Hindu Kush Mancera pro ženy a muže

kouřový
cannabis
balsamico
pačuli

Hindu Kush podle Mancera je Orientální Woody vůně pro ženy a muže. Hindu Kush byl/a uveden/a v roce 2018. "Nosem" za touto vůní je Pierre Montale. Vrchní tóny jsou Kadidlo, Koření, Konopí a Labdanum; střední tóny jsouDřevité tóny a List pačuli ; základní tóny jsou Jantar (ambra), Guajakové dřevo, Vanilkový lusk a Bílé pižmo.

Kadidlo

Guajakové dřevo
Vanilkový lusk
Bílé pižmo

Jernê Knowles

1. Existence Hindu Kush je výzvou, zcela mimo vyjeté koleje a pro čichové smysly, které jsou spíše přizpůsobeny světu niche parfémů a jejich pohrávání si s různými esenciálními oleji, na které mnoho lidí není zvyklých, dokud pomalu a trpělivě nevstoupí do tohoto zvláštního vesmíru, do kterého patří.

2. Otevírá se marihuanovou cigaretou na stonku, která proniká do duše, ducha, kloubů a morku. Nezahálí, zasáhne vás do hrudi a vyrazí vám dech, ach a není šance na výčitky. Použitá konopná nóta je zde nazelenalá a čistá, taková, jakou lze najít zapuštěnou ve vlhké zemi; kdo ji zažil, ví, o čem mluvím (lol).

3. Sušení je pryskyřičné a těžké, s hlubokým balzamickým nádechem, ovocnou příchutí, která je zároveň bylinná, a sladkým pozadím, aniž by byla přeplácaná. Všechny tyto vlastnosti pocházejí ze silného labdanum, jehož vůně je často mylně považována za VicK, protože přímo připomíná propolis. Obzvlášť miluji všechny chutě, které zde vydává v sušení!

4. Sladký, jantarový základ s dotekem smyslného pižma, drží se více než 20 hodin s intenzitou a dokáže vyvolat pryskyřičné vzpomínky, zde v této fázi mezi rafinovanou dřevitou přítomností, díky čemuž v mém vnímání ztrácí svou sdílnou stopu ze začátku a drydownu. Přestože je jiná, stojí za to ji mít.

Eucalipto

Jaký objev, koupil naslepo s takovým strachem, že jsem se chystal nepřijmout, a tak ho vrátili, aby s ním nehazardoval, bylo mnoho různých vizí o tomto Hindu Kush a trochu jsem se bál, že to bude pro mě nesnesitelné nebo příliš vzácné.

Musím říct, že celkově jsem od začátku neviděl žádné potíže s vůní, i když je pravda, že začátek je silný a hořký, skoro jako když si nalijete skleničku a v ní je jen alkohol a v tu chvíli ho cítíme, takovou tu hořkost, ale trvá to krátce, jen tolik, aby začala dělat první krůčky k jantaru a balzamiku/rezínu.
Samozřejmě je to jiná vůně a velmi těžko se vysvětluje, nevnímám její tóny jednotlivě, takže se pokusím podat celkový pohled na vůni, kterou přijímám a interpretuji.
Začíná, jak už jsem řekla, silně a hořce, čím víckrát ji použijete, tím méně hořká se vám zdá a odtud sestupují cestičky, které sice nejsou sladké, ale jsou balzamické a kadidlové, olejovitá a kořeněná vůně, která se přiklání k dřevité.

Viděl jsem a četl jsem všechno možné, od vůně po zralém banánu až po vůni po kadidle v kostelech. Vůbec ne, má kadidlo a to je vnímáno více než samotné labdanum, a pro ty, kteří se bojí deklarovaného tónu marihuany, není cítit, jako když někdo kouří, má reminiscenci v pozadí, velmi jemné pozadí, které obklopuje celou kompozici a které, jak už bylo tolikrát řečeno, je zelené, takže je více orientované na rostlinu jako takovou než na vůni, kterou vydává při zapálení.

Moc se mi líbila, protože zůstává poněkud lineární, jakmile změní svůj začátek, a je to velmi všeobjímající parfém, který neztěžkne, není to typická vůně, je univerzální a především je pro osobní potěšení. To byla další z mých otevřených front, je z osobního potěšení (prý), bude to, že ji nikdo nepodpoří... není to tak dobře, je to neobvyklá vůně, ale není nepříjemná, má lehkou balzamickou sladkost nebo pryskyřičnou a kořeněnou to je to, co budeme mít během téměř celé životnosti parfému a to výše není hřmotné, takže sice nepůjde vyvolat pocit, pokud to budeme vonět dobře, jinak a odvážně.

Jak jsem psala v předchozích řádcích, máme před sebou univerzální parfém, a to ve všech aspektech, což o něm vypovídá velmi dobře. Na výkon je jeho výdrž docela dobrá, ale jeho projekce je poměrně umírněná (magnetizovaný uzávěr), není to špatné, ale za typ parfému, cenu a značku člověk čeká něco víc.
Pro typ vůně může být elegantní, protože lehké kadidlo a zelené a balzamické tóny dávají parfému dostatečné balení na to, aby byl naším parfémem pro ty formální události uprostřed sezony.
Na druhou stranu se jeho složení dokonale hodí pro příležitostné použití, lehce nasládlá, dřevitá a kořeněná vůně, která nebude vůbec od věci v těch neformálnějších situacích.
Není to parfém z těch, které snadno odhodíte, když nevíte, co na sebe, nenechte se zmást, není to jedna z těch vůní, které používáte denně, protože k tomu vás může unavit, protože má hodně těla, je to olejovitá vůně.
Snad jedině její použití není určeno do extrémních veder, ta horká rána, kdy nesneseme ani tričko, se nedoporučuje používat, a je to tím, že je všeobjímající a hřejivá, bude se nám lepit na kůži a může začít trochu obtěžovat.

Je to náročný parfém? V porovnání s většinou z domu Mancera ano, a proto je třeba ho před koupí vyzkoušet, protože byste mohli být zklamaní. Já jsem měla štěstí a hodně si ji užiju, přišla mi originální a opravdu jiná, než na jakou jsme zvyklí vonět nejen teď, ale i před lety.
Myslím, že v rámci své náročnosti patří k těm, které v sobě pěstujeme, k těm, na které si náš čich brzy zvykne, protože jak už jsem zopakovala, je to příjemná vůně, která vybízí k přičichnutí, nevyvolává odmítání při vnímání na úrovni kůže.

Závěrem bych ráda upřesnila, že jsem se snažila získat alespoň nepatrnou představu o tom, které kategorii parfémů se podobá, a ráda bych byla schopna uvést odkaz z řad zmíněných parfémů, ale ze všech těch, které se jí údajně nejvíce blíží, neznám žádný.
Něco, co mě silně zaráží, je, že po smyslném začátku, kdy kadidlo začne mírně bodat, se mi v části šafránu a kulfi vybavil Tom Ford Noir Extrème, nevím, protože jsem mluvila z paměti, jestli mají společné vysoké nebo střední tóny, a je to jen závan vůně, který mě napadl v určitou dobu, takže to berte s rezervou.
Zmíněna je Loewe 7 Anonymous, no a labdanum mají společné a obě kompozice jsou vynikající, ale nemají nic společného, ta Loewe je sušší a tato Mancera je živější, živější, hutnější a mastnější, hodně to opakuji, ale myslím, že tak se to dá nejlépe popsat.
Nevidím nic společného ani s CH Men, tahle je neskonale méně sladká.

Z ostatních neznám žádnou a z těch, které jsem zmínil, je jejich podobnost nulová, takže se podobností moc neřiďte.

Myslím, že neexistuje lepší slovo, které by ji vystihlo... je to velmi chladný a jiný parfém, stojí za to ho přinejmenším vyzkoušet, a ze všech vůní Mancera, které jsem zatím vyzkoušela, je to asi nejvíce "niche" parfém, pokud se to dá říct ve smyslu jiný nebo kreativní, spolu s Red Tobbaco.

DottorC

Mám ráda parfémy, které se točí kolem jedné noty, v tomto případě syntetické.
Není moc co dodat, dům Mancera/Montale je výjimečný a ti, kteří ho neocení, to dělají jen proto, že se chtějí cítit jinak.
Za zvláštnost, kvalitu a cenu se - většinou - platí, ale ne u nich, protože se dnes dají sehnat za méně než YSL, Dior nebo Valentino.
Hindu Kush je určitě dobrý parfém se zeleným akordem, který se točí kolem molekuly amyl-salicylátu, tedy svěží, bylinné vůně, která vám může lehce připomínat trávu na venkovských polích, těch, kde když uklouznete, nic se vám nestane.
Vůně Cannabisu naopak pro můj nos vychází z použití molekuly, kterou mám rád a často ji používám, zvané Beta Pinene, což je pryskyřice s jantarovou, kořeněnou a svěží vůní připomínající vlastně pryskyřici Cannabisu.
Tyto dva pojmy pro mě tvoří páteř této vůně Mancera.
Po straně najdeme dřevitý akord, který není dobře určitelný, a klasické pižmo, které slouží k tomu, aby vůně déle vydržela, rozhodně jí nedává duši. Stejně jako pižmo tu máme pravděpodobně i malou dávku vanilinu, který v Montaleho výtvorech nacházíme často.
Dobrá vůně, rozhodně jiná a osobitá, krásný originální výtvor Montale, který, jak bylo zmíněno na začátku, málokdy zklame očekávání.

salvov631

Hindu Kush je další parfém, který jsem si nedávno koupila a u kterého bych se dnes ráda zastavila.
Byla jsem na fragrantice, když na mě tento parfém náhodně vyskočil, a nevím proč, ale druhý den jsem si k němu běžela do parfumerie přivonět (ta myšlenka mi utkvěla v hlavě, myslela jsem jen na něj) a hned jsem si ho vzala, protože jsem se do něj silně zamilovala.
Je velmi těžké popsat toto Mancerovo mistrovské dílo: bylinný účinek (který by mohl připomínat vůni zelené, lehce zralé banánové slupky), vlhké země, na kterou je naroubován konopný akord (zelený a ne kouřový jako v Black Afgano), kadidlo a pačuli; konkrétní, rafinovaný, elegantní, ale nesmírně univerzální (používám ho jak na univerzitě, tak na speciální večery, vždy jsem dostala mnoho komplimentů).
Ze všech parfémů, ke kterým jsem přičichla, je to ten, který má vynikající poměr ceny a kvality: 125 ml parfému s touto kvalitou, 125 € je opravdu něco nedosažitelného.
Trvanlivost a stopa jsou vynikající; kdo hledá první přístup k umělecké parfemaci, bez přílišných kudrlinek a s velkou rafinovaností, měl by dát Hindu Kush šanci.
Deklarovaná jako unisex, na ženě bych si ji asi nedokázal představit.
Zcela si zaslouží solidní desítku.

Danilo Perfumorista

Když jsem se rozhodl, že mým prvním výklenkem bude Mancera, hodně jsem zkoumal něco, co by mohlo být trochu exkluzivnější, a to bylo velmi dobré. V zahraničních videích a recenzích je Hindu Kush velmi dobře hodnocen, u nás se o něm mluví jen zřídka.

A přitom je opravdu velmi dobrý. Tak moc, že i když jsem ten den měla s sebou jiný parfém, nemohla jsem na něj přestat myslet a přestala jsem až ve chvíli, kdy jsem si ho koupila. V mém vkusu porazila jiné, populárnější vůně, jako je Red Tobacco, Instant Crush a Cedrat Boisée.

V průběhu rozvíjení se hodně mění, má ovocnou, bylinnou a lehce sametovou příchuť. Což je docela zajímavé, protože v její čichové pyramidě není žádné ovoce. Kadidlo je velmi jemné a konopí jí dodává příjemný svěží, zelený bylinný nádech. Připomíná bylinné akordy v 212 Vip Men Party Fever a také trochu připomíná Bad Boy Le Parfum.

Pak je v pozadí dřevo, suché a útulné, které v kombinaci s kadidlem dává dřevitě-kouřový aspekt, který opravdu připomíná vůni kadidla, jak řekl chlapík níže. V pozadí parfému je také cítit zemitý aspekt. Poté přichází vanilka, která vůni osladí, prohřeje a prolne všechny aspekty parfému. V tomto okamžiku se ovocná část zjemní a téměř úplně zmizí.

Výkon je absurdně vysoký. Velmi intenzivní projekce po dobu nejméně dvou hodin a fixace, která snadno přesahuje 12 hodin, vždy zanechává voňavou auru. Parfém neopouští oblečení, dokud ho nevyperete, a zůstává vždy velmi silný, a to do té míry, že ho nemusíte znovu aplikovat, pokud nosíte stejný oděv dva dny po sobě. Na léto je trochu příliš sladká a pryskyřičná, ale je velmi univerzální pro všechna ostatní roční období, ve dne i v noci. Je trochu uvolněná, ale lze ji nosit i k šatům s košilí, i když je to vůně, která přináší spíše hravou auru.

Skvělá vůně, jiná a netradiční. Vášnivá.

gentel

Když ho použiji poprvé, je silný až nepříjemný, ale pak se postupem času zlepšuje a zlepšuje. Účinnost je neuvěřitelná, vydrží určitě do druhého dne, ale i mnoho dní, někdy jsem ho dokonce cítil z podložky pod myš jen podle toho, že jsem se jí předchozí den dotkl zápěstím. Co se týče samotné vůně, je kadidlová, kouřová a kořeněná. Osobně mi přišla velmi podobná vůni Amouage Jubilation XXV Man, a skutečně mají několik společných klíčových tónů.

Celkově se jedná o jednu z nejlepších Mancer, kterou si můžete koupit, je jedinečná a má obrovský výkon, který ospravedlňuje její cenu.

OtavioHCA

Miluji tento parfém!

Vůně začíná ovocným, sladkým, achiotovým, zeleným a lehce citrusovým závanem. Nóta konopí není tak zelená jako u Bad Boy Le Parfum, ani nemá kafrový aspekt. V suchém tónu parfém zahrnuje koření a zelený, pryskyřičný, jantarový a kadidlový aspekt. Několikrát, když jsem měla na sobě tento parfém, lidé kolem mě říkali, že je ve vzduchu dobře cítit kadidlo, protože projekce a siláž této vůně je velkolepá a o fixaci ani nemluvě... Pochválili mě za ni už po více než 12 hodinách na kůži. Na to, aby vás parfém provázel po celý den, bohatě stačí 1-3 stříknutí, a to s vysokou projekcí.

NATHANOJ

Před nákupem této vůně jsem si koupila 5 ml dekantér a byla jsem touto vůní okouzlena. Když jsem k ní poprvé přivoněla, byla jsem v šoku a řekla jsem si: Co to je? Nikdy jsem nic takového necítila... Je návyková, je svěží. Sladká, ale sladká kyselina. Občas mi připomíná vůni zralých banánů. Připomíná vůni zralých banánů s bylinkovým nádechem. Kvalita složek se udržuje po celou dobu životnosti parfému, dokud nezmizí. Mistrovské dílo parfumérství. Nekupujte naslepo. Já ji miluji, ale moje žena ji nesnáší.....

Migus

Vůně se zabijáckou výdrží. Silná, kadidlová, pryskyřičná, velmi hustá. Kořeněná, ambrová, spíše pižmová. Téměř bez odhalení: od začátku do konce je to lokomotiva táhnoucí těžký vlak orientálních vůní.
Lze v ní slabě vyčíst konopí, ve velkém objemu ho tam nehledejte.
Hodí se spíše pro muže. Ale klidně si v ní dokážu představit i ženské pohlaví.
Noste ji s radostí, pokud se vám líbí a nechte ji být, pokud vám nesedí, nemusíte se jí stydět.
Rozhodně mistrovské dílo, zaujme místo v historii.
Doporučujeme!

Ритусик

Nejsem parfémový maniak, teprve se učím:) Podívala jsem se na blogerku (dívku) na internetu, seznámila se s ní v obchodě, na internetu a vzala si ji se slevou téměř bez přemýšlení za 4 tisíce. vůni často nenosím, protože je těžká a může dusit. Ale krásná, super zajímavá, takovou krásu jsem ještě neslyšela. Věci voní velmi dlouho - miluji mansery pro jejich vůně, všechny trvalé a krásné. !!!! Nechápu, komu se nelíbí. Vždyť já na tu vůni neseru ani ji nechválím. Je to jen můj názor

alberto89

Krásný a originální parfém, který rozhodně nesmí chybět ve sbírce, není sladký, ale ani svěží, takže nemá žádnou skutečnou sezónnost. Není to okolnostní CIT parfém, ale možná bych se vyhnula formálním událostem :o). , úvod vás zanechá s otevřenou pusou : bylinný a zažehnaný , naprosto realistický ale ne rušivý konopí. Otevření a první hodiny chválím na jedničku, během otevření se objevuje příjemné dřevité pačuli, které dodává vůni "záda" a trvání.
Přesto nacházím drobnou chybičku: v pozdním sušení nejsou základní tóny tak opečovávané a originální jako ty horní, zanechávají lehce anonymní vzpomínku na poslední okamžiky vůně (např. jantar a vanilka s ní nemají nic společného, vlastně mají tendenci vůni lehce odvádět od bylinné živosti, kterou se chlubí v prvních hodinách). Velmi dobrý výkon a intenzivní siláž 8+/10

darodriguezfu

Hindúkuš je pohoří nacházející se v Afghánistánu, které přechází do Pákistánu. Je to oblast, kde se střídají různé klimatické podmínky, ale která vyniká poměrně "dobrou půdou" pro pěstování marihuany.

Vůně, která se otevírá s velkým množstvím světla, je upřímně brilantní. Zdůrazňuje zelený prvek, u kterého si nejsem jistá, zda by to mohla být marihuana. Její pozadí je však hutné, těžké a kořeněné. Charakteristiky, díky nimž neztrácí svůj jas.
Upřímně bych řekl, že Hindu Kush je denní verzí Afghan Black. Neříkám, že je to klon, neříkám, že je to klon, jdou dvě různé cesty. Ale jejich pozadí je relativně společné a případy, kdy se dají použít, také.
Alespoň já to vidím tak, že se mírně přiklání k mužské straně.
Dlouhověkost a la Mancera... šílené.
Brutální projekce.

AHKA

Jak se ukázalo, hindu kush je kurva úžasný! Miluji tento druh chuti v deštivém počasí. Prostě to žhne jako pec, jako hořící poleno.
Není to spálené ani kostelní, je to spíš bylinné a dřevité, není to sladké, ale ani ostré. Na začátku je v ní trochu slaná chuť, ale pak se vše uvolní, zjemní a zklidní. Je tu pižmo, tělnaté, horké. Majitelé horké kůže zde budou mít pravděpodobně větší štěstí, odhalí se v celé své kráse. Studenokrevní se mohou zaseknout na kadidle a soli.
Vypadá jako Afghánec? Těžko říct. Už jen proto, že ho lze považovat za odlehčenou verzi afgánu s lehkým vanilkovým podtónem.
Testujte striktně na kůži, papír vám žádné tajemství neodhalí.
Milovníci máslovek, květin a gurmánů si zde nepřijdou na své.
Příznivci pryskyřic, dřeva, kadidla, zvířat - sem.

bugsyiii

Právě dnes jsem ji obdržela a jsem překvapená a potěšená, že ji mám ve skříni. Koupě naslepo, přesto skvělá vůně s velkou výdrží, která po nastříkání opravdu rozkvete!

Hindu Kush je silná orientální dřevitá (možná díky konopnému nádechu) vůně s lehce sladkým nádechem! Dostává se mi do ní koření, labdanum, kadidlo, silný list pačuli, smíchaný s trochou jantaru, vanilky a pižma, které je velmi znatelné. Dobrá hlava vůně (hednic-basenotes) se podělila o několik postřehů, které nakonec pomohly při rozhodování o jejím pořízení, což mi opravdu pomohlo.

Hindu Kush je velmi silný,...POTENTNÍ je to správné slovo; nepotřebujete toho moc! Stejně jako u této značky, některým stačí postřik a půl a máte nastavenou projekci, dlouhověkost, siláž a výkon. Sakra, u tohohle možná stačí, když se dotknete rozprašovače, a budete ho cítit celé dny. Říkal jsem, že toho moc nepotřebujete?
Mohli byste si vystačit s pouhými dvěma postřiky. S dvěma a půl postřiky jste DOBŘÍ na několik dalších dní. Pokud jich použijete více, máte vystaráno na CELÝ TÝDEN. Ticho jako po pěšině, při větším množství budete potřebovat záchrannou službu, protože se budete dusit a okolí omdlí!!!

Výkon: 9/10
Projekce: 9/10
Siláž: 8,5/10
Dlouhá životnost: 9/10
Celkově: Dávám 9/10; ÚŽASNÁ vůně!

(Mám lahvičku o objemu 120 ml, takže mi vydrží navždy, protože při nošení není potřeba mnoho; na rozdíl od mých kamarádek v jiných recenzích, pokud máte obavy z konopného nádechu (já měla také...), buďte si jisti, že nebudete chodit a vonět, jako byste si právě ubalily jointa/blint. Sladkost a kouřivost zastíní vše, co vyvolává dojem trávy).

P.S.Je tu velmi velmi malá podobnost s Interlude Man od Amouage! [ta sladce kouřová atmosféra]

P.S.S. Nastříkal jsem si ji včera ráno [8:00], druhý den jsem se probudil a snažil se přijít na to, co je to za úžasnou vůni, poznal jsem, že je to Hindu Kush na mém tričku z předchozího dne! WOW!!

Darksta

Spíše hravá stránka konopí než vážnější By Kilian Smoke for the Soul a nevoní jako tráva Hindu Kush. Je nositelnější a vydrží déle než By Kilian SftS a také mnohem levnější.

V úvodu na mě dýchne konopí, pačuli, vanilka a jantar. Také lehký kovový nádech, ale až po několika týdnech vlastnictví lahvičky. Zdá se, že kovový nádech zmizel.

Pak přichází kadidlo a nějaké koření spolu s konopím, jantarem a vanilkou.

V sušení se objevuje konopí, vanilka, jantar, trocha kadidla, trochu pižma a dřevité tóny.

Dlouhá výdrž - 10 a více hodin
Vůně - průměrná
Projekce - průměrná (vůně na kůži po 6-7 hodinách)
Hodnocení - 7/10

Ačkoli HK není taková hvězda jako SftS, stále je to poměrně slušná vůně, která se přiklání k mužnosti, ale díky sladkým tónům vanilky a jantaru ji mohou nosit i ženy.

Hodná plného flakonu, pokud se rádi odlišujete.