Encre Noire A Lextreme / Lalique EDP... (29.99 USD)
FragranceNet.com 2 items for 9.79 - 32.89 USD
Jomashop.com 1 product for 29.99 USD
Encre Noire A L'Extreme podle Lalique je Woody Aromatic vůně pro muže. Encre Noire A L'Extreme byl/a uveden/a v roce 2015. "Nosem" za touto vůní je Nathalie Lorson. Vrchní tóny jsou Cypřiš, Pryskyřice elimi a Bergamot; střední tóny jsouHaitský vetiver, Vetiver, Kadidlo a Orris ; základní tóny jsou Benzoin, Santalové dřevo a Pačuli.

Best In Show: Celkový černý look
od John Biebel, Rouu Abd El-Latif, Elena Vosnaki, Sergey Borisov, Jernê Knowles, Anastasia Privalova, Dariia Fessalonika, Ítalo Pereira, Yi Shang (怡 商), Miguel Matos, Violetta Maevska

Fragrantica Talks: Temné vůně a parfémové tóny
od Adam Forziati, Nicola Thomis, John Biebel

Buh Martins
Tento parfém jsem dala jako dárek svému manželovi a "homi" je z něj úplně vedle, moc se mu líbil.
Velmi kouřový vetiver, ale je to jako jemný, krémový kouř, myslím, že kvůli benzoinu. Výrazná. Voní jako milionářský muž, ale seriózní, poněkud výstřední a se sklonem k hluboké diskrétnosti, který nosí oblečení neutrálních barev a klasických střihů.
Nevím, proč mi tento parfém voní, a připomíná mi něco, co by nosil Keanu Reeves. Vůni muže, který ví, že má a může všechno, ale nepotřebuje se tím chlubit na Instagramu. Nutí vás odhalit tajemství, protože má v sobě přitažlivou záhadnost.
Na mé kůži voněla po TĚŽKÉM a HLUBOKÉM dřevě. Na kůži mého manžela připomíná to, co říkal chlapík níže, dřevitou vůni, která je jako studená vůně drahého inkoustu do pera, s lehkou sladkostí, je velmi zvláštní to takhle říct, ale je to VELMI ZAJÍMAVÉ, protože je to čisté, jako studený dech, něco chemického, aniž by to byl holičský nebo citrusový. Je to chutné, střízlivé! Líbí se mi víc než ta tradiční.
Vůbec si nemyslím, že je to vintage, a to ani není, ale není to ani trendy. Velmi zajímavá konstrukce. Stáří přes 30 let.
Co se týče výkonu, VYNIKAJÍCÍ, siláž mi přišla střední až vysoká na dřevinu s nulovým obsahem cukru.
Na manželovi ji cítím 3 hodiny v kuse, když chodí po domě, po 2 stříknutích. Ale není to bombastické. Hodně vydrží a je odolná i ve sprše, zanechává stopy i po mýdle. Včera odešel do práce v 16.45, nastříkal se parfémem a vůně zůstala v domě, dokud jsem nešla spát: bylo po půlnoci.
Krásný flakon, krásná krabička, úžasný rozprašovač. VYNIKAJÍCÍ cena, která nic neslibuje a NIC nedodává.

lupoirpino
Pokud jde o doprovodné vůně, recenze bývají zcela oprávněně založeny na srovnání s mateřskou vůní a téměř vždy je vnímána potřeba určit, ne vždy správně, která je nejlepší a zda se tvůrce překonal, nebo zničil, podle našeho názoru, původní výtvor.
Volba mezi Encre Noire a verzí a l'extreme je podle mého názoru diktována především našimi potřebami.
První bývá působivější, ale méně trvanlivá (jde o toaletní vodu), druhá o něco méně působivá, ale na kůži houževnatější (jde o parfémovanou vodu).
Hořké, suché akordy cypřiše a vetyveru jsou přítomny v obou, o tom není pochyb. Když nastříkám obě a přivedu svůj nos k nasycení první z nich, verze a l'Extreme odhalí srdce Iris poudrè (ionones, nikoli přírodní) a temné, hořké kadidlo, které není vnímatelné (pozor!) přímo, pokud bychom nastříkali EN a l'Extreme, aniž bychom provedli srovnávací analýzu, jak jsem právě učinila: vnímali bychom ji téměř totožně jako jejího bratra. Když se pak ihned vrátíme k čichání té první, jasně ucítíme hořce olivový tón vlastní vetiveryl-acetátu, který se ve verzi a l'Extreme kombinuje s kadidlem, čímž vzniká temný plastický efekt.
Lze tedy říci, že v Edt je vetiver více obrněný a difúzní, zatímco ve verzi l'Extreme je jemnější, pokud je jemný správný termín.
Když čekám na extrémní drydown, zjišťuji, že se liší i pižmové fixátory v základu: ve flankeru jsou méně neutrální a méně suché než v EN edt.
Takže, abych to shrnula, verze L'Extreme je dlouhotrvající a má mnohem jemnější dryown, i když později, zatímco verze Eau De Toilette je působivější, ale méně dlouhotrvající, se suchým nádechem, který přechází od suchého k neutrálnímu.
Mám ráda obě a v závislosti na situaci si vyberu jednu nebo druhou.

matteo_fumagalli
Mladší bratr "Encre Noire", pro mě záhadného mistrovského díla, je mnohými označován za "ještě hřbitovnější a pochmurnější".
Nikdy mi toto tvrzení nepřipadalo nesprávnější.
Vskutku se zdá, že s přidáním kadidla jde o "vyčištěnou" verzi, která je pro širokou veřejnost přitažlivější. Stále je to lahodný a temný parfém, který mám velmi ráda, ale který je rozhodně méně originální a více inklinuje ke klasickému mužskému kadidlovému/dřevitému/veteránnímu.

Run.42
Nevím, jaké má svazquez713 "ph" pleti, protože jsem vždycky četla jeho recenze, ve kterých si stěžoval na krátkou výdrž vůní, které vyzkoušel. Nevím, jestli mu někdo neprodal FAKE encre noir, ale mě osobně parfémy na kůži nevydrží ani nadechnutí, tenhle Encre Noire Edp mi na kůži vydrží klidně i 8h, projekce přes metr a půl minimálně 3h a na oblečení, co na to říct, vydrží celé dny! Úžasná vůně, Lalique nikdy nezklame!!!!

alberto89
Třetí a poslední kapitola ságy Encre Noir, o níž mohu říci, že dosáhla zralosti a je podle mého názoru nejzdařilejší ze všech tří. Vůně při prvním stříknutí exploduje silným pryskyřičným nárazem smíchaným se zeleným cypřišem, připomínajícím klasiku bez takzvaného "inkynote", od něhož se však během vývoje značně odchyluje, kde méně koncentrovaný a krémovější vetiver doprovází kadidlo a lehký pudrový nádech kořene kosatce. Benzoin umocňuje nečekané balzamické pozadí. Celkově nejpříjemnější z celé série; málem bych zapomněl na nezbytnou poznámku k výdrži: neuvěřitelně téměř na úrovni Sportu a o hodinu či dvě delší než EDT, u tak hřejivé esence je to zklamání i proto, že kvalita je hmatatelná a člověk by ji chtěl mít na kůži ještě několik hodin. 7,5/10

jkonick
Pokud se vám líbí původní Encre Noire, ale přáli byste si, aby vetiver a cypřiš byly o polovinu silnější a zjemněné teplými a kořeněnými tóny, pak se vám bude líbit tato vůně. Ta přidává akordy kadidla a hřejivého koření a pačuli a celkově ji činí mnohem přátelštější a nositelnější. Pokud je originál slizký, černý, ledový a chladný, pak je tento jako popíjení kořeněného černého čaje před krbem a pohled z okna na tu ledovou čerň. Je tam pořád, ale je tam příjemný nárazník.
Upřímně řečeno, řekl bych, že originál je asi "extrémnější" než tento, s jeho neokázalým, téměř křečovitým cypřišovým nádechem a iso e super bombou. Tahle má mnohem hřejivější, pryskyřičnější, kadidlovou atmosféru podobnou něčemu jako Versace Pour Homme Oud Noir. Je to skvělá vůně na noc/podzimní zimu, pokud se chcete cítit hřejivě a na úrovni, a má docela dobrou výdrž/projekci. Ještě 24 hodin po nošení ji cítím na oblečení.

My5Scents
Obdivuji tento neuvěřitelný výtvor. Název, vůně a dokonce i lahvička vyvolávají extrémní temnotu. Intenzita těch hlubokých dřev a vetiveru se nepodobá ničemu, co jsem dosud zažila, zahalí vás do tajemství noci, do její opojné temnoty. Trpím bipolární poruchou, a když se moje nálada změní v depresi, používala bych tuto vůni jako lék; zkrášluje černotu ve mně a krása je hluboce léčivá.

FanDeDuneVintage
Fascinována skvělou kvalitou a jedinečností značky Encre Noire jsem se rozhodla, že si musím pořídit také některou z jejich flanek, a první na seznamu nemůže být nic jiného než Encre Noire A L'Extrême; další v mém hledáčku je Encre Noire Sport.
Asi před dvěma měsíci se mi podařilo získat láhev a věřím, že má předchozí očekávání byla plně naplněna. Ačkoli se ve vysokém procentu podobá svému původnímu parfému, tento přidává znamenité kadidlo plus nesmírně zajímavý pryskyřičný a minerální náboj, který cypřiš odsouvá do pozadí a vytváří vůni, kterou považuji za nádhernou, s lehce likérovým nádechem, jako nápoj uložený a zrající v dřevěném sudu.
Na suchu můžete vnímat robustní a kouřový vetiver, tak charakteristický pro tuto řadu Lalique, ale s lehce nasládlými doteky benzoinu, santalového dřeva a pryskyřice elemi. V určitém okamžiku nacházím čichové kompasy, které se sbíhají v kvazi-mix mezi Gucci Guilty Absolute a samotnou Encre Noire.
Celkově je to teplejší a elegantnější parfém, hraničící téměř s luxusem, který není omezující z hlediska nositelnosti. Jeho styl bych zařadila do chladného až studeného klimatu nebo do nočních situací a prostředí. Definoval bych ji jako drsnou, ale rafinovanou nabídku, vůni, která při nošení pozvedne sebevědomí, posílí mužnost a dodá vám pocit jistoty; možná to zní jako vtip, ale myslím to smrtelně vážně.
Nemohl jsem nezmínit vysokou estetickou bohatost přítomnou v její krabičce a flakonu, které předjímají kvalitu šťávy, kterou obsahují, a dělají jí plnou čest.
Tato značka patří k tomu nejlepšímu v segmentu značkových parfémů, vůní, které nepřehlédnutelně potěší davy, což je, předpokládám, důvod, proč jsou nabízeny za ceny, které vybízejí k nákupu ve vysokých objemech.
Pokud vlastníte Encre Noire a máte ji rádi stejně jako já, je to povinná koupě. Zaručená kvalita.
Za mě si zaslouží 10/10.

Josesan
Mohla jsem porovnat dvě verze ENCRE NOIRE od LALIQUE, normální a extrémní.
Na pravou ruku jsem si dala ENCRE NOIR (EN) a na levou ruku ENCRE NOIR A l'EXTREME (ENextreme) a přistoupila jsem k zajímavému srovnávacímu cvičení.
EXIT:
EN.- Vrchní nóta ENCRE NOIR je vetiver s intenzivní vůní bylinných fialek. Je to silná svrchní nóta, velmi výrazná, téměř hořká, a to jednak díky použití vetiveryl-acetátu, jednak díky ISO E, které jí dodává velmi výraznou intenzitu, díky níž fialkově fialový vetiver ještě více vynikne.
EN-EXTREME - vrchní tón je méně bylinný a více krémový. Tóny kosatce a konvalinky přinášejí sladkost a budoárový aspekt, který připomíná jiné vůně s kosatcem, například VALENTINO UOMO; tu vůni rtěnky. Objevuje se také kadidlo (mnohem výraznější než v EN) a pryskyřice Elemi, která dodává vůni směs psacího papíru a inkoustu.
EVOLUCE:
EN.- Zůstává intenzivní a zaoblená, aniž by ztratila vůni toho charakteristického fialového vetiveru. Téměř se nevyvíjí.
EN-EXTRÉMNÍ: Zachovává si krémovost a zvláštní sofistikovanost, jako bychom umístili francouzský budoár doprostřed lesní mýtiny a smíchali pudrovou vůni s květinami a bylinami.
SUŠENÍ:
Sotva ztrácí sílu a vydrží dlouhé hodiny. Díky účinku ISO E se znovu objevuje, když jsme si mysleli, že je hotovo, nebo, což je ještě zajímavější, ji vnímají i ostatní lidé, aniž bychom si toho všimli. To je typická vlastnost ISO E.
EN-EXTREME - ve srovnání s ENCRE NOIR ztrácí na intenzitě, ale přesto je komplexnější a elegantnější.
KTERÉ Z NICH DÁVÁM PŘEDNOST?
Na tuto otázku nemám odpověď. Obě se mi líbí. Samozřejmě mají podobnosti, ale v podstatě bych to mohl shrnout tak, že:
ENCRE NOIR je silnější, bylinnější a dlouhotrvající. Je to bratr s genialitou a charakterem.
ENCRE NOIR A L'EXTREME je komplexnější, krémovější a sofistikovanější, ale méně silná a dlouhotrvající. Je to elegantní a distingovaný sourozenec. Každý by však zjistil, že oba jsou bratři, navzdory svým rozdílům.
Obě jsou dvěma mistrovskými díly z domu LALIQUE, který čím více poznávám (PERLES, LION POUR HOMME), tím více se mi líbí.
Kvalita LALIQUE je na podobné úrovni jako u CHANEL, DIOR a GUERLAIN a v některých vůních dokonce předčí současný SAINT LAURENT rozbředlé OPIUM.

Jean Marcel Portilho
Parfém se zcela odlišným pojetím od parfému Encre Noire Traditional a dalšího Flanker Encre Noire Sport, které jsou si velmi podobné. Jak řekla přítelkyně, tato je více zapálená, těžší, pryskyřičná, s "temnější aurou", legitimní dřevitá vůně. Někdy se díváte na tuto recenzi a přemýšlíte o koupi parfému, ale nechcete si kupovat dekantér, tak vám dám odkaz. Tradiční Encre Noire mi připomínala Terre D'hermes v Dry Down, tento "extrémní" flakón mi připomínal tradiční M7 a M7 absolut od YSL, a dokonce i ZAAD Vision od Boticário. Ale samozřejmě nesrovnávám kvalitu, jen čichové reference. Není to parfém, který by se snadno nosil, je velmi těžký, uzavřený a kouřový. Je to parfém do chladného počasí.
Poznámka: Flakon "triády" je až na barvu tekutiny a rozprašovače stejný, komentáře netřeba, je nejlepší, jaký jsem kdy používala.
Fixace: 9,5
Projekce (siláž): 9
Univerzálnost: 5
Vůně: 9
Prezentace: 10

Hivo
Je to... Je to pravda. (Znovu si přičichne k zápěstí) Zase to mají správně. Jaká úžasná vůně...
Tahle řada Encre Noire nemá žádný volný konec, trojice tvořená vůněmi Traditional, Sport a L'Extreme je bezvadná!
Myslím, že je to moje nejoblíbenější vůně od tohoto domu a je to jedna z nejlepších dřevitých vůní, které jsem kdy cítila. Tohle není recenze motivovaná vzrušením z novinky, taková, jakou píšete, když vůni teprve poznáváte, EN L'Extreme mám už pár dní a po několika vycházkách s ní jsem si uvědomila, jak je úžasná.
Je to pryskyřičnatější Encre Noire, lehce nasládlá a podpalující. To, co teď řeknu, bude možná znít divně, ale v prvních hodinách je to směs tradiční Encre a úvodu (jen úvodu) Bvlgari Man. Velmi organický dřevitý tón s lehkým pryskyřičným nádechem, který dělá vše. Zároveň mi přijde nejpřirozenější z celé řady, rafinovanější, méně rustikální a syrová než první EN, kterou mám pro stejné vlastnosti také ráda. L'Extreme se používá "snadněji" než jeho předchůdce, je méně těžký a noire (tmavý). Je světlejší, i když dřevitý tón zůstává. Zmenšil se také vetiverový tón, který dává více prostoru cypřiši, kadidlu a benzoinu. Zejména kadidlo dodalo vůni modernější příchuť takovým způsobem, že neodvádí pozornost od návrhu Encre. Myslím, že každý, kdo má rád originál, si zamiluje i tuto vůni, protože není nic lepšího než přepracování, které si zachovává ušlechtilost svého původu. Je to stále aromatická dřevitá vůně (velmi přirozená), s vůní kmenů uprostřed cypřišů, trochu kouřová, nyní s výkyvy kadidla, které není příliš sladké. Každopádně, protože řada dřevitých vůní je moje oblíbená, Encre Noire L'Extreme je zázrak, co se týče designu, je to jako výklenek. Vše je velmi dobře provedeno, suroviny působí ušlechtile, prezentace (co flakon!) a provedení jsou záviděníhodné. Kdo má rád přírodní dřevité vůně, které opravdu připomínají onu ušlechtilou vůni dřeva, ale které jsou nositelné a elegantní, může si ji pořídit! Ve fragrantica gringo se objevily komentáře, že tato nová Encre vnesla do vůně některé prvky Gucci I, s čímž souhlasím, i když nejsou tak zjevné, dřevité a kadidlové tóny obou spolu komunikují. Závěrem lze říci, že se nejedná o parfém, který by bylo třeba chválit, je to parfém, který poznamená vaši osobnost, pro ty, kteří již mají jistou oblibu v této olfaktorické linii. Nikdy vám nepřijde nepříjemný, ale neohromí ženské čichové buňky jako například úžasný 212 Vip, Dior Sauvage nebo Allure Blanche. Pochválila mi ji v hospodě, ale kamarádka, která má přirozeně nekonvenční vkus. (Možná proto jsme tak dobré kamarádky. lol) Je to dospělejší vůně, hodí se k vousům a takovému oblečení, jaké nosí modelka výše, nebo k něčemu formálnějšímu, nejlépe černému.

carlosrafael
Obvykle jsem při komentování parfémů velmi slušně vychovaná a kultivovaná, někdy dokonce trochu sofistikovaná, nikdy ne hulvátská nebo zbrklá... ale ne tady a ne teď... z nejhlubších koutů duše mi dovolte říct... tenhle shit je dobrý!!! ...Jsem ohromen, vzhledem ke všem špičkovým veverkám, které vlastním. Tenhle konkuruje kterémukoli z nich... Nebudu nic dodávat k dobrým popisům, které tu čtu od lidí, kromě toho, že tenhle džus je kvalitní niche vetiver za cenu chudáka. Velký dojem!!!

chastotel
Měla jsem zkušenost s klasickou Encre Noire.Zpočátku jsem z ní byla nadšená, ale po 2-3 hodinách nošení se objevila jakási kyselost, která mě strašně dráždila, zvlášť když se mi parfém dostal na oblečení.Sice jsem dostala spoustu komplimentů od kamarádek, ale tato kyselost mi nedala pokoj a ještě jsem skoro plný flakonek dala příbuzné.V předvečer 23. února jsem se rozhodla udělat dárek sobě a svému otci, dát další šanci EN, ale už v podobě Sportu a A L`Extremu (aby vůbec nevoněly stejně). Co naplat, oba parfémy jsou na výši, zmíněná kyselost tam je, ale je vyhlazená, ve Sportu svěží a v L`Extremu balzamické tóny, které nemohou nepotěšit. přesto se mi A L`Extrem líbil víc. Výborný design flakonu, velmi krásně se snoubí suchý, trpký vetiver a teskné, kouřové kadidlo, dohromady velmi podobné Oudu. z původního EN toho tolik nezůstalo, ale je to spíše tím, že balzamické tóny v EN L`Extrem více vyniknou, že-ly. mně osobně tento parfém připomíná směs Encre Noire original a Fahrenheit Absolute, IMHO skvělá kombinace. budu moc ráda, když se někomu bude hodit při výběru. děkuji všem!!!!

Fereiro
Po samostatném testu a několika dnech nošení mohu říci, že se (původní a extrémní) znatelně liší. Ač se to může zdát zvláštní, v počáteční fázi otevření cítím své horké oblíbené léčivé tóny kouřového oudu, které se na receptorech mění v jakési špinavé nuance. Oud sice není v pyramidě deklarován a možná je tento oudový akord dán kombinací bergamotu, kadidla, santalového dřeva a tahitského vetiveru, ale faktem zůstává, že počáteční fázi páleného dřeva v originálu v extrémní verzi nahrazuje šťavnatější, sladší, kouřovější, takový orientální úvod. Do tohoto úvodu je pak vetknut tahitský vetiver, který je v této verzi zdůrazněn. Díky němu se vůně stává sladší, není tak suchá a lineární, ale naopak získala objem, hutnost a jakýsi sladký, pryskyřičný charakter. Blíže k základu se vetiver začíná rozehřívat hřejivým pižmem a v tomto svazku pokračuje ve znělosti a fonaci až do samotného závěru, za přítomnosti brnivého, drsného tónu santalového dřeva. Je úžasná, ale teď, když ji mám na sobě, působí jako dvě různé vůně na blotu v obchodě a na mé kůži při aplikaci z testeru, který jsem si přinesla. Zatímco na bloteru nebyly rozdíly mezi extrémní verzí a originálem tak výrazné, na kůži je to dramaticky odlišná kompozice. Jestliže originál je jednoznačně evropský, s jakousi zamračenou, suchou, ale nikoliv půvabnou a okouzlující povahou, pak v extrémní verzi tato tvář již získává orientální rysy, jemnější, ale zároveň hluboké a předurčující k dialogu. Takže rada, abyste pochopili vše, co jsem zde napsala - testujte odděleně od všeho a testujte na pleti, myslím, že vás čeká zajímavý objev. Co bych ještě ráda poznamenala, je, že vůně je velmi vyvážená a její složky jsou tak elegantně sladěné do tóniny, že jak se rozvíjí, doznívání jedné noty je vyzvednuto jinou, jasně v tónu a jasně pokračuje ve vyprávění. Celkově se mi tato novinka velmi líbí a značka Lalique se právem stává jednou z mých nejoblíbenějších. Doufejme, že jejich charakteristický styl a identita budou nadčasové co nejdéle. Musím si jít dát svíčku....

Fereiro
S návratem staré směsi tak docela nesouhlasím. Jde spíše o analýzu nejúspěšnějších aspektů původní a sportovní verze, jejich kombinaci a posílení těchto akcentů. To je vlastně sen většiny milovníků parfémů, aby "Extreme" verze byla spíše koncentrovanější verzí originálu než zcela novým parfémem s pouze určitým odkazem na originál. Proto ti, kteří od ní čekají nějaké nové dojmy, budou s největší pravděpodobností zklamáni, protože vše je zde již opakováním minulosti. Co však fanoušky originálu určitě zaujme, je to, že důraz je kladen na nejpřitažlivější část Encre Noir - jakýsi sladký a vlněný, pižmově dřevitý, vetiverový základ. V této verzi je méně pálených dřev, zato více vetiveru, vlhkosti a krásných pižmových nuancí. Tato verze je těkavější a přilnavější, což je také nesporné plus. Od její koupě mě odradilo to, že nevím, co si počít s lahvičkami originálu a Sportu v mé sbírce, protože tato verze ztělesňuje jejich nejlepší stránky a vlastně je obě nahrazuje, stejně jako je co do vlastností obchází. Lalique míchá všechny karty a nechává mě poněkud zmateného. Musím říct, že záběr byl výstižný a kalibrovaný. Výdrž verze "Extreme" je velmi seriózní - prsty, na které se parfém během testu dostal, prokázaly základ i po umytí rukou a umytí nádobí. Fleku, ležícímu v kapse saka, se podařilo nejen nezvětrat, ale také infikovat kapsu vůní. Máme tedy před sebou velmi kvalitní práci. A tady je otázka, jak s ní teď žít dál? )