L’Homme Idéal Eau de Parfum Guerlain pro muže

třešeň
mandle
ořechový
kůže

L’Homme Idéal Eau de Parfum podle Guerlain je Orientální Woody vůně pro muže. L’Homme Idéal Eau de Parfum byl/a uveden/a v roce 2016. L’Homme Idéal Eau de Parfum byl/a vytvořen/a Thierry Wasser a Delphine Jelk. Vrchní tóny jsou Mandle, Koření, Levandule, Bergamot, Rozmarýn a Tymián; střední tóny jsouTřešeň, Vanilka, Kadidlo a Bulharská růže ; základní tóny jsou Kůže, Fazole tonka a Santalové dřevo.

Mandle

Bulharská růže

Kůže
Fazole tonka

prophetrises

Nakoupil to nakonec i přes špatné recenze nedávné formulace. V 7 hodin ráno jsem nastříkal 6 lázní, ve 14 hodin se paní v práci metr od nás vyjádřila o krásné vůni a řekla, že si jí všimla přes chodbu. Začínám být velmi unavená z čtení typických, únavných příběhů o reformulaci, nepřidávají nic ke konverzaci.

Sdc_86

Omlouvám se, přichází řečnění. Guerlain BYL jedním z mála návrhářů, se kterými jsem si skutečně užíval. Můj zadek, tohle nebylo přeformulováno. Teď je to slabé jako hovno. Docházelo mi 50 ml, tak jsem si koupila 100 ml a jsem naštvaná. Smrdí jako duch své bývalé vůně. Držte se starších lahviček (hnědobéžová etiketa s hnědobéžovou po stranách. NECHOĎTE PO STŘÍBRNÉ ETIKETĚ S PRŮHLEDNÝMI BOKY.

Není zač.

Whiteken79

"ideální člověk neexistuje. ale naštěstí existuje jeho vůně".
Tak to říká reklama na tuto vůni. A je to zatraceně pravda.
Tentokrát začnu odspodu, což je známka.
10/10.
Vůně bez stínů, bez pochybností, bezpečný přístav, čtyřsezónní (s mírným příklonem k těm chladnějším), kterou můžete nosit stále.
Dokonalý blind buy, který si nelze neoblíbit.
Velmi elegantní, univerzální, příjemná, vytrvalá, fascinující.
Pro můj nos je to sladký tabák (i když nejsou uvedeny žádné tabákové tóny), který evokuje Heroda, nebo ještě více Carlisle od PdM (ale to vydrží!).
Když je vše tak sladěno, nezbývá mnoho co říci. Jen lítost nad tím, že jsem si vzal 50 ml. Protože ji bude třeba brzy koupit znovu.
Rozhodně musíte mít.

Ellison Pita

Víte, co se mi na této řadě L'Homme Ideal líbilo nejvíce? Všechny flakóny nesou podpis původního parfému této řady. Nesnáším, když značka jen proto, aby využila slávy řady, vydá flanker, který nemá s původním parfémem nic společného. Všechny parfémy řady L'Homme Ideal (které jsem kdy vyzkoušela) mají stejnou DNA.

A v tomto flankeru je tato DNA velmi silně přítomná, jen v sofistikovanějším a zimním provedení. Mandle, která je charakteristickým tónem této řady, je velmi patrná hned v úvodu. V úvodu necítím žádné citrusy, jen mandle s přítomností třešní, vanilky a trochu kadidla. V sušení ještě rozeznávám kořeněné tóny, sladkost fazolek Tonka a semišovou kůži, ale je to velmi lehké. Abych to shrnula... tuto verzi lze právem označit za EDP původní verze.

Provedení L'Homme Ideal EDP je vynikající, což by vzhledem k jejím silným tónům nebylo jinak. Vydrží vydechovat v průměru dvě a půl hodiny (pokud je velmi mírné počasí, můžete se dostat i na více). V první hodině je projekce patrná z více než metrové vzdálenosti a poté se dostává blíže k nositeli. Na kůži zůstává v průměru 10 hodin.

A lahvička si zachovává svůj původní tvar, ale v měděných tónech na bocích a uzávěru, což se dobře hodí k jantarově zbarvené tekutině.

Mé dojmy: "Děkuji vám, že jste se s námi setkala:

Vůně: ⭐⭐⭐🌠🌠
Originalita: ⭐⭐⭐🌠
Fixace: ⭐⭐⭐⭐🌠(+10h)
Projekce: ⭐⭐⭐⭐🌠 (2½ - 3h)
Všestrannost: ⭐⭐⭐⭐
Láhev: ⭐⭐⭐⭐
Obecné informace: ⭐⭐⭐⭐
Hudba: Cherry - Amy Winehouse

Na shledanou a zase někdy příště! 👣

Diegos

Skvělý parfém a velmi příjemné překvapení. Jsem sběratelka parfémů, za svůj krátký život jsem jich vlastnila asi 200, ale vyzkoušela jsem jich mnohem víc.
Dobře vím, že značkové parfémy často nejsou po chuti ani těm nejzkušenějším nosům. Ačkoli věřím, že nejvybranější a nejvkusnější díla jsou ve výklenku, mám pocit, že ty značkové více vyhovují mému životnímu stylu.

Stojí za to, abych to ve své recenzi upřesnila, protože 95 % niche bych nemohla nosit téměř při žádné příležitosti kvůli jejich přehnané opulentnosti (v mnoha případech dokonce retro).
Proto se v rámci značkových vždy snažím najít co nejlepší varianty jak v délce trvání, tak ve vůni, někdy hledám svěží, někdy kořeněné, někdy sladké.....
Při hledání něčeho sladkého jsem si vždycky představovala spoustu vůní, ale vždycky byla většina z nich vlezlá nebo příliš přeplácaná. Mezi klenoty v mé sbírce patří Kokorico a pak tento parfém. V rámci opulentnosti, která mi nepřipadá vhodná, při určitých příležitostech vyžaduju trochu formálního oblečení, takže tento parfém oblékne můj outift od hlavy až k patě.

Je v něm přítomný ten mandlový a vanilkový nádech, který je poznávacím znamením této značky, na druhou stranu má tu třešňovou (kterou vůbec nevnímám jako sirupovou, možná trochu víc na hraně) lahodnost a jedlost.
S odstupem času si všímám té vůně koření a kůže, která může být často generická, ale pokud sladíme ostatní tóny s tímto efektem, stává se opravdu velmi originální a pro mě se stává EXKLUZIVNÍ, chápu každý její tón a záměr, se kterým jsou prezentovány.

Shrnuto a podtrženo VYNIKAJÍCÍ EDP, s výbornou výdrží, notoricky známou dobrou přítomností, v mé kůži je znamenitá, jak víme, pH se může lišit a více v tak složitém parfému.

Postupně chápu tuto vůni víc a víc, postupně objevuji její spálenou vůni, která je dána tím kadidlem s citrusy a kůží, které voní velmi niche. Pak ta morová růže v kombinaci s třešní a vanilkou jí dodávají žvýkavý nádech a závěrečným dotekem je charakteristická mandlová jemnost? Je to velmi komplexní parfém, je to jeden z těch, které bych NIKDY nedoporučila naslepo, musíte mu rozumět, není to ženská vůně, jak jsem se dočetla, je unisexová a někdy je drsná a mužná, ten dotek spáleniny může nosit jen někdo s velkým charakterem a velmi dobře oblečený.

PiccoloAlbero

Je to hlavní produkt řady Homme Ideal a já ho bezvýhradně miluji. V úvodu je opravdu patrná třešeň, tělesná třešeň umně smíchaná s růží, která se od této chvíle jakoby vytrácí, aby se občas vrátila s opojnými a velmi smyslnými záchvěvy; sama se stěží mohu přestat očichávat! Jak vůně vysychá (navíc s vynikající perzistencí), třešeň doprovázená růží začíná slábnout, aby uvolnila místo nádherné, lehce kožené vanilce. Kadidlo chybí, zatímco mandle dělají vše křupavým. Výborná také na ženy, vřele doporučuji na romantické schůzky.

10/10

Gipp1

Test stejnojmenné edt mě trochu vyděsil, protože nesplnila své sliby, očekávala jsem to, co edp nabízí; mohu jen potvrdit údiv recenzentů, kteří mě předešli v objevení zázraku, který na mé kůži rozpaluje kadidlo a kůži, aniž by nechal převládnout sladkost fazolí a v pozadí ponechal vanilku, mandle a třešně. Na mně monstrózní výkon 12 hodin s projekcí šest, pokaždé jiný vývoj a hmatatelná guerlináda. Dojemné, stále více guerillové.

DrNDJas

Z celé mé sbírky tato nejvíce odpovídá svému názvu. Všechny aspekty této vůně jsou odstupňované pro gentlemana, od prolínání uvedených tónů přes vyváženost mezi sladkostí, hladkou mandlí, koženými/kouřovými akordy až po mírně mužnou projekci, která je jemná, blízká kůži, ale dlouho vydrží. Třešeň naštěstí není protivná, ale poskytuje trpkou/sladkou fólii k mužné kůži/kafru. V kombinaci s hladkou mandlí/tonkou a nádechem květin... Vskutku ideální parfém! Není pro brutální jedince, protože někteří tvrdí, že tento lektvar skutečně odstraní zapletené chloupky z vaší hrudi a dalších míst na vaší osobě, kde rostou nepatřičně, a vyhladí drsnější hrany vaší osobnosti. Pokud takovým povídačkám nevěříte, vězte alespoň, že ti, kteří se ocitnou v dosahu jeho siláže, budou přinejmenším předpokládat, že ten, kdo nosí tento EDP, takovým mužem je.

Wiilremix

Dovedu si představit, jak těžké musí být udržet kvalitu výtvorů v porovnání s klasikou domu. Udržet genialitu Jacquese a Jeana-Paula a udržet si stále přízeň fanoušků ze staré školy. Ale tento Wasser odvádí vynikající práci, i když Guerlain řídí skupina LVMH.

První dojmy, protože je to prakticky podruhé, co tento parfém skutečně nosím.

Slavný akord Guerlinade se zde tvoří ve vrstvách, jak se vyvíjí. Vrchní tón je trochu nenápadný, a pokud jste typ nositelky, která má tendenci okamžitě dělat závěry, přijdete o krásný vývoj luxusních a zajímavých akordů.

Nejprve chci vyzdvihnout třešňovou nótu, která je velmi zajímavá svou sladkou léčivou vůní/chuťí, poněkud charakteristickou pro sirup proti kašli. V některých momentech přechází i do likérové podoby. Tato nóta v kontaktu s kůží, prachovým akordem a dřevitým základem vyvolává vzpomínky na skvělou M7 od YSL. Začínáme dobře, že? lol

Mandle s kadidlem a kůží vytvářejí opečený pocit. Pudrový nádech doprovází všechny fáze tohoto parfému a některým připomíná kosatcový nádech z řady Homme značky Dior.
Lehká a jemná kůže, spíše ve stylu semiše. Je velmi důležitá, aby vyplnila prostor a zadržovala případné pocity zaprášení a zachovávala spíše mužský nebo unisexový dojem.

Dřevitý základ s krémovým santalovým dřevem dodává celé konstrukci hloubku. Všechny fáze jsou složeny z tónů, které jsou tak akorát, a výsledkem je jemný a elegantní parfém. Zvláštnost značky Guerlain.

Co se týče kvality, je podle mého názoru stejná jako u řady L'Art - jinými slovy vynikající!

Průměrné provedení, ale pro svůj účel dokonalé. V závislosti na příležitosti je vynikající.

Fereiro

Podle mého názoru je trochu předčasné mluvit o obnově. Rozhodně ne L'Homme Ideal EDP je tímto výchozím bodem. Vůně je vynikající, komplexní, nosím ji s potěšením, ale aby se dalo mluvit o oživení domu Guerlain, mělo by se to obejít bez jakéhokoli opakování, stereotypů nebo šablon, a zpravidla se tím myslí, když se mluví o stylu této značky. Bohužel ani zde se to neobešlo bez nich. První, co mě při testu a celkovém ponoření do vůně zaujalo, byla přítomnost svěžího, čajově-dřevitého aromatického jádra v srdci úvodu, které jsme mohli vidět v jiné vůni z před roku, nazvané Armani Eau de Cedre. Ke cti Guerlainu musíme říci, že toto jádro je zde rafinovanější a bohatší. Přes veškerou zjevnou gurmánskost, která provází většinu vůní s převahou tonkových bobů, je vůně průzračná, nechá vás dýchat a celkově vytváří pocit svěžesti, jako závan čerstvého podzimního vzduchu. Na jeho pozadí sedí vůně Armani hutněji, stlačeněji a lineárněji. Mluvíme však pouze o jádru vůně, úvod a základ jsou znatelně odlišné, ale tento povědomý akord dojem nekazí a dělá vůni druhořadou, způsobuje však malé píchnutí zklamání, protože na úrovni rodové DNA očekáváte od každého vydání Guerlain nějakou intriku, které zde téměř není dosaženo. Vůně má sice velké kouzlo, ale je spíše hravá, kořeněná, s tóny doutnajícího santalového dřeva, velmi pečlivě vyladěná a logicky dotvořená. Žádné výtky k Wasserovi, tady jen chvála a vděk. Žádný z tónů nevypadává z celkového zvukového unisona, každý je na svém místě a nastupuje, když je to logicky naznačeno. Takto znamenitě vyladěné vůně, které během dne netlačí, ale zároveň podporují nositele ve všem, co dělá, a nenechávají ho zpravidla bez povšimnutí a stávají se oblíbenými vůněmi, vůněmi, které zaujímají důstojné místo na poličce oblíbených vůní, které se neustále střídají. A vytrvalost vůně a její postupné rozvíjení, které má "kumulativní" účinek na oblečení, činí tento zážitek a potěšení z používání vůně nepřetržitým. Je obtížné se jí "přejednout", na rozdíl například od mnoha selektivních vůní. Podíváme-li se na ni z tohoto úhlu pohledu, pak ano - tentokrát jsou kvalita a Guerlainův podpis nepopiratelné, zbývá jen věnovat větší pozornost kreativní složce a improvizaci. Pokračujte v práci, Monsieur Wassere - máte na to! A moc děkuji za L'Homme Ideal EDP!

PS: Aplikujte s rozvahou, protože rozprašovač je velkorysý. Skutečná krása této vůně se však projeví, když k jejímu použití přistoupíte s vkusem a taktem.

Napoleone

Jedná se o oživení ?
Hledal jsem konkrétně zápory:
- Zdálo se, že se stane bujnou, ale nestalo se tak;
- zdálo se, že se stane ženskou, ale kůže a pepř udržují kompozici v souladu;
- zdálo se, že se stane nudnou, ale stačilo otočit hlavu/větřík/ostrý pohyb a zazářil nový aspekt;
- zdálo by se, že je to jednohlas, ale tu se ve stopě mihne třešeň, tu na vteřinu vykoukne pepř, tam zahraje tenký pramínek mandlí a ty se usměješ - "Ne, to jsem si představoval. Je to dobré! Ach, to je tak dobré."

Celá kompozice je postavena na původní vůni Guerlain Homme, což je neuvěřitelně potěšující, protože původní Homme byl a stále je krásným výtvorem. Ale obyčejný Homme je model, s jehož cílem šikovný kuturier ušil nádherný třídílný oblek na těch nejvybranějších formách. Tak se zrodila parfémovaná voda L'Homme Ideal.

Z nějakého důvodu jsem ji při testování začala srovnávat s parfémem Dior Homme Parfum - ostatně, jistě mi dáte za pravdu, koncept je podobný. Ale pokud je Dior Homme Parfum drsný, rovný, snědý parfém - pak Ideal Eau de Parfum je veselý, laskavý, lehký.
Koho v ní vidím: muže, asi pětatřicetiletého, v drahém obleku, v hnědém kabátě, s kufříkem v ruce, který se vrací z práce domů k rodině. Má hladce oholenou tvář, usměvavé oči a klidnou chůzi. Právě si v mobilním telefonu vyslechl od manželky menu na dnešní večeři a nemůže se dočkat, až se vrátí domů. Potkáte ho na ulici, ve výtahu, v supermarketu a strhne vás vlna jeho optimistické nálady. Bezděčně se usmějete a vcítíte se do jeho štěstí.
Vytrvalost: jak je uvedeno - edp. Žádná faleš.
Stopa: nápadná, ne obtěžující a velmi lehká.

Takže na závěr tu máme to, co se nikdo neodvážil očekávat. Dům Guerlain se opatrně, postupně vrací ke své bývalé slávě a zřejmě chystá řadu nových překvapení v kolekci 2016: Colour Collection Flacon Quadrilobe.

Závěr: Vytrvalost 10 z 10, Plume 8 z 10, Složení 12 z 10.
Chcete se pozitivně naladit? Chcete mít stoprocentní záruku kvality? Chcete 100% pozitivní hodnocení od svých přátel a rodiny - berte. Vezměte si ji! Je to dobré! Je to tak dobré ...

aktualizace: Po jednom dni jsem z rukávu bundy (kam se parfém dostal) ucítila bolestivě známý Iso E super. Doufám, že je to čichová závada......

hab

No, není to špatné. Vypadá to, že se Wasser upravoval, první placka byla placka, druhá byla lepší a třetí je skoro krásná. Další flanďák by měl být na hranici nádhery)))) Mně se to fakt líbilo, i když jsem byl divoce zaujatý, hlavně po úplně prvním Ideálu, který nemůžu fyzicky vystát. Tady je to ale v pohodě. Přepálené na všech úrovních. Mandle jsou lépe dávkované, koření je lepší, stejně jako dřevo, fazole tonka jsou vyrovnané. Tato vůně je lepší než téměř všechny konkurentky z řady Dior Omm, s výjimkou parfémové verze. Může se protáhnout, i když má základ na milence po uvedení na trh. A trochu dražší a v Rusku je také vzácnější.

Novinka pravděpodobně nebude historická ani pro Guerlain. Tímto směrem se už docela vážně ponořila, ale tady je prostě dobrá práce na toto téma. Pečlivě provedená. A pro současný luxus se ukazuje, že to stačí na to, aby se dostala na seznam nejlepších pánských vůní tohoto směru. Dokud se Demachy nerozhodne opravit Ommy zpět. Je lepší než Chanel Allure Sport Extreme. Je lepší než nekonečné "šrouby" od YSL. Ne proto, že je lépe koncipovaná . Je prostě lépe provedená. Je příjemná na poslech, při přičichnutí z ní nevykukují laciné tóny. Je vlezlá, ale ne vtíravá. Je sladká, ale ne vlezlá. Mandle v ní jsou jedny z nejlepších v pánské sadě. Nevím, kde na této vůni vyzvednout. Dokonce se mi její flakon líbí víc než její bratři. Je pravděpodobné, že budu uvažovat o koupi alespoň malého objemu, protože proč ne? V dnešním luxusu se mi to nestává často. A podle těchto měřítek je to pro mě jednoznačný úspěch. Gratuluji Guerlainu a Vasserovi, přeji dobré prodeje.

Co se týče paralely se Shalimarem, v domě Guerlain to nemůže být v žádném případě kritika, naopak je to věrnost kořenům, DNA a tak vůbec)))) Ani v základu, kdy mandle zůstává se santalovým dřevem a fazolí tonka, vůně nezlevňuje. Bála jsem se vtíravé kůže, ale je velmi správná. Celkově vůně není ohlušující, ale je vytrvalá. Výborná vyváženost, jsem ohromena tím, jak to Vasser zvládl. Je docela dobře nositelná i pro ženy. Ano, je to unisex. Když už něco v tomto žánru dělají, tak vkusně. Někdy to dokážou. Je to nečekané a příjemné přání.

Lechu

Charakteristický znak Guerlain je zpět, jeho DNA je zpět, Guerlinade je zpět!
Mám verzi EDT, kterou miluji a která na mě působí výborně. Navzdory všem těm výtkám je to pro mě velmi dobrá vůně. Vypadá jako vůně Guerlain? to záleží. Liší se od mnoha děl tohoto domu... ale není Homme sága?
Pro mě je EDT důstojná vůně, možná zaměřená na masy, a proto tolik kritiky od fanoušků, ale má kvalitu a to je důležité.

Edp, pokud znáte Guerlain, už jen tím, že ji chvíli zkoušíte, zjistíte, že je to "plnokrevný" člen.

První, co mě napadlo, byl "L'Homme ideal + Habit Rouge".

Vrchní nóta je to, v čem se nejvíce podobá své sestře EDT.
Lehce citrusová, ale mandle jsou velmi patrné. Pravděpodobně má bergamot, ale citrus, který je nejvíce patrný, je jiný, téměř jistě pomeranč, i když v kartě není přítomen.

Po 10 minutách z vrchní nóty zůstává jen mandle, která od tohoto okamžiku začíná ztrácet na přítomnosti ve prospěch kombinace Guerlain: "Vanilka, kůže, růže, santalové dřevo".
Po několik hodin zůstává teplá s převahou vanilky a s jejím vysycháním začíná vanilka ztrácet na významu a schovává se v pozadí, kterému dominuje kůže, tonka a santalové dřevo.

Výkon se zdá být velmi dobrý, možná se promítá méně než EDT, ale výdrž přesahuje 8 hodin.

Jak říká Beto, je méně univerzální než EDT, ideální pro chladné klima a pokud možno IDEÁLNÍ pro večerní nošení.
Ale také ji vnímám jako méně mladistvou než EDT.
Na rozdíl od EDT jsou její fáze výraznější a vykazuje dobrý vývoj, ne tak lineární jako EDT.

Mé hodnocení je 8/10

beto_ruiz

Prvních 5 minut po nanesení je opravdu skvělých, kombinace některých citrusů s mandlemi, kouřové kůže a kadidla dává zářivý vstup, špatné je, že to trvá jen asi 5 minut, pak se objeví kořeněná a velmi sladká a teplá fáze, jak to ani jinak s kombinací vanilky a tonkových bobů být nemůže. Tato střední fáze je příjemná, ale stává se monotónní a ztrácí nadšení z prvních minut, protože vůně začíná vypadat jako kombinace La nuit de Yves s The One for Men a Boss the Scent, pouze mandle jí dodávají trochu odlišnosti. Zhruba po 2 hod. se vůně dostává do své závěrečné neboli vysušovací fáze, která je tou, která zůstává až do jejího odumření a opětovného odrazu s vůní více vlastní (nevím, jestli je vhodné říkat originální) a elegantní, která působí pudrově, s polohořkou mandlí, opět kouřovou kůží a dřevitějším tělem, které jí dodávají velmi mužný vzhled. Podle mého názoru se dobře uzavírá jako Guerlain.

Ze tří verzí L'homme Ideal se mi tato líbila nejvíce, i když je také nejméně univerzální ze všech tří, kvůli jejímu orientálnímu charakteru je vhodnější ji používat v chladném podnebí, na podzim a v zimě nebo pro noční použití, i když je také dobrou volbou pro romantické použití. Na druhou stranu bych také mohla říci, že je to nejserióznější (nebo méně mladistvá) verze ze všech tří.

Tato verze jako EDP se mi zdá, že funguje velmi dobře, není to žádné monstrum projekce, ale má velmi dobrou výdrž. Mé doporučení jako vždy zní, že pokud máte možnost ji vyzkoušet, učiňte tak, abyste si udělali vlastní názor.

Haziel

Nemůžu to vydržet!

L'Homme Ideal EPD ... "E-D-P" !

Jaká krásná čichová pyramida! Mandle, turecká růže, vanilka Guerlinade, kadidlo a kožený základ...

Není to snadné, lol

Můj život by byl jednodušší a "úspornější", kdybych sbíral fotbalové nálepky hahaha