Obsession / Calvin Klein Body Spray ... (14.99 USD)
Obsession for Men podle Calvin Klein je Orientální Woody vůně pro muže. Obsession for Men byl/a uveden/a v roce 1986. "Nosem" za touto vůní je Robert Slattery. Vrchní tóny jsou Skořice, Levandule, Koriandr, Mandarinka, Limetka, Bergamot a Grapefruit; střední tóny jsouMyrha, Muškátový oříšek, Karafiát, Brazilské růžové dřevo, Borovice, Šalvěj, Jasmín a Červené bobule ; základní tóny jsou Jantar (ambra), Vanilka, Santalové dřevo, Pižmo, Pačuli a Vetiver.

Decoverto
Mám láhev EDT z doby před mnoha lety. To je vůně! Narcistní, sladce kořeněná a zároveň ostrá, štiplavá. Je to jedinečná vůně, nepodobá se ničemu jinému, co znám, snad něčemu orientálnímu. Dominuje skořice a myrha. Špatné provedení (bohužel): na veletrhu jsem musela jít s ručním sprejem. Parfém postaru, s desítkami ingrediencí. Používám ho s radostí a všem se vždycky líbí.

hblakes70
Je smutné, kolik mladších lidí si dělá legraci z vůně a nazývá ji "starou", ve skutečnosti to není vtipné, ale ageistické. Jen proto, že vy jste možná vyhodili 400 dolarů za nějakou nikovou vůni, zatímco já jsem utratila 80 až 125 dolarů za tuto a svou další kořeněnou oblíbenou vůni Poison a dostávám komplimenty zleva i zprava od svého mileniálního manžílka... Upřímně? Ty dvě, které jsem zmínila, jsou doslova sex v lahvičce a vy "mladí" o ně přicházíte! Zatímco můj zadek generace x je díky těmto klasikám stále zabijácký a ležící... ale vážně??? vypadněte z mého dvorku!!! Ha :)
Je skořicová a krémová díky dřevu s trochou citrusů na odlehčení. Jednoduché, ale komplexní a mmmm
Na této vůni není znát stáří. Je to klasika už teď a Voní kořeněně po mužích a sexu....takže tahle je mnohem víc sexy a jemnější než ta pro ženy ( ta je insta sick ) voní dobře na muži i ženě nebo ne binárním jednorožci 🦄! Velmi podobná halston Z 14....tato generace je tak citlivá na nálepky a pohlaví atd...co kdybyste taky přestali být ageisté!? Hmm 🤔

Иванчик
Vůni neznám, přišel jsem sem napsat po článku v zoologickém časopise. Ukázalo se, že tento parfém mají v oblibě velké dravé kočky. Poté, co vyzkoušel několik parfémů, vybral ho biolog Miguel Ordeñan k přilákání jaguárů do kamerových pastí. V roce 2018 byla tato vůně použita k odchytu nebezpečné lidožravé tygřice v Indii. Třeba někoho zaujme ))))

fumo nero
Místo stejnojmenné dámské parfémované vody, kterou jsem si chtěla už dlouho přivonět, jsem dostala pánskou toaletní vodu, nově vyrobený tester. Dodavatelé internetového obchodu se spletli, prý došlo k přetřídění... No, ráda vás poznávám, pojďte dál, pokud jste přišli)))
Na začátku se projevila nevýrazně citrusová, lehce bylinná. No, banální pánská toaleta, chtěla jsem ji vrátit, jak mi doporučil vedoucí prodejny. Po hodině takové příjemné útulné otevření, říkám si, ať to žije. Otevřela se dřevitě-pudrovým krémem a velmi erotickým jemným pižmem. Intimní, jemná, lehká. Jantarově-sandálovo-mléčný závoj, pudr. Vanilka je zde krémová, jemná. V pozadí slyším myrhu. Žádné bobule, žádná levandule - to vše je cítit na mužské kůži, ale ne na mně. Zato základ má hodně krémových a živočišných tónů. Ne, není to kočičí toaleta... voní jako kohoutek a hlava mé kočky: sladký prach, letní dřevo a srst.
O stopě nevím - dávám si ji na vlasy a na břicho a do podpaží, celý den poslouchám mléčné dřevité chvění, zvlášť když se aktivně hýbu. Ale myslím, že taková vůně bude sedět blízko kůže. Na veřejnosti jsem ji ještě nenosila, nosím ji doma, pro sebe.
Co se týče toho, že je parfém masově prodávaný, myslím, že je to čistý snobismus a jeho směšná cena může ovlivnit můj názor. Na kůži se krásně otevírá, intimní, jemná.
Nesnese srovnání se Shalimarem, co Shalimar, to lvice a domácí mazlivá kočka - obě z kočičí rodiny.
Nelituji, že jsem si ji nechala i proto, že je taková přirozená, útulná, moje pleť s ní působí tak nějak jemněji a hebčeji. Ať mi muži odpustí, že jsem tento parfém zbavila brutality, myslím, že je ke mně něžný jen z vděčnosti za pohostinnost).

Sintesi
Mám dno láhve.
Tolik mililitrů skořice, jantaru, teplého koření... a tolik vzpomínek...
Devadesátá léta, Indie Club, Obsese smíchaná s potem, kouř, slanost, borový les, pláž až do rána, piadina s klobásou a cibulí, horká kobliha.
První lásky tenčí než čára
Těžší než droga
Vyzývat se navzájem jako kočky na jaře
Cítit se jako bůh
Voňavé první lásky
Jako zakázané ovoce
První lásky vždy o krok před realitou
První lásky s pískem v šatech
Po půlnoční koupeli
Téměř vždy den před odjezdem
A ty víš, že se nikdy nevrátíš
Pohlcená jedním soustem
Bez odstranění trnů
První lásky vždy o krok před realitou
Které tě nechají svléknout
Pak ti useknou ruce
První lásky minulé a zítřejší

FranzParfume
Znovu jsem ji objevila v roce 2020 poté, co jsem viděla pěknou recenzi na youtube. Fascinovalo mě její podání a zoufale jsem hledala parfumerii, která by ji měla.Dalo mi to zabrat (v některých obchodech mi dokonce řekli, že už ji nedělají), ale pak jsem ji našla a byla to láska. ačkoliv nemám ráda sladké parfémy, tenhle má takový ten orientální nádech, který ho dělá zvláštním a svůdným pro můj nos. tuto zimu jsem ji používala s lehkostí, ale jsem zvědavá, jestli bude stejně nositelná i v teplejších teplotách. myslím, že ne, ale vyzkouším ji, třeba večer.

Huggz13
Chápu to... žijeme ve zvláštní době.
Muži chtějí vonět jako šmoulí prdy, které bublají skrz moře ovocných rohlíků s cukrovou vatou.
Ale já ne... alespoň ne dnes.
Dnes voním jako Diovy vousy po odchodu z holičství bohů na Olympu.
Dnes voním jako Adonis sedící na borovém pařezu, který drží ručně tkaný santalový košík s jantarem a aromatickým kořením, zatímco ho skořicoví a vanilkoví cherubíni ovívají exotickými květy.
Dnes mi muži nabízejí své ženy jako poctu.
Dnes mě ženy žádají, abych jejich muže vycvičil v umění mužnosti.
Protože dnes mám na sobě Obsession.
Ale vážně, tahle šťáva je hřejivá, uklidňující a kořeněná a vyzařuje eleganci a sebedůvěru. Dnes je stejně provokativní, svůdná a smyslná, jako když jsem ji nosila na střední škole koncem 80. let.
Dá se obléknout nahoru i dolů a nosit ve dne i v noci; a je naprosto nejlepší v nejchladnějších obdobích roku.
Otevírá se květinově citrusovým závanem, který je vyvážen peprnými nuancemi koriandru a pudrovým teplem skořice.
Prchavé citrusy rychle mizí, když vůně začíná zářit. Kořenité hřebíčkové vlastnosti karafiátu a uklidňující hřejivost muškátového oříšku jsou zde skutečnými hráči. V pozadí jsou patrné sladké bylinné tóny borovice, zatímco celé srdce je vyvážené a zjemněné květinovými kvalitami jasmínu a krémovou jemností santalového dřeva a jantaru.
Kořenitost se vytrácí, ale čas od času o sobě dá vědět, když se usadí v pudrově hladkém, mléčném základu vanilky, santalového dřeva a jantaru, který je vyvážen čistou svěžestí bílého pižma.
Obsession je krásné, vyvážené, nadčasové mistrovské dílo, které vám jistě sklidí nespočet komplimentů.
Pokud ji ještě nemáte, udělejte si radost a zařaďte ji do své podzimní a zimní rotace.
Budete rádi, že jste tak učinili!

hernie
Obsession, jeden z mých nejoblíbenějších parfémů.
Je pravda, že o mnoha z nich prohlašuji totéž, ale není možné, abych měla jeden, který by mě identifikoval, protože všechny jsou základními dílky této čichové skládačky, která bude nekonečná, dokud budu žít.
Žádná pandemie ani hrozba apokalypsy mě nepřinutí změnit názor, protože vůbec nemám zájem být nezaujatý.
Calvin Klein, americký návrhář, který na scénu vtrhl počátkem 70. let s minimalistickými, ale elegantními výtvory, uvedl v letech 1985 až 1986 na trh tyto dvě bomby: Obsession a Obsession pro muže, které mají v historii americké parfumerie významné místo na stupních vítězů.
Nejen proto, že překonaly všechny myslitelné prodejní rekordy, a to i s některými nevyhnutelnými reformulacemi (ta dámská měla algalia, což je živočišná látka získávaná z civetové žlázy), ale také proto, že vtrhly na scénu v době, kdy opulentnost spočívala na nezpochybnitelných králích Opium a Kouros od YSL a Dior se již rozhodl jít do boje se svou jadernou zbraní Poison.
Šťávy mají téměř identickou barvu i vůni (liší se jen několika tóny, ale stejně jako parfémy z minulých let jich mají deklarováno více než 20!), což je činí dokonale unisexovými a neuctivými. A to neříkám jen tak.
Minimalismus je zde přítomen pouze ve tvarech, v prezentaci flakonů, ale ne v jejich obsahu, který je silně sexy, skutečně živočišný.
Mezi jejími tóny najdeme mimo jiné levanduli, mandarinku, grapefruit, skořici, jantar, santalové dřevo, pačuli, pižmo, vanilku a vetiver. Obě mají paralelní vývoj, ale poněkud odlišné závěry. Zatímco mužský zanechává stopu skořice a vanilky smíšené s dřevinami, ženský poukazuje spíše na jantar, vanilku a živočišný civet.
Před několika lety jsem se dočetla, že v konkrétních přírodních rezervacích používají Obsession Men (také Chanel no. 5) k nalákání velkých koček do oblastí, kde jsou skryté kamery, a získávají fotografie a videa, která umožňují vyhodnocovat jejich populaci. To není žádné podcenění, haha.
Nenechte se zmást těmi nepopsanými krabičkami nebo lahvičkami se super jednoduchými a základními liniemi: důležitý je tu vnitřek, věřte mi ti, kteří ještě neměli to štěstí je vyzkoušet.
Co se týče kampaní, vůbec ne nevinný Calvin vnutil sex jako audiovizuální a grafický nástroj prodeje (Tom Ford bral na vědomí, aby zdvojnásobil vulgaritu) rukou hrstky pubertálních dívek, mezi nimiž vynikala CK věčná múza, holčička, a další desítky Kate Moss pod objektivem Maria Sorrentiho (jejího tehdejšího přítele), posedlého její krásou, stejně nevinnou jako znepokojivou.
Projekce obou na kůži je velmi podobná 8/9 hodin silná až středně silná a ve výdrži překonávají hranici 20 hodin. Na oblečení je to věčnost i vzhledem k tomu, že byly přeformulovány.
Představte si, jaké byly první verze!
Dnes jsem se rozhodl je smíchat (logicky 4 střiky od každé v pulzních oblastech) a výsledek je při chladném a poněkud suchém dni neuvěřitelný: hodiny si obsedantně voním zápěstí, jak se mi to stává u všech skvělých old school.
Značka, kterou před lety koupila Coty, se až na výjimky ztratila. Naštěstí nám zanechala neuvěřitelnou Obsession. Jejich flanelky za to nestojí: ty pravé jsou originály. V mé sbírce budou navždy.

SilasSMB
Už jste někdy omylem kousli do kousku skořicové tyčinky uprostřed rýžového nákypu? Když se vám to podaří, pocítíte její plnou intenzitu a v reakci na pikantnost vám dokonce ukápnou nedobrovolné slzy. Přesně tak jsem se cítila v prvních minutách po přivonění k této vůni, jako bych si dala horkou koupel. Po skořicové explozi na mě dýchne čistota, nádech levandule, i když je stále velmi horká.
Vrcholem střední fáze je myrha, mystická a pudrová jako vyhaslé kadidlo. Byla jsem vděčná, že borovice a brazilské dřevo byly v pozadí (nesnáším tyto tóny). Od té chvíle máme hřejivou atmosféru Phebo Odor de Rosas s lehkým živočišným nádechem, který se stále více posouvá k jantarovému akordu. Rekonstrukce jantaru je zde velmi vintage, jedna z těch, jejichž základem je benzoin.
Tato vůně by mohla spojit ruce s Azzaro a Kouros. Jsou to sesterské vůně, z nichž tato je nejsmyslnější. Dokážu si představit, že to kdysi byla 1 Million of a decade.

XE30B
Koupila jsem si 125 ml, používám ho už několik dní a voním jako... asi jako Otec Vánoc )))). Skořice, borovice, mandarinka a vanilka - můj nezkušený kolektivní nos cítí jen to. Občas vidím svařené víno, asi proto, že jsem alkoholik. Hodnocení je přehnané, stejný příběh jako u Bogartů, hlasitý začátek vytváří iluzi obrovského oparu a vytrvalosti. Ve skutečnosti vydrží pár hodin (na kůži).

toshio79
Můj otec používal tento parfém a pamatuji si, jak mu ho všichni chválili! příští měsíc, v září 2018, to bude 20 let, co zemřel. V předvečer Dne otců jsem se rozhodla koupit tento parfém, právě jsem ho dostala, nastříkala jsem si trochu na ruku a vybavila se mi spousta vzpomínek! možná je vůně na dnešní dobu zastaralá, ale pro mě voní jako otec!

Josesan
Je pro mě těžké mluvit o CALVIN KLEIN OBSESSION FOR MEN, aniž bych zmínil CALVIN KLEIN OBSESSION FOR WOMEN.
Obě vůně mají nádech povědomosti v tom, že patří do orientální rodiny a obsahují podobný soubor vonných tónů: skořici, jasmín, santalové dřevo, pačuli, vanilku, vetiver a pižmo.
Obě vůně OBSESSION mají také společný unisexový osud. I přes podobnost všech těchto aromatických tónů se však obě OBSESSION výrazně liší.
OBSESSION FOR WOMEN má větší hloubku, tajemnost, smyslnost, nočnost a orientálnost. Jistý květinový nádech broskve, růže, jasmínu a pomerančového květu je patrný spíše ve svrchních tónech, ale nemluvíme o jemných květinách, nýbrž o květinách černého oře a vášnivého tanga. Pačuli, skořice, ambra a kadidlo se rychle prosadí a dodají vůni dřevitě orientální auru, která je nezaměnitelně orientální.
OBSESSION FOR MEN se pohybuje v lehčím terénu než její sestra, v jejíchž vrchních tónech převažují citrusové tóny, na rozdíl od květinových tónů druhé vůně. Cítím levanduli, bergamot, citron a pomeranč, i když se od začátku prolínají orientální tóny, méně výrazné než v Obsession For Women, ale také přítomné. Květinové tóny uvedené na kartě vůně jsou sotva znatelné, přesto se v nich objevují tóny myrhy a rostlinného pižma, které ve vůni For Women nejsou přítomny.
Dalo by se usuzovat, že OBSESSION FOR WOMEN je dřevitě květinově orientální a OBSESSION FOR MEN je dřevitě citrusově orientální.
Obě mají znatelnou stopu a trvání, i když výraznější v případě FOR WOMEN, s bezkonkurenčním výkonem a poměrem kvalita/cena. Abychom naznačili jejich použití, kdokoli, muž nebo žena, by mohl vůni FOR MEN nosit přes den, na jaře a v létě a v práci; a vůni FOR WOMEN by si mohl vyhradit na večer, na podzim a v zimě a na volnočasové vycházky.

Gabriel Marchetti
Dřevitá orientální vůně s osobitostí, souhlasím s ostatními kolegy, kteří tuto vůni popsali jako cestu po exotice a nostalgii, která mě přenesla do doby, kterou jsem nezažila. Jednou z věcí, které ve světě parfémů obdivuji nejvíce, je "magická" schopnost některých vůní přenést nás zpět v čase, znovu prožít pocity, vzpomenout si na lidi a místa, téměř jako voňavé déjà vu.
Obsese mě provází celou touto směsicí smyslových vjemů. Nesouhlasím s těmi, kteří pejorativně diskvalifikují nějaký parfém jako staromódní, zastaralý nebo "pro staré lidi". Čich je smysl jako každý jiný lidský smysl a bylo by přinejmenším nedůsledné tvrdit, že tradiční rodinný recept podávaný v neděli bude chutnat chuťově zastarale nebo že Beethovenova klasická 5. symfonie bude znít uším staromódně, zpátečnicky nebo archaicky. Při vší úctě, ale takové vnímání je pro mě nesmysl.
Souhlasím však s tím, že mě tento parfém unáší daleko... daleko od současnosti, téměř jako duchovní trans v nějakém orientálním chrámu, kde se při rituálu nabízí koření a kadidlo. Jak už popsaly jiné kolegyně, tato vůně mi připomíná procházku po orientálním trhu s kořením. Ne že by tento parfém byl ikonou tohoto druhu atmosféry, jsou lepší s tímto návrhem, ale v rámci své cenové kategorie a návrhářských domů patří k tomu nejlepšímu.
Vůni dominuje skořice, ambra, vanilka, santalové dřevo a myrha. Když ji nastříkáte, otevře se s určitou komplexností, aromatickou, kořeněnou a se sladkým dřevitým nádechem ze skořice. Vyvíjí se s "pulzující" skořicí, která stále dominuje kompozici, aby odhalila hutný, pudrový a útulný dryják. Na konci zanechává sladkou, trpkou a dřevitou vůni. Je to parfém se smyslným, hřejivým půvabem, který vybízí ke kontaktu kůže na kůži, k objetí, k pohlazení. Takto replikuji pocit, který popisují některé mé kolegyně: tato vůně mě nutí nosit ji i v chladném dni, pod šedou oblohou, v šále nebo kusu vlny, v blízkosti příjemné společnosti.
Nepochybně jeden z nejlepších parfémů CK, vedle Reveal a CK Shock, co se týče výdrže a projekce, vlastností, na které si mnoho lidí u jiných vůní CK stěžuje. Toto aktuální složení se silně/středně promítá asi 2 hodiny a na mé kůži vydrží 7/8 hodin, což je ve srovnání s ostatními vůněmi CK opravdu dobré. Ráda bych si přivoněla k vintage Obsession z 80./90. let, ale s tou současnou jsem spokojená. Myslím, že odhalení, že parfém byl kdysi "lepší" než dnes, by narušilo kouzlo, přineslo by jisté zklamání. Když už jdu tak daleko, že parfém kvalifikuji větou miluji ho (z hloubi srdce) nebo nenávidím (z hloubi duše), a s přihlédnutím k tomu, že všechny zážitky jsou subjektivní, lpím na všech dobrých pocitech, které mi tato vůně přináší, vynáším svůj verdikt, miluji ji!!!

Bofifa
Někdy si myslím, že se nepřeformulovávají kolonie, ale vzpomínky. Jsme otroky jejich falešných dojmů.
Říkám to proto, že já, která mám velmi špatnou pleť na fixaci vůní a problémy s dlouhověkostí většiny z nich, považuji tuto Obsession, dnešní vůni, za monstrum, co se týče stopy a trvání.
Nemohu ji nosit příliš často, protože tím zahlcuji lidi, s nimiž ji nosím a kteří mi to nejednou vyčítali.
A já ji cítím ze dne na den.
Takže jedna ze dvou věcí: buď byl ročník nepovedený, nebo možná nebyla tak silná, jak si ji pamatujete.

Housebliss
Před 12 lety:
Byl jsem trochu divný, asymetrický chlapík (v posledních letech se to trochu zlepšilo). V té době jsem měl cákance. Jednoho dne jsem šel do práce, a co jsem udělal? No, vylil jsem si značné množství na obě ruce a strčil si do toho obličej. Pro jistotu jsem si vzal takovou divnou, barevnou, kostkovanou košili. Abych byl upřímný, nevěděl jsem, co to sakra dělám.
Můj spolupracovník mě vyvedl z omylu: "Takhle se holky nebalí." A já jsem se na to podíval. Pach Obsese nejspíš pokrýval oblast podobnou malé vesnici. Nepomohla ani košile.
Každopádně jsem to teď zkusil znovu. Voní skvěle. Voní skvěle, pokud se neaplikuje příliš silně. Kořeněná, sladká, květinová. Voní jako muž.
Jsem ráda, že jsem si ji koupila znovu.