Mieloud LPDO pro ženy a muže

živočišný
kůže
skořice
pačuli

Mieloud podle LPDO je vůně pro ženy a muže. Mieloud byl/a uveden/a v roce 2020. Vrchní tóny jsou Med a Cejlonská skořice; střední tóny jsouList indonéského pačuli a Květinové tóny ; základní tóny jsou Laoský oud, Kůže, Jantar (ambra), Vanilka a Bílé pižmo.

Med
Cejlonská skořice

List indonéského pačuli
Květinové tóny

Laoský oud
Kůže
Bílé pižmo

Shlepshlep

Pokud hledáte sladkost, tohle není to pravé místo. Pokud hledáte oud, kupodivu tu také nejste. Alespoň já jsem oud nedostala, ale... Našla jsem dokonalou pracovní vůni, která mi chyběla. Ano, není to Honey Oud od Montalu, podle mě jsou si podobné jen o 30 procent, ne víc, a to ještě s rozvinutou fantazií. Obecně nechápu, kde se takový název vzal, když je v něm jen lehký polotón oudu. Na mě je tam hořký med, víte, ještě v medové plástvi, skořice a hodně ambry, a ambra je slyšet od samého začátku. Není tam žádná sladkost, ani přehnaná hořkost, vůně je velmi dobře poskládaná. Pižmo se nesráží, vanilka je minimální, z kůže je cítit jen lehká bříškovitost. Podle mého názoru je stoprocentně ženská, ani náznak unisexu. Trochu retro, ale v dobrém slova smyslu, a navzdory zemi výroby jsme na takové věci zvyklí spíše od Francouzů než od Italů. Připomněla mi právě něco od Fragonarda z 90. let s kombinací ambry a pačuli. Provedení je prostě fajn pro jakoukoli cenovou kategorii, nejen pro masový trh. V mírných dávkách se dá přes den, trochu víc už na večer. Nebude se hodit ke sportovnímu stylu, vše vypovídá o business obleku nebo večerních šatech. A i když nemám ráda ageismus v parfumerii, není to vůně pro mladé dívky, a těm se takové věci většinou nelíbí.

GUADELUPA

Krásná vůně! Zpočátku se otevírá s tóny medu, dokonce i nějaký ledový tón je přítomen, je to med a koření hraje tak. V polovině vůně se objevuje živočišnost. Ano, je tu, ale rychle mizí a znovu se objevuje med, objevuje se skořice a pačuli. Oud zní od začátku až do konce. Mně osobně dodává živočišný nádech, ale je docela nositelná. Vůně je naprosto unisexová. Stejně krásně bude znít na ženách i mužích. Je v ní cítit lehká sladkost. Výdrž je dobrá - téměř po celý den. Zní draze a je kvalitně střižená.

phini4ka

Jednoduše nádherné, zejména za cenu, intenzivní dřevité a kořeněné chuti!
Hřejivé a s obrovským množstvím medu, ale nebojte se - nic se nelepí. Postupně se bude otevírat, třpytit a hrát všemi odstíny zlata.
ps. Viděla jsem, že značka má 30s. Budu pokračovat v seznamování se s dalšími příchutěmi)

AlessiaB.90

Koupila jsem si vzorovou sadu této značky (s dostatečným množstvím výrobků uvnitř, abych si je vyzkoušela a udělala si představu) a poté mohu říct, že jediný, který se mi líbí a který se nesráží s mou pletí, je rose sensuelle.
Nevím, z jakého montale čerpá inspiraci, ale přijde mi teplá a medová, zahalující a kořeněná, medová, dřevitá a skořicová, unisexová s ženskou tendencí, ideální na zimu a chladné pololetí, na kůži vydrží dobře, ale na mě je trochu moc dlouhá, možná proto, že kombinaci skořice aoud nijak zvlášť neocením, protože mi to přijde dost staromódní a zastaralá vůně, ani bych nevěděla, jak ji popsat.
Faktem je, že tyto vzorky Lpdo mají při otevření "rybí" zápach, což je podle mě problém lahviček, jako by se něco, snad konzervant, kazilo, zatímco parfém zůstává ve své podstatě nezměněn a na internetu jsem si všimla, že tento nepříjemný zápach hned po nastříkání byl u mnoha zákazníků běžný, možná vadná šarže samotných lahviček.

cxrlx

Toto je čtvrtá vůně LPDO, kterou jsem očichala (a zrecenzovala), a potvrzuji, že i ona má pro můj nos již známý úvodní tón, který trvá nejméně pět minut a je cítit velmi nepříjemným, velmi chemickým, insekticidním zápachem, který je cítit staře. Ani tento parfém se mi nijak zvlášť nelíbil a připadá mi dost podobný vůni Vanille persuasive (od stejné značky) v tom, že i zde převažuje skořice. Nádech medu tam je, ale čekala jsem, že bude více zastoupen, a oudu si moc nevšímám. Kupodivu v základu cítím růžový tón, který bude tím, co označují jako "květinové tóny". Rozhodně je to silná, zimní vůně, která se nemusí líbit každému, takže bych doporučila být při jejím nošení opatrný. Označila bych ji za dokonale unisexovou. Co se týče výdrže, myslím, že je uspokojivá, stopa je přiměřená, ale nic výjimečného. Montale bohužel neznám, takže se zdržím srovnání.

Ely

Dobrá práce! Úspěšná napodobenina Montale's Honey Aoud. Měla jsem možnost otestovat obě a rozdíl je opravdu minimální, samozřejmě výdrž je menší, ale za tuto cenu si myslím, že si nelze přát víc. Balení i vůně naprosto nad očekávání, velmi dobře ošetřeno a vůně není nic triviálního, lékořicový elixír a intenzivní, teplá, sladká. Doporučuji těm, kteří se chtějí přiblížit aoud note, aniž by příliš riskovali. Dobrá i jako unisex, i když medový nádech ji dělá více ženskou. výborná pro zimní období.

mapache

Dnes jsem ji vyzkoušela v butiku s vůněmi.

Ano...podobná Montale Honey Oud a Floris Honey Oud....ale....waaaay lehčí!!!

Vůni jsem měla na ruce několik hodin,a stále tam je.
Tento dryown je IMO vanilkový/jantarový...s trochou zbytků "medu".
Montale Honey udržuje medovost!!!

Vlastním Montale Honey Oud...takže tento LPDO Miel je pro mě pasé,i když voní skvěle !!!

perfumeholic88

Další složení od této značky, které se mi jeví v odstínu žluté, ale tentokrát se prolíná s jantarovým odstínem. Mieloud začíná lehce ´garážovým´ oudovým tónem, který znám z vůní Montale, ale po počáteční nechuti jsem si ho oblíbila a uvědomila si, že právě tento oud mám nejraději, drsný a špinavý. Zde se však stejně rychle, jako se objeví přídavek zlatého medu, oud zmírní, ale stále je dokonale vnímatelný. Oud a med jsou v hlubokém objetí a ani jeden z nich nechce dominovat, ale vzájemně se doplňují. Oud se stará o to, aby se kompozice nestala cukrovou polevou, a med se stará o to, aby zde nebylo příliš temno. Překvapivě, protože ačkoli má vůně sama o sobě sladký obal, není vůbec ´´sticky´´ ani dráždivá a med zní přirozeně, ne jako pseudomedová kosmetika. Dvě složky ( ostatní necítím) a není to tu nuda. Vůně mě vtahuje do mysli jako masáž nahé, hladké kůže tekutým medem a vzácnými oleji, to vše se odehrává v místnosti vytesané do skály, kde hoří kadidlo a svíčky, ale ještě je soumrak. Zajímavá kompozice s dobrými vlastnostmi. Údajně je srovnávána s Montalovou Honey Aoud, ale k tomu se nebudu vyjadřovat, protože tuto vůni neznám.

Původní recenze od Fragrantica.pl