Armani Code Profumo podle Giorgio Armani je Orientální Spicy vůně pro muže. Armani Code Profumo byl/a uveden/a v roce 2016. "Nosem" za touto vůní je Antoine Maisondieu. Vrchní tóny jsou Kardamom, Zelené jablko a Zelená mandarinka; střední tóny jsouMuškátový oříšek, Levandule a Pomerančový květ ; základní tóny jsou Fazole tonka, Jantar (ambra) a Kůže.

sinestésico
Největší hity aneb to nejlepší z let 95' - 08'
V roce 1995 přinesl Le Male revoluci. V roce 2004 přišla řada na Armani Code. A v roce 2008 vám nemusím říkat, jaký hit byl 1 Million.
Armani Code Profumo je jakousi opožděnou oslavou (2016) výše zmíněných bestsellerů.
Složení Code Profumo: mandarinka, ambra a kůže z 1 Million + kardamom, levandule, pomerančový květ, ambra a fazole tonka z Le Male + kůže a především ta mandarinka, opečená fazole tonka z Code + tóny zeleného jablka a muškátového oříšku.
Pro hypotetický panenský nos je možná Code Profumo nejlepší ze všech.
Pro parfémové nováčky dobrý parfém, ale bez duše. Vnější krása postrádající charakter či osobnost. Upozorňuji, že moje stížnost se ani netýká nedostatku originality. Co mě opravdu mrzí, je cítit vůni, která je koláží několika jiných vůní, neschopná vyjádřit cokoli vlastního.
Není to ani trochu fascinující, ale funguje to.

NorthernCaveMan
Ahoj.
Vy všichni, kteří říkáte, že se to nepromítá, jako údajní členové komunity "frag", zřejmě nevíte, co je to anosmie.
Tahle věc se přímo tlačí ven. Neměl jsem to na sobě snad půl roku nebo tak nějak a daroval jsem půl lahvičky kolegovi, který právě začínal svou frag cestu. Potkal jsem se s ním o týden později a na šest metrů jsem ho cítil PŘED sebou ještě dřív, než jsem ho viděl. Zeptal jsem se ho, jak se mu s ním daří, a on řekl, že si ho nastříkal před 8 hodinami a stále ho cítí sám, natož naši další kolegové. Ten den měl několik komplimentů, ale hned o týden později si stěžoval, že už to tolik necítí, a přemýšlel, jestli se mu šťáva nezkazila.
Uklidnil jsem ho, že je to v pořádku, jen že jeho nos je už na tu vůni zvyklý a měl by ji trochu změnit. Jistě, dal si pauzu a teď je zase jako zvíře.
Prosím, lidi, přestaňte s "reformulací / nepromítá / žádný výkon" cr*p, tato věc je skvělá a všichni byste měli vědět lépe, že jste údajně frag heads.

Antonio GaVa
FORMÁLNOST S HRAVÝM NÁDECHEM
VŮNĚ A VÝVOJ
Robustní a silná od prvního střiku natolik, že může vyvolat svědivý nebo dokonce kýchavý pocit kvůli ostrosti, ale kontrastuje s karamelovým kouzlem. Může se zdát, že prvních 5 vteřin si člověk myslí, že nastříkal mandlový sirup, ale je to jen okamžik, protože vzápětí se objeví levandule, aby vyvážila sladkost jantaru, a spojí se v jeden celek, aby se s menší a menší intenzitou překrývaly do rodící se kůže, která mi připomíná specifickou vůni interiéru nového auta. Při přechodu od základních-středních tónů se objevuje pudrový základ, který spadá zpět k tonce, jež je charakteristická pro její mateřskou vůni z roku 2004, ale postrádá ikonický anýz a tabák. Naprosto příjemná vůně.
ORIGINALITA
Body proti tomuto návrhu Antoine Maisondieu, protože připomíná, zejména v sušení na původní Code a to se dalo očekávat, protože je to flanďák, navíc také chápu, že připomíná, místy skořicovou žvýkačku, která vede některé k tomu, že ji vztahují k 1 Million, ale podle mého názoru tento Code dává tisíc koleček, protože má lepší aromatickou stavbu a syntetický charakter zmenšený.
KLIMA
Výborně funguje při teplotách pod 25 °C. Překročení této hranice by mohlo vést k čichové únavě nebo nepříjemnostem, protože sladkost a teplo nejdou dohromady.
VERSATILITA
Nejedná se o modrou vůni. Je stvořena pro poloformální až formální příležitosti nebo pro dny, kdy chcete udělat dobrý dojem v kombinaci se zvláštním oblečením a s charismatem na prvním místě. Vyvolává ve mně elegantní, ale zároveň hravou auru, protože patří do mladistvého spektra, i když nevidím problém v tom, aby ji nosil i dospělejší člověk.
VÝKON
Při teplotě 15 až 25 °C a aplikaci 5 střiků (1 na každou stranu krku, 1 za každé ucho a 1 na zátylek) nabízí lahvička šarže "38T3002" s datem výroby "březen 2020":
-Doba působení: 10 až 12 hodin.
-Projekce: během první půlhodiny se promítá na délku paže, do třetí hodiny je cítit až k loktům, ve čtvrté-šesté hodině je vnímatelný v blízkosti ramen a poté je na úrovni kůže.
-Vůně: během prvních dvou hodin zanechává při chůzi stopu.
Při teplotě 5 až 15 °C měním způsob aplikace parfému na 6 střiků na sebe (2 na každou stranu krku a další 2 na zátylek), abych zvýšil sílu a dosáhl lepší projekce během prvních dvou hodin, ale od té doby je výkon stejný jako trvání a stopa popsaná výše. Nedoporučuji používat více než 6 atomizací, protože byste se mohli zahltit.
PŘEFORMULOVÁNÍ
Neměl jsem možnost porovnat lahve z jiných šarží, takže nemám žádné informace.
DOPORUČUJI NÁKUP?
Rozhodně. Myslím, že je to skvělá volba pro situace, kdy vůně dodá třešničku na dortu vašemu outfitu a výjimečnosti vaší události. Jedinou nevýhodou je, že pokud jste zvyklí nosit svěží, citrusové a/nebo zelené parfémy, vydat se zde sladkou cestou by vás mohlo odradit, a to zejména kvůli tomu, jak náhle působí v prvních okamžicích po nastříkání. Vyzkoušejte ji a udělejte si vlastní závěry.
Nyní, pokud ji znáte a hledáte variantu, která hraje stejnou ligu, zde je několik návrhů, které by vám mohly pomoci k lepšímu výběru při nákupu:
-Nákladová varianta: Montblanc Legend Night.
-Podobná, krémovější vůně: Armani Code Absolu.
-Méně ostrá možnost: Stronger With You.

Leonardo da Vincho
@Zemog
No člověče, to jsi mě hodně rozesmál.
Hele, ono to tak není, vždycky se najdou "podivíni", kteří si koupí parfém, protože se nám moc líbí, protože se přestal prodávat a my vidíme příležitost si ho koupit, protože se nám líbí, když si v klidu vypijeme odměrku whisky, nebo sklenku vína, nebo kafe... a samozřejmě taky proto, aby se nám líbil....
Ale něco vám řeknu, nikdy, nikdy se nezamilujete nebo nepotěšíte dívku jen parfémem.
Je to kombinace, kde je vůně pouze jednou částí, spolu s vaší přítomností, vaší osobností a především vaší INTELIGENCÍ (mluvím o ženách nebo mužích, kteří vás chtějí milovat, ne se bavit). A některým stačí, když máte velké bankovní konto a plnou peněženku, ale nechtějí vás, chtějí to, co je v té bance.
Tenhle parfém je dobrý a zaujme, každým dnem přibývá lidí, kteří mají rádi dobře udělané unisex vůně, a na můj vkus tahle není tak dobře postavená, ale není špatná, a obyčejní lidé nemají rádi složité vůně, ale sladké a příjemné.
Ale každý si myslí, co chce, a pokud si myslíte, že tento parfém "zametá" a posílá spoustu dívek s tortikolou ke kineziologovi, tak... používejte ho pokaždé, když jdete ven, ať už jdete kamkoli.
PS : můžeš mi říct, co snídáš? Zajímá mě to...
S úctou zdravím kamaráda.

Leonardo da Vincho
Přátelé fóra .... co děláme?
Budu rozebírat poslední 3 recenze, tak rozdílné a myslím, že se jim jen daří mást ty, kteří hledají názory na nejvýznamnějším parfémovém fóru na světě (jsou i další, ale tohle je největší)
@ManuelCornejo , souhlasím s tebou nejvíc, je to dobrá vůně, ale nepřesahuje to, na můj vkus trochu gurmánská (je klasifikována jako orientální kořeněná), ale ta vanilková sladkost (aniž by obsahovala vanilku) jistě vytvořená kombinací jantaru/tonka bean a květinových tónů jí dává ten nádech.
Výkon je umírněný, jak v délce trvání, tak v projekci, a je unisex/maskulinní, na můj vkus nepříliš svůdná, ale příjemná, vnímám ji podobně jako One Million parfum a Stronger whith You, 2 parfémy mimochodem nepříliš mužné. Tedy parfém, který není vůbec originální a který schvaluju jen já.
@Zyzzbrah, milá, promiň, že nesouhlasím, ale není to vůbec moc formální a mužné a ta výdrž je na kůži ..... co je 2 týdny na oblečení 😳😳 ? ? Mám své tričko nebo košili, která je už po 2 dnech vypraná a vyžehlená.... ale respektuji tvůj vkus a doufám, že se ti to bude líbit.
Souhlasím, že je to podobné Code Absolu, (z řady se mi nejvíc líbí původní Code, žádný z jeho flanďáků...).
Ale vaše recenze o tomto Profumu mluví jen o skvělém parfému, který jsem recenzovala a který mám opravdu ráda, a to je YSL Libre, pro mě velmi ženský a který bych nikdy nenosila, Profumo jen vypadá jako .......
Opravdu doufám, že si to neberete špatně, ale myslím si, že recenze někdy rozhoduje o nákupu naslepo (to jsem se naučila od jednoho pána z fóra), a že před recenzí musíme vůni důkladně analyzovat, a to pokud možno několikrát, vždy na kůži.
Doufám, že jsi pochopila podstatu mé recenze, jen jsem si všimla velkého rozporu v názorech, jako by se každý vztahoval k jiné vůni. Můj respekt k vám
S láskou zdravím své přátele vůní.

piyux
Giorgio Armani Code Profumo se otevírá silnou projekcí sladkých, kožených, kořeněných a ovocných tónů. Úvod je velmi výrazný, aromatický a příjemný. Kožený akord je velmi výrazný, působí jako suchá bílá kůže a má jemnou benzínovou atmosféru, ale není štiplavý ani živočišný. Tonka, která je uvedena jako základní nóta, ale objeví se hned po nanesení vůně, dodává sladký, karamelový nádech. Zelená mandarinka a zelené jablko kombinují své tóny a dodávají ovocný nádech, méně výrazné jsou levandule a pomerančový květ, oba květinové akordy. Kardamom a muškátový oříšek vytvářejí kořeněný tón, který se dobře snoubí s kůží, není výrazný, ale je patrný. Nakonec jantar dodává pryskyřičný, sladký a vystupující akord. Vůně má tři výrazné vystupující akordy, tonku, jantar a kůži. Nejvýraznější změnou od úvodu k zaschnutí jsou ovocné tóny, které jsou patrné během úvodu, ale směrem k zaschnutí se výrazně rozptylují. Jakmile Giorgio Armani Code Profumo dosáhne úplného zaschnutí, lze ji shrnout jako silně vystupující, sladkou (tonka), koženou, kořeněnou (kardamon, muškátový oříšek) vůni s jemnými citrusovými a květinovými akordy. Vůně působí odvážně, ležérně, exoticky, těžce, kvalitně, impozantně, intenzivně, koženě, mužně, moderně, nočně, hravě, kořeněně, sladce aromaticky, hřejivě, všestranně a příjemně.
RECENZOVANÁ ŠARŽE: 2020 (#38R301W).
WOW RATING: 10/10. Kožené, kořeněné a sladké tóny jsou působivé.
HODNOCENÍ NELÁSKY: 3/10. Kůže je silná a má benzínový nádech.
JEDINEČNOST: 10/10. Výsledná vůně je jedinečná a snadno rozpoznatelná.
MASOVÁ PŘITAŽLIVOST: 7/10. Kožené vůně nejsou nejmasověji přitažlivé, ale tonka v této vůni pomáhá.
PROJEKCE: 5/10. Velmi dobrá, asi 5 metrů kolem nositele.
SÍLA: VŮNĚ JE PŘÍJEMNÁ NA DOTEK: 5/10. Velmi dobrá, asi 5 stop za nositelem.
APLIKACE: postačí 4 rozprašování.
ŽIVOTNOST: 5/10. Velmi dobrá, asi 5 hodin, dobře promítá po dobu 3 hodin.
SEZÓNY: Zima, jaro, podzim, chladnější dny a klimatizované prostředí.
PŘÍLEŽITOSTI: Vhodné pro: slavnostní události, venkovní setkání, kancelářské, pracovní, neformální, sváteční, romantické, randění, klubové. V umírněném množství je to vůně vhodná do kanceláře.
VŠESTRANNOST: 7/10. Dobrá, tuto vůni lze nosit kdykoli během mírných i chladných měsíců roku.
DÁMSKÁ VŮNĚ: Mužný, kožený a kořeněný tón jí dodává mužný charakter.
VĚK: VŮNĚ JE VHODNÁ PRO VŠECHNY, KTEŘÍ CHTĚJÍ BÝT V KONTAKTU SE SVOU ŽENOU: Jakýkoli.
DOPORUČENÍ: Giorgio Armani Code Profumo seženete za cenu kolem 70 dolarů, je to působivá, velmi příjemná, odvážná, mužná vůně, ideální pro formální i neformální/klubové nošení. Jedná se o skvělou koupi.
BLIND-BUY: Ano, ale pouze pokud jsou vám blízké tóny kůže a sladkých fazolí tonka.
PODOBNÉ: Jedná se o vůně stejného žánru. Jean-Paul Gautier Ultra Male je skvělá sladká kožená vůně; Guerlain L'Homme Ideal EDP je jemná kůže a mandle; John Varvatos Dark Rebel Rider je skvělá temnější vůně obsahující kůži, kadidlo a další tóny; Mancera Gold Prestigium je vysoce kvalitní vůně, která obsahuje tóny kůže, růže a vanilky; Montale Aoud Leather je skvělá vůně kůže a oudu; Paco Rabanne 1 Million EDP je super sladká, kožená a pomerančová vůně; Tom Ford Ombre Leather je skvělá sladká kožená vůně; Tom Ford Tuscan Leather je kouřová a ovocná; Tom Ford F Fabulous obsahuje kožené, mandlové a květinové tóny; Valentino Uomo Intense EDP, je fantastická kožená, aromatická, ale postrádá výkon; Amouage Memoir Men EDP je úžasná kožená a tabáková vůně; Bentley For Men Intense EDP je působivá a cenově dostupná kožená vůně.
SHRNUTÍ: Silná projekce, sladká (tonka), kožená, kořeněná (kardamon, muškátový oříšek) vůně s jemnými citrusovými a květinovými akordy. Vůně působí odvážně, ležérně, exoticky, těžce, kvalitně, impozantně, intenzivně, koženě, mužně, moderně, nočně, hravě, kořeněně, sladce aromaticky, hřejivě, univerzálně a příjemně.

Rafael Souza
Tento flanker si zaslouží naprostý respekt, protože kromě toho, že nastavuje a promítá třikrát více než ten tradiční, i když nemá inovativní vůni, je velmi odlišný.
Pro mě tato vůně vznikla vrstvením tradiční Armani Code s vůní 1 Million od Paco Rbanne. Stejnou kořeněnou, jantarovou kůži, jakou cítím v 1 million, cítím i v této vůni.
S tímto parfémem není možné nepotěšit dámské publikum a je to skvělá možnost, jak odlišnou vůní konkurovat vůni 1 million, která je v mezinárodní parfumerii velmi oblíbená.
Esence: 9
Fixace: Musím udělat více testů, ale zdá se mi vysoká.
Projekce: ditto.

Dario40
Neskrývané mistrovské dílo od Casa Armani!
Dokonalá a zároveň komplexní směs, kde jantar, jablko a muškátový oříšek vytvářejí hořkosladký efekt se slavnostním a brilantním charakterem.
Alchymie se snoubí ve výsledku, který evokuje vůni hořkých mandlí v tříslovinovém a silně aromatickém rámci.
Opojná vůně, ideální pro chladné podnebí a zejména pro předvánoční období.
Slavnostní, sváteční, chladná, sladká, výbuch!
Připomíná dnes již zaniklý Dsquared Potion, podobnost je velmi ceněná.

filbueno
Fantastický parfém, má podobný úvod jako Ultra Male a 1 Million, ale s DNA Armani Code stále přítomnou, a s mnohem elegantnějším a sofistikovanějším sušením než ostatní zmíněné, pro ty, kteří mají rádi sladší parfémy, můžete jít bez obav, výborná fixace a projekce na mé kůži, parfém na zimu a podzim, nebo chladné noci, nepoužívala bych ho nad 20 stupňů, jinak by vás mohl obtěžovat, ale v chladu vás tento parfém zahřeje jako kráska.

vict0r
Zajímalo by mě, kdo tady dává slabou vytrvalost a stopu? Zřejmě jste si koupili padělek nebo máte anosmii, protože originál je velmi odolný a stopový, dokonce i z mé kůže!!! nemluvě o oblečení, ve kterém je záměrně vložen. Zní to velmi draze, všichni kolem vás si dávají pozor na vonnou stopu. Líbila se mi víc než původní Code a víc než Code Ultimate
upd vůně je tak vytrvalá, že se po 3 dnech z rukávu svetru, na který se dostal střik, přenese na kůži a i na ní se zachytí a oplývá několik hodin svým charakteristickým koženým, dřevitě-jantarovým nádechem!!!!

ROMKA
Vážení členové fóra ! Ušetřete nás recenzí typu: "Šel jsem do obchodu, nastříkal jsem papírový proužek. Co na to říct - chemóza, hnus, neúspěch". Pro objektivní názor potřebujete alespoň dva týdny každodenního nošení. Různé teploty(ulice - interiér), různá denní doba, různá nálada (chcete-li) Teď v zimě je jeho čas. Code Profumo čas. V době rozbujelého unisexu je to přesně ten typ "neoholeného brutála", který mi chyběl. "On" je pro muže, kvůli kterému se do něj ženy nezamilují parfémem, ale něčím podstatným. Muž v ní sedí u hořícího krbu ve velkém domě (který postavil), popíjí s přáteli koňak a vzpomíná, jak vytáhli Land Cruiser z bažiny, když se vraceli z lovu.

Sergame
Samozřejmě! Každý píše, že kakofonie, chemie....ALL chemie. Samozřejmě chemie, to je chemie Armani....nu a Chanel, a chemie Tom Ford... Montal také chemie. Opravdu si myslíte, že úplně všechny vůně jsou vyrobeny na základě tinktur a odvarů? Téměř všechny vůně na trhu s parfémy jsou syntetické, tedy "chemie".
Samotná vůně armani code profumo vynikající. Sladká, ale ne dusivá, teplá, hřejivá, kořeněná, trochu "sexy"........ a sladkost není karamelová, Má trochu z původní verze, ale ne dost.....originální celoroční a profumo je taková zimní verze. Nyní je trend sladkých, teplých příchutí, zejména na zimu, to bude skvělá volba. To je vše!

Saru21
"Riskujete, že budete smrdět jako mnoho dalších teenagerů, což může mít za následek, že se vám vaše náctileté kamarádky budou na konci smát."
Jsem si jistá, že náctileté dívky nemají nabubřelou logiku starých snobů s vůněmi, to nemá skoro nikdo a díky bohu za to. Když už jsme u toho, fragrantica by opravdu měla zvážit vypuštění těchto slov a frází z uživatelských recenzí:
Generic
Neoriginální
Syntetické
"Žvýkačkový pop"
"Nic převratného"
Tato terminologie se stala tak saturovanou a redundantní, že ztratila hodnotu, v tuto chvíli se už jen papouškujete navzájem.
Každopádně tato vůně je jako dítě lásky mezi původním Code a 1 Million, což není špatně, protože stále dokáže zůstat vzdušná a lehká. Svěží, kořeněná, sladká, moderní a svůdná. Tato vůně vydrží, nevtíravě se promítá a sklízí komplimenty. Každý, kdo tuto vůni diskredituje, zejména některou z výše uvedených terminologií, je snob, který rád voní jako stařec. Jedinou nevýhodou by byla její cenovka.