Phantom Parfum podle Rabanne je Aromatic vůně pro muže. Toto je nová vůně. Phantom Parfum byl/a uveden/a v roce 2023. Phantom Parfum byl/a vytvořen/a Juliette Karagueuzoglou, Dominique Ropion a Anne Flipo. Vrchní tóny jsou Kardamom, Bergamot, Rebarbora a Citrón; střední tóny jsouLevandule, Cedr, Pačuli a Pelargónie ; základní tóny jsou Vanilka, Balzám Tolu a Haitský vetiver.

Felipe Geminiano
Souhlasím se svými přáteli níže a říkám, že tato verze je vlastně to, čím měl Fantom být od začátku... Návrh tohoto parfému je mnohem ucelenější, vůně je lépe propracovaná, vše je zde mnohem kvalitnější než u EDT. Otestovala jsem ji a hned jsem viděla, že je to lépe propracovaný parfém. Napravili podle mě největší slepou uličku tohoto parfému, kterou byla otázka, kdy ho nosit. Tady je více noční, nabitá zralejší a smyslnější sladkostí, což podle mě měli s touto řadou udělat už od začátku.
Zde se trochu ztrácí ten mladistvý, generický pocit a získává více noční, klubový a romantický aspekt. Vůně je v podstatě vanilkovo-balzamikový akord s pikantním kardamomem a levandulí, při nastříkání parfému je cítit lehká citronovost, ale brzy se představí ta sladká, hřejivá DNA. Připomíná EDT a matně připomíná Invictus Victory Elixir.
Funguje lépe než tradiční parfémy, na kůži vydrží 9/10 hodin a první zhruba 2 hodiny po aplikaci má silnou/střední projekci. Celkově je to dobrý parfém, pokud chcete mít ve své sbírce Phantom, tento bych doporučila, je lépe zpracovaný, soudržný a celkově příjemný. I tak to ale není žádný převratný parfém, na rozdíl od všeho, co bylo vytvořeno předtím, se stále utápí v pověstném "více téhož"... Ale aspoň je lepší než všechny dosavadní uvedení Phantomu na trh. Doporučuji ji.

Vini.chita22
Dobrý den, tento parfém nosím už přes měsíc, ale mohu o něm říct jen dobré věci, protože má skvělý výkon a vydrží na mé kůži kolem 8 hodin, navíc jeho projekce se pohybuje od 2 hodin do 2 a půl hodiny v závislosti na prostředí, tento parfém je ideální zejména na večer, na romantické schůzky a neformálnější večírky, ale vše by mělo být dobře vychlazené, protože je to velmi kořeněný parfém a dotek vanilky je velmi patrný, což ho činí poněkud vyzrálejším, oproti jeho předchůdci phantom edt, protože v tomto přinášejí vetiverové tóny větší vznešenost a smyslnost jeho použití.

DarthFragrance
Nedávno jsem si koupila 100 ml parfému Phantom. Dříve jsem ho recenzovala a myslela jsem si, že je příliš podobný EDT. Vlastním EDT, technicky Phantom Legion, takže jsem si myslela, že tohle nepotřebuji. Nedávno jsem je testovala vedle sebe a jsou dost odlišné. Jen mají stejnou základní DNA, což, když se nad tím zamyslíte, je to, jak se má dělat parfémový flanker. Nemá to být úplný odklon od OG DNA, jak to dnes vidíme u mnoha flankerů. Jsem jedna z mála, které se OG Phantom EDT opravdu líbí, ale Phantom Parfum ji vylepšuje ve všech správných směrech tak, aby byla výrazně lepší.
Zde jsou hlavní rozdíly, kterých jsem si všiml mezi Phantom EDT a Parfum. Parfém je o něco méně sladký a méně ovocný díky absenci jablka. Kardamon je jedna z mých oblíbených nót a byl přidán do Parfému, čímž vznikl příjemný hřejivý kořeněný akord. V EDT byly zemité tóny, které v rozdělení parfémových tónů chybí, ale v parfému stále cítím zemitost, která podle mě pochází z rebarbory. Rebarbora také vytváří svěží kořeněné a zelené akordy. Mám ráda kořeněné vůně, takže tato kombinace přidané kořenitosti, snížené sladkosti a nádechu zeleně dělá vůni o něco vyzrálejší a univerzálnější. Přídavek balzámu tolu je pro mě velmi zřetelný, poskytuje příjemný balzamický akord a dodává parfému další hloubku a charakter. Také provedení je lepší než u EDT.
Myslím, že v tomto parfému opravdu zdokonalili DNA Phantomu a vyladili ji ve všech správných směrech. Nemyslím si, že se bude líbit těm, kteří nesnášeli vůni EDT, protože základní DNA zůstala nedotčena. Těm, kterým se líbila nebo líbila EDT, se tato vůně může líbit ještě víc. Líbí se mi také robotický flakon a matně černé provedení. Design flakonu je polarizující záležitost láska/nenávist, mně se líbí. Myslím, že je to solidní vydání a Paco Rabanne je nedoceněný dům. Vzhledem k tomu, že jsou na cenově dostupnější straně návrhářského spektra, myslím, že dělají opravdu pěkné vůně s dobrou kvalitou a výkonem. Líbí se mi, že podstupují určitá rizika, a myslím, že dělají voňavkářský průmysl mnohem lepším. Mají také opravdu dobrou kontrolu kvality svých výrobků.

NScarb
Suché ořechové dřevo zabalené do kyselé levandule, zeleného jablka a teplé vanilky. Phantom Parfum je zemitější, dřevitější a hřejivější než originál, ale na rozdíl od některých jiných flakónů lze snadno poznat, že patří do stejné rodiny.
Eddie Bulliqi vystihl zvláštnost a jedinečnost Phantom Parfum, když ji popsal ve své recenzi. Naprosto však nesouhlasím s jeho popisem toho, že Parfum je chaotický nebo vyvolává nevolnost.
Phantom Parfum mi připadá velmi soudržný ve svém cinkavém/dřevitém/aromatickém profilu vůně a v suchých/krémových dřevech (pačuli, vetiver) je návykovost, která mě nutila vracet se pokaždé, když jsem ochutnala. Hlasité a kakofonické předávkování styrallylacetátem (ostrý zelený tón), které se nacházelo v úvodu originálu, bylo naštěstí do značné míry zmírněno.
Phantom Parfum je moderní a svůdný a přidání dalšího tepla a dřevin činí parfém univerzálnějším, pokud jde o příležitosti (neformální až poloformální, celoroční). Přidejte k tomu vynikající výdrž (12+ hodin na oblečení) a decentní (ale ne přehnanou) projekci a máte vůni, která je hodna podpisu pro mladší muže.
8/10

Jardel_lutti
Nemyslela jsem si, že se mi bude Phantom líbit, ale tento parfém mě překvapil. Je hodně podobný tomu tradičnímu, ale je absurdně lepší. V Parfému jsem cítila hloubku, něco navíc, co mi u tradičního, který mi přijde takový nijaký, chybělo.
Parfém obsahuje kardamom a tolu balzám, které přinášejí velmi kořeněný nádech, spolu s velmi jemným pačuli. V obou je cosi kovového, ale tady je to mnohem přítomnější, ale myslím, že je to záměrné, protože obal je robot, ne?
Přestože je více dřevitá, má v sobě všudypřítomnou svěžest s jistou pikantností, což musí být ta rebarbora. Nepřišla mi o nic sladší než ta tradiční. Připomíná mi ztracené dítě mezi 1 Million Elixir a Invictus Victory. K výkonu se ještě vrátím, protože jsem svůj dekant testovala jen krátce.
Edit: vydrží více než 10h, ale projekce je nesmělejší, po 3h je blízko kůže. Tradiční se promítá více. Stále zůstávám u parfému, protože je dospělejší a vyváženější.

Rotten Rebel
Právě jsem na YT natočil první dojmy.
Podle mě se otevírá se zaměřením na levanduli a vanilku s trochou koření v pozadí a nádechem sladkosti a zasychá do vanilkově-dřevité vůně, která je trochu zemitá a sladká.
Částečně mi připomíná původní Phantom, ale OG phantom je lehčí a jeho zemitost a vanilka je také trochu jiná a možná také trochu lehčí.
Vanilka, levandule a ta sladkost úžasným způsobem vyvažují ten jemnější druh dřevitosti a zemitosti a moc se mi líbí.