Greenley podle Parfums de Marly je Citrus Aromatic vůně pro ženy a muže. Greenley byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Nathalie Templer. Vrchní tóny jsou Zelené jablko, Kalábrijský bergamot a Mandarinka; střední tóny jsouPetitgrain, Cedr, Kašmír, Pomarose a Fialka ; základní tóny jsou Dubový mech, Pižmo a Jantarové dřevo.

Best In Show: Co nosí autoři Fragrantica toto léto (2024)
od John Biebel, Elena Vosnaki, Yi Shang (怡 商), Sergey Borisov, Lucia Remigi, Anastasia Privalova, Jernê Knowles, Rouu Abd El-Latif

roumn
Po otevření cítím jablečný džus. I v průběhu vůně je jablko po celou dobu velice silné a výrazné. Začátek je dost citrusový, po čtvrt hodince už jen jablko. Příjemná vůně, asi safe blind buy pro lidi co mají rádi fresh letní vůně, osobně mám jen odstřik a za tuto cenu bych celou lahvičku nekupoval. Vůně je to příjemná, ale za tu cenu jsou podle mě lepší.

Blener
"Jabloňový sad uprostřed lesa staletých cedrů"
Jedná se o parfém, který ukazuje vývoj. Otevírá se citronově s bergamotem a mandarinkou a je velmi ovocný, přičemž hlavní roli hrají zelená jablka. Zelená se petitgrainem, který přináší lehce nahořklou bylinnou zeleň a přírodní fialku, která přirozeně vypadá velmi zeleně a silně, což dodává parfému na barevnosti. Brzy se však objevuje srdce, které přináší lehkou sladkost z jantaru a útěchu z pižma a velmi přítomný tón cedrového dřeva, smíšený se skromným dubovým mechem, dobře promíchaným se zbytkem zeleného aspektu.
Je to svěží vůně, ale kvůli dřevitosti není vhodná pro nošení v intenzivním horku. Je mimořádně univerzální a elegantní, lze ji nosit k čemukoli od oblečení u bazénu až po oblek s kravatou. Bohužel počáteční ovocný akord nevydrží po celou dobu životnosti parfému, což se dalo očekávat, a ke konci se stává více dřevitým, bylinným a mechovým.
Je na seznamu mých oblíbených niche parfémů.

violet666
Další muž PDM, krásný a svůdný.
Tohle zelené jablko se mi líbí, připomíná mi muže 80. let, yuppies, ztracené v kultu krásy a profesního úspěchu.
Roztomilí, usměvaví, rozmáchlí a protivní.
Přitažlivé, nepochybně a pohledné.
Čistokrevní krotitelé, co jezdí autem, přiznejme si to.
Jedná se v podstatě o svěží, cedrový parfém, který sice v sušení zhoustne, ale příliš se nepředvede, proto by se podle mého názoru měl používat pouze v teplém ročním období.
PDM umí dělat pánské parfémy, není jediný, který by se mi nelíbil.
Co se týče toho, co jsem říkal, no ano, yuppies byli tamaríni, ale ukázalo se, co jsou zač.
A taky.
Jak krásná byla osmdesátá léta.
Optimismus všechno rozvibroval.
Jukebox pod domem mě taky rozvibroval.
A moje dětské sny.
Duran Duran - Save a prayer

Fancy
Když jsem k ní poprvé přivoněla z lahvičky, cítila jsem vůni jako čerstvě posekanou trávu se spoustou zeleného jablka, nanesla jsem ji do ruky a od první minuty jsem si ji zamilovala, je to zelená, citronová vůně se spoustou zeleného jablka.
Koupila jsem si karafu a moc se mi líbí, škoda, že je tak drahá, chápu, že kvalita to ospravedlňuje, ale přijde mi to přehnané.
Na pleti mi vydrží více než 10 hodin a promítá se více než 4, po 4 hodinách od nanesení jsem dostala pochvalu.

TheDreamer
První parfém Marly, který jsem vyzkoušela, byl Layton exclusif a zamilovala jsem se do tak nádherné vůně, že jsem byla rozhodnutá, že pokud si koupím parfém z tohoto domu, bude to právě tento. Pak se mi osudově naskytla příležitost koupit si naslepo tento flakonek a já se pro něj rozhodla s myšlenkou především na univerzálnost složení.
První den jsem ji vyzkoušela, líbila se mi, ale nemilovala jsem ji, zpočátku jsem si myslela, že je to základní vůně a za nikovou vůni a za její cenu to nestojí.
Nanesla jsem si ji a po 3 hodinách jsem ji už necítila, ale mým překvapením bylo, že se mě někdo 7 hodin po nanesení ptal na parfém, ohromen vůní, druhý den jsem si ji vzala znovu a to samé a tak dále pokaždé, když jsem si ji vzala. A abych to zkrátila a po několika testech si ho zamilovala! Je to krásná vůně, snadno se nosí, s dobrou výdrží, možná to není beast mode a pravděpodobně se mi ten den stalo to, že jsem dostala čichovou únavu, nebo možná přemýšlením o Layton exclusif se mi tento zdál příliš odměřený.
Je to parfém, který se ostatním líbí, který je univerzální, řekla bych, že na jakékoliv roční období, ale bude slušet spíš létu a jaru, nejlépe přes den.
Myslím, že se rozhodně stal jedním z mých oblíbených a parfémem, který bych chtěla mít vždy ve své sbírce.

Rotten Rebel
Právě jsem udělala recenzi na Greenley na svém Youtube "Rotten Rebel" a jako vždy jsem se chtěla podělit o své myšlenky s lidmi z Fragrantica!
Greenley (podle mého nosu) se otevírá svěží a čerstvou dávkou jablka a citrusů společně s jemnou dřevitou stránkou a jak zasychá, dřevitá stránka se stává výraznější a plnější a citrusy se zjemňují a směs se mění na trochu zelenou, pižmovou a lehce pudrovou.
Jejím jádrem je od začátku až do konce ta fantastická vůně sladkého zeleného jablka spolu s hladkou dřevitou vůní a já si ji opravdu užívám.
Greenley se tak snadno nosí a tak snadno si ji oblíbíte. Dobře udělané vůně, které se soustředí na vůni jablka, se hledají těžko a tato je na špičce v.. Je to pro mě svěží vůně s příchutí (toho jablka) a moc se mi líbí.
Jediný (a jediný) problém, který s ní mám, je její provedení, a.. Na pleti mi vydrží DLOUHO, ale vystřikování není nejlepší... Takže asi po hodině vždycky cítím potřebu nastříkat víc.. A pak ještě víc a víc..
Celkově skvělá svěží vůně!

EminDav
Ahoj. Opět rozebíráme tóny ve vůni. Kdy si konečně domácí blogerky nebo kritičky parfémů)))), uvědomí, že je třeba hodnotit vůni jako celek, ne se snažit najít komponenty. To je práce parfuméra!!! A teď k samotné vůni. Je super, je svěží, ale drahá svěžest. Úžasná dochuť. O stopě zatím nevím. Výdrž v podstatě jako mnohé v této nice průměrná, ale více a ne třeba!!!!. A celkově docela super vůně, ale bez slova mistrovské dílo!!!

Whiteken79
Co na to říct?
Další vynikající PdM, který vydrží stejně dlouho jako kolínská.
Otevírá se svěží s tímto zeleným jablkem trochu fructis šampon, trochu Silvestre borovice;
Pak se po hodině rozprostře mastek.
A po další hodině už vyprchá.
Dělá i slušnou stopu, když se nastříkáte a pak rovnou vběhnete mezi lidi, může to být patrné.
Ale musím být rychlý.
Potvrzuji, že PdM je frustrující dům: velmi dobré parfémy s velmi vysokou cenou, které nevydrží.
I tenhle musím zklamat.

PepeRB
Jeden z mých tipů na jaro a léto. Vůně není příliš složitá, ale považuji ji za lahodnou a nezřídka na ni dostávám pozitivní komentáře.
Pro ty, kteří hledají něco "velmi niche" (z přesvědčení, že to musí být něco převratného, s vůní hořícího domu s pachem mrtvého zvířete, který vás nutí přemýšlet, co je za černou dírou), to asi není to pravé; nicméně je z ní cítit kvalita (která nevím, jestli plně ospravedlňuje cenu) a na mé pleti má dobrou výdrž.

Enkarnita
Je nádherná! Je jemná a svěží a zelené tóny jsou zřetelné. Pro mě je spíše ženská než mužná, ale je to prostě rovnováha unisexu v lahvičce! Nemohu ji nazvat citrusovou, i když citrusy jsou zpočátku velmi intenzivní. Pak je to zelené jablko s dřevem a kašmeranem. Vytrvalá a mazlavá. Bravo parfumérovi!

roman71
Přidám trochu medu...mě osobně se líbila...je zajímavější než Percival...je tam podobnost, ale ne silná...v zásadě se YSL nepodobá, pokud jde o mě...dokonce trochu "chladí" pleť...což se bude v horku hodit...výdrž je průměrná, stopa průměrná...stojí za to ji brát...? To si musí každý rozhodnout sám...stojí za své peníze?...samozřejmě, že ne...ale to se dá říct o 99% všech parfémů....

vinnylt27
[EDIT JUN/21]
Energický, veselý parfém, dnes jsem ho měla na sobě v mírném dni v parku a choval se dobře jak na pokožce vystavené slunci, tak v chladu ve stínu.
Je to určitě intimnější parfém, moc se nepromítá, ale vydrží +7h.
[EDIT]
- Hned na začátku bych chtěla upřesnit, že PDM je jedna z niche parfumerií, které mám nejraději, jsou to dobré vůně, i když jsou kritizovány za přílišnou "designovost", s dobrým provedením obecně, kvalitou materiálů a v zahraničí mají dostupnější cenu, což se v Brazílii nestává.
- Tento parfém je ovocný, bylinný a s velmi jemnou dřevitou vůní. Podle mého názoru velkou inovaci, kterou PDM přinesl, bylo sladění těchto tónů. Ovocnost, což je pro mě jablko a mandarinka, není sladká, je osvěžující a přichází hlavně proto, aby odstranila "hořkost/medicinálnost" bylin, které, i když nejsou popsány, mají jakousi vůni borovicového listí, Ale není to nic, co by vadilo nebo přebíralo vůni, vše je zde velmi jemné a harmonické, včetně základních tónů, kterými jsou dřeva a dubový mech, zde jsou dřeva jemná, řekla bych, že vůni dělají až "trpkou" a dubový mech je zde zvláštním dotekem, v žádném případě není cítit jako keř, ale přináší do parfému velmi mužnou stránku.
- Shrnutí: Vůně parfému je výborná, mohu ji nosit ve víceméně teplých dnech, v chladu je velmi tlumená (šetřete si drahé spreje). Osobně neznám žádnou podobnou vůni a upřímně řečeno, s touto jemností, kterou PDM vytvořil, se mi těžko kopíruje. Je poměrně snadné vymyslet podobný parfém, ale bude asi příliš citrusový, bylinný nebo dřevitý. Negativními body jsou projekce a fixace, které jsou mírné, ani zdaleka se nepřibližují ostatním vůním z domu, ale uvědomuji si, že by se v rámci této rovnováhy muselo něco poškodit.
Ideální teplota: (x)+25º (x)25º až 20º ()-20º
Příležitost: ležérní/formální
Vůně: Líbila se mi
Výdrž: +7 hodin
Projekce: mírná po dobu 2 hodin a po zbývající hodiny zůstává blíže k pokožce.

coasterfan
S níže uvedenou recenzí nemohu než nesouhlasit. Koupil jsem si plnou láhev, když se jmenovala "Sutton" a miluji ji. S několika posledními verzemi PDM jsem nebyl spokojen (Sedley však vylepšili v dobrém slova smyslu). Greenley voní fantasticky. Nepřipomíná mi nic, co jsem cítila předtím. Je to krásná šumivá vůně zeleného jablka s nuancemi ovocné růže, fialky, cedru a teplého kašmeranu na pižmovém základu. Považuji ji za jedinečnou, masově přitažlivou a naprosto nádhernou. Výkon je dobrý. Dobře se rozvoní a cítím ji na svém tričku ještě 24 hodin poté. Je to pro mě silná láska. Budu si pořizovat záložní lahvičku této fantastické šťávy.
Vůně: 9/10
Dlouhá výdrž: 10/10
Projekce: 8/10
Poměr cena/výkon: 4/10 (dokud se nedostane do diskontů).