Jean GuichardHodnocení parfému 3.73 z 5 s 9,941 hlasy
Obsession podle Calvin Klein je Orientální Spicy vůně pro ženy. Obsession byl/a uveden/a v roce 1985. "Nosem" za touto vůní je Jean Guichard. Vrchní tóny jsou Vanilka, Bazalka, Bergamot, Mandarinka, Zelené tóny, Broskev a Citrón; střední tóny jsouKoření, Santalové dřevo, Koriandr, Dubový mech, Cedr, Pomerančový květ, Jasmín a Růže ; základní tóny jsou Jantar (ambra), Kadidlo, Vanilka, Cibetka, Pižmo a Vetiver.
Knižní klub v lahvích: Michael Edward American Legends and Lectures - Recenze
od Patric Rhys
Legenda o legendách: Michael Edwards o svém životním dědictví v parfému, Jak nám parfém zanechává odkaz - část II.
od Patric Rhys

ElliParfumi
Moje sestra si ho nedávno pořídila, koupila ho na slavném A**to. Kód šarže ukazuje rok 14, ale prodejce ji ujistil, že ji dostal na začátku roku 2000. Takže pokud se nespletla, je to rok 2004. První myšlenka po jeho použití. Je to určitě Calvin Klein????! (takový vztah mám k CK po procházení moderních parfémů). Řeknu to takhle, s takovou krásou od prvního "nakouknutí" jsem se ještě nesetkala. A takhle vypadal dříve luxus? No víte, kdyby to bylo takhle, tak dneska nepotřebuju žádnou niku, ať zůstane ten luxus z roku 2000. První, co jsem slyšela, byl ten okouzlující pudrový obláček, který mi připomínal rukopis Guerlaina. Oblak se okamžitě rozprostřel po celé místnosti. Velmi příjemný začátek. Když si přivoním v blízkosti místa aplikace, z nějakého důvodu slyším i kůži a sušené ovoce (i když nejsou v pyramidě. Samotný pojem chemóza mě ani nenapadl, tak přirozeně to na začátku zní. Při dalším otevření opět slyším takovou lahodnou karamelovou pudrovost spojenou s růží a kořením. Nevím, odkud slyším kosatec, v pyramidě není, možná ho neslyším, ale okamžitě mi připomněl Tom Ford Noir. Trvalo to asi hodinu nebo dvě. V základu je prostě nádherná. Je tak útulná a hřejivá, že je dokonce těžké dát příklad podobné vůně. I když je to ženská verze, řekla bych, že je unisexová (hlavně v prvních hodinách, protože v té době je víc trpká a bohatá a tak nějak v dobrém slova smyslu "komplexní"). Po chvíli, když přejde do základu, se vůně stává lehčí a útulnější. Škoda, že jsem takový zázrak neznala dřív a nehledala ho. Co se týče vytrvalosti a oparu, ráno po probuzení jsem tento kouzelný základ slyšela, vůně byla na svetru, který ležel v pokoji. Vytrvalost je prostě nejvyšší hodnocení. Stopa je velmi dlouhá. Někdo tady napsal, že "tohle je parfumerie, kterou jsme ztratili". To je velmi pravdivé!
LadyIsabel
Pro mě je Obsese vzpomínkou na 90. léta. V tom věku bych ji nikdy nemohla nosit: příliš dospělá, ostrá, vyzývavá... odpuzující. Myslím, že jsem k ní přivoněla v malém vzorku, a dobře si pamatuji černobílé fotografie s Kate Moss - úžasné jako ty z mnoha reklam na parfémy z těch let. Koupila jsem si ji, abych se znovu spojila s těmi vzpomínkami: střední škola, první velké zamilování, stydlivost, tajné deníky. Právě tady jsem si k ní asi přilepila nějaký odkaz na Obsesi - pamatuji si světla na těch fotkách. Teplé barvy možná afrického západu slunce, jako jsou barvy té láhve a jejího obsahu. Pro nás byla aktuálním mýtem CK One nebo její duplikáty - snad první skutečný "unisex", co si pamatuju. Calvin Klein a Kate Moss dvě ikony 90. let.
Tehdy jsem tento parfém plně neprožívala v jeho počátcích, jako někteří z vás. Proto nemohu plně posoudit, zda je současná přeformulovaná verze skutečnou ostudou originálu. Vedle jantaru a hřejivých kořeněných tónů cítím hodně živočišnou stránku a zajímalo by mě, jestli to tehdy bylo stejné. Možná to je to, co mi tehdy přišlo nepříjemné. Dnes jsem po ní zatoužila znovu a experiment se povedl. Jsem ráda, že jsem zaplatila tuto vstupenku za krok zpět v čase: nacházím ty tóny, které jsem cítila kdysi, tu hřejivou "dospěláckou" vůni, kterou dnes ráda nosím. Přijde mi to velmi originální vůně, mnohem originálnější než v době, kdy ji nosilo tolik lidí. Kdo ví, jaké jsme si představovaly, že jsme ženy ... a zda můžeme říct, že jsme byly spokojené: možná jsme tehdy byly jen dívky, které prožívaly silné emoce, aniž by se příliš staraly o budoucnost.
MellyHelly
Právě teď bych ráda našla lahvičku, protože ji znám a pamatuji si ji v její vintage, silné, mastkově zelené galbanum podobě, americké verzi Cartierovy první věrné Must.
Měla jsem přehnané množství jejích vzorků s velkou kartou a celým popisem.
Nyní ji snadno seženete za sníženou cenu v řetězcích drogerií, ale i tam je opravdu přeformulovaná.
Obsession, nic jako novější Obsessed, je radikálně osmdesátkový parfém.
První parfém Calvina Kleina, kterého si jinak jako značky cením jen málo, pro mě zůstává spjatý s atmosférou oněch bujarých a maximalistických let.
Částečně zůstává spolu se svým mužským protějškem z mastku spojen s onou yuppie elegancí mimo práci a aperitivy v Miláně k pití, s džíny CK nošenými s košilí nebo dokonce bílým tričkem a modrým sakem a hnědými botami, zkrátka s oním typem ležérní elegance, deregulované s ohledem na konzervativní kánony, která se však nakonec stala novým předpisem a jakousi "uniformou".
Pokud překročíme italsko-švýcarskou hranici, stále se setkáváme s tímto aperitivním stylem oblékání, protože některé země od Milána nahoru zůstávají vázány na určité formy domnělé elegance mnohem déle než my.
Přesto z olfaktorického hlediska nemusí být Obsession jen tím, protože samotný parfém skutečně evokuje něco jiného.
Je to parfém pro dospělé.
Nemá v sobě nic dětského, pomrkávajícího puberťáckého, sexy cukrátka, a díky tomu ji miluji teď víc než tehdy.
Nazvala bych ji dámskou vůní v tom nejpozitivnějším slova smyslu. Samozřejmě také vtíravá a vnucující se, ale mezi landmarky patří k těm, které mám nejraději.
V úvodu je ostře zelená a připomíná mi staromódní galbanum.
Srdce je změť klasických růžovo-jasmínových květů s přídavkem koření a dřevin.
Základní tóny jsou opravdu ty, které zůstávají nejvíce a rozprostírají se díky siláží z 80. let a jsou velmi velmi mastkové, ale ne mastkové! Je to spíše živočišný mastek, hluboký, hutný a velmi "dámský" s nádechem vanilky, která absolutně není sladká.
Mezi počátečním galbanem a tímto živočišně-vanilkovým základem mi vždy připomínala mnohem rafinovanější a méně "cihlovou" původní Must by Cartier a matně i přepychovou Rouge by Hermès.
Současná verze je dementní ochuzení, ale z nějakého důvodu na některé lidi stále funguje, včetně jedné velmi extravagantní dámy kolem 70 let, kterou jsem znala.
Na jejím stále fantastickém těle zanechávala orientálně-smyslný oblak sotva sladce zelené barvy.
Málokdy dojde k přeformulování tak komplexních vůní na otázku koncentrace nebo zředění. Obvykle jde skutečně o ochuzení/zastoupení důležitých tónů.
Jednou z nich je santalové dřevo a pak také ty živočišné nahrazené chemickými protějšky, díky nimž to celé voní mnohem víc kočičí močí, případně voní jako fólie bez naděje na vývoj.
Belle Epoque
Omlouvám se milovníkům aforismů, krátký a výstižný komentář. Spousta myšlenek. Jsem upovídaný.
Calvin Klein se mi nikdy nelíbil. Pro mě to byl McDonald parfumerie - chemický, na každém rohu prodávající, levný a nic zajímavého neslibující.
Lahvičky se sirupem proti kašli. Vůně nezapamatovatelné. V obchodech se při pohledu na to jméno odrážely jako tenisový míček na kurtu.
Ale Obsession stála povýšeně stranou, jako nemanželské dítě, už svou barvou vypovídající o chladné povaze. Ale hlavně slibovala podobnost s dlouho hledanou Benátkou Yves Rocher.
A tady je velkolepé Setkání a přivítání.
1 minuta - na Benátky si nevzpomínám.
2 minuta - ano, Benátky jsou přesně takové, jak vypadají!
Na mě je Obsession kouř a střelný prach, jatagany a harémy, koření a pávi v zahradách Semiramis - pro mou čichovou paměť totéž co Benátky. Barevný Orient! Pohádková, filmová, smyslná a sexy.
Otevírá se silnými pryskyřicemi, kořením a kadidlem. Je to ohromující! Den ode dne houstne a rozvoní se jako koňak. Úžasná!
Pro mě se nepodobá ničemu jinému (jen Benátky mě pustily dovnitř, uznávajíce rovnost) - dokázala si udržet tvář v soutěži po 35 let! Klobouk dolů.
Must de Cartier je pro mě chypre, krásná, studená, svěží. Obsession je hřejivá, zahalující, šeptající a vrnící, ale náhle mě vrhá do náruče peroutky tanga......
Zajímavé ale je, že vás nenutí svlékat se, být nahá (pardon, trhovkyně). Vyvolá to ve vás touhu se obléknout, s půvabem a jiskrou v oku (ach, svléknout se může každý, ale obléknout se tak, aby se to poskládalo...).
Kožené kalhoty, sametový kabátek, bílá krajková halenka, klobouk na hlavě, mantinel na ramenou, hůl (ne, nekulhám - jsem v roli), půvabná - já i hůl. Hmm. Rolls-Royce by byl hezký.....
Ano, vůně je smyslná a sexy. Pro šviháckou dámu.
Právě ji mám na sobě.
PS- základ. Základ nenapodobitelného Bal a Versailles od Jeana Desprez.
Hořící dřeva, borovicové pryskyřice, ambra, kadidlo a rum.....
Lov s vévodou z Marlborough ...
Casablanca77
Posedlost se nečekaně stává nutností, jak dlouho čeká na svou chvíli, nikdy není pozdě, pokud je to štěstí.
Kolega Rebecavpf mi nabídl štědrý vzorek, který právě teď používám jako královský elixír. Jaký jsem to petr, nejednou jsem s tímto parfémem byla zdrženlivá, a to proto, že lidé dělají chyby, mění se nebo mají předsudky. Dokonce jsem si myslela, že Roma od Laury B. je Obssesion, jak má být, o příčesku nemluvě. Obssesion je skvělý parfém, který má v parfumerii své místo, a to zasloužené.
Jak ohromně krásné a plné života vrchní tóny, připomíná mi to ty parfémy jako Moschino Moschino, Must Cartier, které nesou galbanum (uznávám, že galbanum mě ¨obssesionada¨ poslední dobou), jakou má sílu, ale nejen tuto kvalitu... Tato vůně zároveň ukazuje absolutní kvalitu sladkého citronového jantaru s jeho dotekem vanilky a dává jí teplo, které nemají jiné, které jsou hořčí, protože jsou více bylinné.
Jak dobře její koření září ve střední fázi, jak ji zmírňuje, aby ji zarámovalo do vzácného kořeněného orientu. Má v sobě trochu nekritické špinavosti, která jí dodává charakter, charakter 80. let. Tahle kráska má charisma, její otec je umělec, který má za sebou velké věci jako Eden, Lanuit, SoPretty, Decidela, ParfumdePeau....
Doporučuji ji předem vyzkoušet, je silná, ale pokud se do ní nezamilujete na první dobrou, dejte jí šanci, pokud vás nakonec chytne za srdce, budete mít nádherný parfém, který je v oběhu (alespoň prozatím).
Zajímavé je, že ačkoli má velmi jasný zimní tón, protože je kořeněně orientální, představuji si, jak sedím ve stínu velmi nudného léta, obklopená objemnými stromy s nesmírně hořkými a žlutými květy, piju čaj a usínám, aby se mi zdálo, že mě čekají rozkvetlá pole, jako každé jaro.
rougetnoir
Tento parfém, který v roce 1985 vytvořil Jean Guichard, zůstal v kolektivní představivosti jako smyslná a smyslná vůně značky, kterou v průběhu času interpretovaly ikonické múzy, včetně velmi mladé Kate Moss, hvězdy velmi slavné reklamní kampaně režírované Davidem Lynchem, který ji prohlásil za sexuální symbol.
"Mezi láskou a šílenstvím leží posedlost"
byl slogan parfému. Hřejivý, bohatý a opulentní parfém Obsession for woman je dítětem své doby: odráží témata módní ve Spojených státech v 80. a 90. letech, mýtus svádění a extrémní smyslnosti, v němž sex, kariéra a bohatství byly fil rouge tehdejší generace. Koncepty, které velmi otevřeně převzal milánský da bere stejných let, kde kombinace vysoké módy a burzy určovala italský rozmach a optimismus té doby. V době jejího uvedení na trh jsem byl jen o málo víc než teenager a nosil jsem ji dlouho v pozdějších letech, víceméně až do svých třiceti let.
K prvním parfémům, které jsem si vybírala a nosila, vždycky cítím velkou náklonnost, téměř s něhou sleduji své mladé a nezkušené já, jak bloumá po regálech tehdejších parfumerií a trafik, v saku se širokými rameny a lakovanými vlasy na čele, které mi dodávaly dobrých 5 cm výšky... Mnohé z těch voleb jsou dnes anachronické, ale to není případ Obsession. Je to velkolepý parfém, který zůstane milníkem v parfumerii a stane se velkou klasikou (a to je mu už 30 let).
Není to parfém pro dívky, a přesto jsou ženy, které ho dodnes nosí, téměř vždy ty samé, které vyrůstaly na Madonně, Spandau Ballet a Duran Duran. Tehdy existovali pánové od parfémů, stejně jako se jimi dnes staly dámy. K tomuto publiku obdivovatelek, které si jsou vědomy svého půvabu a jsou si jisté svou dosavadní cestou, dnes patří nenápadná vyspělost. Nestydí se, ale ne do té míry, aby vystavovaly na odiv svůj život, poddávají se vášni, ale s rozvahou, protože nyní vědí, že vášeň je pomíjivá, uplatňují tajemství jako neporazitelnou zbraň svádění, silné ve svých zkušenostech.
Obsession stále vyzařuje smyslnost z každé kapky, a přestože byla přeformulována, neztratila pro mě téměř nic ze svého kouzla, i když originál byl bomba, co se týče výdrže, a také složení. samozřejmě, kdybych si mohla vybrat, nosila bych vintage.
Je to kořeněná, ambrová vůně, řazená k orientálním květinám. Ale podívejme se na její čichovou pyramidu.
Vrchní tóny: zelené tóny, mandarinka, vanilka, broskev, bazalka, bergamot a citron.
Střední tóny: koření, koriandr, santalové dřevo, pomerančový květ, jasmín, dubový mech, cedr a růže.
Základní tóny: jantar, živočišné pižmo, civet, vanilka, vetiver a kadidlo.
Ale řekla bych, že Obsession .... "je celá o jantaru".
Jantar je absolutní hvězdou této vůně, ale jeho směs koření a vanilkových a mastkových tónů ji činí tak silnou, že naznačuje bezpečný odstup. Vyvolává potřebu splynutí a intimity s nositelem, je to skutečně jedna z mála vůní, která vás ... dokáže katapultovat do své náruče.
Dávkovat opatrně ... a čichat k ní mohou jen ti, kteří si to zaslouží 🙂 🙂
Тимофей.Каро
Vůně byla zakoupena naslepo, protože ji nebylo možné v Rusku otestovat. Opravte mě, pokud se mýlím, ale vůně není stažena, ale jednoduše není v Rusku prezentována. Vycházím pouze z recenzí a pyramidy.
Projdu si recenze, jejichž povaha je u nás běžnější, třeba to bude užitečné pro někoho, kdo bude brát také "naslepo". Cena za chybu (pokud se nedostane dovnitř) není vysoká, ale přesto.
- "Je to "kolínská" pro muže." Při vší své nechuti dělit parfumerii na EM a ME si dovolím poznamenat. Ano, tento druh charakteru se nejčastěji vyskytuje v pánské parfumerii. Otázka je jiná. Je takových parfémů hodně? Není tu žádná fádní akvatičnost, křičící vetiver, tříslovinová kůže a tuny citrusů. Tady je přesně to, co ve flakonech na pánských pultech až na výjimky vždy chybělo. Je tu styl.
- "Vypadá jako Shalimar." Přiznám se, že tohle přirovnání mě vyděsilo nejvíc. Protože Shalimar nemůžu vystát. Kvůli těm obvazům a gumě. To nejlepší a nejneškodnější ze Shalimaru bylo převzato tady. Lehce opečená vanilka před tím, než se zuhelnatí. Vůbec to tak nevypadá.
-Je to retro. "Je škoda to nosit na veřejnosti." Vůbec to není retro. Existují opravdu retro příchutě, ale samozřejmě bez tabu chození na veřejnosti (nesmysl). A tohle. To rozhodně ne.
- "Jemná a útulná vůně. Nalijte si kakao a přečtěte si Doncovou." Nevím, o jaké útulnosti je řeč a o jaké jemnosti. Jestli je to útulnost tolerance domů a hebkost ženského těla, tak možná. Vůně je prostoupena živočišností. Nepodporuji myšlenku, že vůně může být svůdná a vůně může být sexy sama o sobě. Ale tohle je první zkušenost s olfou, kdy jsem o tom zapochybovala. Při jejím vdechování se dostavuje pocit mravenčení v těle a mírné rozšíření zorniček. Je v ní cítit příjemný tón potu. Sladký tělesný pach. Vůně je skutečně vzrušující. Ale i zde se projevuje individualita přirozeně položených sexuálních spouštěčů.
O samotné vůni. Na začátku je to ta koňakovo-čokoládová atmosféra s tónem kouřovosti. Je to tam, co čert nechtěl. Jasná výrazná mandarinka, při tom lehce zatuchlá a zatuchlá. Do toho všeho se vkrádá trpká hořká bylinnost. Ale ne ta, která je obvykle v prvních tónech téměř všech vůní - svěží a veselá, ale lehce chmelová a elegantně zvadlá. A pak přišel na řadu civet, kadidlo a ambra. A tady jsem se rozplakala. Protože tahle parta je jako M7 od YSL. Civet a kadidlo jí dodávají efekt oudu. Neházejte kameny. M7 nebyl stejný oud, jako je teď každý druhý oud na pultech. Je pichlavý. Sladká. Mírně upocený. Skutečná posedlost. Kadidlo je zde slyšitelné, ale těžko rozeznatelné kvůli jemnosti vrstvení. Přesto jsou ambra, civet a mech nejbarevnější.
Vůně, která dokáže šokovat i generaci asexuálních instagramerů oblečených do nahých barev. Je to čistý sex ve flakonu. Ne chtíč, pozor, ani soulož, ale jemná hra a intriky. Vůně pro silné v každém smyslu.
__________________________________
Na kůži vydrží více než 12 hodin. Není bodavá, ale z blízka docela dobře vnímatelná. Stopa je silná první 2 hodiny. Později je vůně rozeznatelná pouze v komfortní zóně člověka, na vzdálenost natažené ruky. A to je dobře.
jo_undrgrnd
Když ucítíte tento parfém na papíře, nedělejte ukvapené závěry, potřebuje teplo vaší pokožky, aby se proměnil.
Ano, jakmile ji nastříkáte, je to chyprová bomba plná broskví, mechu a skořice, hodně skořice. Tento začátek mi připomíná Mitsouko.
Když si uvědomí, že se s vaší pokožkou sblížila, začne dávat větší smysl a postupně se objevují její sladší, květinovější nuance. A v tu chvíli vám ji okolí obvykle pochválí.
Kdybych si mohla vybrat, jak bych chtěla, aby voněla moje pleť, byl by to tento parfém. V různých fázích svého vývoje vás přenese od profánního k posvátnému.
Josesan
Když jsem vyzkoušela OBSESSION pro ženy od Calvina Kleina, byla jsem ohromena, protože mi okamžitě připomněla SHALIMAR od Guerlaina. Vůně jsou téměř totožné a mají nekonečné množství společných tónů, i když je zvláštní, že v žádném z nich není zmínka o skořici, kterou intenzivně vnímám a která podle mě spolu s vanilkou a fazolí tonka může za omamnou sladkost.
Shalimar je samozřejmě z roku 1925 a Obsession z roku 1985, takže není třeba zdůrazňovat, kdo se kým inspiroval. Obě dekády byly ve znamení nadbytku a nespoutané kreativity, takže dobře reagovaly jak na Josephine Bakerovou z Folies Bergère, tak na Joan Collinsovou a Alexis Carringtonovou z Dynastie.
Nemohu přestat mluvit o OBSESSION, aniž bych neudělal paralelu se SHALIMAR, protože jde o dvě sestry z různých otců: Guerlainovu, legitimní a uznávanou dceru bohatého aristokrata a vzdělanou ve švýcarské škole, kterou navštěvují ti nejbohatší žáci, a CALVINA KLEINA, nemanželskou a neuznávanou dceru téhož aristokrata, vzdělanou ve státní škole, kde se lidé snaží vyjít se svými skromnými prostředky.
V roce 2017 jsou obě vůně dokonale unisex.
Pro nízké rozpočty je OBSESSION ideální náhradou za SHALIMAR.
Stopa OBSESSION je vyšší než u SHALIMAR, i když její trvání je kratší a její vysychání nedosahuje kvalit SHALIMAR a zachovává si syntetický nádech po celou dobu svého trvání, což také není zápor, protože po nejnovějších směrnicích IFRA je vše na cestě k syntetizaci, vše je na cestě k tomu, aby bylo syntetizováno v laboratoři, s tisíci a jedním otočením benzenových kroužků, které se snaží evokovat to, co březový dehet, ambra, dubový mech, jelení pižmo nebo kastoreum již nemohou nabídnout našim alergizovaným a přehnaně chráněným čichovým systémům.
To vše v zájmu voskových sekretů vorvaňů, análních a pohlavních žláz nebohých jelenů a bobrů a zachování tropických a jižních lesů!
Když jsme přešli od analogového k digitálnímu, proč bychom nemohli přejít od přírodního k syntetickému? Ptám se sám sebe, ale odpověď nemám.
AROMA: 9
STELLA: 8
TRVÁNÍ: 8
VÝKON: 9
karrieann
Nikdy nezapomenu na svou první zkušenost s Obsession. V té době jsem ještě nebyla "fragranista", a i když Obsession vyšla v polovině 80. let, v mém světě neexistovala. Až na začátku 90. let jsme se setkali v místním Nordstromu. Byl to kismet! Naprosto mi zpívala a já věděla, že z toho obchodu v žádném případě nemůžu odejít bez lahvičky tohoto kouzelného nápoje. A v tom spočívalo mé dilema.
V té době jsem byla vdaná za velmi panovačného muže, který by vyletěl, kdybych přišla domů s takovým osobním požitkem. Koupila jsem si tedy lahvičku kolínské vody Splash v lahvičce ve tvaru ledvinky a schovávala ji v přihrádce v autě. Vytáhla jsem ji a trochu se na ni namazala na semaforu cestou do práce.
Když o tom teď zpětně přemýšlím, tento okamžik byl možná mým prvním krokem na cestě k osvobození ze situace, ve které jsem se nacházel. Posedlost pro mě byla útěchou ve velmi těžkém období. Cítil jsem v ní sílu a důvěru. Vím, že tyto "tóny" nejsou výše uvedeny, ale věřte mi, že v Obsesi jsou.
CokeChile
Úžasná klasika s novou formulací. Svrchní tóny jsou zelené listy a lehce trpké s vanilkovou sladkostí a velmi jemným dotekem citrusů; po několika minutách velmi silné koření: pepř, skořice a náznak kari doladěný krémovým jasmínem a pak... vanilka, jantar, dřevo a další vanilka, které jí dodávají likérový aspekt. Je pravděpodobné, že původní složení bylo mnohem bohatší.
Úchvatná... unisex vůně, silná, ale hřejivá a ne zatěžující. S touto vůní se mi stalo něco podobného jako s Jungle AND Opium, ženské verze převyšují ty mužské ve všech ohledech.
Středně těžká až těžká stopa a vydrží asi 6 hodin.
Jsem v recenzních poznámkách této opulentní orientální napsat recenzi na svém blogu: historias-fragantes.blogspot.com
Lourdes Mara da C queiroz
Tento parfém je neuvěřitelný! Zpočátku je dost silný s nádechem kadidla, který mi přišel zvláštní, ale připomněl mi staré petrolejové lampy, které měl můj otec, když zhasly, byl cítit hořící knot, ale pak se z něj stane velmi příjemný sladký orient. Doporučuji ji použít před tím, než se obléknete, protože jsem šla ven oblečená, dala prst na ventil a šla k dceři domů celá chtivá! Když jsem dorazila! Přišla mě políbit! Křičela: Mami, co to sakra je?! Používáš insekticid?! Mortem?! Podívej, krev mi stoupla a pak jsem ztuhla! Pak jsem řekla: Buď blázen, holka! Zbláznila ses? To je můj nový parfém Calvin Klein, Obsession! Smála se jako čert a řekla mi: Posedlá! Jestli to nastříkáš na ďábla, dá ti salvu! Pak jsem odešla a plivla maribondo! Ale nepřestanu to nosit! Samozřejmě budu mnohem opatrnější, prostě vím, že se mi to líbí, a basta!
Ivanete
Parfémy a kožešiny jsou zbytečné a neužitečné předměty, pokud pro jejich získání musíte zabít jinou živou, bezbrannou bytost.
Je to vrchol krutosti a sobectví.
Nevím, jak je to s parfémy, ale mnoho návrhářů používá a obhajuje použití kožešin ve svých bizarních výtvorech.
Viděl jsem několik videí, která ukazují odchyt nebo zajetí a způsob, jakým jsou tato zvířata popravována, aby jim byla ukradena jejich krása. Je to tak šokující, absurdně kruté a odporné, že jsem si vyplakala oči.
Opravdu doufám, že jsou dnes všichni syntetičtí. Ztratí na kvalitě, ale získají na lidskosti.
Nechci mít ve své sbírce žádný parfém, který je cítit vražednou krví.
fragrance_fan
Vím, že je to dámský parfém, ale věřte nebo ne, zachránil mi život!
Na konci osmdesátých let jsem žil v Kolumbii... no, nebudeme zmiňovat proč, ale každopádně jsem se na své malé motorce royal enfield bullet o objemu 350 ccm proháněl po horách jižně od Medellínu. Jel jsem za kamarádkou a měl jsem pro ni láhev téhle věci ze Států. Tenkrát to mezi fajnšmekry frčelo a nebylo snadné to sehnat.
Každopádně, než jsem se nadál, pronásledovali mě nějací naštvaní berraco, kteří si mysleli, že tenhle gringo nemá co dělat, když se projíždí po jejich silnici, aniž by zaplatil "mýtné".
Nejsem ten, kdo by platil někomu za jízdu na kole po volné silnici, takže jsem zařadil vyšší rychlost a protáhl ho mezi stromy.
Ti chlapi měli sloní kosti, protože po mně šli jako bílý po rýži. Najednou slyším to známé klapání téměř prázdné nádrže a bohužel to bylo moje ... Nezbývalo mi nic jiného než otevřít krabičku s tímhle parfémem a nalít ho do nádrže.
Teď vám řeknu, že ta motorka zrychlila z 15 na 70 km/h za tři vteřiny. Vyrazil jsem zpátky na silnici a nechal sběrnou jednotku v prachu.
Později jsem zjistil, že mě dokázali vystopovat podle pachu, který za sebou moje motorka zanechávala - ale než dojeli k té chalupě, kde jsem byl, byli už příliš omámeni tou nádhernou vůní. Kvůli Petovi nevěděli, jestli se mají pustit do mě, nebo mě políbit - a tak jsem se dal na útěk a pelášil pryč. zanechal jsem za sebou svou krásnou paní a nejvzrušivější duchovní kadidlo dýmající z mé výfukové trubky!
Kdykoli ucítím tuhle vůni, znovu se mi rozbuší srdce a vzpomenu si na tu krásnou dámu, která mi ukradla srdce v krásném horském městečku nedaleko Medallinu.
jdenman
Jsem žena, které bude v den mých příštích narozenin 70 let. Stále se cítím velmi žensky a používání mého oblíbeného parfému (i když jsem sama doma) tento pocit umocňuje.
Vůni Obsession od Calvina Kleina jsem objevila, když mi bylo 35 let - před polovinou života! Poprvé mi ji daroval úžasný muž mého tehdejšího života. Ačkoli náš vztah trval jen osm let, moje nadšení z Obsession nikdy neochablo.
Obsession je moje charakteristická vůně. I když si občas z určitého důvodu (obvykle kvůli náladě nebo události) vezmu jinou vůni, vždy se vracím k Obsession. Lidé, kteří mě dobře znají, se zmiňují o "mé" vůni a o tom, jak moc se jim na mně líbí. Obsession je nádherná vůně, každý tón přidává svůj příspěvek k celkovému kouzlu, přesto vůně není přeplácaná.
Dlouho vydrží (alespoň pro mě) a já si užívám vůni, která mi při pohybu zavane k vlastnímu nosu. Doufám, že Obsession bude k dostání až do konce mého života. Mám ji tak ráda!