohatá a luxusní. (BdJ má podobné složky, jako je levandule a pačuli, ale je mnohem rafinovanější a střídmější.)

Pokud chcete BdJ, pak si ušetřete penízky a skutečně si kupte BdJ, nebo si kupte záměrný klon BdJ a stěžujte si na něj. Ale nemá absolutně žádný smysl si stěžovat, že tato krásná levná vůně není pozdější drahá vůně.

miguelvieirag0

Pro mě je tato vůně přesným překladem elegance. Je mi 27 let a nesmírně si vážím všeho, co je retro, ale nerezignuju na kvalitu a chápu význam současnosti. Muž, který nosí tuto vůni jako svůj podpis, má nejen dokonalé držení těla, ale je také nesmírně zdvořilý, svůdný, charismatický a milý. Je to muž, kterého chce mít každý vedle sebe, muž, který okouzluje.

Junerain1975

Přezkum se týkal dávky z března 2022.
Jsme na půli cesty mezi Anteusem a Pi, procházíme Egoiste a Le Male, s mírnými odbočkami do oblasti A*Man, a narážíme na tuto velkolepou neposlušnou, která v sobě nese zárodky mužných gurmánů, kteří budou, ale zůstává uprostřed osmdesátek a jedním okem pomrkává k mladé módě a druhým ke klasičtějším,nepohrdne loveckými oblečky, které jsou velmi Polo Green, s nádechem doutníkového tabáku a civetu, který není deklarovaný, ale podle mého názoru je velmi znatelný, velmi osmdesátkový v očekávání jejich přítomnosti, ale mnohem méně hlasitý a nestoudný než v mnoha jiných současných výtvorech.A pak balzamické tóny, květinová sladkost, nádech mastku, který zjemňuje, dotek pikantní vanilky, která se snoubí...
Je to skutečně mnohostranná vůně, Zino, natolik, že ji považuji za unisexovou ve více ohledech, přeformulovanou mnohem lépe než jiné (mám na mysli současnou Roma Uomo, o které snad ještě něco napíšu), dceru své doby v pojetí, ale futuristickou v provedení, pohlížející na věci s nadhledem.
Dokonalý zimní protějšek Cool Water, ve svém úsudku budu asi ovlivněn, ale podle mého názoru existuje logická nit spojující tyto dva dlouho prodávané Davidoffy, především v tom, jak se oba vyvíjejí s velkou přirozeností, a možná i v nějaké stěžejní shodě (nejsem technik a pokud se mýlím, omlouvám se, ale zdá se mi, že je to tak).
Ne pro všechna podnebí a ne pro všechny příležitosti, ale k mé hrstce zarytých partyzánů, hrdých dinosaurů, zarytých odpůrců moderního statu quo, se Zino plně zasloužil.

SenselessReviews

"Zino" je voňavý ekvivalent Billa Clintona, který vám podává doutník. Nejste si jisti, proč ho dostáváte a proč divně voní, ale jdete s ním.

"Zino" tu pro mě byl vždycky. Když jsem se rozváděla s proslulým transvestitním akrobatem Dingy the Bendable, přicházela jsem večer domů a stříkala "Zino" na každý centimetr svého těstovitého těla. Pelargonie mi zvedala náladu a šimrala mě na mechu.

Někteří říkají, že "Zino" je zastaralý, zrnitý polaroid nahé Rue McClanahan ve světě porna s vysokým rozlišením. Ale na jeho klasickém stylu něco je. Nastříkám si ji a voním jako Jean-Claude Van Damme po kickboxerském zápase s obří krabicí Tide. Jinými slovy, mužně!

Udělej si laskavost, juniore. Odlož lízátko a vezmi si "Zino"!

Selene

Dnes se chci přiznat, že Zina miluju a že spolu skvěle vycházíme...

Zpočátku jsem se ho docela bála, recenze o něm obecně mluvily dobře, ale byl zařazen jako "zralý" parfém pro muže nad 50 let. A protože jsem si ho mohla koupit jen naslepo, myslela jsem si, že riskuji svůj život.

Ale... Nedávno se mi podařilo sehnat pár kapek starého Givenchy Gentelman, který jsem si báječně užil... A tak jsem si řekla: Když jsem zvládla Gentelman, proč bych nemohla zvládnout Zino (?).

A udělala jsem dobře, že jsem se řídila svým instinktem, protože někdy to člověk musí udělat, místo aby tolik četl nebo překypoval dohady, nakonec, když se mi to nebude líbit, tak se to prodá...

Ale tenhle bych neprodal ani za nic na světě. Jediné, v čem jsem byla opatrná, je pořízení verze, kterou říká Lancaster, a ne té nejnovější od Coty (nevidím moc kritiky na nedávnou "polepšovnu", zvlášť když Lancaster byl součástí Coty, ale někdy volba nejnovějšího vzorce může dopadnout dobře i špatně, člověk nikdy neví, Lancaster zněl lépe).

Pojďme si povědět něco o parfému: Zino je záblesk pačuli velmi dobře provedený, na začátku houževnatý/vonný, s nádechem levandule/dřeva. Po chvíli si tato luxusní vůně dává prostor také k tomu, aby vám ukázala svůj květinový buket s pelargonií/růžovou. A kdybyste o ní ještě pochybovali, zakončuje svou poslední scénu sametovým santalovým dřevem hej, lehce nasládlým, tuším, že díky přítomnosti vanilky, která sice nevoní jako vanilka, ale dodává jí ten krémový nádech.

Teď by se nabízela otázka k řešení, zda tak dobře dosažená vůně s kvalitními složkami musí být nenapravitelně zralá vůně, protože je intenzivní ve svém pačuli nebo dřevu(¿?).
Zařaďme ji do této kategorie právě proto(?).

Celkově mi Zino připomíná vintage Gentelman (až na to, že ten má civet a také zemitou kůži, což ho činí náročnějším na nošení). Zino jde na pačuli, které je stejně intenzivní, ale více květinové/dřevité a jemně bylinné (což také připomíná vintage dědictví, zejména na začátku a na konci, protože ve většině jeho vývoje vidím u Guerlaina kořeněnou stránku více zasahovanou citrusy).

Je pravda, že vůně je subjektivní, ale no tak, lidi, takhle zralá mi nevoní!
Ano, řeknu, že jsou staré vůně tak špatně přeformulované, že jsou pro nos štiplavé, syntetické, kovové, nakonec zestárnou. Ale tahle Zino je špičková kvalita, obzvlášť v této době, kdy opět kralují čistokrevné aromatické látky.

Pokud je představa mládí vonět jako kořeněný atomový bonbon, přilepený na krku, ultra generický jako Savage Elixir nebo Pure XS, pak zůstanu u Zina celý život.

11Mic22hael33

Zino by měl být uznán za jedno z mistrovských děl parfumerie všech dob. Neměla by být posuzována podle silných vrchních tónů hned po nastříkání, protože její proměna s odstupem času je tím, v čem se odehrává kouzlo. Nejdůležitější částí každé vůně, podle které by měla být posuzována, je její zaschnutí a aura vůně, kterou vydává v okolí. Dejte vůni Zino čas na rozvinutí a zažijete vonnou stopu té nejkrásnější kombinace pačuli, růžového dřeva a šalvěje, která vás zaujme, a to v dobrém slova smyslu. Zdá se, že všechny nejlepší vůně mají ten 120 decibelový HLASITÝ úvod, který někdy nutí nezkušené nosy zděšeně couvnout. Kdyby jen znali správný způsob, jak tyto klasiky studovat. Musíte mít trochu trpělivosti a přestat k ní strkat nos přímo nahoru, protože tak ji ostatní neucítí. Budou cítit stopu, kterou kolem sebe zanecháváte a která se mísí se vzduchem. Tak byste ji měli cítit i vy. Nesnáším, když vidím, jak lidé přicházejí o velikány všech dob, jako je Zino, svými předčasnými soudy a rychlým zavrhováním kvůli nesprávnému testování a nedostatku trpělivosti. Život je příliš krátký na to, abychom přicházeli o takový luxus, jako je Zino Davidoff.

OlfatoLiterário

Je to exploze dřeva, vanilky, květin a levandule.

Je to typický parfém z 80. let, tedy z doby, kdy se běžně (a dokonce módně) kouřilo, vařilo se na sádle a do fazolí se dávaly "škvarky z vepřového bůčku", smažené jídlo bylo "zdravé", sladkosti se vyráběly z cukru a kondenzovaného mléka, všechny domy, kanceláře, bary, restaurace a úřady měly nábytek z pravého dřeva (takového, jehož vůně se mění podle počasí, teploty a denní doby) a vidět zahrady a sady u domů a na ulicích bylo přirozené.

V té vzdálené době, když jsem byl dítě, vonělo všechno, a proto musel být každý parfém silný, právě proto, aby vynikl nad vůněmi všedního dne.

Zino tento účel splňuje: silný, mužný parfém pro určitý typ muže, který seděl v čele stolu, jedl nejlepší část kuřete a byl "vševědoucím tatínkem".

Koupila jsem si dekantér tohoto parfému a brzy jsem zjistila, že není pro mě. I když je mi přes čtyřicet, jsem spíš jako "hloupý tatínek" prasátka Peppy. Žádné zápory ani krize: jiná doba, jiná mužnost, prostředí bez zápachu, low carb, grilování, "zero sugar", MDF a plastový nábytek, syntetická tráva a žádné večeře v saku.

Ale tady jsem byl příjemně překvapen: Zino mě katapultoval přímo do dětství a přinesl s sebou vzpomínku na mého otce, který zemřel v roce 1989.

Můj otec vůni Zino nikdy nenosil, ale nějakým zázrakem čichové asociace, pravděpodobně díky tónům společným pro tehdejší parfémy, krémy na holení a pleťové vody, se mi naskytla exploze spících vzpomínek.

Pokud duch vane, kam chce, parfém nás přenese do jakéhokoli času/prostoru a můj otec se vrátil na vlnách vůně.

Zino je pro mě tedy stroj času, můj soukromý Delorean.

Je to jako zavřít oči a nosem si přivolat čas, který se už nevrací, ale žije dál ve vzpomínkách.

Ach, ty paradoxy nostalgie!

Diemosaurus

Poté, co jsem již dopila nejednu lahvičku Zino, přátelé, musím říct, že je lichotivější než některé novodobé vůně. Patří k těm, které mám opravdu ráda a brzy si je koupím znovu. Nosila jsem ji v nejrůznějších podmínkách, co se týče teploty a vlhkosti, včetně dokonce pekelných veder, a stejně jako Z-14 mě mnohokrát, mnohokrát překvapila svou všestranností, komplexností a vrstvením, jak se rozvíjí. Je to skutečné mistrovské dílo, jsem moc ráda, že se stále vyrábí, a jsem ráda, že jsem se nenechala odradit jejími podivnými vrchními tóny a dala jí jednou šanci. Řeknu to takhle: tato vůně je ekvivalentem švýcarského nože pro muže! )

P.S. K výdrži a stopě řeknu jen tolik, že pokud vám Zino nestačí, máte něco špatně s čichem, přátelé.

P.P.S Přátelé, budete se bát. Teď jsem se dočetla, že Johnny Depp nosí Zino (jeho signature vůni) už mnoho let (od prvního vydání) a první reklama na Zino byla natočena na píseň Jamese Browna - It's A Man's Man's Man's World. )

Flogger

Zino je jedna z mála vůní, která voní mnohem dráž, než kolik za ni výrobce požaduje. Mnohem dražší. Kvalita složení je úžasná - žádné syntetické látky, žádné laciné parfémy, což mají dnes na svědomí téměř všechny značky, které prodávají své prací práškové kompozice za mnohem vyšší ceny.

Neřekl bych, že Davidoff je "moje" značka. Stejnojmennou vůni od Edouarda Flechiera znám jen zběžně, pár mililitrů z karafy mi dalo jen rámcovou představu o její vůni. Cool Water a její nesčetné flanelky nejsou moje parketa. Není to vůbec moje parketa.

Zino je naproti tomu jiná záležitost. Hustá a teskná, dřevitě kořeněná, zahaluje a vytváří kolem nositele určitou auru, obraz. Dnes oblíbené slovo "opilý" se k ní příliš nehodí. Bylo by to, jako kdybyste v souvislosti s frakem řekli "obléknout". Jeho sloveso je "obléknout si".

Skvěle se hodí do chladného počasí - má hřejivý účinek srovnatelný s douškem horkého, na rty lahodícího svařeného vína. Michel Almarak úžasně pracuje s "horkými" tóny ve vůních pro muže. Lze připomenout Bentley Absolute, Fahrenheit Absolute nebo Gucci Pour Homme (2003). A ve spoluautorství s Pierrem Bourdonem, který v různých letech vytvořil Azzaro Pour Homme, Cool Water, Kouros ect, vytvořili nepochybné mistrovské dílo.

Výdrž novinky z roku 2017 je minimálně 8-10 hodin. Vůně je vynikající. Osobně nedělám více než dvě stlačení spreje. Proč? Už takhle je to víc než dost.

Nevím, co bude dál, jak se bude můj parfémový vkus měnit a vyvíjet, ale ode dneška je Zino jednou z mých nejoblíbenějších zimních vůní. Takže tady to máte, skutečná niche kvalita za 20 liber! Podpis pro příjem.

esperleon

Narodil jsem se na začátku 70. let. A jestli si z té doby dobře pamatuji nějakou vůni, tak je to vůně pačuli (omlouvám se, ale neumím napsat pačuli). A podle proudu vědomí pačuli > hippies > květiny > kadidlo > dřevo > dřevorubec > vousy > muž > pačuli. Takže v mých představách byla sedmdesátá léta nesmírně mužná a mužná! Stejně mužné a mužné jako Zino Davidoff, tato podívaná na vůni, která se dostala na trh až na konci osmdesátých let, kdy jsem se sám chystal stát dospělým mužem, který přichází do věku.

Obvykle mě docela rozčiluje, když slyším nebo čtu, jak lidé vůně zařazují do kategorie "zastaralých parfémů" - téměř vždy je tato klasifikace prosycena předsudky - nicméně nelze popřít velkolepý historický záznam, který Zino Davidoff dělá své době - nebo alespoň mé představivosti! Je tam všechno: pačuli, květiny, dřeva, mužnost, smyslnost, mužnost, síla...

A všechny tyto vůně a pocity lze shrnout do jediného tónu: pačuli! Od vrcholu až po základ vládne pačuli, vždy energické. Všechny ostatní tóny, zejména levandule, santalové dřevo a vanilka, působí impozantně, aby vyzařovaly aspekty, které jsou charakteristické pro pačuli samotné, které se na začátku zdá být svěží a téměř mátové díky levanduli, se santalovým dřevem v srdci nabývá květinových a dřevitých charakteristik a v základu je vždy trochu kouřové/kafrové (vlastně se sultánovým tónem, víte?) s vanilkou.

To vše dohromady dělá ze Zino Davidoff absurdně mužnou, mužnou vůni, jako by z ní za všech okolností vyzařoval testosteron. Navíc kombinace vanilky a dřevitých tónů nabízí velmi zajímavou hloubku, akord tam, kde slunce nesvítí, temný, smyslný, zcela zahalující a svůdný. Tato mužnost je přítomna i v jejím podání, které má silnou projekci a drží.

Opakuji, Zino Davidoff je historickým záznamem jedné éry! Naprosto vhodná pro muže se silnou osobností, kteří jsou dobře rozhodnuti sami v sobě, nebo pro ty, kteří jsou vášniví v parfémech a umí rozpoznat, kdy se parfumérům podaří převést do jejich díla lidi, kteří budou jejich dílo nosit.

Díky všem těmto krásným a důsledným atributům, které zdůrazňují mužnou sílu, to není vůně pro ty, kteří jsou nebo rádi jsou pod záštitou současných a citlivých vůní, jako jsou Bleu (Chanel), Invictus (Paco Rabanne), Homme Intense (Dior) atd.

JasonVoorhees

Kreml, omlouvám se, ale co jsi to kouřil? Z tvého souboru slov jsem nepochopil vůbec nic, je to epochální a zároveň o ničem. Zbytečně ztrácím čas.

I když ne, popíšu tu vůni ve vašem stylu (náčrtek):

Patchouli (chci ho? - otázka) Listový střik na teskném stromě. Reflektor minulých let skrze dny ticha. Zahalená do rudého hedvábí jdu vstříc písním minulosti. Vysočina se mi líbí. Dým. Doutník doutná u pramene oblohy. Cukrové větve jsou zbarveny smutným prachem.

P.S. Překlad - skvělá chuť!

Darkbeat

Právě jsem ji vyzkoušela a stala se jednou z mých nejoblíbenějších vůní.

Je to orientální parfém, jak to mám ráda, je sladký a silný, aniž by byl vtíravý, stoprocentně svůdný.

Včera večer jsem ji používala a všechno jsem chválila, divím se, že takový parfém, jako je tento, se přestal vyrábět a jsou tak těžko k sehnání, zatímco na trhu zůstávají parfémy, které tomuto nesahají ani po podrážku boty.

Výdrž a nádherné probuzení, včera jsem si ho dala kolem 20:00 hod. a dnes ráno jsem ho vnímala ještě když jsem se probudila, probuzení je mírné, ale provází vás dlouho.

Vhodné zejména na noc a chladné roční období.

Moje hodnocení 9/10

Dario40

Zino je parfém, který jsem používal jako chlapec, posiloval mužnost a touhu dobýt co nejvíce dívek... znamenal přechod od chlapce k malému muži...
S touto vůní jsme se všichni cítili okouzlující... používala se večer, zejména k balení dívek na narozeninových oslavách... jaké hezké vzpomínky... ale pojďme k technice... Vítěznou hru obstarávají dřeva: královské pačuli osvěžuje a "modernizuje" cedr, santalové dřevo a zejména brazilské palisandrové dřevo (třešnička na dortu), vítězné spojení, které je v tomto případě velmi dobře členěné a komplexní.
Pak mi přijde geniální použití citrusových plodů, nezralých, hořkých, což působí opravdu zajímavě...
Jsem si jistá, že složení bylo mírně vylepšeno, ale Zino stále miluji, je to vůně, která nikdy nevybledne!

Bofifa

Zino Davidoff je učebnicový orientálec, který se vymyká svými agresivními a mužnými rysy tomuto žánru.

Už si nepamatuji, kde jsem to četl, ale myslím, že definice je výstižná: Zino je jakýmsi křížencem Jaipur od Boucheronu a Oscar de la Renta pour Lui. Obsahuje onu exotickou, typicky orientální příchuť opojné vanilky spolu s náročnější stránkou, která zahrnuje tóny kůže, bylin a dřeva.

Neprojevuje se jako monstrum, je to spíše aura parfému, ale vydrží dlouho a cítíte ji stále. Odráží elegantní a velmi mužnou image, klasickou a sofistikovanou. Stojí za mnohem víc, než kolik stojí.

Je to jedna z orientálních vůní, které mám nejraději. Pro svou originalitu ve vyváženém spojení svůdnosti (sladké a vanilkové tóny) a sebejistoty (vetiver, pačuli, dřeva) nemůže být jiná:

10/10