Nathalie TemplerHodnocení parfému 3.90 z 5 s 2,287 hlasy
Perseus podle Parfums de Marly je Woody Aromatic vůně pro muže. Toto je nová vůně. Perseus byl/a uveden/a v roce 2024. "Nosem" za touto vůní je Nathalie Templer. Vrchní tóny jsou Grapefruit, Bergamot a Černý rybíz; střední tóny jsouVetiver, Zelená mandarinka a Pelargónie ; základní tóny jsou Suché dřevo, Kašmírové dřevo, Ambra, Jedle balzámová, Cedr a Fazole tonka.
vitodito
Šel jsem do toho s velmi nízkým očekáváním, protože tento dům se mi jeví jako vykrádačka klonů v tekuté kvalitě ve slušných lahvích za ceny Xerjoff, ale ano, předčil má nízká očekávání.
Nízká úroveň imitace terre d'hermes smíchaná s wipp express práškovým cold cleanem.
Pokud si to koupíte, protože chcete komplimenty, kupte si Divain.
Pokud si ji koupíte, protože si myslíte, že je vůně příliš bohatá, kupte si Perfumarte.
Parfums de Marly, jste den ode dne lepší. Až vyrostu, chci být jako vy, prodávat sýr v prášku hacendado s označením Parmigiano Reggiano 40 měsíců.
Miao
robertburnsii
Většina níže uvedených recenzí je odpad, protože se na Perseus jen sere a označuje ho za mid/trash, protože je to PDM. Což není fér. Zejména proto, že bych měl podezření, že mnoho lidí, kteří ji nenávidí, ani nemá láhev (v době psaní tohoto článku není k dostání v prodeji a je velmi obtížné ji sehnat).
Mně se podařilo ukořistit láhev Perseus dřív, a tak jsem k ní skutečně přičichla a pár dní ji nosila.
Je to jedna z těch vůní, u kterých je třeba počkat na zaschnutí, a také je lepší čichat ji na vzduchu než zblízka.
Budu upřímná, počáteční nástřik lehce připomíná sprej proti hmyzu, což by mohlo někoho trochu odradit.
Abyste si tuto vůni oblíbili, musíte mít rádi vetiver a grapefruit.
Tyto dvě vůně se neuvěřitelně snoubí.
Zpočátku jsem si myslela, že poměr vetiveru a grapefruitu je 70:30, ale po několika dnech s ní mám pocit, že je to spíše 60:40 nebo dokonce 55:45. Vůně se mi líbila, ale po několika dnech jsem se rozhodla, že ji budu používat. Vetiver je silný.
Projekce bych řekl, že je velmi solidní, zejména prvních 4-5 hodin.
Dlouhověkost, ode mě je to 8-9 hodinová vůně.
Vzhledem k použití vetiveru se tato vytlačuje a siláž je s ní velmi dobrá.
Věkové rozmezí, které bych této vůni přiřadila, je 30 let a výše, nebo neuvěřitelně vyzrálý frajer po dvacítce. Velmi mužná a těžko bude spadat do oblasti unisex. Osobně bych nechtěl, aby ji nosila moje žena.
Chápu, proč lidé srovnávají Aventus, Vibrato a Tygar (protože v tónech je zmíněn grapefruit a vetiver), ale jakmile si k tomu skutečně přivoníte a porovnáte, vůně jsou od sebe na hony vzdálené. Není to ani zdaleka tak blízko. Je to jako srovnávat jablka a pomeranče. Když se po přivonění k Perseovi někdo zeptá "voní to jako Aventus????". tak bych se mu vysmál.
Jediná vůně, které se to skutečně blíží, je Terre D'Hermes (a cokoli, co je jí opravdu podobné.).
Ještě blíž je Terre D'Hermes Eau Intense Vetiver. Podle mého názoru je pl;ace pro Perseus a v některých ohledech je její nošení příjemnější než Terre D'Hermes.
Úvod je trochu drsný, ale zasychání je skvělé. Vůně je dobrá!
V létě bude skvělá.
Za mě stojí za to si lahvičku koupit.

criskywalker17
Testoval jsem to několik týdnů,
Je to úplně jiný parfém, než na jaký je Parfums de Marly zvyklý.
Velmi drsný začátek s grapefruitem, doprovázeným vetiverem, až se stane hlavním hrdinou, s dřevitým akordem v pozadí, pozadím, které je přítomno v jiných parfémech, jako je Kalan.
Je to nepochybně jeho interpretace vetiveru.
Jedná se o parfém uvedený na trh na jaro-léto. Není však svěží a ovocný jako Sedley, je suchý a elegantní. Nemá onu citrusovou, aldehydickou letní jiskru jako Bvlgari Tygar, ani jako Aventus Cologne (což mohou být někteří jeho přímější konkurenti z jiných domů) a které volají po nošení v létě. Tato jde úplně jinou cestou, je to elegantní citrus, který se může hodit v kterékoli části roku.
Lahvička i barva jsou velmi pěkné, ale raději bych dala přednost průhledné lahvičce. Napadá mě, že důvod, proč vyloučili průhledný oranžový flakon, byl ten, že to není zrovna svěží letní verze.
Jako osobní zkušenost jsem neměla ten pocit, že bych si řekla: wow, tohle krásně voní, jako jsem měla u většiny ostatních uvedení na trh z tohoto domu.
Edit: Zdůrazňuji, že to NENÍ jako Tygar nebo Aventus Cologne, jde to jinou cestou. Tyto dvě jsou mnohem letnější, zatímco Perseus je velmi suchá vůně, která nedává svěží pocit, i přes grapefruit bych ji v létě nepoužívala, je to elegantní citrus na nošení v jiných ročních obdobích.

minixito12
Testoval jsem to několik týdnů,
Je to úplně jiný parfém, než na jaký je Parfums de Marly zvyklý.
Velmi drsný začátek s grapefruitem, který doprovází vetiver, aby se stal hlavním hrdinou, v pozadí dřevitý akord, pozadí, které je přítomno v jiných parfémech, jako je Kalan.
Je to nepochybně jeho interpretace vetiveru.
Jedná se o parfém uvedený na trh na jaro-léto. Není však svěží a ovocný jako Sedley, je suchý a elegantní. Nemá onu citrusovou, aldehydickou letní jiskru jako Bvlgari Tygar nebo Aventus Cologne (což mohou být někteří jeho přímější konkurenti z jiných domů) a které přímo volají po letním nošení. Tato jde úplně jinou cestou, je to elegantní citrus, který se může hodit v kterékoli části roku.
Co se týče osobní zkušenosti, neměla jsem ten pocit, že bych si řekla: pf, jak krásně voní, jako jsem měla u většiny ostatních uvedení na trh z tohoto domu.
Edit: Zdůrazňuji, že NENÍ jako Tygar nebo Aventus Cologne, jde jinou cestou. Tyto dvě jsou mnohem letnější, zatímco Perseus je velmi suchá vůně, která nedává pocit svěžesti, i přes grapefruit bych ji v létě nepoužívala, je to elegantní citrus na nošení v jiných ročních obdobích.