Annick MenardoHodnocení parfému 3.87 z 5 s 823 hlasy
Encre Indigo podle Lalique je vůně pro muže. Encre Indigo byl/a uveden/a v roce 2023. "Nosem" za touto vůní je Annick Menardo. Vrchní tóny jsou Jalovcové bobulky, Růžový pepř a Bergamot; střední tóny jsouČerný čaj, Šafrán a Bobkový list ; základní tóny jsou Madagaskarský vetiver, Pačuli a Ambra.
Don_Pepe
Je hezké vidět, jak je vaše objektivní a diskrétní recenze na Fragrantice smazána) Vzhledem k téměř obrazoborecké lásce k originálním inkoustům v naší zemi mě tento výsledek nepřekvapuje. No, chci milým čtenářům připomenout, že není všechno zlato, co má nápis "Lalique Encre ..." . A já nejsem líný šířit tento "úžasný" flanel na novém.
Hned prozradím, že originál miluji, a ano, ani ty dva následující flanelky od Natalie nejsou špatné. To, co vyšlo v roce 23, lze jen těžko nazvat důstojným pokračováním, protože:
1) Má na parfém slabou výdrž a hlavně stopu. Intenzita vydrží maximálně 1 hodinu, dále je to tichá vůně kůže na pár hodin. Za cenovku téměř 10 tisíc je to nepřijatelné.
2) Má příšerně kyselý nástup na úrovni nesnášenlivosti. Viníkem je podle mě bobkový list na začátku, který má tendenci vydávat žluklý parfémový odér.
Indigo nemá DNA minulých kostek a zpočátku se snaží koketovat s Ganymedem, je cítit koženost vůně, což mě překvapilo, ale tam veškerá intenzita vůně končí - dále přechází do fádního, uvadajícího vetiverového základu, horšího než originál.
Čaj jsem nezaznamenala vůbec. Absolutně nestojí za své peníze. Mínus)
bicubic
Minerálně-moderní příběh, který na rozdíl od klasického Encre Noire dobře odpovídá svému názvu. Opravdu voní inkoustem, abstraktním městským prostředím a zrcadlovým kovovým povrchem, stejně jako lahvička CdG 2. Právě CdG 2 vidím v prvním díle. Ne nadarmo se píše o vůni všudypřítomného Ganymedu, ale jen šafrán tu má nevtíravý "šmrnc" a není tak "zastrčený" v nose.Asi má Annick Menardo lidi radši než Bish a nezvýšil hlasitost))Je tu cítit jemnost, cosi ovocně-květinového a příjemný čajový nádech. Vetiver se "zapne" později, je jakoby zabalený do pačuli, vyznívá docela příjemně a střídmě, zejména na pozadí chladného "synteticko-startovního".
Vůně prochází všemi těmito fázemi poměrně rychle a drží se tlumeného dřevitě-minerálního zvuku.
Kdybych Encre Indigo zkoušela naslepo, myslela bych si, že jde o nicku. stejné dojmy jsem měla i z Encre Noire a to je těch pár věcí, které je spojují. struktura originálu je pohřbena poměrně hluboko. pokud mám zhruba zobecnit, připadá mi jako mix CdG 2, Ganymede, The Noire Le Labo a na závěr Encre Noire. Jen Encre Indigo má k technickým vlastnostem výše zmíněných příchutí hodně daleko, myslím, že na "lidový hit" nedosáhne :).
Wooster
Ahoj Ganymede!!!
Encre Indigo je pro mě hybridem Lalique Ink a Ganymede.
A navíc se silně projevuje jalovcový tón z jejich stejné vůně s Equus Horse.
Jak nemůžu vystát akord z Ganymede (semiš + kovový šafrán + odpudivý sladký jód), tak v Encre Indigo mi přišel přijatelnější. Dokonce se dá nosit, na rozdíl od Ganymeda, který je hypersyntetický a mě osobně deprimuje svou sterilitou.
V Encre Indigo je akord Ganymede sestaven z téměř "lampových" materiálů a zní mnohem přirozeněji. Co slyším: hlavně sladký šafrán, a to realistický (jako v krabičce s červenými tyčinkami, kterou si můžete koupit a přivonět si k ní), na jeho pozadí přichází stejný vetiver z původního Ink, ale tady je více vypečený. S těmito tóny se krásně mísí čajový nádech, který vůni překvapivě zkrášluje. Zároveň je zde patrný i tón jalovcového horkého stánku, kterým se Equus tak vyznačuje. A pak se to všechno spojí do semišovo-šafránového ganimedodorbového akordu.
Ti, kteří původní Encre Noire označují za inkoustovou vůni, by si měli poslechnout Encre Indigo. Tentokrát jde o stejnou vůni modrého inkoustu, v níž každý, kdo ve škole rád žvýkal kuličková pera a nasával vůni inkoustu ze stopky přes rozkousané víčko, neomylně pozná onu výraznou, nakysle kovovou kvašovou vůni. Tady Encre Indigo připomíná všechno tohle.
Základ se mi líbí víc než vrchní tóny, které jsou příliš "ganimed". Zvuk je i přes syntetický blok, díky ne špatnému vetiveru, stále obecně vnímán jako přirozený. Nóta čaje dodává vzdušnost, což je velmi příjemné.
S tím vším bych volila původní Encre Noire, je koncepčnější, a verzi Indigo, která sice není špatná, ale na můj osobní vkus zní spíše technicky.
Lahvička je nevýrazná, vypadá jako něco z řady Antonia Banderase. Uzávěr je velmi nudný. Nevypadá jako parádní kalamář. Originál je mnohem lepší.
Musím uznat, že Encre Indigo, ač "ganimedit", je udělaný mnohem lépe než nový Biševův Bamboo pro Kenzo, který je naprosto ukamenovaný ve své nesyntetické monotónní minerálnosti.
Encre Indigo je mužnější, sladkost není silně vyjádřená. Je jemná, semišově šafránová s lehkou kovovostí. Nepodobá se Bleu de Chanel - ta je jiskřivá a přechází v krém. Indigo zní hladce, lehce hluše. Nic zbytečného z ní nevyzařuje. Nejsou v ní žádné ambrové dřeviny.
Shrnuto - stále je to nejautentičtější, ale zároveň docela nositelná a ne špatně udělaná vůně pravého inkoustu.
teh
Omg dnes konečně dorazil do mého místního butiku a já byla doslova nadšená! Je mi úplně jedno, jestli to voní dobře nebo špatně, jen jsem si nejdřív musela pořídit lahvičku, protože Annick Menardo je můj oblíbený nos! Naštěstí nezklamala (vzhledem ke zdejším nízkým recenzím, kvůli kterým jsem byla zpočátku tak nervózní)!!! Je to svěžejší, aromatičtější a neortodoxnější pojetí Encre Noire imo. V úvodu je taková živá, průsvitná, přesto si zachovává temnou, zemitou atmosféru vetiveru. Kompozice je poměrně lineární, ale je dobrá. Ještě si ji párkrát vezmu na sebe a uvidím, jak se vyvine 💙.
woomanmoomin
Hodnocení 3,5. Ne, počkejte - 3,49. Ano, správně. Celá moje průměrná sbírka říká, že přinejmenším polovina z vás, kteří tvrdíte, že jste k tomuto parfému přičichli během prvních několika nanosekund po vydání byť jen jeho vzorku - nemluvě o tom, že dostával hlasy i v době, kdy byl ještě v podstatě jen zábleskem v očích Lalique -, prostě jen tak na rovinu vykládáte sviňárny, protože (a) máte prostě chuť náhodně zdiskreditovat Lalique a/nebo tento konkrétní produkt, (b) chcete, aby si ostatní fragheads mysleli, že jste napřed a že jste docela cvoci, nebo (c) obojí. To je bolestně zřejmé i jen z hlasů v posuvníku, které jsou, jak píšu, všude možně a v podstatě se čtou jako bílý šum nebo náhodně zametená sázka, přičemž mnoho hlasujících pravděpodobně jen tak šermuje rukama, aniž by tušili, jaká ta vůně je. Prosím, zanechte na sociálních sítích své deety, abych mohla sledovat všechen váš falešný, sebepropagační obsah.
r350
Pokud to někdo čte a má zájem koupit Encre Indigo - NEberte vážně žádné komentáře, které tvrdí, že to zkoušeli nebo mohou komentovat výkon. Stalo se to s Nasomatto Sadonaso, lidé hlasovali dolů ještě předtím, než vyšel.
Neposlouchejte nikoho tady a počkejte, až si ho koupíte SÁM.