ScentDecant.com 4 items for 6.99 - 311.99 USD
Twisted Lily 3 items for 10.00 - 430.00 USD
Maxaroma 2 items for 192.00 - 290.00 USD
Jomashop.com 2 items for 238.50 - 387.00 USD
FragranceX.com 1 product for 319.99 USD
Delina Exclusif podle Parfums de Marly je Orientální vůně pro ženy. Delina Exclusif byl/a uveden/a v roce 2018. "Nosem" za touto vůní je Quentin Bisch. Vrchní tóny jsou Liči, Hruška, Bergamot, Grapefruit a Růžový pepř; střední tóny jsouTurecká růže, Agarové dřevo (oud) a Kadidlo ; základní tóny jsou Vanilka, Jantar (ambra), Dřevité tóny, Pižmo, Vetiver a Evernyl.

MellyHelly
Líbí se mi, ale nenosila bych ho.
Původní Delinu neznám. Tahle se ke mně dostala trochu náhodou, nevyhledávala jsem ji, ale donutili mě ji vyzkoušet, takže nemůžu říct, že bych ji znala důkladně. Možná ji ještě vyzkouším, protože z ní mám pocit vůně, kterou je třeba vyzkoušet několikrát a také v různých podmínkách. Cena je však přemrštěná.
Vidím, že je spojena s Very Good Girl. Chápu to pro sladký nádech, kterým má liči být, ale oproti jiným parfémům, které tento nádech obsahují, je příliš sladká.
Mně to po otevření připadalo, jako bych čichala k balíčku jablečného tabáku do vodní dýmky, slavného Two Apples, který by se teoreticky nemohl prodávat v Itálii, protože pochází z Tuniska a nemá monopolní značku.
A ejhle, po otevření toho balíčku mokrého, lepkavého tabáku se line opojná vůně šťavnatých červených jablek a melasy. Dobře se k němu čichá a kouří ve vodní dýmce, naplní celý dům, ale nikdo vám neřekne, že je cítit kouřem!
V tomto smyslu je Delina Exclusif zábavný parfém na otevření. Připomíná mi dávné cesty do těchto zemí.
Pak se změní a vykoukne příjemný, sladký, ostrý tón růže, který téměř okamžitě kontrastuje se suchým, drsným tónem rebarbory. Nejsem příznivcem rebarbory. Nicméně to vydrží.
Chápu ty, kteří si ji spojují s Alteou od L'Erbolario. Podobnost tu je, i když Delina Exclusif je mnohem impozantnější a efektnější, možná i elegantnější. Spontánně si ji spojuji se sebevědomou ženou (nebo s tou, která tak chce působit) a módní osobností, třeba módní blogerkou.
Základní tóny také přicházejí již po půl hodině a jsou cítit velmi jemným oudem a dalšími dřevitými a vanilkovými tóny. Mému nosu příliš ambery nepůsobí a kadidlo se neprosadilo. Mám podezření, že je smíchaná s rebarborou.
Naštěstí mi příliš nepřipomíná BR540, která se mi vůbec nelíbí.
Tuhle Delinu bych docela ráda nosila a časem bych ji možná shledala i návykovou, protože je to vůně, která má zřejmě ten efekt, že ji stále cítím, aniž bych ji nutně milovala.
Svěží a trpká růže ano, lehká a jemná jako parfém ne. Nejlepší je to s ní nepřehánět.

Tatiana Ferraz
Znáte tu krásnou, obrovskou růžovou růži z babiččiny zahrady? Teď vezměte její okvětní lístky, dehydratujte je a udělejte z nich kadidlo, silné, se spoustou oudu, šťavnaté, krémové, které zapálí dům a vydrží tak na vašem oblečení více než 24 hodin, vydechuje asi 8 hodin. Když si ho nanesete, je to jako úder, tak silný, a pak pokračuje, jako byste si ho právě nanesli. Lol. Používám ho maximálně jednou týdně, abych se vzpamatovala z bolesti hlavy, kterou pak dostanu, ale mám ho opravdu ráda! 🤷🏻♀️

Honeysuckle85
Růžová panna cotta? Opravdu nevím, jak to nazvat... Mám k tomuto parfému nepřátelský vztah, protože je těžký, musí se předávkovat, jinak hrozí, že pronikne do mozku. Nastříkám ho do vzduchu a dostanu se do oblak, nikdy ne přímo na kůži, pak dostanu, co chci: luxusní růžový krém, který mě provází celým dnem. Hodí se do mrazivého počasí nebo na večer, při vyzkoušení přímo na kůži se po několika hodinách objevila vůně stodoly, která mě šokovala... a teď mi to, že moje kůže vytahuje stodolový tón, připadá divné, upřímně. Věčná výdrž, z tohoto pohledu je cena amortizovaná, ani 10 ml nikdy nedojde, ale musí to fungovat s kůží a člověkem..nastříkat to daleko, daleko a vyhodnotit.

nay_abgar
Nebudu se pouštět do poznámek, protože se stále považuji za laika v umění vůní. Ale tento parfém mi připomíná královskou rodinu, noblesu a eleganci. Představuji si dámu v kožichu, s perlami na hlavě a s chlupatým štěnětem v náručí. Nebo mladou dámu v květovaných šatech popíjející svůj čaj o páté odpoledne🤩 Není to můj oblíbený typ parfému, ale líbí se mi, protože je velmi odlišný od megasladkých květin, které najdeme kolem sebe. Beru ho jako denní parfém, ale je potřeba dávkovat střiky, aby se člověk neudusil. Exclusif byl příjemným překvapením, ze kterého se stane flakon!

filofeia
Mám tu smůlu, že jsem fanouškem tohoto parfému. Není to nejpovedenější Montale ve špičce, přitom zní ohromně intenzivně.
Poté, co se Montal trochu zklidní, vynikne mastná sovětská rtěnka. A to je vše :(
P.sy. Předchozí recenzi jsem si přečetla až potom, upřímně! Taková náhoda 😀

Giulietta_rts
Je to první vůně, která mě seznámila s niche parfumerií. Vůně je pro mě opravdu dobrá, vanilková, skoro až gurmánská (bylo mi řečeno, že voní po sušenkách). Jediné, co mi vadí, je to, že když ji nosím, musím udělat maximálně pár střiků a z větší vzdálenosti, jinak ztrácí svou jemnost a ženskost a stává se omamnou, až dusivou. Ve srovnání s Delinou (originálem) je díky kadidlu a oudu více zimní. Mám ji ráda.

Megatron9000
Vůně vás odrovná svou elegancí. Sladké tóny hrušky, liči a jantaru, ochucené vanilkou a kapkou kadidla, vás přenesou někam daleko a vy zapomenete na majitelku parfému a upadnete do katatonického omámení. Existuje ještě v našem světě, kde je přehršel monotónních Montale a Manser, vzájemně se překřikujících a napodobujících slavné vůně, mimořádná elegance?
Ano, mladé čtenářky, věnujte této vůni pozornost, protože za vás řekne to, co jste se nikdy neodvážily říct a co se ve slušné společnosti obvykle považuje za mauvais. Pro odvážné, jasné a rozhodné senority, které se odváží chytit býka za rohy.
Rozhodně to vyzkoušejte a přijměte.

АнитаМ
Miluju ho... Nosím ho už dva roky, v létě i v zimě, není pro mě nic sladšího....
Muži a ženy mě sledují, ti nejodvážnější se mě ptají, jaký parfém nosím. Ti stydliví otáčejí hlavy, stojí blíž a snaží se zachytit větrnou růžici a strkají nosy do vzduchu)))) všem se stopa bezpodmínečně líbí.
Mé kamarádce se nelíbila, voní jí úplně jinak, přímo - úplně. Kyselá, dusivá, žádná lehkost. Teď čichá mě)))) opravdu na různých lidech vůně leží jinak, je to stoprocentní.....

Myosotis
Vždycky hledám parfémy, ve kterých převládá růže. Je to jeden z mých nejoblíbenějších tónů a Delina Exclusif jsem si zamilovala. Je to lahodná růže, jemná, velmi něžná, ženská, sladká, aniž by byla sladká nebo mazlavá, ale krémová, jemná a okouzlující. Její kombinace s ovocem a vanilkou je znamenitá. Je to vůně se sametovou kůží. Vyjadřuje eleganci, dobré způsoby a zároveň má mladého, něžného, veselého ducha. Není přeplácaná, ale nabízí dobrou stopu a vynikající výdrž. Jelikož je moje sbírka parfémů malá, možná si ji dopřeji, až přijde čas. Navzdory vysoké ceně by delší zážitek osobního potěšení, který nabízí, vynahradil vynaložené prostředky.

flavismor
Podle mého názoru tyto dřeviny vyvažují sladkou, květinově ovocnou vůni tradiční vůně, která byla na mé pokožce trochu nepříjemná. Mám ráda něco exkluzivnějšího, ale to má všechno co do činění s jejím názvem. Jedna z nejlepších v řadě, ale musíte mít rádi dřevité vůně. Na edp dobrá výdrž a projekce.

Ziggy
Poprvé jsem Delinu Exclusif vyzkoušela téměř neochotně. Když je kolem parfému takový humbuk, automaticky se mi nelíbí, nemám ho ráda, pokud se tedy dá nějaký parfém nemít rád.
Jde o to, že Delina a její sestra Exclusif se mi nelíbily. Delinu jsem vyzkoušela jen v blotteru a z povinnosti vyzkoušet, co cítí někdo zvědavý. To je všechno, říkala jsem si. Takže když se mi do rukou dostal jeden z bloterů její sestry Exclusif, přiložila jsem si ho k nosu s pochmurným výrazem, který se změnil v grimasu a pak v úšklebek, jakmile mi vnikl do nosních dírek. Moje peněženka slastně zaplakala Co je to za kouzlo?
Delina voní jako Marie Antoinetta z filmu Sofie Coppoly a přesně tak se cítíte. Představujete si, že jste obklopeni dortíky, ovocem a těmi nejsmyslnějšími růžemi. Růžové růže a další růže, obohacené vanilkou, svěží a šťavnaté. Na scénu vtrhnou makronky v pastelových barvách. Je sice pravda, že s přibývajícími hodinami se stává teplejší a méně svěží, ale nikdy se nestane těžkou nebo hlubokou vůní, ale, a v tom je její kouzlo, ta jemnost, která zpočátku ohlašuje průměrné trvání a stopu, vás může vyvést z omylu, že ji aplikujete příliš rádi, protože tento okouzlující malý parfém je příšerka s jemnými růžovými vlasy a hravou tváří, to ano, ale bude vás provázet 24 hodin a snadno na sebe upozorní na 12.
Cena Deliny je přijatelná jen pro Marii Antoniettu, ale pokud se zamyslíme nad její kvalitou, výkonem, univerzálností a originalitou, vrátí se každé investované euro. Škoda, že jsem do průměrných parfémů neinvestovala tolik a byla bych ráda, kdybych něco takového měla mnohem dřív. A tady se dostáváme k nevyhnutelné debatě: potřebujete Delinu Exclusif, abyste se dobře navoněli? Ne, ale pokud mám na výběr mezi několika kůrkami chleba a brioškou... volím ztrátu hlavy.

Monchérieblonde
Tohle zbožňuji. Nic se tomu nevyrovná. Tato vůně je esencí krásy. Chápu, proč někomu může připadat generická, protože je to dokonalá směs spousty různých známých ovocných květin, ale udělaná s takovým kouzlem a řemeslnou zručností, jako by Quentin Bisch našel kámen mudrců, aby tuto tekutinu proměnil ve zlato (proto ta cenovka, stojí za každý cent;-). Je to, jako byste své tělo namáčeli ve vlažné lázni krémového mléka, vanilky a ovoce, zatímco vás obklopují kytice růžových růží a za nimi téměř neznatelný velmi slabý nádech kadidla a oudu. Je to andělské. Nemohu bez ní žít a budu si muset kupovat jednu lahvičku za druhou až do své smrti. A pak ,prosím, má milující rodino, pokud to čteš: nabalzamuj mě Delinou Exclusif! Je to drahé, ale já za to stojím. XOXO

fonty_o
Dobře... Tato vůně je pro mě šíleně dokonalá. Při prvním stříknutí si možná řeknete: "Oooh, to je hezké!". Zpočátku se vám dostane jemné růže plus přidané sladkosti liči.
Vůně je růžová, *lehce* ovocná a trochu pudrová. Lidé říkají, že voní jako dětský pudr - ne. Voní jako květinový/lehce ovocný pudr. Květinová není bílá květina, je to lahodná růže, konkrétně Turkish delight. Pokud jste někdy cítili růžovou vodu s cukrem, je to součást této vůně. Je jí asi pětina. Zbytek je liči, lehce vanilkový, oudový, kouřový, pudrový.
Cukrová růže v kombinaci se sladkostí liči plus pudrovost pižma je to, co určuje tuto vůni. Pokud žijete v Austrálii, víte, co jsou to pižmové tyčinky. Tato má decentní vůni pižmových tyčinek lentilek. A vydrží dlouho. Předpokládám, že se tu o této vůni moc nemluví, protože si myslím, že musk sticks jsou pouze australskou/novozélandskou záležitostí. Ale tahle rozhodně voní po růžích a pižmových tyčinkách, plus cukru, liči a lahodnosti.
Na začátek je třeba říct, že nevoní gurmánsky.
Voní růžově, sladce a pudrově.
Pak se rozvine do této šíleně nádherné vůně.
Vůně: 10/10 - Můj manžel ji cítil na dvě místnosti daleko. Po 4 stříknutích - každé ucho a každý vnitřní loket. Po 3 minutách od nastříkání těchto bodů vykřikl z druhého konce domu: "Ty jsi nastříkala parfém?".
Dlouhá životnost: 10/10 - Je to 12 hodin a stále je silný. Začal vyprchávat asi po 10 hodinách. Ale stále super silná.
Nastavení: Vůně je velmi jemná, ale přesto se mi líbí: Hodí se na večerní rande, večeři s příbuznými, pracovní večeři nebo na akci na červeném koberci. Je výjimečný. Nestříkejte ji a neodcházejte z domu. Nastříkejte ji asi 15 minut až půl hodiny předem - budete promítat tu nejlahodnější vůni vůbec! (Pokud máte rádi turecké potěšení s pižmovými tyčinkami a pudrovostí!)
Pochvaly: Omg 10/10! Mám tuto vůni 2 dny a už mi 6krát řekli, že úžasně voním. A to je během COVID-19, kdy supermarkety omezují zákazníky a mají fronty na podlaze kvůli sociálnímu odstupu! Dvakrát jsem byla venku z domu pro nezbytnosti.
Bohužel nemusím opustit svůj dům ještě několik dní, takže nebudu mít žádné další aktualizace na chvíli na komplimenty.
Závěr:
Budete vonět drahé a jedinečné. JE lehce pudrová, jak jsem byla předem varována. Ale vůbec to není dětský pudr. Je to růžový, pižmový pudr v tyčince s lehkou ostrostí liči. Liči je při této vůni mnohem výraznější po 3 hodinách. Obvykle svěží vůně jako liči (nebo litchi, jak se říká v USA) rychle mizí. Tady se ale drží. Je to plíživá lol. Její ovocnost se objeví zhruba po hodině. A je to mňam.
Je to gurmán? Těžko říct. Ale ne.
Po čtyřech hodinách? Ano, je to lehce gurmánské. Ale pořád ne - tak trochu. Není svěží, není kořeněná, je květinová a maličko ovocná. Ale pudrová, pižmová.
Není pro mě krémová, jak někteří říkají, je spíš pudrová. ne jako dětský pudr. Spíš taková teplá, pižmová pudrovost (o pižmu se asi nemluví), která přetrvává více než 8 hodin. JE tam ostrost, předpokládám, že je to liči.
Bože, kéž bychom měli telefony na škrábání a čichání! Můj popis by byl mnohem jednodušší lol.
Sečteno a podtrženo: Má úžasnou projekci, neuvěřitelně voní, voní jako elegantní dívka, která se chystá na nóbl večeři ve svých nejlepších šatech (dovedu si to představit jako vůni svatebních šatů!).
Tahle vůně je prostě boží.
Nikdy jsem nic podobného necítila, je to úžasné.
Zůstaňte v těchto těžkých časech v bezpečí, sociální odstup opravdu funguje, na černých životech záleží, pomáhejte těm, kteří mají méně štěstí xxx

Kari Dil
Miluji tuto vůni, je něžná, jemná, vanilkově růžová a zároveň s ovocnými doteky (hruška, liči), ambrová a velmi jemná dřevitá.
Užívám si ji každou vteřinu. Upoutává pozornost a lichotí jí. Není ani výrazná, ani ostrá. Její stopa je poměrně široká a délka obdivuhodná. Hodiny a hodiny v kuse, aniž by bylo třeba ji znovu aplikovat.
Myslím, že je skvělá, docela ženská, výrazná a originální vůně. Nic jiného podobného po ruce nemám. Delina Exlusif... další skvost od Parfums de Marly.

cestja
Delinu Exclusif bych s původní verzí nesrovnával, protože jsou naprosto odlišné. Původní Delina je svěží a živá; nasadíte ji a jste připraveni vyrazit do horkého letního dne. Exclusif je však jemná a uklidňující. Když si ji nasadíte, jako byste se zachumlala do hedvábné saténové deky. Krémová hebkost mě v chladu tak příjemně zahřeje. Pro mě voní jako růže a zelená smetanová limonáda.
Mám pocit, že v létě by Exclusif tak dobře nevynikl. Jednou jsem ji měla na sobě a musela jsem zůstat ve velmi teplé vyhřáté místnosti a všechny tóny se mi prostě slily do jedné sladké, téměř dusivé vůně, která postrádá osobitost. Řekla bych, že vlastnit obě verze není vůbec zbytečné - Original na léto a teplejší jarní/podzimní dny a Exclusif na chladnější měsíce!