The Tux Maison Alhambra pro ženy a muže

The Tux Maison Alhambra pro ženy a muže

pačuli
zemitý
balsamico

The Tux podle Maison Alhambra je Orientální Floral vůně pro ženy a muže. Toto je nová vůně. The Tux byl/a uveden/a v roce 2022.

Vonné složky

Kořeněné tóny
Květinové tóny

Deft11

Doporučuji všem, kteří mají možnost si tento parfém zakoupit, aby tak učinili co nejdříve, protože jeho prodej byl ukončen.

Maison Alhambra je parfumérský dům, který je dceřinou společností Lattafy, a byl vytvořen s cílem vyrábět klony, které jsou si podobné ve všech aspektech výrobku: vůni, obalu, flakonu i názvu. Podobnost je taková, že ani nemusíte číst poznámky nebo stručný popis, abyste zjistili, která vůně je inspirací, stačí se podívat na fotografii flakonu.

Z toho vyplývá zásadní problém: zatímco velké společnosti odmítají patentovat své originální složení, což by vyžadovalo jeho odhalení veřejnosti jako způsob ochrany před pokusy o kopírování, ostatní aspekty parfému patentovat mohou a jsou patentovány. Podívejte se například, jak mají všechny parfémy Tom Ford víceméně stejný obal a flakon (s výjimkou řady Black Orchid a Noir), abyste si mohli výrobek při pohledu na jeho flakon ztotožnit se značkou. Proto mají klony a prototypy svou vlastní vizuální identitu. Zatímco kopírování čichové pyramidy je legální, používání podoby jiného výrobku ve svůj prospěch je nezákonné.

V tomto smyslu společnost Estée Lauder zažalovala Maison Alhambra, aby zastavila výrobu výrobků využívajících patenty z jejího portfolia: řady Private Blend Tom Ford a YSL Beauty Tuxedo. To, co bylo vyrobeno a rozléváno, je již na trhu, ale společnost má zakázáno vyrábět další.

Po tom všem se mi podařilo najít prodejce na Ebay s přijatelnou cenou (250 reálů), zatímco většina inzerátů nabízí přes 100 dolarů s ohledem na ukončení výroby tohoto parfému. Brzy se k němu vrátím, až ho budu mít v rukou.

Felipe Geminiano

Je mi ctí napsat první portugalskou recenzi tohoto parfému. Mám pocit, že s rostoucí oblibou arabské parfumerie se tento parfém stane velmi populárním i u nás v Brazílii; v zahraničí už má zřejmě obrovský úspěch. Smoking je parfém, jehož čichová inspirace je přímo spojena se smokingem YSL a místy připomíná také Rochasův knír, dva velmi netradiční a nesmírně lahodné parfémy. Řekla bych, že je to spíše tuxedo, je zde cítit stejný sladký pocit pačuli s velkou podobností a kvalitou, ale místy zde přítomná vanilka připomíná pryskyřičnou vanilku kníru s tím vločkovým zmrzlinovým pocitem.

Vůni tohoto parfému shrnují zemité a lehce květinové jantarové akordy, nótou, která nejvíce vyniká, je bezpochyby pačuli, které ukazuje velmi zemitou, tmavě zelenou a jemně dřevitou stránku. Vedle něj se objevuje velmi sladká a pryskyřičná vanilka s jantarem, který má lehce léčivý a sirupovitý nádech, který nakonec velmi dobře kontrastuje se zemitým/suchým pačuli, což mu dodává příjemný a elegantní nádech. Nemohu zapomenout zmínit koření přítomné v tomto parfému, je téměř stejně důležité jako onen vanilkovo-jantarový nádech, podařilo se mi zachytit hřejivou kořenitost kardamomu a koriandru, v pozadí vůně je cítit něco trochu spáleného, takže možná je zde i pepřový nádech. V pozadí této vůně je jemná růžová květina, ale je velmi lehká. Celkové shrnutí vůně by znělo: zemitá, sladká a kořeněná.

Tento parfém má podle mého názoru "OK" výkon, na mé kůži vydržel asi 8 hodin a promítal se mírně/intenzivně první 2 hodiny po aplikaci. Je to parfém, který bude v následujících měsících u nás, věřím, dostupnější. Prodejci toho na náš trh dovážejí hodně a myslím, že je to dobře. Myslím si, že je to parfém za skvělou cenu, já jsem svůj koupila za necelých 210 realů (z dovozu), nevím, za kolik se bude prodávat u nás. Na závěr vám zanechám své upřímné doporučení pro ty, kteří mají stejně jako já rádi sladké, elegantní a kořeněné parfémy... je to skvělá volba. Nedoporučuji ji však před koupí testovat naslepo prostřednictvím dekantérů (kupte si smokingové dekanty).

SimplDude

Nemůžu si pomoct, ale musím napsat druhou recenzi, protože jsem byl tímto zázrakem tak ohromen. Mezi mými dupe sbírkami je to zatím nejblíže OG asi 99% musím říct. Sbírám od roku 2017 a YSL Tuxedo miluju, ale nemůžu si dovolit tu cenu, takže jsem se spokojila s 5ml dekantérem. Pak když jsem si naslepo koupila tento super skvost, tak jsem byla nadšená, že na můj vkus je tento lepší a ano o tolik levnější s fenomenálním výkonem. Na mé pleti je výkon vynikající a na látce dlouho vydrží. Pokud máte rádi originál, nebude na škodu vyzkoušet i tento za cenu, která vám vykouzlí úsměv na tváři 🙂.

Jiní lidé mohou mít úplně jiný čichový zážitek, ale vůně je subjektivní, takže můj respekt k nim.

10/10 podle mého nosu 👃

ShazJamal

YSL Tuxedo znám dobře, nikdy jsem si nemyslela, že stojí za cenu, kterou za něj v současné době požadují... nicméně vždy jsem ho chtěla mít ve své sbírce, protože jsem ho v minulosti mnohokrát ochutnala (staré i nové varianty). Mám Rochas Moustache edp, protože jsem hledala vhodnou náhradu za lepší cenu a upřímně Moustache je dost blízko, ale s výraznými rozdíly.

Tux však voní téměř přesně jako starý YSL Tuxedo, verze s bestiálním výkonem. Bohužel nové složení Tuxedo není to, co bývala vůně, YSL musí snížit cenu, když už existuje tato. V podstatě z mého pohledu se tím stává nejnovější YSL Tuxedo zbytečnou, ano, YSL Tuxedo může působit krémověji, Tuxedo jde v suchu více dřevitým/koženým směrem (což vlastně preferuji). Ale upřímně, lidi, tohle je Tuxedo v jiném flakonu - kdyby to YSL vydala jako Tuxedo... rozdíl poznají jen skuteční fanoušci Tuxeda.

Myslím, že až se to rozkřikne, tato vůně půjde s cenou nahoru, je to bezpochyby nejlepší klon Tuxeda, jaký existuje.

Kdyby Tuxedo a Moustache měli mít dítě, tohle by asi bylo ono... tahle ale vede spíš na stranu Tuxeda.

Kvalita je neuvěřitelná za cenu, kterou jsem zaplatil. Tohle je 10/10.

Nastříkal jsem si trochu na hřbet ruky a pak jsem si ruku umyl mýdlem... Pořád ho cítím.

fana01

Miluji YSL Tuxedo a mám Rochas Moustache EDP. Maison Alhambra The Tux je lepší než Rochas Moustache EDP. Na levou ruku jsem nanesla YSL Tuxedo a na pravou ruku The Tux. Voněly mi téměř identicky. Ve skutečnosti se mi The Tux zdála hutnější s koženým nádechem v zaschlém tónu, díky čemuž působila mužněji. The Tux je skvělým klonem YSL Tuxedo. Na Ebay ji seženete za cenu kolem 50 dolarů. Skvělý obchod!