Oriana Parfums de Marly pro ženy

Oriana Parfums de Marly pro ženy

Oriana podle Parfums de Marly je Floral Fruity Gourmand vůně pro ženy. Oriana byl/a uveden/a v roce 2021. Oriana byl/a vytvořen/a Nathalie Lorson a Hamid Merati-Kashani. Vrchní tóny jsou Mandarinka, Bergamot a Grapefruit; střední tóny jsouPomerančový květ, Maliny a Černý rybíz ; základní tóny jsou Marshamallow, Šlehačka, Pižmo a Ambrette (přírodní pižmo).

Mandarinka

Marshamallow
Šlehačka
Ambrette (přírodní pižmo)

Mojave

Oriana... další dívčí, zamračený, veselý parfém... který jsem si nakonec zamilovala. Oriana je prostě krásná.

Je to hedvábný, panenkovský parfém, velmi dětský, který mi připadá dvojznačný a vyzývavý. Krémové tóny mi spíš připomínají dobrou, drahou tvářenku. Je jemná, falešně decentní a nehorázně dívčí. Trochu koláčová a zároveň fantaskní budoárová, nápadná, ale přesto jemná, ale především působí skvělým dojmem růžových a nadýchaných tónů. Červený rybíz a maliny jako takové necítím: je tu spíš ambrette, bergamot a pastelová... Vidina procházky exkluzivním butikem na úrovni, což se mi velmi líbí. Myslím, že se hodí pro celoživotní ženy s trochou bohémského nádechu (ty bohaté dívky ze čtvrti Salamanca s blonďatým drdolem a sametovou a kamínkovou vestičkou) a s hezčím vystupováním v zimě a na vánočních večírcích než po zbytek roku.

Kdyby film Sofie Coppoly Marie Antoinetta něčím zaváněl, byla by to nepochybně Oriana.

RottenStormi

Tento parfém se stal mým podpisem, jsem ženská, diskrétní, zábavná, mám ráda třpytky a Taylor Swift a sním o jednorožcích a opravdu krásném muži, který mě vezme na rande.
Sladké dívky, které milují příběhy o princeznách, se ztotožní s kouzelnou jemností, kterou tato vůně dokáže poskytnout na pokožce, která byla dobře ošetřena produkty Cerave, které pokožku skutečně hydratují a pomáhají jí zůstat na svém místě.
Pokud jste nebezpečná žena, vyhněte se jí, je to pro vás příliš dívčí a koketní tiktok, budete se v ní cítit poddajně a vybledle.
Na cestě ven cítím spoustu citrusů, citrusových plodů, ale stále velmi sladkých a zralých díky vanilce a šlehačce, smíchaných s malinami, které jsou trochu kyselé, protože byly sbírány "napůl zelené".
Pak se vysuší a stává se sladší, méně citrusová, vůně vanilky se smetanou s červeným ovocem, marshmellow sladí tento ovocný nápoj, který převládá na mé kůži.
Když zaschne a po mnoha hodinách ztuhne, je sladká, docela trpká a citrusy zůstávají v pozadí, což jí dodává tu rovnováhu v mém malém světě růžových princezen.
Sladká, ale nikdy ne cinkavá gurmánská, která zahltí místnost a vtrhne do nosu. Je jemně zahalující, elegantní, když přijde na flirtování s vnímáním druhých, nevinně odhaluje krůček po krůčku, že jste tam vy a že ta úplně jiná a zvláštní vůně v místnosti pochází od vás.
Vydrží na mně 9 hodin a hodně se promítá (na můj vkus), protože svou pokožku udržuji velmi dobře hydratovanou a ošetřenou, a věřte mi, že to fixaci a promítání vůní hodně pomáhá.
Flakon je okouzlující, šperk pro parfuméra vyrobený s mimořádnou jemností a péčí.
Je to parfém nejhezčí dívky z vaší třídy na vysoké škole, té, která je nejen hezká, ale i cool a která se snaží dobře studovat a svým ženským a milým způsobem měnit svět k lepšímu.
Opravdu jsem se s ním ztotožnila a mé kamarádky říkaly, že ta vůně je pro mě jako stvořená ♥️.
Poznejte se a sblížíte se s novou vůní.

darlenerock

Pokud jste jako já, kteří mají rádi, když je parfém cítit a zanechává stopy, Orianu si nekupujte.
Touto vůní jsem byla dlouho poblouzněná. Aniž bych si k ní přivoněla, idealizovala jsem si ji a myslela jsem si, že to bude ten pravý parfém bohů... ale není.
V Argentině je koupě Perfums de Marly skutečný luxus, ke kterému se dostanete jen s velkým obnosem peněz nebo s dobrou propagací splátek bez úroků... můj případ byl jednoznačně ten poslední. Jelikož je tak drahá, že je téměř nemožné si k ní přivonět, aniž bych si ji koupila, tak jsem si řekla "na to pracuju" a koupila jsem si ji naslepo. Ještě jsem nezaplatil první splátku a už jsem takové šílenosti litoval! Ale dobře, nechám stranou svou katarzi, že to třeba někomu pomůže ušetřit pár pesos, a řeknu MOJE zkušenosti s touto vůní.
Vůně je příjemná, ale to je vše. Nic víc. Pižmo je velmi výrazné v kombinaci se smetanou nebo marshmallow (stále nedokážu definovat, která z nich je ta, která jí dává to sladké pozadí). Citrusy jsou nahoře sotva znatelné, nevydrží ani vánek, maliny a červený rybíz jsou na mé kůži nápadné svou absencí. Cítím pomerančový květ smíšený s pižmem, ale vše je velmi jemné. Cítím ji jako sofistikovanější dětskou kolínskou, s lepším složením, ale ne o moc víc než to. Je hezká? ano. Má stopu? žádnou. Výdrž? nevydrží dlouho a na kůži moc dlouho nevydrží.
Zklamání je trochu znát. Za tu cenu jsem čekala mnohem víc. Myslím, že je velmi předražený.

Marinelle1525

Je to skvělá gurmánská chuť. Je tak sladce hypnotická, že tomu nemůžu uvěřit! A ne, nelepí se! 😉
Všechny tři vůně mám uvedené jako podobné: Memo Sintra, Parfums de Marly Oriana a Love don't be Shy od Kiliana. Všechny tři mám ráda a jsou pro mě rozdílné. Oriana je jemná krémová vanilková gurmánka. Sladká cukrová vata, rozpuštěná zmrzlina. Je to krásný parfém.
Skvělá volba, když už vás všechno nudí a chcete říct: Jsem holka. Nechci pracovat v tvé práci! Chci šaty a korálky! A ruce!" 🙄🤭. Někdy to může být velmi nutné....

Erica Cristina

Koupil jsem si ho ve tmě a když dorazil, zkusil jsem to a jsem velmi spokojen s mým nákupem. Na rozdíl od Deliny, která je svěží květinová, je tento parfém gurmánský. Začíná spoustou grapefruitu a mandarinky, které rychle ustupují neuvěřitelné sladkosti, je v něm hodně marshmellow, šlehačky, tyto suroviny se mísí s černým rybízem a malinami, takže je to vyvážený parfém, v sušení mu ambrette a pižmo dodávají čistý charakter. Je to sladká bomba parfém, musíte mít rádi gourmand. Sladko-sladká, ale krásně vyvážená s výbornou fixací a velmi pěknou projekcí! Moc jsem si nákup užila! Pokud si nemůžete dovolit Orianu, parfém na stejné téma, který nemohu posoudit jako podobný, je tradiční egeo dolce. Bohužel změnili složení. Když byla uvedena na trh, měla jsem ji a byla jsem do ní zamilovaná, protože to byla sladká bomba se surovinami podobnými této. Bohužel regulační orgán, tuším IFRA, určuje vstup a výstup surovin z trhu kvůli ochraně spotřebitele.
Ale jedna holka říkala, že se v něm cítí jako princezna, a přesně tak se cítíme my! lol lol lol

Sakura

Tento parfém na mě působí uklidňujícím dojmem. Používám ho, když jsem napjatá, ve stresu nebo i večer. Je to velmi příjemný, sladký parfém, ve kterém se mísí krémový tón s tónem pomerančového květu. Ten se mi obvykle příliš nelíbí, protože si ho spojuji s vůní jídla hojně používanou u některých dezertů, například u pastiera. Zde je místo toho jemnější, delikátní.
Na tomto parfému se mi líbí, že je v něm správná rovnováha mezi sladkými prvky. Nosím ji doma, jako soukromý parfém, stejně jako ty gurmánské, které mám ráda, do stísněného prostředí bych ji nedala, ale myslím, že mi stejně nemůže vadit.

Dellago

Oriana: Sladká vůně radosti, elegance a smyslnosti.

Zavřete oči a představte si malinovou myšku posypanou moučkovým cukrem, ozdobenou růžovými okvětními lístky marshmallow a pomerančovými květy, která se podává jako dezert ve stříbrných kouscích králi Ludvíku XV... Ano, tato synestezie dokonale představuje to, co je Oriana!!!

Na mé kůži se Oriana otevírá opojnou sladkostí, směsí žvýkačky, cukrové vaty, královské polevy a šlehačky, vše velmi veselé a chuťově výrazné, ale velmi krémové a vzdušné! Cítím, jak se jemná trpkost malin spojuje s pomerančovým květem a vytváří jasný, zářivý akord, který na několik hodin zahalí její nadýchaný, mléčný základ. Jak se vůně vyvíjí, stává se hutnější a od té chvíle se hlavním hrdinou stává pomerančový květ, odvážnější a také honosnější; je intenzivní, ale zaoblený a bez ostnů, je dospělý a stejně smyslný jako pomerančový květ v Code de Armani. V sušení je stále velmi krémová! Sandálové dřevo, vanilka a pižmo dodávají sladký pocit pohodlí a útulnosti, pod kůží zůstává vůně růžového mastku.

Průměrné provedení, a myslím, že je tak dokonalá! Kdyby byla Oriana trochu silnější, stala by se trochu nevýraznou a ztratila by svou rafinovanost; právě harmonie jejích tónů a vyváženost a mistrovství její konstrukce dělají z Oriany tak elegantní a rafinovanou gurmánku. Na mně je velmi výrazná v prvních čtyřech hodinách a vydrží dalších pět hodin jako druhá kůže; sladká a hedvábná vůně, velmi láskyplná, vůně typu "s vůní jsem se narodila". Se střední projekcí to není vůně, která zaplní místnost, ale je nápadná a lidmi vysoce ceněná a už si vysloužila komplimenty. Její sladkost je umírněná a vyvážená, vůbec ne přehnaná, mazlavá nebo medová.

Navzdory svému humbuku není Oriana parfémem, který by byl jiný nebo náročný; je to inteligentní vůně, která se pohybuje mezi nikou a designem. Není to ani inovativní parfém! Všimla jsem si jisté podobnosti s vůní Love by Kilian, která je karamelizovanější a hutnější; stejně jako je hladivá, mléčná a příjemná jako Dragée, je tato také trpčí; stejně elegantní, krémová a vyvážená jako D&G Pour Femme, ale ... Dávám přednost Orianě!

Flakon je velmi pěkný, elegantní a přitažlivý! Fuchsiová barva je neodolatelná, možná by byla ještě hezčí, kdyby se barva spojila se sklem, místo aby ho pokryla matnou fuchsiovou, ale tento tón dobře reprezentuje sladké a trpké akordy vůně.

Oriana je rozhodně nejšikovnější a nejelegantnější gurmánský parfém v mé sbírce. Jsem překvapená a velmi ráda, že Parfums de Marly poskytl tak krásnou a dobře sestavenou vůni pro nás mravenečky.

Ps: Oriana je plný parfém a je schopen zabarvit látky. Obarvila mi bílý kapesník.

Jako vždy vám děkuji za přečtení, zanechávám vám pozdrav a přeji vám všem krásnou neděli. S2

Tiptap

Oriana nastříkaná na muillette se okamžitě dost liší od Oriany nastříkané přímo na kůži, alespoň ta moje.
Na kůži okamžitě převládnou sladké tóny šlehačky a marshallow, zkrátka ten krémový tón sladkého mléka, který mi navíc přijde velmi podobný, ne-li totožný s tím, který je obsažen v Love Tuberose od Amouge. Ve skutečnosti jsou si na mé kůži obě vůně, i když s výrazně odlišnými tóny, v úvodu neuvěřitelně podobné. tu není tuberóza, ale pomerančový květ, tu jsou citrusové plody a maliny, které jsou však na mé kůži opravdu jen sotva znatelné. Pižmo dnes na mé kůži nevynikne. Dokonce ani ty malinové. V době schnutí, což je asi půlhodinový vývoj, se vše mění: Oriana se usazuje a otevírá a konečně na mé kůži nechává prostor citrusům a jemnějšímu bílému květu pomerančovníku. Po hodině na kompozici spočine také pižmo, elegantní a suché.
Řekla bych, že ve vývoji je Oriana na mně nejlepší, v úvodu dnes cítím jen krém.
Na mouillette je to naopak obráceně: okamžitě jsem vnímala citrusový a jiskřivý úvod, a pak jako důsledek krémový a cukrový základ, a tady mi to mnohem méně připomíná Love Tuberose; kompozice je velmi dobře vyvážená a celek je opravdu příjemný gurmán, z haute patisserie, lahodný, ale ne mazlavý, velmi elegantní.
Budu si k ní muset přivonět znovu za pár týdnů, uprostřed cyklu nás žen, alespoň já určitě dělám velmi málo v oblasti čichových vjemů 😌
Šlehačkový tón je zde každopádně totožný s tím, který používá Amouage, o tom nepochybuji, ale popření přijímám

violet666

Oriana je sladký, jemný a rafinovaný parfém, voní jako citronový dortík z cukrárny, nic komerčního.
Nemá tak skvělou projekci, ale po několika dnech nastříkaná na oblečení voní stále skvěle.
Elegantní a denní, raději bych ji měla o něco intenzivnější.

Nishivano

Dobrý den, milí znalci výběrového umění - chci se podělit o své pocity z krásné kompozice "de marly Oriana" Chci vyjádřit velkou úctu tvůrcům: mistři: Nathalie Lorson a Hamid Merati-Kashani vytvořili čichový malinový dort suflé, velmi vzdušný a hojně zalitý grapefruitovou šťávou, která dodává vůni svěžest a šťavnatost - taková nadýchaná malina - pro nezbednou dívku !!!!.

Кожаная Леди

Myslela jsem, že tato značka není vůbec pro mě. Ale tato vůně se mi opravdu líbila. Velmi pozitivní, i když se mi tento výraz v souvislosti s parfémem nelíbí, ale je vynikající! To je ta gurmánka, ze které se mi blahem klíží oči) Velmi příjemná sladkost, ne mazlavá. A hlavně se mi líbí jakási vlněná hořkost. Velmi pikantní. Na pošmourný podzim prostě moc dobrá!
Zajímalo by mě, koho svrběly ruce při odstraňování mé recenze! Stejně ji napíšu! Je to hloupá funkce, je třeba různých názorů!

Kari Dil

Je to velmi pěkný a ženský parfém, ale zanechal ve mně pocit zklamání a čekání na něco víc. Je velmi podobná Guimauve de Nöel od Parle Moi de Parfum a připomíná Sundazed od Byreda, přičemž má nádech známé Sintry od Memo Paris. Je škoda, že nevydrží a že má mírnou stopu. Rozhodně se jedná o velmi jemný parfém, který nebude nikoho ve vašem okolí obtěžovat. Po hodině musíte ponořit nos do paže, abyste si uvědomili, že je stále s vámi.
Na své kůži vnímám hodně pomerančových květů, citrusově ovocný nádech a také marshmallow. Nevšímám si ničeho laktonického - kvůli šlehačce, o které se tvrdí, že ji obsahuje. Je v ní také trochu cítit Kilian's Love, i když méně sladká/sladká. Je to velmi univerzální vůně pro každé roční období. Pižmo je také poměrně výrazné v sušení.
Dlouhá výdrž: na mé kůži vydržela maximálně asi 5-6 hodin. Jak říkám, s malou projekcí.
❓ Stojí za to? Myslím, že bych se rozhodla doporučit nebo doporučit Nöelovu Guimauve, která je prakticky totožná, ale s lepší projekcí a výdrží. Kam se poděla originalita, Parfums de Marly?
Myslím, že v této cenové relaci, v níž své vůně nabízejí, mohli uvést na trh něco mnohem lepšího, překvapivějšího a kreativnějšího.
Otázka, kterou si samozřejmě kladu, zaprvé s úctou a zadruhé velmi osobně.

Kots_Tanya

Aktualizace: Po chvilce testování a porovnávání mi přijde podobná s Lipstick On, ale s krémem a pomerančovým květem. Oriana má pudrový nádech, který mě nutí myslet si, že obsahuje Iris, který není uveden.
Po testování Kilian LDBS vedle Oriany se liší v tom, že Iris pudrový make-up jakoby nótu v Oriana. Co se týče LDBS Extreme, vůbec mi nepřipadají podobné, protože Extreme má silný růžový tón.
Kilian mi stále voní nejoriginálněji a provedení je také mnohem lepší. Přesto dávám přednost LDBS před Orianou.
Oriana je krásná a určitě bude mít dost příznivců, ale není to nic převratného, kvůli čemu byste měli utíkat a utratit poslední korunu.

Kots_Tanya

Dnes mi přišla lahvička, aaaaaa z prvního dojmu ano, je to vůně velmi blízká Kilian Love Dont be Shy, ale také mi tolik připomíná Parle Moi Guimave, možná ještě víc než LDBS. Budu ji testovat naplno a případně aktualizuji svou recenzi.
Co se týče výkonu, nastříkala jsem si ji jednou na ruku asi před 4 hodinami a teď je to jemná sladká vůně kůže, musím si dát nos hodně blízko k pokožce, abych ji ucítila, ale to je jen jedno nastříkání na ruku.
Takže upřímně řečeno, pokud máte buď Kilian LDBS nebo Parle Moi Guimauve a čekáte něco jiného, není to tak, je to hezké a všechno, ale ne natolik odlišné, aby to ospravedlnilo mít obě, pokud máte jednu. Jsem mírně zklamaná, že PDM následuje trend / dav, doufala jsem v něco jiného, protože PDM mám moc ráda, myslím, že Oriana je dobrá náhrada za Safanad, protože Safanad může působit mírně vintagy dojmem. Oriana je moderní až současný sladký pomerančový květ.
Myslím, že přidám svůj názor na srovnání se Sintrou, ano, opět žánr sladkých pomerančových květů, ale Oriana je mnohem jemnější a ne tak silná, nemá ten zelený nádech, který má Sintra. Pokud hledáte bestiální výkon, Sintra je pro vás to pravé.

SwatchQueen

Oriana PDM - to jsem nečekal. Očekávala jsem něco vysokého na marshmallow.
První sprej, který jsem ucítila, už vím, proč ji přirovnávají k LDBS, má stopy LDBS, ale Oriana je hodně citrusová, víc než bych chtěla. Mám problém s velmi citrusovými vůněmi, citrusy mi nevadí, ale musí se vytratit. Jinak mi připomíná toalety ve Walmartu. Citrusy v Orianě jsou velmi výrazné, což ve mně vyvolává dojem, že ji uvedli na trh ve špatné roční době. Oriana je velmi svěží a citrusová a chybí jí hloubka pro podzim a zimu.

Suchý puch je místo, kde přináší své kouzlo. Slabá LDBS ještě trochu citrusová a krémová, lehce pudrová. Vůně na kůži. PDM miluji a mám téměř celou dámskou kolekci a tato je z nich nejslabší. Je krásná až na tu citrusovou část, která nechtěla zmizet.

Pokud to mohu shrnout, je to Slabší verze LDBS, ale velmi citrusová.

Co se týče dlouhověkosti.. Už jsem 3x stříkla na zkoušku a už po 30 minutách vyprchávají. Tohle zůstává velmi blízko pokožky.

Doporučuji ji? Dekantovat!!!

Aktualizace: 2 hodiny a je pryč.

Další aktualizace: testovala jsem to naplno na košili a kůži 8 střiků, po 2-3 hodinách na kůži to zmizelo, ale na košili to zůstalo celou noc, ale opravdu slabé. Musím si k němu přičichnout košile k nosu, abych ho ocenila. Přes noc krásně zaschne, citrusy byly pryč.

Montblanc
Individuel