Meliora podle Parfums de Marly je Floral Green vůně pro ženy. Meliora byl/a uveden/a v roce 2013. "Nosem" za touto vůní je Nathalie Lorson. Vrchní tóny jsou a Černý rybíz, Červené bobule a Černý rybíz; střední tóny jsouRůže, Konvalinka a Ylang-Ylang ; základní tóny jsou Pižmo a Vanilka.

Nikelly Prudente
Jak už někdo řekl, voní čistě, opravdu čistě! Ale také voní jemně... jako "právě jsem se osprchoval". Když vyšla, připomínala mi Very Good Girl, která se mi moc nelíbila, ale netrvá dlouho. Když zaschla, voněla jako elegantní nákupní centrum. A právě toho si představuji, kdo parfém nosí, ženu, která jde s kamarádkami na procházku někam do elegantnějšího prostředí, přes den na svatbu. Je to jiná vůně, podle mého názoru snadno oblíbitelná... ale hodně mě nutila kýchat, takže si nemyslím, že se dostane do lahvičky! Ale je to dobrý parfém, který vydrží na kůži dobrých 7 hodin.

LadyCoco
Umírám láskou k této zelené květinové vůni! Je tak bavlněná, jemná a hřejivá... Obklopuje mě! Lehce mýdlová, jemná, ženská. Nepodobá se Ametystu od Lalique, alespoň ne ve vrchních tónech: Ametyst vás hřejivě neobejme, jak vnímám vůně jako The Body Shop nebo Yves Rocher, ale v Melioře vynikají květinové tóny bez tolika modrého ovoce. Skutečně, zatímco Meliora nabízí spíše přítomnost červeného ovoce, Amethyst se zaměřuje na modré tóny, a pokud srovnáme podobně i pižmo, je zde patrný rozdíl.
Požádala jsem stejnou osobu, aby tyto dvě vůně aplikovala v různých časech, a cítila jsem rozdíl, že má lehký nádech? ano, ale Meliora je mnohem luxusnější v té něze, kterou sdílí s Delinou Exclusif, v té DNA pařížské panenky, v tom růžovém sametu, ze kterého se vám nechce ven, protože vás zaháčkuje a vy se cítíte jako obrovský marshmallow letící mezi zelenými tóny převzatými z deště pohádky. Být na tom obláčku a přitom se dotýkat listů mystického stromu. Během pobytu, zatímco Ametyst tančí na lehce vanilkovém základu, Meliora rozptyluje čisté bílé květy zprostředkovávající čistotu a žádnou další přidanou sladkost. Jemná pokožka čerstvě vykoupané ženy, která si užívala marseillská mýdla s červenými bobulemi, která nejsou vůbec tmavá, taková je moje pokožka po několika stříknutích Meliory, stejně jako ta vzpomínka na to, když jsem navštívila La Maison du Savon de Marseille v Paříži a chtěla si všechna květinová mýdla odnést s sebou. Ametyst mi to nedopřává.
Meliora je poměrně nedoceněný parfém: pokud dáte do nádobky Meliory Lalique Amethyst, abyste mi ji propašovali, věřte mi, že to nepochopím. Můj nos je rozmarný, výrazně je rozlišuji v jejich rafinovanosti, v jejich otevřenosti, v tom, jak se rozvíjejí, Amethyst je mnohem kyselejší, temnější, ovocnější, mladistvější a ještě méně formální. V obou případech jde o ležérní parfémy, které lze nosit každý den, ale Meliora mě jako ženu posiluje, zatímco ta druhá ne. Posledním tónem, který hraje v této jemně pižmové písni jménem Meliora, je dřevitá růže vynikající úrovně. Na oblečení vydrží déle než na kůži, protože má střední projekci, ale když zazáří svými neodolatelnými tóny, předčí zajímavé. Podle obecného a rozšířeného názoru, pokud hledáte snadný kompliment, není dobrou volbou. Pokud hledáte vybíravý, diskrétnější kompliment, nebo se s ní třeba vyhříváte v peřinách jako pes s citronem, který mu tře záda, jděte do toho! Já si to takhle užívám, s radostí. Hezké svátky. 💛~

Luciane
Svěží, trpká díky tónům červeného ovoce, sladká (i vanilka jako by se ve vůni střídala, není stálá). Je dokonce trochu trpká, ale velmi jemná. V podstatě je to parfém, který si snadno oblíbíte. Mám s ním skvělou zkušenost - byla jsem na akci pod širým nebem a měla jsem na sobě Melioru, a kdykoli jsem se pohnula nebo si prohrábla vlasy, cítila jsem tu lahodnou vůni... no a když jsem přišla domů, přišla mi zpráva od známého, že byl na akci hned za mnou a že pokaždé, když jsem se pohnula, parfém se dostal až k němu. Požádal mě o název, aby ho mohl dát své snoubence. Říkal, že nikdy nic podobného necítil. Byla jsem moc šťastná 😊
Na kůži mi vydrží asi 6 hodin a má mírnou projekci. Miluju ho! 😍

Sanrio
Nejsem člověk, který by se vysmíval myšlence sladkého ovocného parfému od specializované značky.
Jsem však někdo, kdo se vysmívá představě niche parfému, který voní téměř stejně jako parfém za 20 dolarů od stejného parfuméra, který má lepší výkon.
Pořiďte si Amethyst od Lalique, pokud nedáte přednost tomuto flakonu a nemáte finanční prostředky na to, abyste mohli utrácet.
Krásná vůně od báječné Nathalie Lorson, jen kdyby před 6 lety nevytvořila něco z 95 % identického za zlomek ceny a se silnějším výkonem, hahah.

Bwiller
**AKTUÁLNÍ POZNÁMKY*** z webových stránek Pdm 🙄
Hlavní poznámky~
Červené bobule, malina, citronová esence
Srdcové tóny~
Růže, ylang-ylang, jasmínový čaj
Základní tóny~
vanilka, pižmo, cedrové dřevo
Toto je mistrovské dílo pro jaro a začátek léta. Elegantní, svěží, ženská a sladká.
Lahvička je nádherná, jako vždy u tohoto domu!

lacasitadepan
Pěkná vůně. Jedna z těch, které voní "čistě", ale myslím, že na trhu je mnoho takových, které dosahují stejného pocitu za nižší cenu.
Z tohoto domu jsem si koupila Delinu Exclusif, která podle mě za tu cenu stojí (přišla se vzorkem Meliory, a proto ji hodnotím). DE vydrží věčně a je to velmi originální vůně, takže jsem ráda zaplatila to, co stojí.
Nechápejte mě špatně, Meliora není špatný parfém, jen si myslím, že i když je bohatá, za tu cenu by měla vydržet alespoň 6 hodin a já jsem po hodině nic moc necítila. Souhlasím s předchozí recenzí o její nedostatečné výdrži vzhledem k ceně.

ICL
Lahodná ovocná vůně se zelenými tóny, takže je sladká a bylinná, ženská a elegantní... a ano, je velmi podobná Amethystu od Lalique, zkoušela jsem je ruku v ruce a líbily se mi, ale protože je Meliora 5-6x dražší, stává se nejhorší volbou v poměru cena/výkon mezi nimi, protože jejich stopa a trvání jsou podobné, tj. střední až nízká stopa a trvání na mé kůži cca 4 hod. Trochu nedostatečné na jeho vysokou cenu.

надежданадежда
Je to neuvěřitelně krásné! Pro milovníky rybízu je to parfait. Podvědomě jsem ho hledala: libovala jsem si v Manserově "Růžovém Prestigeu" a nemohla jsem se "opít" rybízem - málo, pak jsem ochutnala "smíšené emoce" Byredo - více rybízu, ale bylo to "vařené", Kilianovy kuličky s rybízem - no, skoro.. a pak - a je to tady - radost z rybízového předávkování a rozmanitosti a bobulí a listů a kyselosti a sladkosti a čerstvých zelených větviček a dokonce i kapky rybízové marmelády - všechno, jak jsem si vysnila. Všechno je na něm dokonalé, začátek i základ. Pro mě nejlepší rybíz a pro ostatní svěží ovocný marshmallow. miluju ji!

Hanno4ka
Natalie Lorsonová se okopírovala.)
Ne, proč? Jestliže Lalique Amethyst byla a v zásadě stále je jednou z nejoblíbenějších vůní, proč neudělat její variantu pouze dražší, pro segment niche)? Velmi chytré a mazané.
A lidé co? Lidé potřebují pocit vlastní jedinečnosti. A pocit, který dává vůně za 200-300 dolarů, je úplně jiný než ta vůně za 30 dolarů. Nikoho neodsuzuji - to je prostě fakt) Snažím se být tak trochu perf snob. Ale kdybych k těmto dvěma vůním čichala naslepo, asi bych je nerozlišila. A tak samozřejmě cítím rozdíl))))) No v ceně se samozřejmě lahvičky liší. Možná je Meliora o něco čistší než Ammetist, někde jemnější (to není fakt). Ale celkově je samozřejmě příbuznost těchto dvou vůní jasně patrná. Špatné nebo dobré? Nevím. Amethyst se mi dlouho líbil, ale nikdy jsem ho nedostala. Připadala mi příliš popová. Zato jsem si koupila Melioru. Samozřejmě je to výklenek. To je sranda)))
Ve skutečnosti je vůně opravdu dobrá, ženská, jiskřivá, tak veselá, bez zvláštního sémantického zatížení, není isybiratelnym k obrazu, počasí a příležitosti, imho. Rybíz, ne zrovna nauturel. Ale docela hezká, kosmetická, bez "kočičího steliva".
Dobrá práce, paní Lorsonová, co víc dodat).

Shimmyshimmy
Chci říct pár slov o podobnosti s Ametystem. Mám Melioru a už několik let se pravidelně přibližuji Ametystu (chci si zamilovat parfém s takovým nadměrným množstvím bobulí, které zbožňuji) a s jistotou vám říkám, že ne, nejsou stejné.
Je to podobný směr, výrazný rybíz, určitá svěžest, která je téměř vždy vlastní bobulovým vůním. Ale tyto parfémy NEJSOU zaměnitelné. A pokud máte v plánu ušetřit tím, že si Melioru tváří v tvář Ametystu pořídíte levně - nepůjde to.
Vezměte si jednu nebo druhou, jen pokud se vám líbí, prosím.
Amethyst je na mě mýdlovější a drsnější, cítím v něm pepřovost a více borovice. Není to špatné, prostě to tak je.
Meliora je jemnější, trochu sladší, občas v ní vidím hrozny. V porovnání s ní je na mém nose kulatější a přitažlivější.
Ano, vůně se ubírají podobným směrem. Ale ne, Melioru nelze nahradit Ametystem, pokud mi "lifehackerky" prominou.

ami.alger
Na tomto parfému není nic špatného.
Je krásná, ovocná a lehká. Mám červené bobule plovoucí na krémové řece z cassis, která se s postupujícím časem mění v mléčnou vanilku. Vydrží mnohem déle, než by měla, a promítá se mi asi čtyři centimetry od kůže se slušnou siláží.
Je také obecná, sladce ovocná a připomíná věci, které se linou z nákupních center. To není ve své podstatě špatně (pro spoustu lidí je to představa ráje), ale od niche značky je to nečekané.
Ale
Nemohu se ubránit myšlence, že je to pro všechny ty, kteří opravdu chtějí jen zaplatit 200 dolarů za vůni Victoria's Secret a přitom se vyhnout lahvičce Vickie's.
Takže pokud je bolestný trapas přiznat si do své sbírky Amouage/Creed/Tom Ford flakón 13 "Exotic Sexy Summer Girl" příliš velký na to, abyste ho snesli, tohle by mohlo být pro vás.