Lord of Misrule podle Lush je Chypre vůně pro ženy a muže. Lord of Misrule byl/a uveden/a v roce 2014. "Nosem" za touto vůní je Simon Constantine.

Moje dvě nejoblíbenější vůně od The Harmonist: Hypnotizing Fire a Yin Transformation
od Elena Prokofeva

dexilio
Podle mě Lord of Misrule vzdává hold často nepochopené složce: pačuli. Vůbec se nesnažil pačuli skrývat. Pačuli je hvězdou této velkolepé show. Jen je někdy trochu únavné, když se moderní parfumerie často snaží stavět kolem tónu pačuli. Zdobí ji až tak, že nevidíte její krásu v její čisté syrovosti. Lord of Misrule vás nechá spatřit jeho holou zemitou podobu pouze s nuancemi. Je to vůně toho nejpodivnějšího bioobchodu.

female
Velmi překvapivá vůně. Lush je obecně mistrem překvapení. Vzpomínám si, jak mě ohromila jejich vůně "Breath of God", nic podobného jsem doposud neslyšela. Lorde mi byla nasazena jako prezentace, jen pár kapek. Těžko uvěřit, že v pyramidě jsou jen tři tóny, je tak živá a mnohotvárná. Těchto pár kapek se navíc zúčastnilo slepého testu a byla jsem si jistá, že je tam ambra. Velmi výrazná ambrovost. Je to horká, lékořicová vůně s kořenitostí. Ve hře vůní na kůži občas zachytím celou paletu - i fazole tonka a teplé dřevo a pryskyřice jako elemi, jemná vůně medu ..... Pro mě je stále sladká a není v ní ani náznak alkoholovosti, jak píší níže. Nic svařeného vína, pro mě tu koření není zjevné, jen je protkané tak, že dodává kořenitost a hloubku. A pačuli tu není sklepní, ale právě čokoládové, hutné. Celkově nebudu říkat, že je vůně slavnostní a vánoční, ale rozhodně je velmi útulná a hřejivá. Škoda, že se šarže tolik liší, že v odlitku nejspíš nenajdu přesně tu, kterou mám. Ideální pro chladný, deštivý a mlhavý podzim. Úžasnému rajskému ptáku Viardovi říkám sté slovo díků za seznámení.

Ragnar
Teď už vím, že jsem blázen do kombinace vanilky a pačuli.
Lord of Misrule pohání především hluboký, bohatý, zemitý olej pačuli, dnes již ikonická a nadčasová vůně.
Tento tón se na mé kůži dobře rozvíjí v doprovodu vanilky, která dodává prvek sladkosti, a tím doplňuje a zjemňuje přirozenou ostrost, která s pačuli přichází.
Černý pepř je skrytý v pozadí, dodává hloubku, ale na mé kůži se nijak výrazně nerozvíjí.
Převládá tedy kombinace pačuli a vanilky. Krásná, jednoduchá a zásadní.
Vůně ve mně okamžitě vyvolává myšlenky na podzim. Uklidňuje a uklidňuje, je ideální na nošení v chladném dni.
Nejlepší v tomto žánru pro mě zůstává Van Py Rum od Pazzaglia, který obohacuje kombo o přídavek rumu, ale i ten musím říct, že je krásný ve své jednoduchosti.

reinevp
Svatá bakchanálie, kde to bylo celý můj život? Jak je možné, že na mé kůži Lord of Misrule zasychá téměř přesně jako můj milovaný Shalimar? To je lahoda! Bála jsem se toho pepře, ale naštěstí ho nemám moc. Jen to kouzlo pačuli a vanilky, ze kterého se mi koulí oči. Vůně a výdrž jsou také vynikající. Tuhle vůni mám moc ráda.

Liz95!
Tato vůně na mě udělala příjemný dojem, protože jsem ji vždycky odmítala, protože nejsem milovnicí pačuli. Vyzkoušejte ji na kůži, nečichejte jen ke vzorku... teplem kůže se vůně výrazně prohřeje a nemá nic společného s tím, co cítíte na papírku. Nastříkejte si ji v obchodě, prohlédněte si ji a přijďte si ji koupit!
Hřejivá a zahalující kořeněná vůně, mazlivá. Pocit ze srdečních tónů je téměř "talkový" a pudrový. Pokud nejste příznivci kořeněných a pudrových, dejte jí přesto šanci, protože ani já tyto vlastnosti obvykle neocením, ale Lord of Misrule se dostal přímo do mých oblíbených!
Výdrž sprejové verze bych označila za pozoruhodnou, dokonce na mě vydrží až 7 hodin, parfémy vždycky vydrží krátce. Samozřejmě to není 7 hodin stopa, v posledních hodinách zůstává vůně na kůži, ale je to tetování, už se neslévá! Kdo recenzoval krátkou dobu trvání, asi vyzkoušel tuhý parfém, který vydrží méně. Opravdu mu dejte šanci!

Wendigo
Nosit něco tak odlišného od všeho ostatního vyžaduje velké sebevědomí.
A ještě víc to vytvořit.
Jsme společenští tvorové, a přestože si všichni představujeme, jak jsme jiní než ostatní, příležitostí k napodobování je všude dost. Říkejte mu Paco Rabbane nebo kterékoli z tisíce jeho jmen, jsou tu pro vás, abyste hlásali stádu: přijměte mě, nejsem tak jiný, můžete se mnou být v pohodě. Někdy je to ten správný vzkaz.
Chce to odvahu hlásat, že nejste jako vy.
Tento parfém je výjimečný, protože nejminimalističtější definice tohoto slova znamená být jeden z milionu. A právě takový máme na dosah ruky. Voní jako vanilkový dort, který je ještě napůl upečený na podnosu z pačuliového dřeva, zatímco ho bytosti oděné pouze do kožešin pečou v chatě ztracené uprostřed hlubokého lesa. Je v něm také něco ze dřeva chaty, jiného než pačuli, a z mechu rostoucího mezi schody; voní mokrou, nedlážděnou zemí pod nohama kuchařů. A nakonec temná přírodní božstva a jejich pohanské rituály.
Trvání, velkolepé. Estelo, buď velmi opatrná, pokud to přeženeš, omámíš svět.
Pokud si ji oblečeš v létě, jsi zločinec, rovnou. Ledaže by byla velmi chladná noc.
Ale v zimě ti nikdo nic takového cítit nebude.

ZeldaF.
Naprosto zamilovaný do tohoto zázraku. Cítím koření, pomerančovou kůru, sušená jablka, hořké sušené byliny, ozvěny zatuchlého listí a vlhké země a kouře. Pro mě absolutně není o zimě, o Vánocích, o svátcích ani o domácnosti. Je příliš zvonivá a dráždivá, životabudící a vyzývající k dobrodružství.
Je krásná ve svém štiplavém smutku pozdního podzimu a poutníka, který nebojácně nastavuje tvář větru a dešti a radostně se vydává na cestu, zamilovaný do světa, usilující o jednotu s přírodou. Je tu útulnost, ale spíše metafyzická útulnost, kterou si každý nosí v sobě, pod svým pláštěm: teplo vzpomínek na štěstí, vroucnost nadějí do budoucna, a také útulnost ohně, hřejícího poutníka, a teplo náhodného přenocování. Tento poutník se vůbec ničeho nebojí, je šťastný. Svět je pro něj útulný jako domov a žádný jiný domov nepotřebuje. Možná se takové asociace rodí podle vůně a kulturních konotací: Pán bludiček mi nutně evokuje 0/XXI arkánum tarotu "Šašek", tam je stejný veselý a nebojácný pocestný, "a ve své prostotě je had moudřejší".
Pokud ještě vše ukotvit na zimu a Vánoce, je to určitě Silvestr v hostinci ze hry M. Cvetajevové "Sněhová bouře": - Na pozdní pocestné můj přípitek! - Na časné pocestné!

Lu Sempai
Oooh, konečně jsem tě našla, moje dokonalá vůně na podzim/zimu! Vždycky jsem si tě takhle představovala. A nemohla jsem tě najít.
Vůně v Edt je dokonalou rovnováhou trpké nenápadné sladkosti, pikantní pepřovosti, hřejivého pohlazení pačuli. Vanilkově kořeněná s podtóny pryskyřice a lakovaného dřeva. Velmi vytrvalá a hřejivá.
... Serge Lutens, "slon" od Kenza a všechny ostatní mě prostě minuly. ... A vy jste prostě museli zajít do LASH a vyzkoušet na kůži tohoto nádherného pána Boisonů, Lorda беспорядка❤️❤️❤️.

Taurien
I já patřím k velké skupině Fragranticos na fóru, kterým milá Sirenita86 laskavě objevila tuto velmi zajímavou vůni.
Vůně Lord of Misrule ve mně vyvolává představu něčeho lahodného a sladkého, co bylo z nějakého důvodu lehce pohřbeno pod aromatickým listím lesa. Je to nesmírně výrazná vůně, která okamžitě připomene značku Lush a její obchody, kde často převládá tón pačuli. Je to velmi specifický parfém, zvláštní, troufám si říct, že odlišný od ostatních vůní ve své sbírce.
Voní po zeleném pačuli obklopeném hutnou a lahodnou vanilkou. Občas evokuje také sladký tón hnědého cukru, který není uveden. Co nevnímám, je prakticky žádný černý pepř, byť jen pro lehkou pikantnost v momentech nejblíže začátku. Její vývoj je poměrně lineární, i když vůně mírně nasládne, když se usadí.
Jak jsme obecně od Lush zvyklí, jedná se o velmi silný a koncentrovaný parfém (mluvím o tekuté verzi). Pouhá čtyři stříknutí (po stranách krku a na obě zápěstí) vám poskytnou hodiny středně silného až silného parfému. Poté ho ještě nějakou dobu cítíte na kůži. Já mám to štěstí, že skvěle tuhne, jeho celková doba působení na mé pleti je více než 10 hodin. Často si nemůžu pomoct, ale musím přiblížit nos k místům aplikace, abych ho ucítila.
I když by se dal použít téměř kdykoli během roku, na mně je tak silný, hřejivý a krémový, že si ho nechám na podzimní a zimní období.
Flakonek je velmi jednoduchý, ale moc se mi líbí, pokud bych něco vylepšila, tak uchycení uzávěru, který je jak u mé vůně, tak u ostatních, mírně volný. Takže pokud se vám dostane do ruky, nikdy ji nezvedejte za uzávěr, pokud se nebojíte rizika, že vám spadne a vy strávíte týdny ponořeni do pohanské slavnosti pořádané v lese, kde se podávají vanilkové koláčky v páře.
Vůně 8/10
Trvanlivost 9/10
Probuzení 9/10
Kvalita/cena 9/10
Všestrannost 7/10
Balení 6,5/10
Koupil bych si znovu? Ano

Lethea
Chystám se také povzbudit s recenzí tohoto zázraku, který byl pro mě láskou na první kontakt. Moje verze je tekutá verze, kterou jsem obdržel v červnu 2020. S touto věcičkou, která mě přivedla do deliria, jsem se seznámila díky tomuto fóru a nemohu být vděčnější Sirenitě86 za to, že zasévala ty nejlepší neshody a probudila v několika z nás vášeň pro tuto vůni.
Jakmile se rozprašuje, je to pro mě zemité, zelené pačuli a pepř je určitě přítomen v znepokojivém, dřevitém začátku. Právě tam začíná to kouzlo. A objeví se vanilka, hustá, pryskyřičná, divoká, na kterou jsem alespoň já jako milovnice všech vanilkových vůní vůbec nebyla zvyklá.
Vůni pačuli jsem si vždycky spojovala s obchody Lush, s jakýmsi osobním razítkem, a myslím, že s ní pracují báječně. Zdaleka se nejedná o sladkou základní nótu, jak to často vídáme v komerčních parfémech. Tahle ne, tahle je portrétní, živá, hrdá na svou syrovost a přijímající své kořeny, svou podstatu.
Dovolím si volný překlad prezentace Fragrantica v angličtině, protože si myslím, že je nejen sugestivní, ale také dokonale ztvárňuje ducha tohoto parfému:
"Tato pocta rozpustilému zimnímu svátku je sladká a kořeněná, přesto bohatá na pohanské nuance. Požitkářská vanilka se setkává s ohnivým černým pepřem, aby vás přenesla na lesní večírek, kde vládne šílenství a slušná společnost se během temné noci vymaňuje ze zajetí. Hluboký pačuli parfém, který evokuje rozpustilé slavnosti dávných zim".
Právě taková je. Bláznivý, prastarý, nespoutaný, veselý tanec samhainské noci, vzácný přebytek zemitosti a sladkosti.
Vnímám ji jako vůni, kterou budu pravděpodobně nosit, dokud budu existovat. Je výjimečná, čiré kouzlo a nepodobá se ničemu, co jsem dosud nosila. Vidím ji pro všechna roční období, možná by ji někdo mohl považovat za přílišnou na léto, ale já ne. Je to čistý život v lahvičce. Je to čistý život v láhvi. A vidím ji, jak říká Josan, pro jakýkoli věk. Jako život sám.
Výkon je pro mě slabé místo: cca 4 hodiny promítání a dál už je to v mém případě docela o hubu. Celková doba trvání cca 8 hodin bych řekl, pak už je to téměř nepostřehnutelné. Ale stojí to za to, protože je to krásné.

Junerain1975
Vanilkový pepř a pačuli. To je a zůstane Pánem neřesti po celou dobu svého pozoruhodného životního cyklu.
Takto vyjádřeno by se zdálo, že jde o monolitický parfém, možná banální a dokonce trochu nudný... Ale ne.
Tohle je mistrovské dílo, pánové, o hlavu a patu převyšující všechno ostatní z řady Lush, včetně špatně přeformulované Lust.
Je to vůně výjimečné komplexnosti a hloubky. Tři hlavní aktéři si navzájem kradou hromy bez jediného náznaku gratulace. Jsou to primadony a rozené přetvářky, které v každém okamžiku udělají vše, co je v jejich silách, aby své soupeřky převálcovaly, aniž by se jim to kdy podařilo.
Tři hlavní tóny jsou zřetelně vnímány v každém okamžiku cyklu, aniž by se kdy slily v něco jiného, a vytvářejí tak dokonale sladěnou disonanci, čichový oxymóron, který je silou a genialitou Lord of Misrule.Možná o trochu více mužská než unisexová, pokud chcete štěpit vlasy. Výkon je pozoruhodný, skutečný obchod vzhledem k ceně, za kterou se 100 ml prodává.
Bůh nebo kdokoli jiný ať tuto perlu dlouho chrání před podlými reformulacemi ve stylu Lust.

bolla2909
Ach, můj milovaný Lord of Misrule ❤️
Ztělesňuje všechno, co mám na vůních Lush ráda, její míchání není sofistikované, není plynulé, každá nota je velmi in your face. Bez problémů cítím pačuli, pepř a vanilku, je velmi jednoduchá a přímočará. Ačkoli se mi většina ostatních nabídek od Lush příliš nelíbí, opravdu respektuji, jak jsou neokázale odlišné, tak nějak působí amatérsky, jako by parfumér, který za nimi stojí, byl v míchání nováčkem a jeho/její výtvory byly nakonec trochu drzé a drsné na hraně.
Říkám to proto, abych jim složila velkou poklonu. Je opravdu osvěžující k nim přivonět, když zjišťuji, že v oblasti designérské i niche se děje velký nedostatek originality. A jejich parfuméři očividně nejsou žádní nováčci, je to prostě styl Lush, který si buď zamilujete, nebo ho budete nenávidět.
Nejdřív jsem ucítila vůni Lord of Misrule na svém příteli, který měl sprchový gel, a hned jsem šla do nejbližšího obchodu Lush, abych si koupila nějakou pro sebe. V té době ho Lush neprodával pravidelně, ale o nějaký čas později se mi podařilo sehnat parfémový olej, ale o koupi parfému jsem tehdy přišla. Za rok se mi podařilo dopít jen 1/4 lahvičky, přičemž jsem ho používala spoustu. Olej byl také dostatečně silný na to, abych za něj dostala komplimenty už první hodinu po nanesení. Stále jsem toužila po parfému, abych si ho mohla nastříkat a získat stále větší projekci, a nakonec ho před pár měsíci Lush přidal do stálé kolekce. Okamžitě jsem si pořídila lahvičku a teď vrstvím olej a parfém dohromady, když chci extra sílu. Bohužel se zdá, že se olej přestal vyrábět.
Je to mistrovské dílo. Lush opravdu vytvořil něco výjimečnějšího, zajímavějšího a krásnějšího, než jsem už dlouho cítila. A s tak omezeným množstvím ingrediencí. Při použití parfému mám velmi dobrou projekci, siláž je skvělá a výdrž také. Lidé ji na mně cítí skutečně z dálky paže po dobu 4-5 hodin a pak si sedne trochu blíž k pokožce. Zároveň není hlasitá ani vtíravá. Ráno se navoním a večer, když jdu spát, ji ještě trochu cítím.
Vůně je omamná. Pepřový tón zůstává po celou dobu, ale po prvních 20 minutách se stává jemnějším. Zbytek je nádherná kombinace vanilky a pačuli. Je tak trochu hippie, bezstarostná a nevymlouvá se na to, že není "běžným" parfémem. A to je na ní krásné, je prostě taková, jaká je. A přestože je taková, jaká je, přitahuje velmi různé lidi. Lidé, kteří mi ho chválí, jsou nejrůznější skupina, od čistě vonící sofistikované dámy a "nemám rád parfémy" chlapa, až po chlápka v obleku z korporace a sportovce. Lidé obecně se zdají být k němu přitahováni. Obvykle se mi nestává, že by mi někdo pochválil můj parfém obecně, jen občas, ale Lord of Misrule lidi přitahuje. A já chápu proč. Je úžasná. Odteď budu mít lahvičku vždycky po ruce.