Azzaro pour Homme podle Azzaro je Aromatic Fougere vůně pro muže. Azzaro pour Homme byl/a uveden/a v roce 1978. Azzaro pour Homme byl/a vytvořen/a Gerard Anthony a Richard Wirtz. Vrchní tóny jsou Levandule, Citrón, Kmín, Bazalka, Bergamot, Šalvěj muškátová, Kosatec a Badyán; střední tóny jsouVetiver, Santalové dřevo, Cedr, Pačuli, Jalovcové bobulky a Kardamom ; základní tóny jsou Dubový mech, Kůže, Jantar (ambra), Pižmo a Fazole tonka.

Best In Show: Kardamom (2024)
od John Biebel, Rouu Abd El-Latif, Elena Vosnaki, Miguel Matos, Sergey Borisov, Jernê Knowles, Anastasia Privalova, Dariia Fessalonika

natialves
Byl uveden na trh v roce 1978!
Kolik ze současných parfémů, které vlastníme, vydrží desítky let a bude se prodávat i po 50 letech? Skutečnost, že přesahuje generace, z něj dělá nadčasovou klasiku - ať už se vám vůně líbí, nebo ne. Zažila jsem s ní vzestupy i pády. V minulosti jsem ji jako nezralý člověk považovala za příliš expanzivní a hrubou (kombinace kosatce, levandule, dubového mechu a kůže pro mě byla obvykle výzvou), ale vyvinula jsem se a naučila se, že takovou vůni je třeba používat s moudrostí, záměrem a vědomím. Poté se můj pohled na věc stoprocentně změnil.
Její publikum existuje, a pokud ji neoceníte, není ještě pro vás. Možná za pár desítek let svůj názor přehodnotíte a změníte a určitě tam na vás bude na pultech čekat.

dado73
Parfém mého otce, krále fougére. Zůstalo mi pár ml z lahvičky z dob minulých. Někdy se zastavím, abych si k němu přičichla, a v antitě se příjemně přenesu o 40 let zpátky. Je to parfém pro dámy v kabátech a kravatách, přesněji pro mého otce v 80. letech. Je to parfém, který stačí třikrát stříknout, aby se do večera promítla vůně dobra. Jediným dobrým důvodem, proč si ho nekoupit, je zjištění, že reformulace způsobená IFRA ho mohla zaříznout, proto jsem se vždy zdržel. Nečekaně jsem na Vánoce dostala lahvičku, čekala jsem až do včerejška, než jsem otevřela krabičku právě proto, že jsem se toho obávala. A místo toho kouzlo.... se mi zdá, že oproti jiným reformulacím ztratila mnohem méně, skutečně u této vnímám velmi slabou jantarovou vůni, která se objevuje ve fázi schnutí, což není vůbec špatné, ale celkově je vůně taková, jakou jsem si ji pamatovala. Zralá pánská záležitost, na světelné roky vzdálená těm sladkým odvarům, které jsou mezi dnešními greenhorny v módě...

ManfrediGaetano14
Další klasickou vůní Fougère, ke které se musíme vracet i za letních večerů, je Pour Homme od Azzara, geniální výtvor, který způsobil revoluci v rodině aromatických vůní Fougère a připravil půdu pro mnohé změny, které dnes na trhu moderních parfémů s nadšením oslavujeme. Tolik odtud pochází tato příjemná vůně, v níž se levandule a velmi tradiční dubový mech mísí s tónem badyánu, díky němuž je celek méně monolitický, svižnější a vzdušnější. Je jen málo opravdových Fougéres, které se mohou pochlubit stejnou svěžestí a příjemností, jaká se nosí od začátku do konce. Trvání je mírné, zejména v poslední formulaci, a stopa se nikdy nerozšiřuje více než na metr daleko. Nicméně i když v tomto posledním ohledu plně zapadá do vůní minulosti, je stále mimořádně moderní a nebojí se srovnání s novinkami, trochu jako stará drahá Eau Sauvage od Diora. Možná to ani nebylo třeba zmiňovat, ale stálo za to říci, že nejnovější složení sice nezrazuje minulost, ale ani ji s milimetrovou přesností nereprodukuje. A to bolí u srdce.

entredicho
Proč mám tak rád Azzaro pour homme?
Je tolik důvodů... a všechny mi připadají stejné.
Zcela subjektivní a osobní důvod je, že patří do ságy vůní, které si může hodit na sebe a cítit se báječně jen ten, kdo je "mimo módu". Jako když řídíte klasické auto, které byste nikdy nevyměnili za jeho současnou verzi.
Proč ta mánie touhy po minulosti? Byla nějaká minulá doba lepší?
Nemyslím si, že existuje správná odpověď, ale pokud se čas posouvá kupředu, obrazně řečeno si myslíme, že schopnost člověka ničit, zhoršovat nebo zkreslovat krásu úzce souvisí s dneškem, s módou dobytka, s masovými apely na tu či onu sociální skupinu, kde se ztrácí identita ve prospěch guru, sekty, dobytka.
Dnešní móda se stala diktátorem. Obléká se do zdánlivé intelektuální přísnosti a polévá se popovou písní se všemi doplňky současného obrazu moderního muže (brýle, motýlek a plnovous), čímž se "neparfémování" stává nevyslovenou konvencí.
Přemýšlení nebo odbočka, nevím, jestli je to čas, který nám utíká, nebo jestli je to smutek z nemožného návratu, který nás v čase od všeho vzdaluje. Nejprve se ztrácejí tváře, fakta jsou zmatená nebo přikrášlená, hlasy jsou ozvěny poskakující v jeskyních paměti. Dotek té kůže, kterou jsme tolikrát zapálili, je zapomenut. Ale vůně přetrvává. Je to klíč, s nímž procházíme vesmírem našich životních konstelací... cesta k neznámým světům budoucnosti. Cesta s nejistým cílem, kterou objímá rozevlátost vůně, jež je vždy přítomná.
Azzaro, je a bude pro mě parfémem, který vyjadřuje onen hluboký smysl pro hodnoty, které se nám snažili předat naši rodiče.
Dalším důvodem, proč se pod aurou jeho vůně cítím tak dobře, je jeho nádherný výbuch rosolovitého světla, sladkého, květinového, anýzového, čistého, mužného, mužného a jemného zároveň. Stvořená pro každého muže, který důvěřuje své dobré intuici, aby ji nosil s veškerou vznešeností své skromné poezie.
Azzaro ohlašuje klasického muže v pravém slova smyslu, přeživšího vlastní nostalgii, milovníka klasických aut 80. a 90. let, těch, kteří se zamilují do ženy jen proto, že se na ně usměje, aniž by je znala.
Jaká škoda, že i dnes se najdou tací, kteří si neuvědomují, že dnešní módní paradigma už není ve službách kvality. Té kvality, která se nepodřizuje mašinérii, jež z nás dělá peníze, zombie nebo dobytek v tom rámci podvodu a lží, kterému říkáme společnost.
Řeknu víc: ztratili jsme líbivost.
Azzaro, jsi skoro jako Lazar, který se vrací z mrtvých k hlasu svého stvořitele, a i když už nejsi stejný, mám tě rád stejně jako včera.

Dario40
Nakonec jsem se rozhodla znovu vyzkoušet Azzaro, protože mě zaujala její tolik diskutovaná podobnost s Rive Gauche YSL.
No, doslova jsem se pokropila tímto zázrakem, který po pár minutách uvolnil všechno své kouzlo, svou historii, rozšířil svou převládající vůni levandule a anýzu, která mě tolik provázela v mých teenagerských letech.
Jsme uprostřed 80. let a s potěšením cítím, že přeformulování podle nových směrnic toto mistrovské dílo v žádném případě nezničilo. Vidím, že byla vyvinuta snaha zachovat co nejvíce z původního Verve, a to mě více než těší. Nic se nezměnilo, podobnost s tehdejším Rive Gauche je do očí bijící, neuvěřitelná, zvláště u nové verze Collections.
V úvodu jsou bezprostředními protagonisty levandule a anýz, které se v kontrastu s dalšími vůněmi objevují hned vzápětí v druhé fázi. Mezitím přichází kmín a kosatec a vše docela utlumí, ale jen na krátkou dobu. Tato přechodná fáze má dřevitý nádech, který nejasně evokuje náznaky lékořice.
Anýz a Levandule až do konce, čisté, krystalické, svěží, bez jakékoliv cézury nebo přítomnosti cizích či umělých tónů.
Koupím si 100 ml a budu dál snít s tímto velkým dílem historie parfémů.
Ach, výdrž cca 10 hodin a stále hodnocení 10, samozřejmě!

Bofifa
Konečně jsem měl možnost porovnat tři verze Azzaro: nejnovější, láhev z roku 2012 a další z přelomu 90. a 2000. let. Všechny v perfektním stavu. Testy na zápěstí a dresinky v po sobě jdoucích dnech s přibližně stejným počtem aplikací.
Aniž bych se chtěl pouštět do polemiky o tom, do jaké míry reformulace ovlivnily tento parfém, chci zde pouze nabídnout to, co se mi podařilo ověřit co možná nejvíce empirickým způsobem, jen s úmyslem zjistit, co se dá z každého flakonu vyvodit.
A je to tady:
Moderní lahvička - lahvička z roku 2012. Totožný. Žádný rozdíl. Stejná projekce a trvání, tedy mírná projekce a dobré trvání.
Láhev z let 99-2000. Co se týče vůně, "možná" trochu komplexnější. Ale zdá se mi něco upřímně blízkého k nezaplacení. Bylo by pro mě velmi těžké vůni rozlišit, kdybych neznal zdroj lahvičky. Projekce a trvání naprosto stejné jako u moderní lahvičky.
A to je vše. Ještě musím vyzkoušet předchozí verzi, tu první, ale nemyslím si, že tam bude velký rozdíl. Samozřejmě, že existují klasiky, které byly hodně osahané, ale o tomto Azzaro bych to říct nemohl.
Hodně mě to překvapilo, protože na Fragrantice v angličtině i na Basenotes jsem neustále četla komentáře, které říkaly, že "teď už to nemá cenu, musíte jít na ročník". To se ovšem říká téměř o každé kolínské, která je v prodeji už několik let.
Pokud jste milovníky této anýzově bylinné, mýdlové, mechové vůně, radím vám, abyste neutráceli peníze za staré verze. Alespoň v tomto případě se to nevyplatí. Podle mého upřímného názoru je ta současná přinejmenším stejně dobrá jako ta před dvaceti lety.

North12
Když v něm vstoupíte do místnosti, jste šéf. Těžké chlapecké sladké blbosti, které jsou momentálně tak módní, nemohou mít ani zdaleka takovou vážnost jako tenhle silák. Nehledě na přijatelnou cenu, tahle věc je legenda, možná nejdůležitější vůně pro muže, která kdy byla vytvořena.
Najdete v ní formálnost, disciplínu, dobrodružství, nápady, sebevědomí, útěchu. Vystřihne kapsu v čase a vesmíru, která je jen *vámi*, budete ji nosit jako plnohodnotné brnění.
Tohle je klasika, která i desítky let po svém uvedení válcuje pretendenty. Azzaro Pour Homme je vším tím, čím se snaží být Paco Rabanne 1 Million a Trussardi Uomo, standardem nastaveným v 70. letech minulého století, kterému se žádná jiná rádoby drsňácká vůně nedokázala vyrovnat. Je nepřekonatelná ve své sofistikovanosti, absolutní mistrovské dílo.
Myslím, že u ní na věku příliš nezáleží. Dokážu ji vytáhnout, a to je mi 35 let a můj dědeček ji nosil až do svých posledních let. Ale sebevědomí ano. Nedokážu si představit, že by to fungovalo u někoho, kdo to používá příliš ležérně. Tohle není jen tak nějaká volba. Musíte to s nošením myslet vážně. Pokud ano, umocní to všechny nejsilnější a nejpřitažlivější rysy vaší postavy.
Nezáleží na tom, jak ji budete nosit, zda do kanceláře, do přírody, na projížďku nebo na letní dovolenou do Itálie, a nezáleží na tom, čím jste, zda bankéřem, návrhářem, pilotem nebo učitelem: Tohle je pro muže, který se cítí dobře tam, kde je, nemusí si nic dokazovat a o své mužnosti nepochybuje ani v nejmenším. Tohle je sračka.

Josesan
Nemá cenu věnovat příliš mnoho času recenzi vůně AZZARO POUR HOMME, protože je vzorem toho, co parfémový průmysl udělal s minulými klenoty, jako je AZZARO POUR HOMME z roku 1978.
VŮNĚ: příjemná, těch pár minut, co vydrží / VŮNĚ:nulová/ DÉLKA: nízká/ VÝKON: NÍZKÝ
POUŽITÍ: v kartuziánském klášteře, kde je používání parfémů zakázáno.
Při této příležitosti odhalím hru čarodějnice IFRA a jejích bezduchých akolytů: L'Oréal , Procter&Gamble , LVMH , Puig, Shiseido, Coty atd.
Cíl této spiklenecké skupiny proti parfémům a uživatelům má jméno: OVERAPLIKACE.
Od doby, kdy zanikly parfumérské domy, z nichž mnohé se zrodily před více než sto lety, s dlouhou rodinnou a řemeslnou tradicí, a dostaly se do rukou čarodějnice IFRA a jejích bezduchých akolytů, je jedinou posedlostí této skupiny nežádoucích jedinců vydělat co nejvíce peněz v co nejkratší době.
Poté, co se radili téměř stejně jako klub Bildelberg, Trilaterální komise a Výbor 300, a to všichni najednou, přišli na slovo, které z nich udělá nejbohatší lidi na navoněné planetě iluminátů: OVERAPLIKACE.
Když jste se před třiceti lety mohli parfémovat celý rok, s neuvěřitelnou vůní a neuvěřitelnou délkou, jediným 100 ml flakonem POISON by DIOR nebo DUNE by DIOR a utratit za něj jen ekvivalent dnešních 80 eur, byli tehdejší výrobci spokojeni.
Byli spokojeni s těmito zisky, protože milovali parfémy, vážili si jejich uživatelů a vyznávali nábožnou úctu ke svým recepturám.
Ale pro čarodějnici IFRA a její bezduché akolytky je 80 eur na osobu, Cést une merde !!! ¡¡¡¡To je blbost !!!!.
Takže podle jejich výpočtů máme udělat to, že si koupíme 10 lahviček za 80 eur ročně, tedy utratit 800 eur ročně za stejnou vůni.
Jak se toho dá dosáhnout? Inu, vymýšlejí bludy o alergenech, což jsou kupodivu všechny velmi drahé přírodní složky, které snižují jejich přínos. Nahrazují je syntetickými prvky, které se vyrábějí za nižší konečnou cenu než bělidla (čímž se zvyšuje zisk).
Pak to všechno ředí vodou. proč? No, je to jednoduché: abyste dosáhli výsledku víceméně (jenže víceméně) podobného tomu, jaký dříve poskytovaly tři střiky DUNE POUR HOMME, musíte dnes použít 20 až 30 střiků.
A tomu se říká: PŘESAHOVÁNÍ.
Při průměrném množství 25 střiků denně vám lahvička těchto nových vydrží sotva 10 dní, pokud chcete cítit něco jiného než vůni vlastního deodorantu Mercadona, který voní mnohem více. Lahvička, jejíž výroba je stála tisíckrát méně, s těmi naředěnými syntetickými složkami.
Zabíjejí tak husu, která snáší zlatá vejce. Jednoho dne se objeví seriózní, zodpovědné firmy, které se k čarodějnici IFRA a jejím bezduchým akolytům obrátí zády; které budou vyrábět parfémy se stejným probuzením, trváním a výkonem jako ty, které se vyráběly do roku 2000 (víceméně), a s cenami odpovídajícími těm letům, a pak všichni řekneme nežádoucím:
AŤ JDOU VŠICHNI DO PRDELE!

Karkalig
Je to jedna z mých nejoblíbenějších. Zvlášť pokud je to starý model, nenechte si ho ujít. Vážná a přísná. A chladný. Běhat za nějakou drahou a vzácnou lahůdkou je skvělé! A pak můžete na Fraga v recenzích napsat něco jako: "Ááá, zkusil jsem tuhle raritu za 500 liber. Hned je cítit plemeno, je to chuťovka pro lidi jako já...". A tak dále. A pak večer ve sprše ze sebe všechny tyhle vibrace smýt (spolu s ponty) a štědře se postříkat starým Azzarem. A tady to je - high....

Francisstof
Vím, že je to vůně jako z holičství, ale mně se opravdu líbí. Zaprvé, je mi 18 let. Smějte se, jak chcete. Koupila jsem si ji naslepo. Smějte se ještě víc. Ale po týdnu, kdy jsem se k ní stavěla tak nějak neutrálně, mi začala přirůstat k srdci. Párkrát jsem si ho vzala do školy a ano, dostalo se mi překvapivého množství komplimentů od holek. Tohle bylo pro mě překvapení. Docela jsem se styděla, protože mám na sobě takovou dospělou vůni. Dokud mi ji nepochválila jedna opravdu hezká dívka. Je docela bohatá, takže má možná nos na lepší vůně. (Většina kluků nosí tělové spreje Axe a Solo). Pak přišla další dívka a řekla, že vždycky tak krásně voním. Pak jsem si opravdu věřil. V naší škole nosíme uniformy a já vždycky nosím sako a kravatu, takže si myslím, že to dobře ladí s formálním stylem.
Vyhovuje mi skoro ve všech ohledech, co se týče trvanlivosti a siláže. Netvrdím, že všichni kluci do 25 let (nebo do 30 let) to zvládnou. Jen to, že já ano. Stále však dávám přednost svým dvěma favoritům, Next No. 85 a Giorgio Armani Acqua di Gio Profumo.
8/10

MissHocusPocuss
Nemůžu odolat muži v kožené bundě a s vůní Azzaro.
Můžete to kritizovat, ale pro mě je to vůně mužnosti.
Sním o tom, že můj přítel bude nosit tento parfém, ale on trvá na sladkých, mazlavých vůních...
Ty moje jsou dost sladké.
Pro muže chci tu kořeněnou, suchou, hořkou, koženou vůni...
Miluju ji!

Adamaras
Dlouho jsem se této vůni vyhýbala a neodvažovala se ji vyzkoušet. Měla jsem k tomu dva důvody: jednak mi flakon nedovolil doufat, že v parfému uslyším něco zajímavého, a jednak mě Azzaro se svými "fresh" z řady "Chrome" poněkud zklamalo. Na druhou stranu tu byly dva důvody, proč si ji poslechnout: dobré recenze na těchto stránkách a žádost od jednoho místního milovníka parfémů (omlouvám se, ale neřeknu koho). Odvážila jsem se ji poslechnout a musím říct, že ne nadarmo.
Je třeba říct, že to není zrovna fougere vůně. Tato vůně stojí na úseku mezi fougérem a chyprem, ale o něco blíže má právě k tomu prvnímu. To je nepochybně dobře, neboť se ukázalo, že jde o věc velmi mužnou (i s předponou "hyper-").
Blíže k věci... Vůně se otevírá ohňostrojem nejvelkolepějšího rozsahu, který dokáže ohromit. Hlasitým tleskáním tří jednobarevných vůní - anýzu, levandule širokolisté (L. latifolia, má lehce kořeněný tón) a bazalky. Za nimi je téměř nemožné cítit citrusové tóny, ale šalvěj je někde velmi blízko. Bláznivá podívaná trvá asi 2-3 minuty, pak se zklidní, sedne si poměrně blízko k pokožce a zazní jen v osobním prostoru člověka - stopa není větší než půl metru (tato vůně by však neměla být hlasitější, protože tato věc je velmi originální a velmi osobní). Srdce vůně je nesmírně komplexní a je velmi obtížné ho rozdělit, ale anýz v něm zůstává (je velmi dobře cítit, pokud přitisknete nos k místu aplikace vůně a provedete hodně časté nádechy a výdechy - vůně se na kůži zahřeje a dodá anýzový tón, který bude hrát blíže ke špičce nosu). Základem srdce je jalovec a můžete ho cítit zcela zřetelně. S dalšími složkami je to složitější, ale je jasné, že santalového dřeva je jen málo, stejně tak vetiveru a kardamonu. Přibude cedr a ještě více pačuli. Jalovce je ve vůni asi tolik jako ostatních tónů srdce dohromady. Co se týče základu, je v něm poměrně hodně dubového mechu, protože ho slyším dokonale a jasně. Kůže v základu je v pozadí, ale je také dokonale slyšet. Tonka fazole a ambra se v hutnosti vůně ztrácejí, ale pižmo je slyšet, ale jen při aplikaci na kůži a velmi hluboko.
Je zajímavé, že srdce a základ, které jsou v této vůni shromážděny dohromady, vyvolávají přetrvávající pocit zaprášenosti - parfém je poměrně suchý, ale zcela jasný a autentický.
Výdrž vůně není špatná - 7-8 hodin. O stopě jsem psala již dříve. Pokud chcete něco velmi podobného, ale silnějšího (netýká se to hlavových tónů), vytrvalého a opulentního, doporučuji podívat se na "One Man Show" od Jacquese Bogarta. Tyto vůně jsou si velmi podobné srdcem i základem a liší se pouze hlava (v "One Man Show" je mnohem snesitelnější).
Co říct... Je to krásná věc, dokonce víc než krásná! Parfém je zřejmě pro ty, kterým je více než 35-38 let, nebo pro lidi, kteří jsou životem zocelení. Člověk, který tuto vůni nosí, je umělec, který rád vyjadřuje své pocity, emoce a postoj ke všemu kolem pomocí umění, ale ne slov. Je to někdo, kdo prostě nedokáže dělat kompromisy, skalní muž, člověk s ostrým, jasným a chladným pohledem, muž v poškrábaném vlněném svetru, který rád večer sedí v houpacím křesle před krbem s kouřící dýmkou, někde ve svém velkém dřevěném domě za městem. Jeho myšlenky směřují někam do věčnosti, neomezují se na prostou pozemskou existenci.
P.S. Vůně bohužel není moje, ale to je úkolem objektivního posuzování parfémů - překonat bariéru "líbí/nelíbí", a to není snadné. I v tom, co se někomu nemusí líbit, je krása.

marcosbr
"Muži, kteří mluví málo, jsou nejlepší." - William Shakespeare.
Azzaro Pour Homme evokuje vzdálenou dobu, přesto stále rezonuje se zbytky staré gardy a obdivovateli staromódní mužnosti, nabité metodičností, pevnými názory a konzervatismem (dobrým i špatným).
Muž, který nosí Azzaro, nosí Azzaro. Tečka. Je to feromonická, mužná, sexuální vůně, která sluší jen mužům s málo slovy, ale mnoha postoji. Řekl jsem muži, ne chlapci.
Věčná klasika, které ukřivdily nosy 2.0, jež nechápou vztah mezi vůní a dobou a raději jednoduše hodí do koše všechno, co není moderní.
Vždy bude mít místo mezi mými oblíbenými vůněmi. Zastaralá? Vůbec ne. K jejímu nošení však potřebujete osobnost: jak jsem řekl, je pro muže!
Odkazy:
Kdo by ji nosil v kině: Henry Hill (Goodfellas)
Poznámky:
Vůně: 10.0
Promítání do 1 h:40 min.
Fixace: 9 h

Flogger
Koupil jsem ho včera, aniž bych ho testoval, pouze na základě zpětné vazby od místní komunity. Je to samozřejmě novinka. Prostě šílená příchuť! V devadesátých a dvoutisících letech jsem ji slyšel mnohokrát, ale nevěděl jsem, co to je. Teď už nejenže to vím, ale sám ji cítím =).
O vůni samotné toho už bylo napsáno tolik, že souhlasím téměř se všemi: velmi silný počáteční akord, prostě výstřel ze všech zbraní, pak přechází v něco nevýslovně lahodného a intimního. Ano, po půl hodině sedne velmi blízko k pokožce, ale vydrží dlouho, na mně byla 8 hodin (dvě pípnutí na krk), každou chvíli přináší na receptory jemnou, ale opravdu mužnou vůni. Kůže, levandule, mech, jalovec... krása!
Žádná sladkost, žádný unisex, velmi krásná mužná vůně. Absence stopy mě osobně těší - nemám ráda, když někdo cítí jedovatý oblak, který zabíjí vše živé 10 metrů kolem. Azzaro pur om je vůně pro nositele, ne pro dav. V mém osobním žebříčku se pevně usadila na druhém místě za Fahrenheitem.
A ještě jedna věc. Dnes ráno můj desetiletý syn, když ucítil vůni Azzaro, která ze mě vychází, řekl: Tati, voníš jako u babičky na venkově. Překvapeně jsem se zeptal: A tuhle vodu mají rádi i na vesnici? Ne, řekl, ne jak voní lidé, ale jak tam voní vzduch. Je třeba říct, že moje babička žije v Novosibirské oblasti u Kazachstánu. Stepi, lesy, suchý pichlavý vzduch, ticho, nirvána ... Tak mi, dospělému muži, vysvětlilo desetileté dítě, co je to pravý fougére!

sapientia
Azzaro pour Homme byla vůně mého otce. Mužná, arogantní (v dobrém slova smyslu), sebevědomá a tak svůdná. Vyrostl jsem na ní. Vzpomínám si, jak jsem si na sebe dával pár kapek, jen abych si tátu "vzal" s sebou na celý den do školy. Teď se stále nemůžu smířit s tím, že před jedenácti měsíci zemřel. Tak silné pocity k tak skvělému parfému....
10/10 určitě