Amore Caffè podle Mancera je Orientální Vanilla vůně pro ženy a muže. Toto je nová vůně. Amore Caffè byl/a uveden/a v roce 2023. Vrchní tóny jsou Káva a Amaretto; střední tóny jsouZmrzlina a Speculoos ; základní tóny jsou Hnědý cukr, Vanilka a Ambra.

FRAGRANTICA NEJLEPŠÍ PARFÉMY 2024 – Alex Osipov & Andrei Lensky
od Andrei Lensky, Alex (Sane-Witch) Osipov

marsupial
Po měsíci nošení si myslím, že mohu napsat recenzi hodnou této vůně, a mohu říci, že je to krásný parfém, je to parfém, který vám pomůže romantizovat život, velmi hřejivý a výrazný.
Poprvé jsem ji použila, když jsem šla na schůzku se svým bývalým (který v té době nebyl, F) a když jsem pro ni šla domů, vyšla její maminka a řekla: "to ty jsi tak krásně voněla", řekla mi, že tu vůni cítila z terasy jejího domu, bylo to doslova 4 metry a mezi nimi zdi, tehdy jsem si uvědomila, jak je to v projekci bestiální. Pak jsem si uvědomil, jak bestiální je v trvání, že po aplikaci v 15 hodin večer jsem ji cítil ještě druhý den do poledne. A nebylo to poprvé, co se mi to stalo, pokaždé, když ji použiji, cítím vůni až do druhého dne, a to ne jemně, ale velmi přítomně. Promítá se a vydrží naprosté zvíře, ale je to vůně, která nikomu nevadí, protože i když je sladká, není vůbec náročná ani složitá na používání, stačí ji používat ve správném klimatu, což je podle mě pod 17 °C. Na její používání jsem dostala jen samé dobré komentáře.
Jednoznačně převládá káva, vanilka a karamel, ale celkově vyniká vanilka, která je touto kávou doladěna a dává pocit tmavé, lehce pražené a karamelizované vanilky. V prvních třech minutách parfému však zcela dominuje amaretto.
Rozhodně je to parfém, který bych si koupila znovu, protože mám pocit, že zcela odpovídá mé osobnosti a vkusu. Za zmínku stojí, že je zcela unisex, pokud vás to zajímá. Dokážu si ji dokonale představit jak na muži, tak na ženě.
Poprvé píšu tak dlouhou recenzi, haha, ale tento parfém si to zaslouží.
Mancera šla s touto nádhernou lanzamiento👏🏽 všemi deseti.

SereginS
Po nudné vanilkové Devotion od Dolce&Gabbana jsem od Amore Caffè, další vůně s vanilkovou tématikou, nečekala nic zvláštního, ale.....
Jak se ukázalo, je VELMI zajímavá a krásná!
Začátek vás odrovná neobvyklým mixem tónů, které v jednom parfému najdete jen zřídka: mandle, maximálně pražená kávová zrna a spousta třtinového cukru, praženého ohněm, až do stavu karamelu!
Začátek je, jako byste vypili salvu dvojitého espressa, do kterého bylo přidáno trochu mandlového amaretta, páleného karamelového cukru a vanilkového krému.
Rád bych upozornil, že chuť není vůbec sladká, jak by se mohlo zdát z přečtení pyramidy, a to je velmi správné rozhodnutí, Amore Caffè není přeslazené a vůbec nedusí lepkavou sladkostí.
S každou další hodinou se vůně stává více a více naplňující a vanilkovou, tóny mandlí a kávy ustupují a zůstávají klidným příjemným pozadím.
Vůně se mi velmi líbila, vnímám ji spíše jako dámskou vůni.
Výdrž na kůži je skvělá, ale objem i stopa jsou poměrně skromné, možná byl v obchodě jen otevřený tester a vůně ještě nabere na síle ;) Vůně se mi líbila, ale je to tak, že se mi líbí.

rocketxbunny
Nečekaně ji našel na pultech v běloruském Kravatu.
Je chutná, sladká, bohatá, každý z výše uvedených tónů je snadno rozlišitelný, ale celkově to všechno voní 1v1 jako náplň sovětských tvrdých lízátek s žebrovaným povrchem. Myslím, že se jim říkalo kávová lízátka.
Ano, tučná, pražená výrazná káva, Amaretto není příliš alkoholické, ale znatelné, vše ostatní (vanilka a smetana) je přítomno. Navíc blíže k základu je velmi příjemná kyselost sušeného ovoce. Něco jako sušené jablko nebo hruška.
Celé mi to připomíná spíše tiramisu než affogato.
Tohle je rozhodně dobrá volba pro nákup naslepo, pokud máte rádi sladké chutě. Protože v ní není jediná hloupá nevhodně umístěná poznámka. Vše je velmi čisté a s mírou. Jednoduché. Dobré.
Ideální do chladného počasí a hlavně pro ty s horkou pokožkou. V chladu se stává obzvlášť lahodnou.
Ale mějte na paměti, že je to manšestr. Voní dlouho, voní hlasitě a nic zvlášť neprozrazuje.
Ale je to solidních 8/10. Já ji rozhodně beru!
Když ji srovnám s jejím starším bratrem Aoud Cafe, ujišťuji vás, že tato je nejčistší unisex. Jestliže Aoud Cafe byla mnohem ženštější, tato bude slušet oběma pohlavím stejně dobře.
A co se týče mě, je to nejpovedenější vůně z celé neumělé řady s černozlatou etiketou. Ten klon Allure s názvem Cosmic Pepper byl nudný a nepochopitelný, ta Tonka Cola, ve které ta cola stačila na 5 minut na začátku, a pak začal Our Father.
Ne.
Tahle není absolutně vůbec "wow", ale je prostě dobrá a zdravá. Asi to nejlepší, co tenhle dům za poslední dva roky vydal.

GabrielPS
Naprosto hřejivý a útulný parfém. Koupila jsem si ho letos o Vánocích, nazvaný podle tónů, a měl absolutní úspěch. Hledala jsem parfém s vůní kávy, který by byl velmi příjemný pro chvíle volna, být doma v klidu, dívat se na televizi nebo číst knihu a cítit se příjemně.
Káva je přítomná po celou dobu trvání vůně, ale neohromí a nezůstane jen u ní. Zřetelně jsou vnímány všechny nuance vanilky, lehce krémové, i jemné nuance připomínající opečené sušenky. Co se týče hořkého likéru, ten je vždy v pozadí. Není dominantní, ale je vnímatelný. Ve zkratce bych tuto vůni definovala jako hřejivou, velmi uklidňující vůni. Velmi dobrá volba.
Výdrž na mé kůži je chvályhodná. Nosím ji prakticky celý den. Projekce je mírná.
Dnes, 5. ledna, v předvečer svátku Tří králů, jsem jedla v italské restauraci a jako dezert jsem si objednala afogato, které jsem nikdy předtím nezkoušela, a je pravda, že mi tuto vůni naprosto a absolutně připomínalo.
I když má své odpůrce, pro mě byla příjemnou akvizicí, protože mi nabízí přesně to, co jsem hledala.

CateAtlas
Situace je následující: brzké odpoledne, v televizi běží Muži a ženy, vánoční zimní čas, v dobré kávě si namáčíte super vanilkové sušenky.
Mohou se objevit náznaky lékořice, ale vanilka a tento sladký likérový pocit z kávy vždy převládnou.
Naprosto unisex.
Maximální pohodlí.

Lauraonlight
Amore Caffè začíná nádechem sladkých kávových zrn, jaká se dávají jako ozdoba na kávovou zmrzlinu, úvod připomíná TK's Coffee addict, ale pak se změní. Na mé kůži působí jako vanilková zmrzlina utopená v kávě, sladká, karamelizovaná, s pralinkami a s rozdrobeným amarettem navrchu. Může také připomínat čokoládu s kávovými zrny uvnitř, kterou dávají k espressu v kavárně, nebo ledový kávový krém. Můžete také cítit vůni karamelizovaného, spáleného cukru z creme brulèe. Stejný nádech sladké kávy jako v kavárně Montale Ristretto Intense, ale samozřejmě bez růže.

Marco_Shaffer
Právě dorazila do mé oblíbené parfumerie. Samotná vůně je velmi dobrá, jak jsem očekávala. V úvodu je cítit káva a lehký nádech amaretta, ale není to vůně lékořice. Úvodní tóny jako káva vydrží velmi málo a hned uvolní místo vanilkové zmrzlině, takže je to velmi zahalující teplá a krémová vůně. Potvrzuji ty, kteří říkali, že v srdcových tónech lehce připomíná andělský podíl. Mnozí cítí lékořici možná to bude tím, že smíšené tóny ji mohou připomínat. Vůně je dobrá ale jsem velmi zklamaná z doby trvání vyzkoušela jsem malý vzorek nastříkala jsem si ji skoro na celou mikinu a krk ale už po hodině na oblečení po ní není ani stopy zvláštní velmi zvláštní.

iamaround
Tenhle je oříškový a lahodný zároveň. Vidím srovnání s andělským podílem, ale nejsou to dvojníci. Amore caffe je méně chlastová a nemá ten tón jablečného koláče, ale místo toho oříškovost a kávu. Je také velmi sladká. Obě mám ráda, AC by byla ideální na každý den v zimě a Angels share je pro mě spíš vůně pro zvláštní příležitosti.
P.S. OMG, TOHLE POTŘEBUJU!!!
Je opravdu tak dobrá ;)

frenchie1
Vidím "recenze" na vůni, kterou lidé ještě necítili, a říkají: OMG I NEED THIS!
Taková emocionální hysterie kvůli vůni mě znepokojuje. Lidé se opravdu zbláznili. Zajímalo by mě, co by dělali, kdyby stáli před vážnou volbou, asi by se zeptali Siri. Hej, Siri, mám si koupit Mancera's Amore Caffè?
[OMG, tohle potřebuješ!

Анна Михайлик
Vůně Mancera v zásadě neznám, tento flakon je můj první. Nemohu ji tedy porovnat s ničím, co tato značka dělala dříve, takže recenze bude pouze na čichové dojmy.
Začnu tím, že v této vůni jsou skvělá kávová zrna, jakoby pražená trochu trpká, ale jemná. Docela zřetelně je slyšet i likér Amaretto, takový sladký a hořký, protože pokud je tam mandle, tak je hořká. Ve vůni je také přítomna zmrzlina, cukr a vanilka, kvůli těmto tónům jsem se obávala, že vůně nebude moc sladká. Nicméně sladkost ve vůni je tak vyvážená a vyrovnaná, že by taková gurmánština měla potěšit velkou část těch, kteří se s touto vůní seznámí. A upřímně řečeno, celková kombinace tónů mi připomíná dezert тирамису☺️.
Pokud se budeme bavit o mém subjektivním názoru, pak se seznámení se značkou povedlo a stalo se pro mě příjemným objevem! To znamená, že budu studovat další vůně tohoto parfémového domu.

Nightster
Otevírá se hořkosladce. Kávový tón je v úvodu dost silný. Je to stejný kávový tón jako v Aoud Cafe, ale obklopený sladkostí Amaretta, které je také velkým hráčem v úvodu. Když zaschne, je vše trochu vyváženější a méně ostré.
Zmrzlina zůstává podle mého názoru příliš v pozadí. Mohla by být krémovější.
Nějak se mi při prvním přivonění vybavila vůně Smoking Hot od Kilian, nicméně tóny jsou jiné.
Celkově je to dobrá vůně, ale není to bezpečná koupě naslepo.