Pierre WargnyeGuy Laroche Mens Drakkar Noir EDT Sp... (7.99 USD)
FragranceNet.com 7 items for 1.29 - 30.54 USD
FragranceX.com 6 items for 2.55 - 25.39 USD
MicroPerfumes.com 1 product for 2.99 USD
Jomashop.com 8 items for 7.99 - 29.99 USD
Macy's 4 items for 15.30 - 68.00 USD
Maxaroma 3 items for 23.50 - 40.00 USD
TikTok Shop US - Mar... 1 product for 33.60 USD
Drakkar Noir podle Guy Laroche je Aromatic Fougere vůně pro muže. Drakkar Noir byl/a uveden/a v roce 1982. "Nosem" za touto vůní je Pierre Wargnye. Vrchní tóny jsou Levandule, Citrón, Bergamot, Rozmarýn, Máta, Citronová verbena, Bazalka a Pelyněk; střední tóny jsouJalovec, Karafiát, Skořice, Koriandr, Pelyněk, Andělika a Jasmín ; základní tóny jsou Dubový mech, Jehličí borovice, Jedle, Kůže, Vetiver, Pačuli, Santalové dřevo, Cedr, Jantar (ambra) a Pryskyřice.
genec123
Poslouchejte, jde o tohle. Jdi do pr*ele, kup si tohle. Kupte si to hned teď. Jestli si to nekoupíš, najdu si tě. Nařizuji ti, abys to koupil do pěti minut. Běžte na Amazon a kupte si lahvičku o objemu 6,7 unce. Nastříkejte to všude. Nejdřív ráno 10x postříkejte. Přenášejte. V. Lahvičku. S sebou. S sebou. Rozumíte, co říkám? Strč si tu velkou láhev do kapsy. Jestli se tam nevejde, kup si nové kalhoty s většími kapsami.
Stříkni si ji v půlce dne ještě 5krát, odpoledne 5krát. Večer dalších 5 střiků, v noci dalších 5 střiků. CO BUDEŠ DĚLAT? UTEČETE VEN? BUDEŠ BREČET "MUH LONGEVITY, MUH PROJECTIOOON :'(" KOUPÍŠ SI DALŠÍ LAHVIČKU ZA 30 DOLARŮ, 6,7 UNCE, A PŘESTANEŠ BI*** O VÝKONU.
Frfr i s 8 střiky to promítá docela dobře "aha, koukni, že teď dělá pořádnou recenzi".
SYKE. Ale vážně podle mě je to mistrovské dílo. Nastříkejte si vlasy, nastříkejte si koule, auto, postel, psa, tátu, cizího člověka, tlustou holku, babičku, cizí babičku. Prostě si to kupte a oceňte to. Zaslouží si to ocenění. Ve skutečnosti nevoní tak staromódně, jen není sladká jako moderní věci. Přestaňte fňukat, že nevoní jako malé sladké dítě v lahvičce. Tohle je MAN JUICE. Zmlkněte a kupte si ji. Je lepší než intenzivní verze.
Junerain1975
Hrdý na svou nevědomost jsem v nepříliš vzrušených devadesátých letech vypil hektolitry Badedas Noir, aniž bych věděl o existenci inspirativní múzy pro výše zmíněnou sprchovou pěnu.
Když už jsem to řekl, pokušení vyplýtvat část z 30 ml, které mám v držení, jako deodorant do auta, abych zjistil, zda jeho účinek smíchaný s vůní plastu palubní desky a vlhkého kostýmu jezerní vody v kabině rozpálené od slunce na cestě ze Sasso di Ghiffa obnoví trochu zdravé, ryze osmdesátkové atmosféry, je na místě.
Je tam, v pořádku.
lucasfelipe
To je parfém, přátelé, to je parfém. Levandule, mech a aromatické tóny. Absurdně mužná, obvykle se pouštím do ořechového vesmíru parfémů, ale přiznám se, že mě tyto parfémy přitahují, někdy chceme být trochu dospělejší a být vážní, tento parfém to splňuje. Bezpochyby chci lahvičku.
SenselessReviews
17. září 1986 bylo mé téměř bezvládné tělo vysazeno na klinice Betty Fordové v Rancho Mirage v Kalifornii. Podsadití ošetřovatelé mě zvedli a táhli chodbou, zatímco na mě zíraly davy zkoprnělých pacientů. I v mém nesouvislém, kostnatém stavu jsem cítil jejich bolest. I já jsem byl závislý. Jen místo prášků nebo šňupání prášků byl mou závislostí - ne, mým zneužívajícím pánem - "Drakkar Noir".
Začalo to docela nevinně. Když jsem si jednoho podzimního dne roku 1983 poprvé nastříkal Drakkar Noir na zápěstí, docela jsem si ten citronový závan užíval. Začal jsem vůni nosit do své práce hollywoodského prodejce autotelefonů a byl jsem ohromen komplimenty. Během jednoho týdne mě požádal o ruku asistent zvukaře ze seriálu "Three's Company" a jemná žena, která možná byla, možná nebyla paní Garrettová ze seriálu "Fakta života" (gentleman nikdy nelíbá a nevypráví). Brzy jsem nosil "Drakkar Noir", když nikdo jiný nebyl poblíž. Zanedlouho jsem si ve sprše vyrobil provizorní systém čerpadla, které vůni dávkovalo místo vody. Voněla jsem úžasně a živě, ale v duši jsem byla něco jiného.
Ve dnech, které předcházely tomu, než jsem nastoupila na kliniku Betty Fordové, jsem se napojila na kapačku, která mi do krevního oběhu neustále dodávala "Drakkar Noir". Byl to jediný způsob, jak jsem mohla odvrátit silnou nevolnost i pocit, že nejsem hodna člověka, pokud nesmrdím levandulí a bergamotem. Moji přátelé dělali, co mohli, od rozbíjení beden Drakkar Noir v mé garáži až po prosby, abych alespoň přešel na méně toxický Brut. Odmítl jsem. Vždycky jsem věděl, že je to lepší. A zaplatil jsem za to. Ježíš Kristus mě neopustil, ale určitě jsem měl pocit, že mě opustil Guy Laroche.
Uzdravení ze závislosti je pomalý proces. Nedovolte, aby vám někdo tvrdil něco jiného. Během roku, který jsem strávil na klinice, jsem se musel postavit novému démonovi pokaždé, když mi snížili příjem "Drakkar Noir" o jednu láhev. Pomalu, ale jistě, když moje moč začala opět páchnout jako moč (místo bazalky) a moje výkaly začaly opět páchnout jako výkaly (místo jehličí), jsem si osvojil nový způsob života. Když nadešel den mé promoce, byl jsem schopen zúčastnit se slavnosti pouze s jedním sprejem "Drakkar Noir" (mezi půlkami, což je sladké místo kolínské každého muže). Byl jsem ohromen tím, co jsme s Bohem společně dokázali.
Stačí říct, že "Drakkar Noir" je návyková vůně. Je to vůně z jiného světa. Nesmíme však zapomínat na pokoru a užívat si toho, co se nám líbí, s mírou.
(Tato recenze je napsána na památku mého spolupacienta Bobbingtona "Muskyho" Barbertona, který se kvůli své závislosti na "Stetsonu" nedostal na promoci kliniky Betty Ford).
SolomonAvan
Klasika, která rozhodně není pro každého, a tím myslím ty, kteří nejsou zvyklí na vintage vůně (většinou mladí lidé).
Ve svých 23 letech ji nosím a slyšela jsem, že je to parfém, který voní jako gentleman, samozřejmě že voní jako "gentleman", je z roku 82'.
Líbí se mi představa, že takhle voněla 80. léta, vůně, která ve vás vyvolá nostalgii.

Lawrence_of_America
Takže vůně je moje (velmi) nedávná oblast hyperfixace. Chtěl jsem si udělat domácí úkol a seznámit se s klasickými pánskými vůněmi a název "Drakkar Noir" jsem už znal, takže jsem si řekl, že tato vůně musela být slavná nebo nechvalně známá. Tak jsem skočil na internet, přečetl si pár recenzí a objednal si flakónek ve slevě.
V podstatě platí to, co říkají všechny ostatní recenze. Tuhle vůni jste už někdy cítili a jakmile ji jednou ucítíte, dostanete ji (duh!). Mně voní přesně jako holičství, do kterého jsem chodil s tátou, když jsem vyrůstal, kde můj holič neuměl anglicky a oholil mě břitvou, když mi bylo teprve 7 let. Táta to určitě nosil. Nostalgie, čistota a mužnost. Abych byl upřímný, byl jsem opravdu zklamaný, když jsem k ní poprvé přivoněl, protože jsem ji *nesnášel* ; hlasitá, drzá, machistická a přehnaná (také jako táta). Ale nechala jsem si ji na prádelníku v naději, že jednou pochopím půvab této legendární vůně. Ten den zřejmě nastal dnes, protože jsem cítila, jak mi flakon šeptá: "Zkus to znovu"... Udělala jsem, co mi bylo řečeno, a znovu jsem si přičichla a k mému úžasu to byla úplně jiná vůně. Dřevitá, tak trochu květinová, velmi svěží a čistá, ale trochu temná a tajemná. Dnes jsem šla na narozeninovou oslavu s překvapením a plánovala jsem si vzít Y EDP, nebo možná Montblanc Legend Spirit, nebo dokonce CDNIM, ale řekla jsem si, co už a šla jsem s Drakkar Noir.
Doslova po příchodu jsem objala kamarádku a ta mi řekla: "Páni, ty krásně voníš!". Její sestra si pak ke mně přičichla a souhlasila. Byla jsem v šoku ; první vůně, za kterou jsem dostala nepředstíraný kompliment, byla Drakkar Noir?! Jako ta, kterou nosil můj táta v osmdesátých letech? Ale jako každý syn, který teď vyrostl ve vlastního muže, jsem slyšel jen tátův hlas, který mi říkal: "Pochopíš to, až budeš starší." A tak jsem se rozhodl, že to pochopím. Někdy má starý pán pravdu.
Josesan
Co je to Fougère?
řekneš, když si opravíš modré zorničky
svou modrou zorničku do mé zorničky.
Co je to Fougère a ty se mě ptáš?
Fougère... to jsi ty.
DRAKKAR NOIR od GUY LAROCHE: Fougère par excellence.
Čím více jsem se o parfémech dozvěděl, tím více nesouhlasím se zařazením některých parfémů do čichové rodiny Fougère.
Ze všeho, co vidím na internetu, včetně Fragantica, jsou parfémy Fougère (Fern) nejobtížněji zařaditelné.
Do této rodiny byly zařazeny desítky (ne-li stovky) vůní, které podle mého názoru nejsou tak úplně vůněmi Fougère, ale zelená aromatika, holičská aromatika, dřevitá aromatika, zelená kůže, květinová aromatika, aromatická chypre, alpská zeleň, aromatická kůže, aromatická chypre nebo dřevitá akvatická, abych jmenoval alespoň některé.
Protože parfémů Fougère je málo, jak se říká a jak chápu Fougère já. Upřesňuji: co rozumím pod pojmem Fougère nebo Fern, protože pak vždy vznikají nesrovnalosti a kontroverze.
Z tohoto důvodu musím vysvětlit, co rozumím pod pojmem parfém Fougère, který je založen na několika aromatických tónech, jako jsou: levandule, dubový mech, kumarin, koriandr, bergamot, pelargonie, jalovec, bazalka, galbanum, šalvěj, tymián, rozmarýn, pelyněk a několik dalších různých tónů.
Je pravda, že existují parfémy, které mají většinu těchto tónů, ale mně nevoní jako Fougère.
Protože podle mých kritérií by měl parfém fouger vonět jako stinný, vlhký, mokrý, vlhký les; jako půda v polorozpadlém mulči; jako kompostující se listí; těm středním a nízkým horským lesům, které jsou na hony vzdálené alpským lesům nejvyšších hor, kde borovice, cedr nebo jedle propůjčují svou pryskyřičnou hloubkou, vylučující hustou mízu z kůry jehličnanů, alpskou zelenou aromatickou vůni, téměř chyprovou, která však není Fougère, ale alpská aromatika.
Protože vůně Fougère nejsou v podstatě pryskyřičné a ladanové - typičtější pro Kypr -, ale zatuchlé, zemité, mechové, téměř hnilobné, směs červů a detritu, ale s mýdlovým základem, který se vynořuje z nejhlubších propastí země a připomíná mýdlo z bažinatého bahna a halucinogenních hub s psilocybinem. Je pro mě stejně obtížné vyjádřit, co všechno cítím v kapradí, jako je pro mě obtížné podrobně popsat, jak mi voní les Ancines, kde si havíř Benito Freire spletl lykantropii s nejsmrtelnější epilepsií, nebo jaká vůně vychází z lesa Forres, kde se Macbeth setkává se třemi osudovými čarodějnicemi, které mu sdělují své temné proroctví, stejně labyrintovité a neřešitelné jako přesná definice parfému Fougère.
A právě zde se jako Fougère označují parfémy, které jsou této rodině vzdálené, ale jejich tóny se překrývají. V popisných listech Fragantica je řada parfémů označena jako patřící do aromatické rodiny Fougère, s čímž nesouhlasím.
Některé případy jsou katastrofální, například Fahrenheit od Diora (což je pro mě fialový kožený benzen), Sauvage EDT od Diora (což je ještě kořeněná aromatika), Catalyst for men od Halstona (krásný citrusový květ), Fleur du Mâle od Gaultiera (citrusový dřevitý květ), Patrichs pour Homme od Louis Philippe Monaco (holičská aromatická), Massimo Dutti (holičská pikantní), Joop Jump (vodní antipatická), Wings for Men od Giorgio Beverly Hills (vodní dřevitá), Moschino Forever (kyperská aromatická) nebo Pino Silvestre (zelená aromatická).
V ostatních souhlasím s Fraganticou, například Jacomo od Jacomo, Bogart Signature, Bijan Men nebo Dakar od Rasasi (opravdový zázrak zázraků, důstojný dědic Drakkar Noir a jeden z nejkrásnějších Fougère, které znám).
Existují i takové, kterým dávám příjmení, jako je Jacques Bogart One Man Show Gold Edition, což je Fougère s příjmením Cyprus Intense.
Jsou i jiné, které se v databázi Fragantica ani neobjevují, jako Denim Classic pro muže, vrchol vesmíru Fougère, za příznivou cenu a s velmi dobrým výkonem.
Jsou i další, jako Halston Z-14 a 1-12 (nyní ředěné), které hraničí s hranicemi Fougère, Leather a Green Aromatic, v exaltovaných kaleidoskopech čichové krásy.
Vzhledem k výsledkům nemůže být snadné dosáhnout hluboké dřevité vůně, kterou jsem definoval výše.
Co se mi vůbec nelíbí, je klamání lidí zařazením Le Male de Gaultier mezi orientální Fougère (myslím, že nic takového neexistuje, kvůli čirému rozporu čichových prvků. Oriental a Fougère, což by bylo jako snažit se smíchat vodu s olejem nebo sníh s ohněm) nebo Dolce & Gabbana pour Homme 2012 (vzácná polokvětinová aromatická).
Zajímavé je, že všechny klasické parfémy Fougère byly levné, jako by byly odkázány na mužské bytosti, které měly být nepřátelské k utrácení za "kolínské" (anathema říkat "parfémy"), protože je musely utrácet za tabák, alkohol, benzín a podobně.
DRAKKAR NOIR je rozkoš z jiné doby, klasika mezi klasikami, nadčasový parfém. I přes své přeformulování a rozředění stále připomíná doby minulé. A stále stojí za to si ji koupit a užívat. Je to jako letět do Návratu do minulosti na křídlech Puka, malého skřítka, který vás donutí zamilovat se do první lidské bytosti, kterou uvidíte.
Kombinace jejího množství aromatických tónů, v nichž epifytické rostliny, jako jsou mechy, stromové kapradiny, lišejníky a některé bromélie, poskytují onu vlhkou, téměř zemitou, téměř apatykářskou zeleň. K nim se přidávají aromatické byliny z rodu obezřetných a zádumčivých, jako je jalovec, bazalka a koriandr. Jsou tu citrusy a květiny, ale velmi jemné, které sotva příliš vyniknou, jako levandule, pelargonie, bergamot nebo citron, ale které propůjčují lehký vánek lesní polany, slabě květinově hesperidický, který se plíží hustým podrostem, jímž poletují skřítci, kouzelnice a víly.
Přidejte k tomu aromatický základ ze santalového dřeva, pačuli, kůže a jantaru. Spočítejte, jestli jich je čtrnáct, a je hotovo, jako sonet, který mi Violante přikazuje vytvořit.
Kdo se někdy procházel těmi galicijskými, asturskými nebo kantabrijskými lesy plnými dubů, buků, jilmů, kaštanů, bříz, jasanů, olší nebo topolů, ví, co je to parfém Fougère. A pro ty, kteří pocházejí z amerického kontinentu, je mateřská půda deštných pralesů v permanentním rozkladu a znovuzrození, kde aerobní a anaerobní bakterie mění smrt v život a naopak, prostřednictvím věčného koloběhu, v němž je kolo hmoty a energie entropizováno nad rámec jakéhokoli lidského chápání.
¿Qué din os rumorosos, na costa verdecente, ao raio transparente, do prácedo luar?
ManfrediGaetano14
Neil Chapman použil pro tuto klasickou fougère ten nejvhodnější výraz: "mužná". Stejně jako Kouros, Azzaro Pour Homme, Anteaus, i Drakkar Noir vyzařuje šlachovitou, intenzivní vůni, vhodnou pro představu mužnosti, kterou trh již dávno opustil. Nejsem nostalgický a nelituji marketingu 80. let, ba dokonce se domnívám, že diverzifikace vůní v posledních letech je dobrá věc, ale Drakkar Noir přesto představuje paradigma mezi fougérovými vůněmi. Kopírovaná, kopírovaná, replikovaná, tato kombinace levandule, syntetického pižma a kůže neztratila své nadčasové charisma. Trvání je sice mírné, ale zasychání neumírá tak rychle, jak se předpokládá. To, co umírá, je spíše projekce. Při odpařování na oblečení však vůně vrací více, než nabízí na kůži. Je to zkrátka klasika. Měla by být posuzována zpětně, trochu jako Cool Water od Pierra Bourdona nebo Pour Monsieur od Henriho Roberta. Ze zvyku je možná budete hodnotit jako hrubé nebo staromódní, ale než vyšly, takové vůně neexistovaly. Jazz jistě předchází technu, ale techno by bez něj nikdy neexistovalo a jazz byl ve své době "technem"... všechny zdravím.
Zaurizio90
Drakkar Noir je jako ta stará auta, která nejsou nijak vyšperkovaná, ale přesto vás na nich něco zaujme. Ať už je to agresivní hranatý vzhled, řvoucí motor nebo nadměrný točivý moment. Je v nich něco, co dnešní auta nemají. Totéž platí pro parfémy. Nečekejte modernost v podobě sladké, ovocné, inkoustové vůně, ale parfém s vlastní osobností. Pánský parfém. Můj oblíbený klasický fougére. 11/10.
entredicho
Den, kdy mě osmdesátá léta omrzí, bude dnem, kdy vůně přestanou být součástí mého života.
Drakkar Noir je vůně, která působí jednoduše a uhlazeně, jako člověk, který dosáhl v životě bodu osobního klidu. Někoho, kdo se vzdálil politickým, náboženským a fotbalovým ideologiím, ale kdo má kritický instinkt, který systematicky pochybuje o zavedeném systému; touhu překročit z existence k horizontu snů s intuicí, která vychází z toho, že je ve všem samouk. To by mohl být můj případ, k němuž musím přidat i starou básnickou tyranii, která mi zničila život pokaždé, když jsem se ho pokusil vzít na procházku verši milence?
Když nemáte pocit, že někam patříte, jste strašně osamělí, ale šťastní, že jste svobodní, jak říkával Facundo Cabral.
Na reklamu z osmdesátých let si vzpomínám velmi dobře. Reklamy, které vypadaly jako minifilmy, s nejlepšími hlasy, jaké kdy tato země měla. A vzpomínám si na reklamy na vůně: ty jsem měl nejraději, protože za začátkem a koncem každé z nich moje představivost odlétala na místo, kde se to všechno odehrávalo: Ten muž v obleku quorum, který svádí cizinku u dveří hotelu; ten triumfující muž v bezvadném světlém obleku s tabakem; ten pár tančící na řeckou hudbu andros; ta panterka v jedu; ten motorkář v červeném, který nikdy nenašel Jacq's (byl podělaný strachy za výlohou); ta nová holka farala v kanceláři; ty děti, které se poprvé líčí s první třpytivou kolínskou; ten polibek na krk v drakkar noir.... a zatímco jsem snila o těch nekonečných vůních, sestra mi dávala agua brava jako dárek k narozeninám. To byla vonná insignie mého dospívání.
Ale ve vší té parfémové alchymii bylo něco, co mě zaháčkovalo nejvíc. Na jedné straně to, že byly pro mě nedosažitelné, zakázaný luxus, na druhé straně to, že mít skvělý parfém znamenalo moc svádět dívky, a hlavně: vůně jako by beze slov definovala sentimentální výchovu, jejímž jsem byl sám sobě pánem a v níž vůně jako by držely všechny klíče k tajemství lásky.
Vrozený instinkt touhy rozkládat významy svého citového světa byl pro mě občas způsobem, jak uniknout ze zavedeného světa zákonů, studií, kvalifikací, zákazů, společenské korektnosti, prázdnoty, nudy módních trendů, boje proti proudu, budoucnosti?
Drakkar noir, stejně jako Tabák nebo Cool water, ve mně vyvolává fantastický pocit vytoužené svobody, který cítím, když si vzpomenu na osmdesátá léta. Asi to budou křídla nostalgie a to, že stárnu. Stará jako tahle společnost, která s přibývajícím věkem ztrácí kritického ducha a hlas. Naše životy už nejsou naše vlastní. Patří militantním společnostem strachu, nadnárodním korporacím, bankám, politickým aktérům, kteří poslouchají své globalistické mandaríny, aby uskutečnili genocidní plány vydávané za filantropii.
Od dětství jsou naše hlavy a duše naplněny myšlenkami druhých, které nakonec učiníme svými vlastními. Tak z nás dělají společnost (špínu), kolektiv, společenství... tím, že indoktrinují našeho ducha a mrzačí naše svědomí. Z vězení školy přecházíme do vězení dospělého života a dokud neztratíme kritický smysl, opilí povinností a odpovědností, odevzdáváme se do naprosté podřízenosti entitám, které za nás rozhodují o naší přítomnosti a budoucnosti.
Jaká radost, že pouhá vůně (na okamžik) dokáže svrhnout přízraky v řetězech a vrátit do naší přítomnosti ono "modré léto" našeho dětství, které se zdá být stále stejné.
Salvojazz
Kopy, údery a pocity
Kdo by si pomyslel, že to, co jsem považoval za "vůni" cissati (slang ze 70. a 80. let, pro označení arogantních a plných sebe sama), mi opět přejde přes nos...
Celá věc, která se zrodila v jednom z nejkonfliktnějších, ale zároveň živočišně vitálních období mého života. Nemohlo mi být víc než osmnáct, byl jsem hubený jako řípa, proplouval jsem dramaty i drobnými radostmi svého předměstí, tu a tam jsem ztratil pár přátel... některé předávkováním, jiné nehodou na motorce, další zatčením, po mimoparlamentní politické činnosti... bylo to fyziologické, člověk metabolizoval s amen a šel dál... nebyl to cynismus ani fatalismus, byla to jen tvrdá skořápka, která byla tvrdší. Rodiče, když jste se dostali do průšvihu, vás zmlátili nebo vyhodili z domu... no hovno.
Možná se teď divíte, proč, když mluvím o parfému, místo o tónech a čichových skupinách mluvím o společenské podvrstvě a lidských charakterech... je to jednoduché, jednak jsem nikdy moc nerozuměl tónům a skupinám, pokud jsem vůbec věděl o jejich existenci, a pak především proto, že to, co mi připadá opravdu podstatné, je městský kontext, v němž se tyto jevy odehrávaly.
Drakkar, ať už noir, nebo ne, byl výpotek stoupající z těl stovek mladých lidí, kteří tančili do úmoru, striktně analogový afro-beat a funky hudbu, v legendárních diskotékách té doby: Big Nepentha, Studio 2, Tuxedo, Studio 5... Vždyť to byl právě ten Drakkar. byla to stejná vůně rvaček, pěstních soubojů, úderů do hlavy, vůně jízd na Vespě, nocí ukradených dívce, která snad ani nebyla tak krásná a jejíž osud by byl dramatický, ale tobě připadala jako božstvo.
Abych parafrázoval Dostojevského: "měli jsme v srdci, ať už vznešeném, nebo ne, ideál Madony a nikdy bychom neusilovali o ten sodomský...".
Abych vám udělal větší radost, přátelé, řeknu, že Drakkar Noir je stále zajímavý parfém, sugestivní, už to není ta saharská bestie, kterou jsem si zřejmě pamatoval... začíná kulatou levandulí, rozhodně ne tak krásnou a ostrou jako Zino Davidoff, a usazuje se na kůži a dubovém mechu, připomíná slavné časy, nechá proklouznout trochu cedru... vydrží 5/6 hodin a promítá dobrý metr, možná jeden a půl...
Budu ji používat znovu, ve dnech, kdy chci být nenápadný....
Měla by se zapsat do mého velmi osobního žebříčku Parfums Salaud..... ale už není příliš důvěryhodná... uvidíme...
Hudební komentář -james brown sexmachine vzdej to, nebo to vypusť...Soul Makossa/Manu Dibango
Geka46
Moje první seznámení s parfumerií začalo s vůní Drakkar Noir Guy Laroche, vydělal jsem si na ni a koupil si ji sám, téměř jsem dokončil školu, v polovině 80. let jsem pracoval ve škole na částečný úvazek jako školník. Nákup byl spontánní, prostě někdo řekl, že v obchodě u svatebního salonu prodávají pravou Francii, a já jsem si šel s kamarádem vystát v zimě obrovskou frontu. Vzpomínám si na první dojmy, nikdy je nepřekryjí všechny ty parfémy, které jsou dnes k dostání, všechno v našem životě je poprvé a tyto okamžiky se navždy vryjí do paměti. Schopnost přivonět si a zapamatovat si vůně vytáhne tyto okamžiky z naší mysli a nechá nás vzpomenout na dobu, kdy jsme ke štěstí mnoho nepotřebovali. Jedna z mých parfémových kotev, které se nehodlám vzdát.
Vandamme
Vůně pro cool kluky nebo pro ty, kteří chtějí vypadat cool.
Koupila jsem si 100 ml flakon podle recenzí bez testu. Sada obsahovala neprůstřelnou vestu, mosazné klouby, gel na olizování vlasů a pár přenosných tetování v podobě lebky a nahé ženy. S tím gelem jsem samozřejmě přeháněl.
Asociace: Mickey Rourke v nejlepších letech, před operací obličeje. Spíš ale Bruce Willis. Obecně je vůně určena mužům se "silnými koulemi" nebo na jejich posílení.
Dělám si čtyři střiky: na krk, hrudník a dva kontrolní na spánky. Okamžitě sebevědomí, potence, zakulacené bicepsy, zlepšené schopnosti boje zblízka. Pak sednu do svého černého Chevroletu Impala '67, nastartuju a pod šťavnatými vibracemi karburátoru V8 si zapálím červené Marlboro, složím rty do trubičky a zvednu celou tuhle konstrukci k nosu. Paráda! Ne, ne... Mám červený Citroen! Ale má tři dveře a já nekouřím. To je jedno. Jedu svou Impalou po dálnici a nechávám za sebou kilometry mužnosti, než dojde pivo..... Zastavím na benzínce. Ztlumím kazetu Guns N' Roses, nedbale zabouchnu dveře a neuspěchaně zamířím do obchodu. Najednou se ozve kámoš: "Ááá, kámo, ahoj! Pěkný auto. A víš, něco pro tebe mám..."
Každopádně, lidi, je to velmi cool, emotivní retro příchuť. Je to dřevité. Voní jako minulost. Je to jedno z těch deja vu, které se stalo už dávno. Možná ani ne mně, ale stalo se to. V dobách, kdy muži byli muži a ženy byly ženy. Ne jako dnešní kmen.
esperleon
Když se na něj podíváte v regálu obchodu, můžete si ho splést s jakýmkoli jiným parfémem, ale pro mě je to jako artefakt, relikvie H. G. Wellse; vlastně je to pro mě "stroj času"!
Mohl bych mluvit o jedné z nejpříjemnějších vůní v pánské parfumerii, jejíž rozmarýn, verbena a levandule jsou velmi skladné a mužné. Možná bych se mohl zmínit i o již smyslném srdci s andělikou a pelyňkem. Mohl bych mluvit o pevném, sebevědomém základu, který verbuje borovicové jehličí, dubový mech a pačuli, abych ukončil veškeré pochybnosti o tom, že se jedná o jednu z nejsmyslnějších vůní v mé sbírce. Možná bych se mohla vyjádřit k mírné až jemné projekci po dobu něco málo přes hodinu a k fixaci po dobu téměř osmi hodin. Snad bych mohla.
Ale mohu jen letmo nahlédnout do tohoto výletu v čase, kdy jsem se ocitla mladá, těsně nad šestnácti lety, poznávala kluby a diskotéky (a nenápadně se vyhýbala vyhazovačům) v São Paulu, které už neexistuje.
Mohu jen oslavovat radost z tohoto otevřeného okna v čase/prostoru, které lidé považují za obyčejný parfém...
Flogger
Dnes jsem narazil na 30 v důvěryhodném obchodě, nemohl jsem si ho nechat ujít. Použil jsem ji a ano, tady jsou moje 20s.... všechny ty první "hroudy" s parfémy, většinou polského původu; kolínská voda "King", koupená z prvního stipendia, opakující DN jedna v jedné, ale pětkrát levnější; "Zero" a "Auktsyon" z každého kazetového přehrávače; první drahé Snickers, jako symbol blížící se demokracie a něco nepředstavitelně nedostupného pro studenta medicíny; cigarety "Magna" a točené pivo v třílitrových plechovkách z pod maďarského sortimentu.
Zavřu oči a jsem tam znovu..... Jsem mladý, svobodný, bezdětný, bezstarostný, často trochu obrýlený a opilý, ne naopak, jako obvykle teď. Mám dost peněz jen na jednu cigaretu prodávanou po kusech, ale víc nepotřebuju. Kouřím, chodím, zpívám, žiju. Procházím jarními ulicemi a lačně nasávám vůni změny, která na nás dolehla a která, jak se ukazuje, navždy a nenávratně změnila naše životy.
Už nikdy nebudu stejná jako dřív. Ale můžu se tam vrátit. Vytáhnu z police Drakkar Noir a zavřu oči......
Na závěr lyrické části dodám, že vůně je zatraceně dobrá, na mně silně připomíná jinou mou zamilovanou fougére - Azzaro pour homme. Další vůně z TÉ doby, jako němá výtka stovkám současných bezejmenných dvousložkových fujtajblů.
UPD, už je to týden. Přecházím od "líbí" k "miluju". Je to tak dobré!